muffiny - 9030 przepisów (strona:337/602)

Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady na oleju rzepakowym 120

mleko, jaja i całość dokładnie mieszam. Siekam czekoladę i dodaję ją do pozostałych składników. Mieszam jedynie do połączenia. Gotowe ciasto przekładam do foremek na muffiny na 3/4 ich wysokości. Muffinki piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Dużą babkę piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut. W obu wariantach upieczone ciasto studzę na kratce

Mango Papaja
Muffinki pizza w 10 minut 213

pieczarki ser żółty Wykonanie: Mieszam ze sobą osobno składniki mokre i osobno suche. Następnie dodaje do składników mokrych pokrojone dodatki i część suchą- delikatnie mieszam. Nakładam do opiekacza na muffinki i piekę około 5-8 minut. Możemy upiec je również w piekarniku - 25 minut

Tradycyjna Kuchnia
Cynamonowe babeczki Rudolfy 121

puszysty krem. Dodajemy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu. Dodajemy ekstrakt z wanilii i miksujemy. Następnie na przemian dodajemy w 3 partiach suche składniki i mleko. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej foremki nakładamy masę do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut (do suchego patyczka). Odstawiamy do wystudzenia. Masa: kremówkę, mascarpone, cukier

Smak mojej kuchni
Babeczki kakaowe z jabłkami 91

pół szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka kakao 3 nieduże jabłka Wykonanie: Formę do pieczenia muffin wykładamy papilotkami. Mąki mieszamy z sodą, proszkiem, cynamonem i kakao. Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy olej, śmietanę i krótko miksujemy. Suche składniki łączymy z ubitą masą

Smak mojej kuchni
Babeczki a la wuzetka 119

ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Wbijamy po 1 jajku i miksujemy do połączenia składników. Następnie na przemian dodajemy maślankę oraz suche składniki kończąc suchymi składnikami. Formę do muffin wykładamy papierowymi papilotkami, papilotki napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy babeczki są upieczone. Babeczki odstawiamy do wystudzenia. Krem: serek

Smak mojej kuchni
Babeczki z kremem jagodowym 170

jajku miksując po każdym dodaniu. Dodajemy śmietanę oraz ekstrakt z wanilii i miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej papilotki wkładamy ciasto do wysokości 3/4 foremki. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Krem jagodowy: frużelinę miksujemy

Smak mojej kuchni
Babeczki tiramisu 120

krem. Następnie wbijamy po 1 jajku, miksując po każdym dodaniu. Dodajemy przestudzoną, rozpuszczoną kawę oraz likier i miksujemy. Na końcu wsypujemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, masę rozdzielamy równo pomiędzy foremki (do  3/4 wysokości). Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia na kratce. Schłodzoną kremówkę ubijamy

Smak mojej kuchni
BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEM ŚMIETANOWYM 116

dokładnie wymiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodawać po łyżce mąkę do jajek, ciągle miksując. Rozpuszczona wystudzona margarynę dodać do ciasta, wymieszać, Przekładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości, piec 20 minut w 180 st. *Kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce mascarpone, miksować. Dosłodzić cukrem pudrem do smaku. * Na każdą wystudzona babeczkę nakładać za pomocą

Z Majeczką w kuchni
Pomysł na… omlet 126

dodać dowolne dodatki. Możecie miksować też z owocami, nie tylko z bananem. Każdy miękki owoc będzie odpowiedni. Kliknij, aby zobaczyć pokaz slajdów. Można też trochę przybajerować i zrobić omletowe muffiny lub placki ;) Mam nadzieję, że choć trochę Was natchnęłam, zrobiłam smaka na omlet i pokazałam, że choć codziennie jemy to samo, to nie znaczy, że … jemy ciągle, to samo

Kucharzyca
Kokosowy jagielnik z jagodami 130

moim blogu znajdziecie mnóstwo przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej . Jest jaglanka śniadaniowa, w postaci kaszek, zapiekanek, placków, granoli i smoothie, jest chleb z dodatkiem kaszy, są słodkości: muffinki, batony, są też dania obiadowe: zupy, sałatki, kopytka, kotleciki, pulpety czy tarta. Ale przy okazji tego „zadania” od ładnebebe uświadomiłam sobie, że nie ma na bogu ciasta, chociaż o cieście

Cooking for Emily
Muffinki gruszkowe z imbirem 84

szklanki) miodu 1 twarda gruszka obrana, pozbawiona gniazd, pokrojona w kosteczkę 110 g (3/4 szklanki) rodzynek Piekarnik rozgrzać do 190 st. C (170 st. C z termoobiegiem). Formę na muffiny wyłożyć papilotkami lub posmarować olejem, aby ciasto nie przywierało. W dużej misce wymieszać: proszek do pieczenia, sodę, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową. Dodać mąkę i płatki owsiane, wymieszać. Następnie dodać płynne

Słodkie inspiracje
Muffiny czekoladowe z gruszkami i kruszonką 103

Wilgotne, kakaowe muffiny na pierwsze dni jesieni :) W środku mają kawałki gruszki, na wierzchu - słodką, maślaną kruszonkę. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, pieczenie 20 min., a smakują super i ładnie wyglądają. Polecam! Składniki (9 babeczek) duże jajko 1/3 szklanki oleju szklanka kefiru 1/2 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao szczypta soli

Słodkie inspiracje
Muffiny waniliowe z porzeczkami i kruszonką 167

Zdecydowanie najczęściej robię waniliowe muffinki - przyznam szczerze, że gdy jestem w Łodzi nawet nie stosuję się do żadnego przepisu, tylko wyciągam wszystkie podstawowe składniki na wierzch, żeby o niczym nie zapomnieć ;) i szybko rozdzielam je na dwie miski: suche i mokre. Potem dorzucam tylko ulubione dodatki (np. surową żurawinę), posypuję kruszonką i za 20 minut mam babeczki do kawy. Dziś

Słodkie inspiracje
Muffinki jak piernik (z powidłami i czekoladą) 113

przez ok. 20 min. Wystudzić. Dodatkowo powidła śliwkowe do nadziania tabliczka gorzkiej czekolady płatki migdałowe (można je podprażyć na suchej patelni) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać muffinki i posypać płatkami migdałowymi. Smacznego

Słodkie inspiracje
Babeczki jak makowiec, z lukrem i skórką pomarańczową 127

Pyszne, delikatnie waniliowe muffinki, nadziane domową masą makową, polane lukrem i udekorowane kandyzowaną skórką pomarańczową. Smakują jak prawdziwy, rasowy makowiec! W ciągu ostatniego tygodnia robiłam je dwukrotnie, za każdym razem zjedzone były do końca. Polecam! Składniki Babeczki 125 g miękkiego masła 130 g drobnego cukru ziarenka z 1 laski wanilii 2 duże jajka żółtko 415 g mąki pszennej 2 łyżeczki

Słodkie inspiracje