muffiny - 9030 przepisów (strona:323/602)

BŁYSKAWICZNE, PYSZNE CIASTO JOGURTOWE ZE ŚLIWKAMI 203

mniam... Uwielbiamy wilgotne ciasta (a takie są ciasta jogurtowe) z owocami. Ciasto powstało na bazie pysznych, wilgotnych muffinek , które totalnie skradły nasze serca, a raczej podniebienia ;-) Jak wszystkie muffiny przygotowuje się je bardzo szybko: osobno składniki mokre, osobne suche, wszystko mieszamy razem i gotowe. Ja dodałam jeszcze kruszonkę (dla nas kruszonka to mus przy ciastach z owocami...). To takie ciacho

Smaczne Zdrowe
Mufinki czekoladowe 131

Mufinki , proste i szybkie do zrobienia. 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 czubate łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru 2/3 gorzkiej czekolady 1 szkl.mleka 1/2 szkl. oleju 1 jajko Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier puder. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W drugiej misce połączyć mleko

Moje domowe kucharzenie
Muffiny z Serem i Szynką 91

Wiele z nas szuka różnych nowych smaków i inspiracji więc ja tym razem postawiłam na muffiny wytrawne. Musze przyznać że bardzo ciekawy smak, najlepiej smakują z sosami, czosnkowym albo meksykańskim. Idealne na piknik czy grilla. SKŁADNIKI: 340g mąki 2 jajka 130g masła 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g krakowskiej suchej firmy Hańderek 100g sera żółtego duża szczypta

Dziś Ja gotuje
Muffiny podwójnie czekoladowe 111

pieczenia szczypta soli 100 g cukru  dodatkowo: 50 gram mlecznej posiekanej czekolady 3 łyżeczki kolorowych kulek do ozdoby Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami. Masło rozpuszczamy w garnuszku,  dodajemy czekoladę i zostawimy na 2 minuty,  studzimy i przelewamy do miski, dodajemy jajka oraz mleko. Ubijamy rózgą chwilę,  do rozbicia

Życie zaczyna się w kuchni
MUFFINY Z PORZECZKĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 129

sobą jogurt, olej, jajka oraz   cukier następie mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do połączenia składników na koniec do masy dodajemy posiekaną białą czekoladę   foremki na muffiny wykładamy papilotkami, nakładamy do nich po łyżce ciasta, następnie dodajemy około 8-10 szt. porzeczek , które przykrywamy ciastem ,na wierzchu znowu układamy garść porzeczek ( finalnie ciasta powinno być ¾ wysokości papilotki

Słodkie zapomnienie
Muffiny wytrawne 82

Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu – wykorzystujemy bowiem pozostałe pieczywo i zalegający w lodówce żółty ser.... Tryb czytania Artykuł Muffiny wytrawne pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
yorkshire pudding -idealny smakołyk z Angli 137

pieprz do smaku olej rzepakowy do foremek PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypuję suche składniki a następnie mokre. Dokładnie mieszam mikserem ( ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego). Foremki do muffinem smaruję olejem lub masłem najlepiej by na dnie widać było olej ok 1/3 łyżeczki.  Foremki wkładam do piekarnika i mocno rozgrzewam do ok 230 stopni tak by ten olej był

Gotowanie Patki
Babeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku. 146

krem i udekoruj gałązką z porzeczkami.   Babeczki z porzeczkami W moim przekonaniu najlepszym i najszybszym sposobem na przygotowanie czegoś słodkiego, są babeczki, mufinki etc. Wystarczy połączyć mokre z suchymi składnikami i upiec, nie ma nic prostszego. W tym okresie optymalnym rozwiązaniem są babeczki z porzeczkami .   Owoc drugiego

kuron.com.pl
Muffiny cebulowo-makowe / Onion and poppy muffins 117

poppy seed and sugar in a bowl. Pour milk, oil and smash the egg. Mix briefly. Add caramelized cold onion and mix again. Divide the dough between the muffins / muffin molds up to 3/4 of their height. On top, place 2-3 thin onion rings, sprinkle with a pinch of poppy seed and a large pinch of sugar. Bake

Delicious Place
Fit muffinki z borówkami i kruszonką 122

Dziś kolejne zdrowe i pyszne mufinki z owocami- tym razem padło na borówki. Muffinki są lekko odchudzone, nie ma w nich też cukru i laktozy, jedynie do kruszonki przyda się trochę miodu lub innego płynnego słodzika.  Zrobiłam je z mąki pełnoziarnistej oraz owsianej i użyłam mleka migdałowego, a do posłodzenia wykorzystałam niezastąpionego banana, który sprawia, że muffinki mają taką

Healthy food explorer
Owsiany muffin z jabłkiem i orzechami 146

powoli do nas przebija. Wrzesień niestety nie rozpieszcza i sprawia, że mam ochotę na coś dobrego z dodatkiem jabłek i cynamonu. I tak powstało przepyszne, duże ciacho a 'la muffin zrobione z samych wartościowych i odżywczych składników, w mocno jesiennych smakach, słodzone bananem i miodem, bez mąki i z dodatkiem chrupiących orzechów. Wykonanie jest bardzo proste, ciacho robiłam w dużej

Healthy food explorer
Mrożone muffinki truskawkowo - orzechowe 139

mleka kokosowego* Wykonanie: Do miski wsypać mąkę migdałową, dodać kakao, miód oraz masło orzechowe. Wszystko wymieszać do powstania zwartej masy (będzie dość klejąca). Ciasto przełożyć na spód foremek na mufinki (najlepiej silikonowych), dokładnie dociskając. Na to wykładać łyżkę masła orzechowego. Składniki na warstwę truskawkową umieścić w misie blendera i zmiksować na gładką masę. W zależności od preferencji można dodać więcej

Healthy food explorer
DROŻDŻOWE RÓŻE SEROWO-SZPINAKOWE 98

wycinamy okręgi. Układamy jeden przy drugim sklejając boki. Dodajemy porcję szpinaku i przekrojone plastry sera. Delikatnie zwijamy w „różę”, układamy w foremce na muffiny, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Po ok. 20 minutach wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika i pieczemy ok. 15-18 minut. Smacznego

Ostra na Słodko
Mufinki czekoladowe 138

Takie mufinki szybko się robi, po upieczeniu można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem. 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 czubate łyżki kakao 3/4 szkl. cukru pudru 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 szkl. mleka 0,5 szkl. oleju 1 jajko W jednej misce dokładnie wymieszać składniki suche

Moje domowe kucharzenie
Razowe muffiny z jabłkami i płatkami owsianymi 127

mnie w kuchni a co za tym idzie często lądują w wypiekach. Tym razem zachciało mi się czegoś zdrowego i bardziej aromatycznego. Tutaj ( klik ) znalazłam przepis na pyszne muffiny z jabłkami właśnie, z dodatkiem płatków owsianych i na mące razowej. Dorzuciłam od siebie orzechy na wierzch i pyszne babeczki, do zabrania również jako zdrowa przekąska, gotowe. Polecam gorąco

My simple kitchen