Z prawdziwą przyjemnością oglądałam przez ostatnie dwa tygodnie Wasze serniki! I za każdym razem, kiedy myślałam sobie, że lepiej to tego się już zrobić chyba nie
CiastkozercyPrzepyszne i dziecinnie proste muffiny z ananasem. Lekko wilgotne w środku ze wspaniałą chrupiącą, cukrowa skórką. Koniecznie spróbujcie! Inspiracja z bloga Moje Wypieki. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mieszanki Mix per dolci Nutrifree 2/3 szklanki cukru 1 duże jajko 100 ml maślanki 80 ml syropu ananasowego (z puszki, po ananasach) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego(...)cukier, płatki, proszek, sodę. W drugim mokre: roztrzepane jajko, maślankę, syrop ananasowy, olej. Połącz zawartość obu naczyń, wymieszaj tylko do połączenia się składników np. widelcem , wmieszaj owoce. Formę do muffin wyłóż papilotkami. Nałóż do nich ciasto, do 3/4 wysokości papilotki. Z wierzchu posyp cukrem demerara. Piecz w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut. Wystudź. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe, korzenne muffiny z jabłkami i orzechami. Z naturalnych mąk, bardzo proste i szybkie do wykonania. Pożywne, bardzo smaczne. Idealne do kawy, ale także do szklanki mleka czy szkolnej śniadaniówki. Polecam Wam gorąco! SKŁADNIKI na 12 muffinek: 240 g mąki ryżowej bezglutenowej 160 g mąki owsianej pełnoziarnistej bezglutenowej 150 g cukru brązowego ( u mnie Demerara) 1,5 łyżeczki sody(...)naczyniu wymieszaj składniki płynne: mleko, jogurt, masło, jajko. Połączy zawartość obu naczyń, lekko wymieszaj ( tylko do połączenia składników) i dodaj pokrojone jabłka. Gotowe ciasto przełóż do foremek na muffiny (wypełniałam je do pełna). Z wierzchu posyp orzechami i cukrem demerara. Piecz około 25 minut w temperaturze 190ºC. Wyjmij i wystudź na kratce. Smacznego
Kuchnia bezglutenowaJesień już tuż tuż, ale można jeszcze znaleźć w sklepach ostatnie letnie owoce. Dziś mam dla Was prosty deser malinowy – delikatny i puszysty mus, który
Ciastkozercymojej okolicy jak na lekarstwo. A skoro mowa o rodzinnych wypadach, to mam dziś dla Was propozycję, która na wycieczki do lasu czy nad wodę idealnie się nadaje. Muffiny z dodatkiem twarogu to moje ulubione. Wilgotne w środku, z wierzchu chrupiące za sprawą brązowego cukru. Zapraszam... :) Składniki na 12 muffinek: 2 jajka 100 ml oleju 100 ml mleka(...)pokrojone owoce i całość jeszcze raz wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie wyłożyć ciasto (równo z brzegiem papilotek). Wierzch ciasta posypać brązowym cukrem. Piec około 30 minut. Muffiny są upieczone, gdy wierzch dobrze się zrumieni, a wykałaczka wbita w muffinkę będzie sucha
Czerwień i błękitjasną i puszystą masę. Następnie zmniejsz obroty miksera i w kilku partiach dodawaj na przemiennie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i piwo. Ciasto przelej do formy na muffiny (jeśli robisz z nadzieniem to wlej do 1 / 3 wysokości papilotek, dodaj nadzienie i zalej ciastem do ¾ wysokości papilotek). Muffinki piecz około 30 minut (do suchego patyczka). Gotowe(...)wystudzone muffiny polej polewą czekoladową. Gotowe
Kulinarna (nie)codziennośćKnedle to mój ulubiony obiad z dzieciństwa, na początku lata z truskawkami, nieco później ze śliwkami. Najlepsze w knedlach chyba było to, że moja mama pozwalała
CiastkozercyDzisiejsze ciasto ze śliwkami to klasyczne ciasto ucierane, które świetnie nada się jako baza pod placek z dowolnymi owocami – jest na tyle gęste, że bez
CiastkozercyProste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo polecam(...)Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami Składniki na 9-12 muffinek: 300g cukinii startej na tarce z grubymi oczkami 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100ml oleju 170g jasnego brązowego cukru (nierafinowanego
Mała Cukierenkaosobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko, ojej oraz jajka. Składniki płynne wlewamy do suchych, mieszamy do połączenia się. Na koniec dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Pieczemy ok. 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Zapisz Zapisz
Domowy Smak JedzeniaDziś przedstawię Wam przepis na muffiny jagodowo- kokosowe. Do ich wykonania użyłam urocze papilotki od Papilart . Składniki: * 300 ml mleka * 300 g mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 jajka * 100 g cukru * 300 ml oleju * 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) * 90 g wiórków kokosowych * około 200 g jagód Wykonanie: Wszystkie składniki prócz jagód przełożyć(...)miski, zmiksować na jednolitą masę. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, wylewać do nich ciasto na około 3/4 ich wysokości. Na wierzch posypać po kilka jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 30 minut. Wystudzić. Można posypać cukrem pudrem
Zrób to smacznieDzisiejszy tort to prezent urodzinowy dla mojej Babci, która niedawno skończyła 80! lat. Czekoladowe biszkopty przełożyłam prostym kremem czekoladowym, domowym dżemem jagodowym i udekorowałam świeżo zebranymi
CiastkozercyDelikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: torcik bezowy poleca się na podwieczorek :) Ja udekorowałam mój torcik malinami i jagodami. Składniki: 3 duże
CiastkozercyMoje ulubione ciasta to te, które nie mogą się nie udać, w których składniki wystarczy wymieszać łyżką, a przygotowanie całości nie zajmuje więcej niż 15 minut
Ciastkozercy