muffin - 5491 przepisów (strona:128/367)

Tort jednorożec 268

Tort jenorożec (ang. unicorn cake) robiłam na urodziny mojej córeczki. Marzył mi się od dłuższego czasu, ale potrzebowałam specjalnej okazji, żeby się za niego zabrać. Pracę

Ciastkozercy
Makaroniki serduszka 174

Zazwyczaj nie jestem specjalnie sztywna jeśli chodzi o proporcje przy pieczeniu, jedna łyżka mąki w tę czy tamtą rzadko jest w stanie zrujnować przepis. Inaczej jeśli

Ciastkozercy
Zdrowsze Ciastka z Galaretką w Czekoladzie Bez Glutenu, Wegańskie 200

minutę. Zdjąć z ognia i galaretkę wlać do przygotowanej blaszki, odstawić do ostygnięcia. Ostygniętą galaretkę wstawić do lodówki na około 1-2 godziny, aż stężeje. Ciasto: 3. Formę na muffiny wysmarować olejem kokosowym. 4. Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i wymieszać. Powstanie dość wilgotne ciasto. Ciasto przełożyć do formy na muffiny, w każde wgłębienie wkładać po około

Mała Cukierenka
Ciasto pomarańczowe 243

Przepis na ciasto pomarańczowe przyszedł mi do głowy, kiedy po latach upiekłam cytryniaka mojej mamy. Postanowiłam nieco go zmodyfikować i zrobić w wersji „do góry

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z nadzieniem serowym czyli poWeekenodwe Lakocie odc.169 117

mieszamy łyżką z cukrem, mąką i samym białkiem jaja (żółtko dodajemy do ciasta). Wkładamy do zamrażarki na około 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 175 st. C. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Przygotowujemy ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, kakao, sodę, sól i mieszamy. Robimy wgłębienie i wlewamy w nie wodę, jogurt, olej lub oliwę oraz ocet winny. Dodajemy żółtko(...)czubatej łyżeczce masy serowej i przykrywamy kolejna łyżka ciasta (do 2/3 wysokości). Babeczki wkładamy do pieca na 25 minut. Po tym czasie patyczek wetknięty w środek powinien być suchy. Muffiny studzimy na kratce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Skubaniec 422

Było mi bardzo miło, że tak spodobał się Wam przepis mojej mamy na cytryniaka . Postanowiłam zatem przyjrzeć się bliżej mojemu domowemu przepiśnikowi i znaleźć dla Was

Ciastkozercy
Najlepsze muffiny bananowe z kawałkami czekolady… 146

zgadzam, ale muszę przyznać, że sama nie pałam do nich wielką miłością. W zasadzie tylko takie zielone, jeszcze lekko niedojrzałe jadam od czasu do czasu… Czytaj dalej Najlepsze muffiny bananowe z kawałkami czekolady

brunetkawkuchni
Oponki serowe 235

Przepis na oponki serowe dostałam od mojej Cioci, w jej oryginalnym przepisie zamiast twarogu daje się do nich serek homogenizowany. Ciasto po zagnieceniu wygląda nieco jak

Ciastkozercy
Babeczki z budyniem 243

Mam dziś dla Was super prosty przepis na czekoladowe babeczki, bardzo podobny do tego, który tak lubicie ( proste babeczki czekoladowe ), ale postanowiłam dodać do nich do

Ciastkozercy
Ciasto cytrynowe 735

Pyszne, puszyste, delikatne ciasto cytrynowe z gęstym lukrem nazywało się u mnie w domu cytryniak. To był absolutny hit wszystkich urodzin, a moja mama była niekwestionowanym

Ciastkozercy
Jajeczno-makaronowe muffinki 103

Zapraszam na smaczne muffiny z resztek makaronu jaki został z obiadu. Do tego kilka dodatków i mamy super muffiny. Świetne na ciepłą kolację. Składniki: 1 szkl ugotowanego makaronu 50 g kiełbasy chudej 3 jajka 2 łyżki oleju pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu ziołowego Przygotowanie: Makaron przekładamy do 6 silikonowych foremek. Kiełbasę kroimy drobno i posypujemy nią makaron. Jajka wybijamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pischinger 212

Pischinger to deser z Krakowa i choć wafle przekładane kremem czekoladowym kojarzę z dzieciństwa, nikt u mnie tak ich nie nazywał. Moje dzisiejsze wafle robiłam na

Ciastkozercy
Babeczki mojito 142

Mohito to zdecydowanie mój ulubiony drink! Musiałam więc spróbować zrobić babeczki na bazie smaku limonki i mięty :) Te akurat powstały z myślą o sylwestrze, bo kto

Ciastkozercy
MUFFINY KORZENNE Z JABŁKAMI 119

łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu garść   np. daktyli lub rodzynek, orzechów kto co lubi dodatkowo można użyć cukier puder  do posypania muffin   Wykonanie: do miski dodajemy roztopione masło, mleko i jajka (w temperaturze pokojowej), trzepaczką mieszamy wszystko na jednolitą masę, odkładamy w drugiej misce mieszamy ze sobą suche składniki czyli mąkę, proszek(...)suchych składników dodajemy mokre składniki,   jabłka starte na tarce o grubych oczkach oraz pokrojone np. daktyle ,całość mieszamy tylko do połączenia się składników ciasto przekładamy do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami, pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190°. Źródło: http://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-jablkowe

Słodkie zapomnienie
Tarta makowa 134

Kto się ze mną zgadza, że im więcej nadzienia tym lepiej? Dżemu w pączkach, farszu w uszkach i maku w makowcu! Ta tarta makowa zdecydowanie należy

Ciastkozercy