muffiny - 9030 przepisów (strona:334/602)

MUFFINY Z MARMOLADĄ 81

posiadam formy do muffinek użyłam samych papilotek. Papilotki napełniamy około 1/4 ciasta , na to delikatnie łyżeczką nakładamy marmoladę i zalewamy ciastem tak aby było większe pół papilotki. Tak przygotowane muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30minut w temp

Dziś Ja gotuje
Babeczki z łososiem i sosem malinowym 101

świeża sos: maliny 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka płaska miodu sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny Ciasto francuskie kroję na 6 kwadratów 12X12 cm . Formę do pieczenia muffin smaruję dokładnie tłuszczem. Kwadraty ciasta wykładam we wgłębienia formy i dociskam. Na dno każdej babeczki wykładam ser feta, pokrojonego pomidora koktajlowego, kawałki łososia, z wierzchu posypuję tymiankiem świeżym. Wkładam

wesoła kuchnia
Przepis #54 Muffinki biszkoptowe z borówkami - bezglutenowe 124

pianę. Następnie dodajemy cukier dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kilkoma szybkimi ruchami łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek na mufinki. Na wiech układamy borówki. Pieczemy w pie karniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut. Babeczki są bardzo delikatne w smaku i lekko kokosowe. Idealne do zabrania na letnie wycieczki

Health-Fit-Life
Desery z ciecierzycy i twarogu - Nature Line (TESCO) 114

białka Sklep: Tesco Cena: 3,99 zł Nasza opinia Wygląd i smak: Z ananasem – W środku zastałyśmy widok typowego surowego ciasta z ciecierzycy jaki robimy bardzo często na muffiny. Zapach również kojarzy nam się z tą surową masą i w ogóle nie czujemy ananasa ani miodu. Struktura jest piaskowa, a dokładniej to nabiera się na łyżeczkę jak mokry, zbity piach

Candy Pandas
Szpinakowy tort z pandami na 23 urodziny (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 105

Dziś Pandki obchodzą urodzinki! :) Ale spokojnie! Mimo 23 lat nasza miłość do tych biało-czarnych miśków oraz do słodkości nie osłabła :D Rok temu na urodziny raczyłyśmy Was pandzimi muffinami , jednak w tym roku musiał powstać TORT. Nie byle jaki bo naturalnie zielony (moc szpianku) i z pandami ukrytymi w cieście :D Dodatkowo jaglany-waniliowy krem oraz truskawki spełniają nasze

Candy Pandas
Zielone muffiny z jarmużem (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 146

Dzisiejszy przepis powstał na spontanie! Zadziałało kilka czynników: 1) zapotrzebowanie na wegańskie muffiny dla dziewczynki 2) szał na zielone wypieki 3) otrzymane od GlutenFreeBox owocowe wegańskie żelki bez cukru i glutenu Muffinki są pyszne, kokosowe, wilgotne ale dopieczone z ciekawym smakiem, który nadaje jarmuż. Owocowe żelki a właściwie galaretki nadają im smacznego kontrastu. Dodatkowo babeczki są bardzo proste i długo

Candy Pandas
Szpinakowy tort żaba z kokosowym nadzieniem (bez glutenu, cukru i laktozy) 188

połączyć z ubitymi białkami. Połowę masy wlać do tortownicy lub miski wyłożonej na dnie papierem do pieczenia a drugą do drugiej misy. Kilka łyżek nałożyć do dwóch foremek na muffiny. Ciasta piec w 180’C ok 15-20 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!) muffinki wyciągnąć nieco wcześniej. Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi

Candy Pandas
Proteinowe muffiny 185

razem z kaszą) 50g chudego twarogu opcjonalnie kilka sztuk borówek  Sposób przygotowania: Blendujemy ze sobą wszystkie składniki (poza borówkami) na jednolitą masę przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny (jeśli dodajemy borówki to upychamy je do środka masy;)) pieczemy w temp. 180 stopni przez około 15-20 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady 1202

szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3 kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szkl. mleka 1/2 szkl. oleju jajko 100 g czekolady gorzkiej Formę a muffiny wyłożyć papilotkami. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Czekoladę pokroić na kawałeczki. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać.  Zrobić wgłębienie i wlać w nie mleko

wyzwania kuchenne
MUFFINY Z CUKINIĄ, FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 100

przyjemniejszego jak jedzenie na łonie natury, a wraz z nastaniem lata okazji ku temu na pewno nie zabraknie. Moja propozycja na piknik to muffiny w wersji wytrawnej, z fetą, cukinią i suszonymi pomidorami. Są proste i szybkie w przygotowaniu, więc możecie je upiec przed udaniem się na piknik i zabrać jeszcze ciepłe, lub przygotować je wcześniej i podać na zimno

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Muffiny z brzoskwiniami 116

wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180-190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Muffiny opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub udekorować według uznania

Di gotuje
CYNAMONOWO-ORZECHOWO-GRYCZANY PLACEK Z BORÓWKAMI 171

Wszystkie składniki oprócz borówek do miski i mieszamy, dolewając wody do uzyskania średnio płynnej masy 2. Przelewamy masę do formy ( u mnie sylikonowa tarta, możecie dać kokilki, na muffiny, pamiętając o wysmarowaniu tłuszczem w zależności o naczynia) 3. Wrzucamy połowę lub całość borówek do ciasta i do piekarnika na 15 min 180 stopni. Makro: 479,8 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
ŻYTNIE BABECZKI Z MALINOWYM MUSEM 157

jajo 🔸 woda 🔸 150 g malin 🔸 100 g twarogu 🔸 15 g wiórków kokosowych Przygotowanie: 1 Mąkę i jajo wymieszać, dodawać stopniowo wody aby powstała lejąca masa. Przelać w formy do muffinów, w środek wsadzić malinkę i piec 20 min 180 stopni 2. Twaróg z wiórkami i resztą malin zblendować i podawać z babeczkami  :) Możecie oczywiście użyć innych owoców

Zdrowie i pysznie na talerzu
JOGURTOWE MUFFINKI TRUSKAWKOWE Z KRUSZONKĄ 141

Będą powtarzać do znudzenia: uwielbiam kruszonkę! Na ciastach drożdżowych, ciastach kruchych, zapiekanych owocach zwanych crumble albo na pysznych słodkich muffinach. Dziś mam dla Was przepis właśnie na te ostatnie! Pyszne, delikatne muffinki jogurtowe wypełnione truskawkami i obficie posypane kruszonką są fantastycznym pomysłem na wiosenno-letni deser. Koniecznie zróbcie! Są genialne! Niesamowicie delikatne i rozpływające się w ustach! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Muffinki z truskawkami + film 159

mieszamy do połączenia się składników (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 1/3 wysokości a następnie w każdą muffinkę wciskamy po kilka sztuk plasterków truskawek. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.   Artykuł Muffinki z truskawkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania