muffiny - 9030 przepisów (strona:326/602)

Muffinki z fetą i suszonymi pomidorami 64

piekę przez około 20 - 25 minut w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem czy muffinki na pewno są już gotowe. Wyjmuję muffiny z piekarnika i studzę na kratce. Muffinki z fetą i suszonymi pomidorami gotowe. Muffinki z fetą i suszonymi pomidorami SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
GNIAZDA MAKARONOWE Z RODZYNKAMI I NUTĄ PIERNIKA 103

zostawiamy na 2 godziny. Makaron gotujemy przez połowę czasu podanego na opakowaniu. Śmietankę, cukier trzcinowy, miód, mąkę, jajko, żółtko i przyprawę do piernika miksujemy i zostawiamy chwilę. Foremki do muffinów smarujemy masłem i obsypujemy cukrem. Do foremek wykładamy makaron tworząc gniazda. W środek dodajemy rodzynki oraz wylewamy masę piernikową. Posypujemy pozostałymi rodzynkami. Pieczemy ok 30 minut. #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą

Kuchnia w oparach
HOTCAKES CZYLI NALEŚNIKI PO JAPOŃSKU 111

muffiny. Nie, to nie są babeczki. To są japońskie naleśniki. Naleśniki po japońsku to grube, puszyste i idealnie okrągłe placki smażone w okręgach. Naleśniki przygotowuje się szybko (ok 15 minut). Dodatkowo są pyszne i zachwycą się nimi duzi i mali. W oryginale naleśniki są bez dodatku kakao, ale naleśniki mają to do siebie że można podawać je z różnymi dodatkami

Kuchnia w oparach
OSTRE BABECZKI Z KASZY PERŁOWEJ Z POMIDOROWYM KREMEM 107

Kaszę mieszamy z warzywami i pieczarkami. Przyprawiamy szczyptą czosnku oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem jeżeli potrzeba. Masę przekładamy do foremek na muffiny i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 st przez 20 minut. W tym czasie przygotowujemy krem: Serek mieszamy z ketchupem KOTLIN z piekła rodem . Przyprawiamy solą, pierzem i bazylią. Nakładamy krem

Kuchnia w oparach
CZEKOLADOWE BABECZKI ZE SŁOIKA - PREZENT DIY 118

Dodatkowo na etykiecie dopisujemy: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 3 łyżki syropu trzcinowego Złocistego Diamant Przygotowanie: Mieszankę mieszamy z jajkiem, mlekiem i olejem.Wylewamy do papilotek na muffiny, Sam wierzch polewamy syropem Trzcinowym złocistym Diamant i pieczemy 15 min w 180 st Takie prezent na pewno zaskoczy obdarowywanych. #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant

Kuchnia w oparach
Pastéis de nata, czyli to co w Portugalii najpyszniejsze 117

się tworzą. Jeżeli masa posiada grudki to można masę przecisnąć przez sitko, jednak u mnie nie było takiej konieczności. Do powstałej masy dodałam 3 żółtka i wymieszałam. Formę do muffin wyłożyłam krążkami z ciasta francuskiego i wypełniłam masą jajeczną do 3/4 wysokości. Babeczki piekłam ok. 15 minut w temp

Receptura smaku
#25 Muffiny pełnoziarniste z jabłkami 191

wczoraj dowiedziałem się, że niebawem mają wpaść do mnie goście, to musiałem coś szybko wymyślić. Ze składników, które raczej każdy ma w swoim domu, zrobiłem pyszne, słodkie i wilgotne muffiny z jabłkami! Z podanych proporcji wychodzi ok. 18-20 babeczek (wszystkie zniknęły w jeden wieczór) :) Będziemy potrzebowali: 250g mąki pełnoziarnistej żytniej (pszenna też się nadaje) 2 duże jabłka 250ml mleka

Taste of imagination
Muffiny z bananem i masłem orzechowym 142

uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy za pomocą miksera/blendera, stopniowo dolewamy wody, aby ciasto zrobiło się lekko lejące. 2. Wlewamy masę do formy na muffiny lub papilotek do połowy wysokości i pieczemy 20 min 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 526 kcal  B 24 g W 57 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
MUFFINKI WANILIOWE 122

papilotek. 5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 25- 30 min (należy sprawdzać , czas zależy od mocy piekarnika – patyczek po włożeniu powinien być suchy). UWAGI: Muffiny są najlepsze w tym samym dniu, w którym zostały zrobione.  Można zamrozić do 2 miesięcy

Marcepanowa kuchnia
Domowy bulion warzywny 168

pokrywce i po wystygnięciu przechowujemy do ok. 2 tygodni w lodówce. Drugi natomiast to podzielenie wywaru do pojemników i po ostygnięciu zamrożenie. Można go również zamrozić w formie na muffiny albo w pojemnikach na lód a potem wyjąć zamrożone kostki i przechowywać w woreczku w zamrażalniku do miesiąca. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy

Book of spells
Muffiny z marmoladą i czekoladą 123

Muffiny z dużą ilością marmolady oblane czekoladą, domowe, moje, najlepsze, delikatnie słodkie kakaowe ciasto udekorowane migdałami, uwielbiam tę słodkość, dzielić się nią, smakować. Prosty przepis, z którym poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz;) a dzieci się ucieszą, w końcu jest tu czekolada i pyszna marmolada, muffinki kuszą nie tylko smakiem, ale wyglądem, polecam! Składniki: 1¾ szklanki mąki pszennej 2 jajka

Zasmakuj Kuchni
Jaja wielkanocne z makiem – babeczki na Wielkanoc 121

makiem, czyli makowe babeczki na Wielkanoc. Proste ciasto bez miksera, wykorzystujące otwartą masę makową. Jeśli nie macie formy silikonowej w kształcie dużych jaj, możecie skorzystać z formy do muffin. Koniecznie jednak będzie skrócenie czasu pieczenia, nawet o połowę. Z gotowej masy makowej polecam przygotować na Wielkanoc nasz niezawodny “ Świąteczny drożdżowy wieniec z makiem i lukrem, makowiec

Moja Delicja
Mini quiche - jajeczne babeczki z warzywami 105

również oliwki, cebula, kawałki brokuła/kalafiora, kawałki sera lub wędlin) Przyprawy - sól, pieprz, zioła prowansalskie Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy Przyprawiamy do smaku Masę nakładamy do foremek na muffiny równomiernie, żeby w każdej znalazły się zarówno warzywa jak i jajeczna masa Piec 20 minut w 180 stopniach

HealthyCreations
Wielkanocne Brioszki czyli Niedzielne Sniadanie odc.114 204

lekko je ugniatając a następnie dzielimy na 50 g gramowe kuleczki. Część ciasta przeznaczamy na wykonanie tylu samych co bułeczek małych kuleczek do ozdoby. Bułeczki wkładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Na wierzchu każdej bułeczki układamy małą kuleczkę. Odstawiamy na ok 30 - 45 minut by podrosły. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 st.C. Bułeczki smarujemy żółtkiem rozbełtanym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wielkanocne pyszności 2018 680

mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem

karmelowy