moment, zagryzam przedwiosenne popołudnie kakaową muffiną, której orzechowy berecik pozostawia nad ustami słodki wąsik. Częstujcie się i Wy, już zaparzyłam kawę, żeby nie przegapić nadchodzącego festiwalu zielonych listków! :D Muffinki w dłonie! Dodatkowo, jeżeli chcecie, możecie się zaopatrzyć online w bakalie (w tym nerkowce do tego kremu) w sklepie Agnex i skorzystać z poniższej promocji :D Nadziewane muffiny kakaowe
Kuchnia w Słońcu Skąpanakakao i przyprawę korzenną. Następnie do miski z mokrymi dodajemy suche i mieszamy całość łyżką do połączenia (ciasto będzie gęste). Na koniec wsypujemy kostkę jabłkową, znów mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, napełniamy każdą ciastem (nie w pełni, bo babeczki rosną). Blaszkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy do tzw. suchego patyczka około
Słodkie okruszkiSKŁADNIKI: 2 jajka oliwa z oliwek 20 g jarmużu 50 g papryki czerwonej WYKONANIE: 1. Formę na muffiny natłuścić oliwą z oliwek. 2. Do każdego zagłębienia dodać troche jarmużu i pokrojonej papryki. 3. Jajka rozkłócić z dodatkiem soli i pieprzu. Wlać do foremek. 4. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 10 min. INSTRUKCJA
Atlas Smakówzupa się ugotuje to wyrzucam, jakoś nie lubię. Dlatego postanowiłam wziąć por na warsztat i coś z niego zrobić. Było już cannelloni (przepis) , teraz przyszedł czas na śniadaniowe muffinki. Składniki na około 8 sztuk 1 por 1 kiełbasa 1 jajko 1 szklanka mąki 100 ml mleka 100 g mąki pełnoziarnistej 50 g mąki pszennej 1 łyżka roztopionego masła
Delusional Trinelekko wymieszać. Dodać skręcony ser i za pomocą robota utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Masę wylać do nienatłuszczonej formy na muffinki. Serniczki po upieczeniu lekko opadną, dlatego można formę wypełnić do pełna pozostawiając około 2-3 mm. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Rada: Możemy dodać zamiast czekolady
Ciastka - domowe słodkościchorizo ; blog: Szóste niebo Żółta pasta z białej fasoli cannellini ; blog: Smakołyki Angeli Wegański "smalec" z fasoli ; blog: Domowe gotowanie Krem z fasoli ; blog: Co w kredensie piszczy FasoLove muffiny (bezglutenowe) ; blog: Qchcik gotuje Zupa fasolowa ; blog: Co w kredensie piszczy Fasolka po bretońsku ; blog: Czerwień i błękit Sałata rzymska z boczkiem, fasolą i fetą ; blog: Czerwień i błękit Gruzińskie
Weekendy w domu i ogrodzieWedług mnie najlepszy murzynek jaki jadłam. Szybki w wykonaniu jak to murzynek i mocno czekoladowy po prostu bomba. Myślę, że można go zrobić również w formie muffin. Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Wypieki . Składniki: 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 50 gorzkiej czekolady 50 mlecznej czekolady 300 g konfitury wiśniowej (ja dałam swojej roboty
Mam apetyt na ...następnie zmiksowałam wraz z twarogiem i jogurtem. Żelatynę rozpuściłam w kilku łyżkach gorącej wody, dodałam do serowo-czekoladowej masy i ponownie zmiksowałam. Masę przelałam do silikonowej foremki na muffiny, którą uprzednio posmarowałam odrobiną masła. Wstawiłam do zamrażalnika na ok.1,5 godziny tak, że po wyjęciu serniczki były lekko zmrożone na tyle, że dawały się bez problemu wyjąć z foremek, lecz
Kate's Kitchentarce na mniejszych oczkach. Składniki suche dodajemy do mokrych, dokładnie mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Dodajemy marchewkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i wylewamy ciasto do 3/4 wysokości. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut, do suchego patyczka. Wyciągnąć i wystudzimy
magiczna kuchnia Kasidodaj przesianą mąkę i delikatnie wymieszaj. Niewielkie porcje masy nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Aby otrzymać idealne kółka można użyć wysmarowanej foremki na muffiny. Włóż ciastka do piekarnika nagrzanego do 180 st na 10 minut. W między czasie w niewielkim garnku wymieszaj sok z agarem i doprowadź całość do gotowania. Gdy już
wegujemypieczenia i zwijamy w rulon (ciasto musi być jeszcze ciepłe). Odstawiamy do wystudzenia ( ja włożyłam do obręczy cukierniczych aby się nie rozwijały,ale można użyć np. formy do muffinów lub fili ż ane k ). wypełnienie: Galaretkę rubinową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i wylewamy do podłużnego naczynia lub formy o wymiarach ok.20x30 cm, tworząc cienką warstwę. Odstawiamy na kila
Bon appetit mon amieceliakię na hobby. Na blogu www.natchniona.pl od 5 lat dopracowuje przepisy na wilgotne ciasteczka z kawałkami czekolady, mazurka z karmelem z daktyli i bananów polanego pyszną czekoladą i przepyszny muffinki z kremem, bez jajeczne biszkopty. bezy z ciecierzycy i kremy bez mleka. Pokazuje, że bezglutenowe, roślinne przepisy są tak pyszne, że trafią pod każdą strzechę. Zaczyna się od motta
Ugotowane pozamiataneWARTO! Poniższe zdjęcie nie jest przepiękne, niektórych może nie zachęci do spożywania i/lub przyrządzania kiszonek. Ale nie dbałam tutaj o piękno fotografii. Łatwo zrobić cudne zdjęcie słodkiej, rozkosznie pięknej muffinie, ciężej sfotografować słoik kiszonej kapusty ;-). Mój blog nosi nazwę "Jeść, by żyć w zdrowiu", a nie wszystko, co zdrowe jest bardzo efektowne wizualnie. Znaleźć jednak się w tym miejscu
Jeść, by żyć w zdrowiuSłoneczna aura za oknem sprawia, że chce mi się wiosny, kwiatów, ciepła itp itd. Dlatego na moim stole pojawił się już kwiecisty, wiosenno wielkanocny obrus, a
Cynamonowe szczęściejedno jajko, całość mieszamy łyżką. Na koniec dodajmy rozpuszczony olej kokosowy, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masą wypełniamy papilotki do 3/4 wysokości, babeczki rosną (ja papilotkami wyłożyłam formę na muffinki). Babeczki pieczemy na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (około 20-25 minut). Podajemy same lub w towarzystwie ulubionej herbaty. Do przygotowania babeczek użyłam
Słodkie okruszki