muffiny - 9030 przepisów (strona:339/602)

Przepisy na Sylwestra - inspiracje 299

Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Chrust czyli faworki Pączki z pomarańczową konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle

Kulinarne przygody Gatity
Muffiny kokosowe 171

razu się zabierajcie.  Szybko kilka składników przygotujcie robotem je zmiksujcie, do foremek ciasto dajcie i za robienie kawy się zabierajcie.  Chwilę poplotkujcie i już z piekarnika muffiny wyjmujcie.  Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa 😃 🙌 💑 Składniki:  3 jaka, 8 łyżek cukru białego, 50 ml oleju z dodatkiem oleju z pestek dyni, 100 g wiórek

Moniki Smakołyki
babeczki z masą makową i orzechową kruszonką 181

mąką). Wykrawamy foremką np. kwiatki (większe od foremki do której będziemy je wkładać, tak aby płatki były podwinięte do góry na ściankach) i wkładamy do natłuszczonej foremki np. na muffinki. składniki na nadzienie i kruszonkę: ok. 350 g masy makowej 60 g mąki 60 g masła 60 g orzechów (laskowych lub migdałów) 60 g cukru wykonanie: Z masła, posiekanych orzechów

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki cynamonowe z dynią i jabłkiem 133

muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Nakładać ciasto do ¾ wysokości foremek. Z wierzchu posypać brązowym cukrem.  Pieczemy w 175 stopniach przez ok. 22 minuty, do tzw. suchego patyczka. Upieczone, gorące muffinki wyjąć z formy i studzić na kratce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Muffinki o smaku pizzy 280

mąż. Albo sięga się po słodycze, batoniki itp. Ja unikam słodyczy i mogę się skusić co najwyżej na 2 kostki gorzkiej czekolady, ale w końcu wymyśliłam idealną przekąskę. Wytrawne muffiny! Dziś zrobiłam o smaku pizzy, ale w planach już mam szpinakowe. Przepis banalnie prosty - wystarcza na 6 muffinek. Składniki suche: 100 g mąki gryczanej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki oregano

Mama z Motylem
Szybki deser w środku tygodnia, czyli muffinek nigdy za dużo 139

resztę ciasta do muffinek, tak aby ciasto było do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w temp. 170 stopni C ( po 5 minutach pieczenia włączyć termoobieg na 5 minut, aby muffiny wyrosły

Receptura smaku
Słodkie, ciasteczkowe, niezobowiązujące prezenty 240

szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli (w wersji dla dzieci użyj tylko ½ łyżeczki soli) Wykonanie MUFFINKI Z ORZECHAMI Przygotuj sobie foremkę na muffiny i papilotki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pomarańczę sparz wrzątkiem i zetrzyj z niej skórkę (może być na tarce z małymi oczkami

Eat me! Fit me!
Babka piernikowa 185

piernikową. Babka piernikowa to ciasto, które możemy przygotować nawet na ostatnią chwilę, gdyż robi się ją bardzo prosto. Wystarczy składniki suche wymieszać z mokrymi – zupełnie tak jak na muffiny. Babka jest wilgotna od powideł i smakiem wprowadza w świąteczny nastrój. Ja uwielbiam korzenne smaki, dlatego wypieki z przyprawą do piernika przygotowuję przez cały rok. Można do niej użyć dowolnej

Poezja smaku
Tagliatelle z marchewki z łososiem wędzonym, prażoną cebulą i migdałami w sosie z gorgonzolą i parmezanem 240

parmezanem i migdałami, a następnie rozkoszuj się obłędnie kremowym, marchewkowym tagliatelle.   Polecam też : ♥ Pierś kaczki na smażonej marchewce z sosem malinowym i karmelizowanymi orzeszkami – w skrócie Kaczka Dziwaczka ♥ Muffiny marchewkowe z orzechami włoskimi i polewą jogurtowo-czekoladową

Eat me! Fit me!
Mini makowce z serem i karmelem. 191

składniki masy serowej. Blenderem miksujemy aż masa będzie gładka. (dzięki blenderowi ser nie musi być wcześniej mielony, jeśli używamy miksera należy wcześniej ser zemleć 3 razy)   Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej wkładamy po łyżce masy makowej a na nią wykładamy masę serową i tak do wykorzystania składników. Foremkę wstawiamy do piekarnika na około

Radość kipiąca uśmiechem.
kruche babeczki z masą makową 166

podsypujemy mąką). Wykrawamy foremką kółka (większe od foremki do której będziemy je wkładać, tak aby brzeg był podwinięty do góry na ściankach) i wkładamy do natłuszczonej foremki np. na muffinki. Do każdej babeczki nakładamy po ok. 1 łyżeczce masy makowej. Na wierzchu kładziemy gwiazdkę, delikatnie dociskami do masy. Pieczemy w 170 st. C. przez ok. 15-20min., do zrumienienia

Domowy Smak Jedzenia
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55884

francuskiego czy z ciasta kruchego. Składamy po przekątnej i sklejamy brzegi. Pieczemy (oba rodzaje ciast) po 20 minut. Francuskie w 210 stopniach, kruche w 180 stopniach. I gotowe! 10. Muffiny z bakaliami zamiast keksa Nie wiem, czy to dobry pomysł - taka zamiana, ale postaram się Was przekonać. Po pierwsze. O ile przygotowanie ciasta na keks wyniesie do 30 minut

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 09.12.2016r. 148

Karp smażony Sałatka ziemniaczana      Marzena Śledzie w oleju lnianym     Magdalena  Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m   Marta Moskole     Aga Makowe muffinki z serem   Agnieszka  Wigilijne babeczki   Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado    Joanna  Błyskawiczne ciasteczka migdałowe   Andruty biszkoptowo - kokosowe    Magdalena

Magiczne Życie Marty
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2172

warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze

Karo in the Kitchen
Kipi kasza 265

orkiszowej i kurczaka z sosem pieczarkowym. Na kolację burgery jaglano-buraczane albo jajecznica ze szpinakiem i grillowaną polentą. Są też desery – granola gryczana z orzechami i sokiem pomarańczowym, muffiny gryczano-amarantusowe z żurawiną czy lody czekoladowo-wiśniowe z kaszą manną. Szaleństwo! Kupcie sobie tutaj

GRUBY WAŁEK