muffiny - 9030 przepisów (strona:329/602)

Drożdżowe babeczki z makiem i polewą z białej czekolady 118

zwijać dosyć ciasne ruloniki. Wyjdzie nam 12 ruloników o długości 10 cm  (fot.4) . Następnie każdy z tych ruloników pociąć na 3 równie części  (fot.5) . Przygotować formę na muffiny. Wysmarować ją masłem i oprószyć mąką. Do każdego z zagłębień w formie układać po 3 wcześniej przygotowane ruloniki z masą makową  (fot.6) . Formę przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym

Świat Ciasta
CIASTKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MASŁEM ORZECHOWYM, NUTELLĄ I BANANEM 555

układamy banana pokrojonego w cienkie plasterki ( najlepiej skropić go sokiem z cytryny aby nie sczerniał) i zwijamy jak roladę, następnie kroimy na grube plastry które umieszczamy w foremce na muffiny wcześniej wysmarowanej masłem pieczemy na złoty kolor   około 15 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
MUFFINY DYNIOWE 111

Muffiny są puchate i wilgotne, i   jak zwykle bardzo szybkie w wykonaniu. Propozycja nie tylko na Halloween, choć w takiej odsłonie dziś je proponuję :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

Słodkie zapomnienie
BABECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 170

wszystko miksujemy lub mieszamy ( ciasto jest klejące) po 2-3 minutach dodajemy roztopione masło i dalej   wyrabiamy około 5 minut ciasto dalej będzie klejące ale sprężyste formę na muffiny smarujemy masłem i wysypujemy mąkę , do tak przygotowanej formy wkładamy po   dużej łyżce ciasta w które wtykamy rabarbar, przykrywamy i odstawiamy na 20-30 minut aż lekko wrosną kiedy

Słodkie zapomnienie
MUFFINY PIERNIKOWE Z POWIDŁAMI 163

ciastem ,dodajemy łyżkę powideł i przykrywamy je łyżką ciasta pieczemy 20-25 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180°C ( ja piekłam w dużych foremkach dlatego piekłam muffiny jakieś 8-10 minut dłużej). Źródło: http://www.uwielbiamgotowac.com/2015/12/muffinki-piernikowe-z-marmolada.html Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Słodkie zapomnienie
MUFFINY KAKAOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 144

mokre oraz posiekane orzechy, mieszamy ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾ ich wysokości pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 200ºC gotowe   muffiny studzimy i dopiero zimne dekorujemy kremem śmietanowo-orzechowym. Źródło: Gazeta Skarb, marzec

Słodkie zapomnienie
CZEKOLADOWE MUFFINY Z PTASIM MLECZKIEM 152

olej do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy na dno każdej papilotki dajemy1 łyżkę ciasta, następnie kładziemy ptasie mleczko ( dałam połówkę) i przykrywamy ponownie ciastem tak gdzieś do ¾ wysokości papilotki muffiny pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC. Źródło: http://www.szukamprzepisu.pl/przepisy/ciasta-i-ciasteczka/czekoladowe-muffinki-z-ptasim-mleczkiem-przepis22233.html

Słodkie zapomnienie
MUFFINY CZEKOLADOWE NA HALLOWEEN 198

dwie mleka) całość miksujemy masę przekładamy do foremek   wyłożonych papilotkami do ¾ ich wysokości, pieczemy do suchego patyczka około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180˚C zimne muffiny ozdabiamy żelkami i  gotowe :) Źródło: http://slodkaprzygoda.blogspot.com/2013/09/muffiny-ekstremalnie-czekoladowe.html

Słodkie zapomnienie
Brioszki pomarańczowo-kardamonowe z dżemem truskawkowym 150

czasie ciasto lekko spłaszczyć, ponownie przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić na kolejne 60 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Przygotować dwie formy do muffinów i 18 wgłębień wyłożyć papilotkami. Wyrośnięte ciasto mocno uderzyć otwartą dłonią w celu jego odpowietrzenia, po czym ponownie krótko zagnieść. Ciasto podzielić na 18 części po 92 g każda. Najlepiej

Passions hobbies life
MAŁE SŁODKOŚCI BOŻO-NARODZENIOWE 125

słodkości do kawki. MIODOWO-MIGDAŁOWE CIASTECZKA KORZENNE CIASTECZKA JAGLANE CIASTKA Z PISTACJAMI I ŻURAWINĄ   ROGALIKI ORZECHOWO-CYNAMONOWE KRUCHE BABECZKI Z KREMEM ORZECHOWYM ORZECHOWE BABECZKI Z KREMEM   ŚWIĄTECZNE MUFFINY   PIERNIKOWO-MARCHEWKOWE MUFFINKI

słodki bratek
Szyszki, czyli piernikowe muffinki 139

Piernikowe muffinki z płatkami migdałów. Pod intrygującą nazwą szyszki kryją się piernikowe muffinki. Mocno czekoladowe, dodatkowo nadziane kostkami czekolady, pokryte prażonymi migdałami są bardzo fajnym połączeniem

dolcevitainmykitchen
Cytrynowe muffinki z borówkami 77

piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 5) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny. W razie potrzeby dosypać cukru pudru lub dolać soku. 6) Upieczone i wystudzone muffiny dekorujemy przygotowanym lukrem. Artykuł Cytrynowe muffinki z borówkami pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Marchewkowe babeczki 168

szklanki marchewki utartej na grubych oczkach 1 jabłko utarte na grubych oczkach 2 łyżeczki cukru pudru do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Formę na muffiny wykładamy 12 dużymi papilotkami. Ja tym razem użyłam 10 dużych tekturowych foremek na muffinki. Marchew i jabłko ścieramy na ratce o grubych oczkach. Masło rozpuszczamy w garnuszku, studzimy i przelewamy do miski

Życie zaczyna się w kuchni
Babeczki z gwiazdką – zdrowe słodycze na święta 157

solą i ksylitolem, dodaj bardzo zimny olej kokosowy. Następnie ugniataj rękoma, dodając po łyżce lodowatej wody. wyrabiaj ciasto aż będzie plastyczne, a cały olej się rozpuści. Przygotuj foremkę do muffinów z 12 dołkami (lub np. 12 kokilek). Oderwij trochę więcej niż 3/4 ciasta, resztę schowaj do zamrażarki (posłuży do robienia gwiazdek przykrywających babeczki). Podziel ciasto na 12 kulek wielkości orzecha

Powiedz dietom nie
Babeczki Piernikowe Z Serem I Konfiturą Truskawkową Pod Śmietanowo Truskawkową Czapeczką 137

drugiej. Następnie  do mokrych dodajemy suche i mieszamy całość łyżka. 2. Twaróg rozdrabniamy lub blendujemy aby był bardziej kremowy. Mieszamy z cukrem, esencją i żółtkiem. 3. Foremkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy po łyżeczce ciasta. Następnie nakładamy po czubatej łyżeczce masy serowej, oraz po pół łyżeczki konfitury truskawkowej i przykrywamy łyżeczką ciasta, tak do 3/4 wysokości. Gotowe

Gotowanie...to proste !