muffiny - 9030 przepisów (strona:332/602)

Muffiny bezglutenowe z brzoskwiniami 133

Zastanawiałaś/eś się kiedyś co można zrobić z mąki z pestek dyni, mąki z ciecierzycy, czy też mąki migdałowej? Z kilkoma dodatkami upieczesz z nich cudownie wiosenne muffiny z brzoskwinią z lekkiego syropu.. Czas przygotowywania:  30 minut Pieczenie:  35 minut Ilość muffinek: około 12 sztuk

AniaGotuje.pl
Domowy kisiel z rabarbaru 101

kwietniu leniwie rozpoczyna się sezon na rabarbar :-) Ciasta, babeczki, tarty i muffiny.. same pyszności. Dla odmiany przygotowałam dla Was kisiel.. domowy kisiel z rabarbaru. Przepyszny! Czas przygotowywania:  30 minut Ilość porcji:  3 x 250 ml Składniki: • 500 g łodyg rabarbaru • 600 ml wody • 30 g cukru trzcinowego • 100 ml wody i 3 płaskie

AniaGotuje.pl
Muffiny z truskawkami 85

Muffiny dla zabieganych, ale lubiących domowe słodkości :-) Czas przygotowywania:  10 minut Czas pieczenia:  35 minut Ilość babeczek:  9 dużych muffinek Składniki: • 4 jajka • 200 ml mleka • 60 g cukru np. trzcinowego • po 1 łyżeczce sody i proszku do pieczenia • 50 ml oleju np. rzepakowy, ryżowy • 260 g mąki pszennej

AniaGotuje.pl
Proste muffiny z malinami, bez cukru 98

Świetne muffiny bez dodatku cukru. W smaku trochę przypominają ptysie z ciasta parzonego. Możesz po upieczeniu oprószyć je cukrem pudrem, by samemu zdecydować o tym, jak słodkie będą :-) Czas przygotowywania:  15 minut Czas pieczenia: do 30 minut Ilość muffinek:  12 sztuk z papilotek

AniaGotuje.pl
Mleczne muffiny z białą czekoladą 183

Rosną wysokie i puchate.. wzorowe muffiny na każdą okazję :-) Cudowne do kawy i ciepłego kakao! Czas przygotowywania:  15 minut Czas pieczenia:  35 minut Ilość muffinek:  10 sztuk z papilotek

AniaGotuje.pl
Proste placki dyniowe z nasionami chia 167

danie. Możliwości jest naprawdę wiele. Jest to bardzo uniwersalny owoc, trochę słodki w smaku, ale przepyszny. Możemy zrobić aromatyczne i rozgrzewające zupy krem z dyni, kuszące ciasta dyniowe i muffiny, zaskakujące i pyszne musy i kremy dyniowe, jak również możemy dodawać dynię do innych potraw - ja dorzucam do gulaszu, potrawki warzywnej z ryżem i innych. Czyli możemy jeść dynię

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Babeczki z masłem orzechowym i konfiturą malinową 213

obrotach przez około 2-3 minuty. Następnie dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem do połączenia składników, proszę za długo nie mieszać. 2. Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości papierowych foremek. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190C przez około 20-22 minuty. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika

Mała Cukierenka
Czekoladowe muffiny z gruszką i cynamonem 104

ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Muffiny opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub udekorować według uznania. Podlinkowane produkty pochodzą z eSłoneczka . (*) Ostatnio wspominałam Wam o nowej formie do muffinek - klik ... Mogę śmiało przyznać, że sprawdza się doskonale. Naprawdę

Di gotuje
Muffinki z jagodami 88

powinienem opublikować – muffinki z jagodami, czy muffinki z cynamonem. Prawie 70% głosujących wybrało muffinki jagodowe – a więc zapraszam na przepis na muffiny z jagodami! Podczas pieczenia muffinek – i dotyczy to nie tylko tych jagodowych – należy przestrzegać

Vegan Taste
Pasta jajeczna z grillowaną papryką 141

Dlatego, że są pożywne, szybkie w przygotowaniu i zawsze można wyczarować z nich coś innego. Nie ograniczajcie się do standardowych jajek na twardo czy miękko. Wszelkiego rodzaju pasty, omlety, muffiny będą świetnym sposobem na śniadanie. Do tego sezonowe warzywa oraz przyprawy i pyszny posiłek gotowy. Dzisiaj rano gdy zeszłam po sok z czarnej porzeczki do piwnicy zauważyłam, że na regale

Życie ze smakiem
Muffinki kukurydziane z owocami goji 130

Przedstawiam Wam pyszne, kukurydziane muffiny z jagodami goji i kawałkiem gorzkiej czekolady, która rozpuszcza się w ustach. Szybkie do przygotowania i smaczne! :) Zapraszam... Składniki: 1,5 szkl mąki kukurydzianej (u mnie PAN) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie bezglutenowy 1 banan 1/2 szkl cukru 1/2 szkl oleju 1 szkl mleka garść owoców goji kawałki gorzkiej czekolady Wykonanie: Mąkę wymieszać

Trufelkowo
Muffiny z olejem kokosowym 136

Dzisiaj zamiast rogalików mam dla Was muffiny z olejem kokosowym i pysznymi dodatkami. Szybkie w przygotowaniu i smaczne! :) Zapraszam... Składniki: 1,5 szkl mąki tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 czubata łyżka oleju kokosowego 1/2 szkl owoców goji 1/2 szkl rodzynek 1 szkl czerwonej lub czarnej porzeczki (mogą być mrożone) 1/3 szkl brązowego cukru 1 szkl soku pomarańczowego

Trufelkowo
Muffiny pełne czekolady 94

Dzisiaj mam dla Was pyszne pełne czekolady muffiny, takie bomby czekoladowe! Idealne na taką deszczową pogodę, jaka panuje za oknem. Oj jak ja bym chciała wiosnę, albo jeszcze bardziej lato... Ale w taką pogodę jak dziś, trzeba się ratować słodkościami. :) Muffinki przygotowane z przepisu Wedla (na stronie Wedla konkurs - wielkie testowanie przepisów - same pyszności!). Składniki: 2 jajka 160 g cukru

Trufelkowo
Orkiszowe muffiny pełne kokosu 117

Dzisiaj zapraszam wszystkich fanów kokosu. Muffiny z mąki orkiszowej z wiórkami kokosowymi. Prosto i smacznie! Składniki: 1/2 szkl mąki orkiszowej, np. TOTA 3 szkl wiórek kokosowych 1,5 szkl mleka 3 łyżki syropu klonowego 5 łyżek cukru brązowego 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 jajka 1/2 posiekanej gorzkiej czekolady Wykonanie: Mleko podgrzać i wymieszać z syropem klonowym. Chwilę ostudzić. Mąkę przesiać

Trufelkowo
Szpinakowe muffinki z limonkowym serkiem 140

Słodkie muffiny urzekające swoim kolorem, który zawdzięczamy szpinakowi (totalnie niewyczuwalnym w smaku!). Oprócz pięknego koloru ciasto zostało wzbogacone o waniliową nutę oraz nadziane orzeźwiającą, serowo-limonkową masą. Bardzo smaczne, mięciutkie i mięsiste, idealne w sam raz na 3-4 kęsy 😋 Muffinki, 12 szt.: * mrożony szpinak w liściach- 200 g* * jajka- 2 szt. * mąka pszenna- 1 szklanka + 1 czubata łyżka * cukier

Kraina Miodem Płynąca