muffiny - 9030 przepisów (strona:335/602)

Muffinki kukurydziane z czarna porzeczką 161

mąki kukurydzinej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru  czarna porzeczka 3 łyżeczki cukru do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami. Owoce jeśli świeże musimy opłukać i wysuszyć, ja użyłam własnych mrożonych. Nie rozmrażamy. Masło rozpuszczamy w garnuszku, studzimy i przelewamy do miski, dodajemy jajka oraz mleko. Ubijamy

Życie zaczyna się w kuchni
Muffiny z maślanką, kurkumą i nektarynkami 110

straganach już pojawiły się sezonowe owoce i warzywa. Bardzo lubię owoce, które zastępują mi słodycze. W swoich posiłkach kombinuję na wszelkie sposoby, aby je wykorzystać. Przygotowałam szybkie i smaczne muffiny z nektarynkami, maślanką i dodatkiem kurkumy, która świetnie podkreśla barwę produkty. Składniki: 2 jaja 3/4 szklanki cukru trzcinowego 5 łyżek oleju 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku

Truskawkowa Fiesta
BABECZKI ZE SNICKERSAMI I TRUSKAWKAMI, MISS BABECZKI 173

Dzięki połączeniu kremówki z mascarpone, masa śmietanowa nam nie spłynie. Do rękawa cukierniczego przekładamy masę śmietanową i dekorujemy przestudzone babeczki. Na każdej układamy kawałki snickersa i pokrojonych truskawek. Nasze muffiny dodatkowo polałyśmy także stopioną czekoladą. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Babeczki Milky Way 126

jajka i mleko. Ucieramy do połączenia wszystkich składników. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy kakao i miksujemy na gładkie ciasto. Ciastem wypełniamy w 2/3 wysokości formę na mufinki wyłożoną papilotkami. W każdej babeczce na środku umieszczamy kawałek batonika. Pieczemy w 180°C przez około 20-25 minut, do tzn. suchego patyczka. Śmietanę kremówkę podgrzewamy i wrzucamy do niej

PatiGotuje
Cytrynowe muffinki z borówkami 114

piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 5) Przygotować lukier: cukier puder dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny. W razie potrzeby dosypać cukru pudru lub dolać soku. 6) Upieczone i wystudzone muffiny dekorujemy przygotowanym lukrem

Fitsweet.me
Gniazdka ze szpinakiem i jajkiem 153

wodę. Dobrze doprawić solą, pieprzem i gałką. Zestawić z ognia, dodać ricottę. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Ciasto francuskie pokroić na 6 prostokątów. Ciastem wylepić foremki na duże muffiny formując gniazdko. Do każdego gniazdka nałożyć szpinak, wyszło po ok 1 łyżce na każde gniazdko. Na wierzch wbić jajko i posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Wstawić do piekarnika

Monia miesza i gotuje
Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną 123

bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno, a następnie podzielić na dwie części. Do jednej z nich wmieszać odpowiednią ilość różowego barwnika. Całość naprzemiennie przełożyć do worka cukierniczego. Muffiny udekorować bitą śmietaną oraz innymi ozdobami. (Ja użyłam produktów z  mojej ulubionej Cukieterii, m.in. czekoladowego twistera , kolorowego maczku i cukrowych oczek

Di gotuje
Proste ciasto cytrynowe – bez miksera 1453

się niespodziewani goście. Ciasto piekę w standardowej keksówce, ale sprawdzi się również forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny :) Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne z cytrynowym lukrem (przepis znajdziecie tutaj ) lub bitą śmietaną. Polecam! The post Proste ciasto cytrynowe – bez miksera appeared first

Moja Delicja
Naleśniki ze szparagami 173

sposoby: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Zielone i białe szparagi kupujemy każdego roku od producenta, który mieszka kilka km od naszej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BABECZKI KAWOWE Z LENTILKAMI NA KEFIRZE 283

Kochani! Jak zauważyliście wcześniej dodawałam przepisy co trzy dni… Teraz nie zawsze udaje mi się wstawiać posty regularnie za co Was przepraszam. Przez ostatnie dwa

kuchniabellissima.wordpress.com
Muffiny z M&M’s 194

nagrzanym do 170 stopni do tzw. suchego patyczka (około 25 minut) Następnie robimy polewę: Kremówkę doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokruszone czekolady, zdejmujemy z palnika i wszystko dokładnie mieszamy. Przestudzone muffiny dekorujemy polewą oraz

Ania i Marcin gotują
Biszkoptowe babeczki z bananem. 141

temp. 170 C około 15 min. Sprawdzając co jakiś czas.   Czekoladę wraz z mlekiem rozpuścić i polać zimne babeczki. Udekorować posypką.   Możemy też zrobić w formie muffin ;-)   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny czekoladowe 138

kakao. W drugiej misce mieszamy mokre składniki: rozpuszczoną czekoladę, ricottę, jajka i olej. Przelewamy mokre do suchych i dokładnie mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremki. Wkładamy mufiny do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Muffiny z orzechami włoskimi i cykoriadą/kawą zbożową 120

około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i gorące polać lukrem (**). (Cukier puder dokładnie utrzeć z cykoriadą i odrobiną gorącej wody.) Muffiny pozostawić do ostygnięcia i stężenia polewy.   Udekorować wg uznania. (*) Użyłam cykoriady z jagodami , która nadała ciastkom ciekawego posmaku. Cykoriada jest wspaniałym substytutem kawy, łączącym wyszukany smak oraz bogactwo

Di gotuje
Pieczone ziemniaczane krążki z solą i tymiankiem 164

cienkie plastry (około 2 mm) i przełożyć do dużej miski. Dodać świeże listki tymianku, sól oraz wlać roztopione masło i całość delikatnie, ale bardzo dokładnie wymieszać. Blaszkę na muffiny wysmarować masłem i układać- jeden na drugi- krążkami ziemniaczanymi. Piekarnik nastawić na 200 stopni i piec około 30 minut. Podawać natychmiast, posypując dodatkowo solą oraz listkami tymianku. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca