muffiny - 9030 przepisów (strona:338/602)

BABECZKI CZEKOLADOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 211

Pierwszy dzień wiosny postanowiłam przywitać na słodko Dzisiaj upiekłam szybkie, czekoladowe babeczki z kremem orzechowym… Są łatwe w przygotowaniu z pewnością wyjdą każdemu! SKŁADNIKI : ( na

kuchniabellissima.wordpress.com
Muffinki 193

Opis: Muffinki pięknie wyrastają, są puszyste i naprawdę smaczne. Nie wymagają wyszukanych składników, na pewno każdy znajdzie je u siebie w kuchni. Do środka można wrzucić co nam się tylko podoba. Ja serwuję bez dodatków. Polecam dla wszystkich wielbicieli muffinek i zabieganych słodyczomaniaków. Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciastka i ciasta
Muffinki czekoladowe 137

kremowej 30% lub 36% 80 ml jogurtu naturalnego 2 średnie lub duże jajka kropelki czekoladowe lub zamiennie posiekana czekolada Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować formę na muffiny i wyłożyć je papilotkami lub kartonową obrączką. Do większej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać z solą oraz pokrojonym na małe kawałki masłem. Rozetrzeć ręką aż masa

Pyry na Gaz
Nadziane muffiny w orzechowych beretach 162

moment, zagryzam przedwiosenne popołudnie kakaową muffiną, której orzechowy berecik pozostawia nad ustami słodki wąsik. Częstujcie się i Wy, już zaparzyłam kawę, żeby nie przegapić nadchodzącego festiwalu zielonych listków! :D Muffinki w dłonie! Dodatkowo, jeżeli chcecie, możecie się zaopatrzyć online w bakalie (w tym nerkowce do tego kremu) w sklepie Agnex i skorzystać z poniższej promocji :D Nadziewane muffiny kakaowe

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bezmleczne marchewkowe babeczki z jabłkową kostką 181

kakao i przyprawę korzenną. Następnie do miski z mokrymi dodajemy suche i mieszamy całość łyżką do połączenia (ciasto będzie gęste). Na koniec wsypujemy kostkę jabłkową, znów mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, napełniamy każdą ciastem (nie w pełni, bo babeczki rosną). Blaszkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy do tzw. suchego patyczka około

Słodkie okruszki
Mini muffiny z jarmużem 155

SKŁADNIKI: 2 jajka oliwa z oliwek 20 g jarmużu 50 g papryki czerwonej WYKONANIE: 1. Formę na muffiny natłuścić oliwą z oliwek. 2. Do każdego zagłębienia dodać troche jarmużu i pokrojonej papryki. 3. Jajka rozkłócić z dodatkiem soli i pieprzu. Wlać do foremek. 4. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 10 min. INSTRUKCJA

Atlas Smaków
Muffinki z porem i kiełbasą 119

zupa się ugotuje to wyrzucam, jakoś nie lubię. Dlatego postanowiłam wziąć por na warsztat i coś z niego zrobić. Było już cannelloni  (przepis) , teraz przyszedł czas na śniadaniowe muffinki.  Składniki na około 8 sztuk 1 por 1 kiełbasa 1 jajko 1 szklanka mąki 100 ml mleka 100 g mąki pełnoziarnistej 50 g mąki pszennej 1 łyżka roztopionego masła

Delusional Trine
MINI SERNICZKI STRACIATELLA 115

lekko wymieszać. Dodać skręcony ser i za pomocą robota utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.  Masę wylać do nienatłuszczonej formy na muffinki. Serniczki po upieczeniu lekko opadną, dlatego można formę wypełnić do pełna pozostawiając około 2-3 mm. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Rada: Możemy dodać zamiast czekolady

Ciastka - domowe słodkości
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 148

chorizo ; blog: Szóste niebo Żółta pasta z białej fasoli cannellini ; blog: Smakołyki Angeli Wegański "smalec" z fasoli ; blog: Domowe gotowanie Krem z fasoli ; blog: Co w kredensie piszczy FasoLove muffiny (bezglutenowe) ; blog: Qchcik gotuje Zupa fasolowa ; blog: Co w kredensie piszczy Fasolka po bretońsku ; blog: Czerwień i błękit Sałata rzymska z boczkiem, fasolą i fetą ; blog: Czerwień i błękit Gruzińskie

Weekendy w domu i ogrodzie
Murzynek 232

Według mnie najlepszy murzynek jaki jadłam. Szybki w wykonaniu jak to murzynek i mocno czekoladowy po prostu bomba. Myślę, że można go zrobić również w formie muffin. Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Wypieki . Składniki: 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 50 gorzkiej czekolady 50 mlecznej czekolady 300 g konfitury wiśniowej (ja dałam swojej roboty

Mam apetyt na ...
Podwójnie czekoladowe mrożone serniczki z jadalnymi kwiatami i frużeliną pomarańczową 116

następnie zmiksowałam wraz z twarogiem i jogurtem. Żelatynę rozpuściłam w kilku łyżkach gorącej wody, dodałam do serowo-czekoladowej masy i ponownie zmiksowałam. Masę przelałam do silikonowej foremki na muffiny, którą uprzednio posmarowałam odrobiną masła. Wstawiłam do zamrażalnika na ok.1,5 godziny tak, że po wyjęciu serniczki były lekko zmrożone na tyle, że dawały się bez problemu wyjąć z foremek, lecz

Kate's Kitchen
Muffinki marchewkowe 144

tarce na mniejszych oczkach. Składniki suche dodajemy do mokrych, dokładnie mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Dodajemy marchewkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i wylewamy ciasto do 3/4 wysokości. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut, do suchego patyczka. Wyciągnąć i wystudzimy

magiczna kuchnia Kasi
Matcha - prawdziwy hit wśród zielonych herbat 122

miodu, które nie zaburzą zdrowotnych właściwości. Dodana do warzywnych koktajli czy zupy kremu nada im intensywny, zielony kolor. Równie efektownie będą wyglądać przekąski z herbatą matcha oraz słodkie muffin ki i makaroniki.   Herbata Matcha a odchudzanie Ciekawostką dla osób pragnących zrzucić zbędne kilogramy może być to, że zielona herbata Matcha przyśpiesza przemianę materii i aż czterokrotnie zwiększa efektywność spalania

Różowa kuchnia
WEGAŃSKIE DELICJE 208

dodaj przesianą mąkę i delikatnie wymieszaj. Niewielkie porcje masy nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Aby otrzymać idealne kółka można użyć wysmarowanej foremki na muffiny.  Włóż ciastka do piekarnika nagrzanego do 180 st na 10 minut.  W między czasie w niewielkim garnku wymieszaj sok z agarem i doprowadź całość do gotowania. Gdy już

wegujemy
Biszkoptowe mini roladki z jeżynami 170

pieczenia i zwijamy w rulon (ciasto musi być jeszcze ciepłe). Odstawiamy do wystudzenia ( ja włożyłam do obręczy cukierniczych aby się nie rozwijały,ale można użyć np. formy do muffinów lub fili ż ane k ).  wypełnienie: Galaretkę rubinową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i wylewamy do podłużnego naczynia lub formy o wymiarach ok.20x30 cm, tworząc cienką warstwę. Odstawiamy na kila

Bon appetit mon amie