muffiny - 9030 przepisów (strona:321/602)

Wołowina po chińsku, czyli prosty i szybki przepis na obiad 111

przez około 4-5 minut. Danie gotowe. Podajemy z ryżem. To danie zabrałam do pracy wraz z koktajlem ze szpinaku, z jabłkiem i mlekiem migdałowym. A na popołudnie przygotowałam muffiny z jabłkiem :)   Wołowina po chińsku, czyli prosty i szybki przepis na obiad

Kuchnia na wzgórzu
Muffinki marcepanowe 138

Wystarczy tylko wymieszać odpowiednio składniki, nałożyć ciasta do papilotek i upiec. Muffinki mogą być udekorowane jedynie cukrem pudrem, ale polecam śmietanę posypaną kakao i udekorowaną prażonymi migdałami.  SKŁADNIKI Muffiny: 160 g śmietany 36% 100 g masy marcepanowej 60 g masła 70 g cukru trzcinowego szczypta soli 3 jajka 70 g płatków migdałowych 230 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka

Passions hobbies life
Ciasto dyniowe ze śliwkami 144

Okazuje się, że dynia i śliwka to bardzo zgrany duet. Uwielbiam dyniowe desery. Ciasta, ciasteczka, muffiny, serniki itd. Moje ulubione to te, które nie wymagają wiele zachodu. Weekend sprzyja temu, żeby coś dobrego upichcić. A dynia sprawia, że jesień staje się jakby bardziej znośna. Składniki: 450 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Smakowity Blog Kulinarny
Mufinki kapuściane z mozarellą 100

dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek silikonowych. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Na zimno smakują równie dobrze, jak i na ciepło Artykuł Mufinki kapuściane z mozarellą pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Wytrawne muffiny szpinakowe 110

dwie twarze – jedną słodką, rozpieszczającą i rozweselającą każdego łasucha, oraz drugą – wytrawną i poważną, zapełniającą żołądki małych głodomorów. Dziś przedstawiam drugie, mniej znane oblicze babeczek – wytrawne muffiny szpinakowe z suszonymi pomidorami. Przepis na wytrawne

Vegan Taste
Babeczki z dyniowym karmelem 155

postaw na niego miskę metalową lub z hartowanego szkła. Wrzuć pokruszoną czekoladę wraz z olejem kokosowym i co jakiś czas mieszając pozwól im się rozpuścić. Do papierków od muffinów włóż po łyżeczce rozpuszczonej czekolady, rozprowadź trochę po bokach. Wstaw do zamrażarki na 10 minut, aż zgęstnieje. Nałóż po łyżeczce przestudzonego karmelu, następnie przykryj to wszystko kolejną warstwą czekolady. Lekko postukaj

Oslov.
Przepis #179 Dyniowe ciasto - bez laktozy i glutenu 86

dań na słono ale i na słodko. Może być świetnym i prawie niewyczuwalnym dodatkiem do słodkich deserów, ciast i ciasteczek. Dawniej bardzo często przygotowywałam z niej różnego rodzaju muffiny a w tym roku pokusiłam się o przygotowanie ciasta - bez glutenu i bez lak tozy. Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Składniki  (forma o średnicy 16 cm) - pół szklanki startej dyni

Health-Fit-Life
Dyniowe bułeczki pełnoziarniste 115

czosnek Upieczoną dynię pokroić na mniejsze kawałki Zblendować dynię z jogurtem i jajkami Dodać mąki, sodę i przyprawy i dokładnie połączyć Przelać ciasto do foremek (u mnie silikonowe na muffiny) Piec 35 - 40 minut w 180 stopniach

HealthyCreations
Najlepsze ciasto z dyni i mąki kokosowej wilgotne 149

wielkość jaj robi różnicę) dodaj przyprawy i skórkę z pomarańczy. Na koniec dodać dynię i delikatnie wmieszać w masę. Ciasto przelać do tortownicy np. 20 cm, formy na muffiny lub innej. Składniki można podwoić, wtedy ciasta jest dużo na dużą blachę. Piec w 180 stopniach przez 45 - 50 minut. Krem jest z mascarpone z miodem i z wanilią. Można oprószyć

AZgotuj!
BABECZKI Z DYNIĄ, MASŁEM ORZECHOWYM I KAWAŁKAMI CZEKOLADY 127

Dynię mieszam z masłem orzechowym, dodaję olej. Do masy dyniowej dodaję mąkę, proszek do pieczenia, jajka i cukier. Wszystkie składniki dokładnie łączę. Na koniec dodaję czekoladę, mieszam. Formę na muffiny (lub foremki do babeczek) wykładam papilotkami, wykładam masę do 2/3 wysokości. Piekę w 190 stopniach (grzałka góra-dół) przez 20 minut

JejKuchnia
Muffiny orzechowo-kokosowe z figami i polewą czekoladową 126

przepyszne, mocno wilgotne oraz bardzo proste w przygotowaniu. Ich orzechowo-kokosowy smak idealnie komponuje się ze świeżymi figami i tym samym tworzy ciastko, któremu naprawdę trudno jest się oprzeć. Muffiny świetnie smakują też w wersji solo, ale ja udekorowałam je odrobiną polewy z gorzkiej czekolady, co moim zdaniem podniosło walory smakowe ciastek. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! (około 8 sztuk

Di gotuje
Muffiny pełnoziarniste 126

Zapraszam na smaczne muffiny pełnoziarniste bez dodatku cukru. Aby dodać nieco słodyczy polewamy gotowe muffinki polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi ale oczywiście nie trzeba tego robić. Polecam Składniki: 2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej szczypta soli 2 łyżki otrąb pszennych 100 g rodzynek 100 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 4 łyżki miodu 200 g jogurtu naturalnego oraz: polewa

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pancakes z formy na muffiny 60

zobaczę co tam dobrego ugotowali, mam ochotę pogryźć swój monitor. Tak było, gdy pierwszy raz trafiłam na volcano pancakes (z blogu Na bogato), […] Artykuł Pancakes z formy na muffiny pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope