Muffiny z orzechami włoskimi i cykoriadą/kawą zbożową

Muffiny z orzechami włoskimi i cykoriadą/kawą zbożową

Muffiny z orzechami włoskimi i cykoriadą/kawą zbożową

Przepis autorski (mój). Lubicie łatwe, szybkie i smaczne wypieki? Jeśli tak - to świetnie się składa, ponieważ te muffinki takie właśnie są. Dodatkowo kusząco pachną i długo zachowują swoją świeżość. Mięciutkie, idealne w smaku... Polecam! (8-9 sztuk)  1 szklanka/140g mąki pszennej (1 szklanka = 250ml) 1/3 szklanki/100g cukru 1,5 łyżki cykoriady instant (lub kawy zbożowej) (*) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki/125 ml mleka 1/2 szklanki/65 ml oleju Dodatkowo: 50g orzechów włoskich Luk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.