muffiny - 9030 przepisów (strona:334/602)

Czekoladowe muffiny z owocami 135

wymieszać. UWAGA : Ciasto wyjdzie gęste i tak powinno być, ale jeśli okaże się, że jest zbyt gęste należy dodać więcej maślanki lub w razie braku dolać mleka. Formę do muffinów wyłożoną papilotkami lub foremki silikonowe napełnić ciastem do mniej więcej 3/4 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piec około 20 minut, do suchego patyczka. Wystudzić

Opowieści z piekarnika
Parówkowy przeplataniec. 344

Parówkowy przeplataniec to nic innego jak hot-dogi w odmienionej postaci. Podobnie jak Maćka  muffiny cheesburgerowe . W tym samym czasie mamy gotowe, i co ważne ciepłe danie, dla kilku osób. Do przeplatania parówek możemy zatrudnić dzieci. Wizja nagrody będzie, jak sądzę ;), doskonałą motywacją. Całość należy dosmaczyć keczupem lub musztardą albo jednym i drugim. Jak kto lubi :) PS. Otrzymaliśmy

zadanie-gotowanie
Jadalne kryształy 228

szklance wody, studzimy i wylewamy na głęboki talerz. Odstawiamy do stężenia. Niebieską galaretkę kroimy w niewielka kostkę. Galaretkę przezroczystą Winiary rozrabiamy w pozostałej wodzie i studzimy.  Formę do muffinów wykładamy woreczkami spożywczymi (najlepiej użyć takich do pieczenia ponieważ są sztywniejsze i mają opaski zaciskowe) Do woreczków nakładamy po kilka kostek galaretki niebieskiej i zalewamy ją tężejącą galaretkę przezroczystą. Woreczek

Bon appetit mon amie
Malinojeżyny w cieście 174

mleka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru  1 płaska łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Formę na muffiny wykładamy 12 papilotkami. Owoce jeśli świeże musimy opłukać i wysuszyć, ja użyłam własnych mrożonych więc już były myte przed mrożeniem. Nie rozmrażamy. Masło rozpuszczamy w garnuszku, studzimy i przelewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Wieczór panieński po duńsku i cobbler. Rabarbarowo-miodowy 131

Wieczór panieński Anny. Jesteś gotowa? Nie byłam. Ale tym akurat nikt się nie przejął. Przebrały mnie w różowe, falbaniaste i sterczące na wszystkie strony tutu, białe pończochy, koszulkę z muffinem i napisem ratunku, wychodzę za mąż , różowy welon i królicze uszy. Natapirowały włosy, nałożyły taką ilość niebieskich cieni, która nawet rybkę Wandę przyprawiłaby o zawrót głowy, a usta wysmarowały niezmywalną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MUFFINY Z MARMOLADĄ 74

posiadam formy do muffinek użyłam samych papilotek. Papilotki napełniamy około 1/4 ciasta , na to delikatnie łyżeczką nakładamy marmoladę i zalewamy ciastem tak aby było większe pół papilotki. Tak przygotowane muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30minut w temp

Dziś Ja gotuje
Babeczki z łososiem i sosem malinowym 96

świeża sos: maliny 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka płaska miodu sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny Ciasto francuskie kroję na 6 kwadratów 12X12 cm . Formę do pieczenia muffin smaruję dokładnie tłuszczem. Kwadraty ciasta wykładam we wgłębienia formy i dociskam. Na dno każdej babeczki wykładam ser feta, pokrojonego pomidora koktajlowego, kawałki łososia, z wierzchu posypuję tymiankiem świeżym. Wkładam

wesoła kuchnia
Przepis #54 Muffinki biszkoptowe z borówkami - bezglutenowe 116

pianę. Następnie dodajemy cukier dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kilkoma szybkimi ruchami łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek na mufinki. Na wiech układamy borówki. Pieczemy w pie karniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut. Babeczki są bardzo delikatne w smaku i lekko kokosowe. Idealne do zabrania na letnie wycieczki

Health-Fit-Life
Desery z ciecierzycy i twarogu - Nature Line (TESCO) 112

białka Sklep: Tesco Cena: 3,99 zł Nasza opinia Wygląd i smak: Z ananasem – W środku zastałyśmy widok typowego surowego ciasta z ciecierzycy jaki robimy bardzo często na muffiny. Zapach również kojarzy nam się z tą surową masą i w ogóle nie czujemy ananasa ani miodu. Struktura jest piaskowa, a dokładniej to nabiera się na łyżeczkę jak mokry, zbity piach

Candy Pandas
Szpinakowy tort z pandami na 23 urodziny (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 100

Dziś Pandki obchodzą urodzinki! :) Ale spokojnie! Mimo 23 lat nasza miłość do tych biało-czarnych miśków oraz do słodkości nie osłabła :D Rok temu na urodziny raczyłyśmy Was pandzimi muffinami , jednak w tym roku musiał powstać TORT. Nie byle jaki bo naturalnie zielony (moc szpianku) i z pandami ukrytymi w cieście :D Dodatkowo jaglany-waniliowy krem oraz truskawki spełniają nasze

Candy Pandas
Zielone muffiny z jarmużem (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 143

Dzisiejszy przepis powstał na spontanie! Zadziałało kilka czynników: 1) zapotrzebowanie na wegańskie muffiny dla dziewczynki 2) szał na zielone wypieki 3) otrzymane od GlutenFreeBox owocowe wegańskie żelki bez cukru i glutenu Muffinki są pyszne, kokosowe, wilgotne ale dopieczone z ciekawym smakiem, który nadaje jarmuż. Owocowe żelki a właściwie galaretki nadają im smacznego kontrastu. Dodatkowo babeczki są bardzo proste i długo

Candy Pandas
Szpinakowy tort żaba z kokosowym nadzieniem (bez glutenu, cukru i laktozy) 181

połączyć z ubitymi białkami. Połowę masy wlać do tortownicy lub miski wyłożonej na dnie papierem do pieczenia a drugą do drugiej misy. Kilka łyżek nałożyć do dwóch foremek na muffiny. Ciasta piec w 180’C ok 15-20 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!) muffinki wyciągnąć nieco wcześniej. Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi

Candy Pandas
Proteinowe muffiny 184

razem z kaszą) 50g chudego twarogu opcjonalnie kilka sztuk borówek  Sposób przygotowania: Blendujemy ze sobą wszystkie składniki (poza borówkami) na jednolitą masę przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny (jeśli dodajemy borówki to upychamy je do środka masy;)) pieczemy w temp. 180 stopni przez około 15-20 minut SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady 1200

szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3 kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szkl. mleka 1/2 szkl. oleju jajko 100 g czekolady gorzkiej Formę a muffiny wyłożyć papilotkami. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Czekoladę pokroić na kawałeczki. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać.  Zrobić wgłębienie i wlać w nie mleko

wyzwania kuchenne
MUFFINY Z CUKINIĄ, FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 96

przyjemniejszego jak jedzenie na łonie natury, a wraz z nastaniem lata okazji ku temu na pewno nie zabraknie. Moja propozycja na piknik to muffiny w wersji wytrawnej, z fetą, cukinią i suszonymi pomidorami. Są proste i szybkie w przygotowaniu, więc możecie je upiec przed udaniem się na piknik i zabrać jeszcze ciepłe, lub przygotować je wcześniej i podać na zimno

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska