mniam... Uwielbiamy wilgotne ciasta (a takie są ciasta jogurtowe) z owocami. Ciasto powstało na bazie pysznych, wilgotnych muffinek , które totalnie skradły nasze serca, a raczej podniebienia ;-) Jak wszystkie muffiny przygotowuje się je bardzo szybko: osobno składniki mokre, osobne suche, wszystko mieszamy razem i gotowe. Ja dodałam jeszcze kruszonkę (dla nas kruszonka to mus przy ciastach z owocami...). To takie ciacho
Smaczne ZdroweMufinki , proste i szybkie do zrobienia. 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 czubate łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2/3 gorzkiej czekolady 1 szkl.mleka 1/2 szkl. oleju 1 jajko Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier puder. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W drugiej misce połączyć mleko
Moje domowe kucharzenieWiele z nas szuka różnych nowych smaków i inspiracji więc ja tym razem postawiłam na muffiny wytrawne. Musze przyznać że bardzo ciekawy smak, najlepiej smakują z sosami, czosnkowym albo meksykańskim. Idealne na piknik czy grilla. SKŁADNIKI: 340g mąki 2 jajka 130g masła 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g krakowskiej suchej firmy Hańderek 100g sera żółtego duża szczypta
Dziś Ja gotujepieczenia szczypta soli 100 g cukru dodatkowo: 50 gram mlecznej posiekanej czekolady 3 łyżeczki kolorowych kulek do ozdoby Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami. Masło rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy czekoladę i zostawimy na 2 minuty, studzimy i przelewamy do miski, dodajemy jajka oraz mleko. Ubijamy rózgą chwilę, do rozbicia
Życie zaczyna się w kuchnisobą jogurt, olej, jajka oraz cukier następie mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do połączenia składników na koniec do masy dodajemy posiekaną białą czekoladę foremki na muffiny wykładamy papilotkami, nakładamy do nich po łyżce ciasta, następnie dodajemy około 8-10 szt. porzeczek , które przykrywamy ciastem ,na wierzchu znowu układamy garść porzeczek ( finalnie ciasta powinno być ¾ wysokości papilotki
Słodkie zapomnienieSmakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu – wykorzystujemy bowiem pozostałe pieczywo i zalegający w lodówce żółty ser.... Tryb czytania Artykuł Muffiny wytrawne pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plpieprz do smaku olej rzepakowy do foremek PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypuję suche składniki a następnie mokre. Dokładnie mieszam mikserem ( ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego). Foremki do muffinem smaruję olejem lub masłem najlepiej by na dnie widać było olej ok 1/3 łyżeczki. Foremki wkładam do piekarnika i mocno rozgrzewam do ok 230 stopni tak by ten olej był
Gotowanie Patkikrem i udekoruj gałązką z porzeczkami. Babeczki z porzeczkami W moim przekonaniu najlepszym i najszybszym sposobem na przygotowanie czegoś słodkiego, są babeczki, mufinki etc. Wystarczy połączyć mokre z suchymi składnikami i upiec, nie ma nic prostszego. W tym okresie optymalnym rozwiązaniem są babeczki z porzeczkami . Owoc drugiego
kuron.com.plpoppy seed and sugar in a bowl. Pour milk, oil and smash the egg. Mix briefly. Add caramelized cold onion and mix again. Divide the dough between the muffins / muffin molds up to 3/4 of their height. On top, place 2-3 thin onion rings, sprinkle with a pinch of poppy seed and a large pinch of sugar. Bake
Delicious PlaceDziś kolejne zdrowe i pyszne mufinki z owocami- tym razem padło na borówki. Muffinki są lekko odchudzone, nie ma w nich też cukru i laktozy, jedynie do kruszonki przyda się trochę miodu lub innego płynnego słodzika. Zrobiłam je z mąki pełnoziarnistej oraz owsianej i użyłam mleka migdałowego, a do posłodzenia wykorzystałam niezastąpionego banana, który sprawia, że muffinki mają taką
Healthy food explorerpowoli do nas przebija. Wrzesień niestety nie rozpieszcza i sprawia, że mam ochotę na coś dobrego z dodatkiem jabłek i cynamonu. I tak powstało przepyszne, duże ciacho a 'la muffin zrobione z samych wartościowych i odżywczych składników, w mocno jesiennych smakach, słodzone bananem i miodem, bez mąki i z dodatkiem chrupiących orzechów. Wykonanie jest bardzo proste, ciacho robiłam w dużej
Healthy food explorermleka kokosowego* Wykonanie: Do miski wsypać mąkę migdałową, dodać kakao, miód oraz masło orzechowe. Wszystko wymieszać do powstania zwartej masy (będzie dość klejąca). Ciasto przełożyć na spód foremek na mufinki (najlepiej silikonowych), dokładnie dociskając. Na to wykładać łyżkę masła orzechowego. Składniki na warstwę truskawkową umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę. W zależności od preferencji można dodać więcej
Healthy food explorerwycinamy okręgi. Układamy jeden przy drugim sklejając boki. Dodajemy porcję szpinaku i przekrojone plastry sera. Delikatnie zwijamy w „różę”, układamy w foremce na muffiny, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Po ok. 20 minutach wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika i pieczemy ok. 15-18 minut. Smacznego
Ostra na SłodkoTakie mufinki szybko się robi, po upieczeniu można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem. 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 czubate łyżki kakao 3/4 szkl. cukru pudru 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 szkl. mleka 0,5 szkl. oleju 1 jajko W jednej misce dokładnie wymieszać składniki suche
Moje domowe kucharzeniemnie w kuchni a co za tym idzie często lądują w wypiekach. Tym razem zachciało mi się czegoś zdrowego i bardziej aromatycznego. Tutaj ( klik ) znalazłam przepis na pyszne muffiny z jabłkami właśnie, z dodatkiem płatków owsianych i na mące razowej. Dorzuciłam od siebie orzechy na wierzch i pyszne babeczki, do zabrania również jako zdrowa przekąska, gotowe. Polecam gorąco
My simple kitchen