muffiny - 9030 przepisów (strona:326/602)

Pastéis de nata, czyli to co w Portugalii najpyszniejsze 123

się tworzą. Jeżeli masa posiada grudki to można masę przecisnąć przez sitko, jednak u mnie nie było takiej konieczności. Do powstałej masy dodałam 3 żółtka i wymieszałam. Formę do muffin wyłożyłam krążkami z ciasta francuskiego i wypełniłam masą jajeczną do 3/4 wysokości. Babeczki piekłam ok. 15 minut w temp

Receptura smaku
#25 Muffiny pełnoziarniste z jabłkami 198

wczoraj dowiedziałem się, że niebawem mają wpaść do mnie goście, to musiałem coś szybko wymyślić. Ze składników, które raczej każdy ma w swoim domu, zrobiłem pyszne, słodkie i wilgotne muffiny z jabłkami! Z podanych proporcji wychodzi ok. 18-20 babeczek (wszystkie zniknęły w jeden wieczór) :) Będziemy potrzebowali: 250g mąki pełnoziarnistej żytniej (pszenna też się nadaje) 2 duże jabłka 250ml mleka

Taste of imagination
Muffiny z bananem i masłem orzechowym 145

uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy za pomocą miksera/blendera, stopniowo dolewamy wody, aby ciasto zrobiło się lekko lejące. 2. Wlewamy masę do formy na muffiny lub papilotek do połowy wysokości i pieczemy 20 min 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 526 kcal  B 24 g W 57 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
MUFFINKI WANILIOWE 125

papilotek. 5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 25- 30 min (należy sprawdzać , czas zależy od mocy piekarnika – patyczek po włożeniu powinien być suchy). UWAGI: Muffiny są najlepsze w tym samym dniu, w którym zostały zrobione.  Można zamrozić do 2 miesięcy

Marcepanowa kuchnia
Domowy bulion warzywny 175

pokrywce i po wystygnięciu przechowujemy do ok. 2 tygodni w lodówce. Drugi natomiast to podzielenie wywaru do pojemników i po ostygnięciu zamrożenie. Można go również zamrozić w formie na muffiny albo w pojemnikach na lód a potem wyjąć zamrożone kostki i przechowywać w woreczku w zamrażalniku do miesiąca. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy

Book of spells
Muffiny z marmoladą i czekoladą 128

Muffiny z dużą ilością marmolady oblane czekoladą, domowe, moje, najlepsze, delikatnie słodkie kakaowe ciasto udekorowane migdałami, uwielbiam tę słodkość, dzielić się nią, smakować. Prosty przepis, z którym poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz;) a dzieci się ucieszą, w końcu jest tu czekolada i pyszna marmolada, muffinki kuszą nie tylko smakiem, ale wyglądem, polecam! Składniki: 1¾ szklanki mąki pszennej 2 jajka

Zasmakuj Kuchni
Jaja wielkanocne z makiem – babeczki na Wielkanoc 126

makiem, czyli makowe babeczki na Wielkanoc. Proste ciasto bez miksera, wykorzystujące otwartą masę makową. Jeśli nie macie formy silikonowej w kształcie dużych jaj, możecie skorzystać z formy do muffin. Koniecznie jednak będzie skrócenie czasu pieczenia, nawet o połowę. Z gotowej masy makowej polecam przygotować na Wielkanoc nasz niezawodny “ Świąteczny drożdżowy wieniec z makiem i lukrem, makowiec

Moja Delicja
Mini quiche - jajeczne babeczki z warzywami 111

również oliwki, cebula, kawałki brokuła/kalafiora, kawałki sera lub wędlin) Przyprawy - sól, pieprz, zioła prowansalskie Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy Przyprawiamy do smaku Masę nakładamy do foremek na muffiny równomiernie, żeby w każdej znalazły się zarówno warzywa jak i jajeczna masa Piec 20 minut w 180 stopniach

HealthyCreations
Wielkanocne Brioszki czyli Niedzielne Sniadanie odc.114 207

lekko je ugniatając a następnie dzielimy na 50 g gramowe kuleczki. Część ciasta przeznaczamy na wykonanie tylu samych co bułeczek małych kuleczek do ozdoby. Bułeczki wkładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Na wierzchu każdej bułeczki układamy małą kuleczkę. Odstawiamy na ok 30 - 45 minut by podrosły. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 st.C. Bułeczki smarujemy żółtkiem rozbełtanym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wielkanocne pyszności 2018 684

mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa z truskawkami i rabarbarem

karmelowy
Drożdżowe babeczki z rodzynkami 121

przelej do 12 foremek do ich ¾ wysokości (jeśli używasz silikonowych, nie musisz ich niczym smarować, foremki metalowe posmaruj dodatkowo masłem). Zamiast foremek na babeczki możesz użyć również formy na muffiny. Odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Babeczki piecz przez ok. 25 minut w 180°C. Odstaw do przestudzenia

Food Square
Sałatka z cykorią, jajkami na parze i orzechami włoskimi 155

obawiać osoby dbające o linię – 1 główka to zaledwie 30 kalorii. Jak ugotować jajka na parze?  Jajka rozbijamy i przekładamy do malutkich miseczek lub sylikonowych foremek do muffin. Ustawiamy na wkładce do gotowania na parze. Gotujemy 10-12 minut pod przykryciem. Wyjmujemy, studzimy i delikatnie wyjmujemy z naczynek. Gotowe

My Chcemy Jeść
Migdałowe gniazdka Wielkanocne- muffinki 145

ekstrakt migdałowy - 1 łyżka dodatkowo: 330 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru zielony barwnik  M&M-sy Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami. Masło rozpuszczamy w garnuszku, studzimy i przelewamy do miski, dodajemy jajka, ekstrakt migdałowy oraz mleko. Ubijamy rózgą chwilę do rozbicia jajek i połączenia składników. Dodajemy mąkę, proszek

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasteczka pełnoziarniste z czekoladą... 169

Podobnie, jak i muffiny Paddingtona , raczej dla wielbicieli gatunku - m ą ka pełnoziarnista ma raczej charakterystyczny smak (i zapach) i wypieki wykonane z jej udziałem mog ą  nie smakować dokładnie tak, jak znajome i sprawdzone, z m ą ki białej.  U nas się sprawdziły, i owszem, ale moje dziecki s ą  generalnie raczej mało wymyślaj

Lejdi of the house
Muffinki keksowe 115

jedne z najszybszych muffinek, które z pewnością podbiją serce niejednego miłośnika keksów. Mieszanka keksowa nadaje im niepowtarzalnego smaku oraz sprawia, że na jednym ciastku naprawdę ciężko poprzestać. Muffiny są mięciutkie i cudownie pachną, a przepis tak skomponowałam, aby łatwo było go zapamiętać. Po prostu musicie je upiec! Polecam. (około 6 sztuk) 100g mąki pszennej 50g cukru 1 łyżeczka proszku

Di gotuje