Moja Babcia twierdzi, że to „babka, która zawsze się udaje” – nawet tak właśnie jest zapisana w przepiśniku :) A jak pewnie wiecie, przepisy, które
CiastkozercyDziś domowe eklerki z prostego ciasta parzonego. To dla mnie trochę taka cukiernicza magia, że ciasto rośnie tak pięknie bez żadnego proszku, nie wiem jak, ale
Ciastkozercymleko - wymieszać. Następnie zgodnie z zasadą do produktów mokrych wsypujemy suche i za pomocą różdżki (trzepaczki) lub lub drewnianej łyżki wymieszać. Pamiętajmy, żeby zrobić to nie dokładnie wtedy muffiny będą miękkie i dłużej zachowają świeżość. Na koniec dodać posiekaną gorzka czekoladę. Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po wystudzeniu muffinek(...)rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i ozdobić wierzch muffinów
Ciastka - domowe słodkościNajprostszy przepis na muffiny. Bez użycia miksera. Pieką się w 15 minut. Idealne kiedy macie ochotę na szybki deser. Można piec z truskawkami, malinami, borówkami. Dobre będą zarówno świeże, jak i mrożone owoce. Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Kruszonka: 30 g masła
BullioPuree z dyni na pewno przyda się przy przygotowywaniu jesiennych wypieków (nie tylko tych na słodko!). W niektórych krajach można kupić je już gotowe w puszkach
CiastkozercyDelikatne, puszyste, lekko wilgotne – idealne ciasto dyniowe, w sam raz na jesienne popołudnia :) Do jego przygotowania potrzebne będzie proste puree z dyni czyli upieczona i
CiastkozercyProste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo polecam(...)Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami Składniki na 9-12 muffinek: 300g cukinii startej na tarce z grubymi oczkami 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100ml oleju 170g jasnego brązowego cukru (nierafinowanego) 2 jajka 1 łyżeczka
Mała CukierenkaOd dłuższego czasu chciałam zrobić takie naprawdę zdrowe ciasto. Okazja nadarzyła się wraz z premierą nowej książki Katarzyny Maciejko-Zielińskiej „Zdrowe słodkości na każdą porę
Ciastkozercyokoło 10 minut , od czasu do czasu mieszam . Kiedy nasze ziemniaki mamy podsmażone , przekładamy do miski i dodajemy dwa surowe jajka , mieszamy razem , i przekładamy do sylikonowej formy na muffiny , następnie przykrywam folią aluminiową i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 45 minut . Kiedy nasz czas minie , możemy wyciągać nasze ziemniaczane muffiny , i możemy podawać
Mój Smakliście, silny wiatr i deszcz. Pomiędzy nimi ukrywa się bogactwo i urodzaj - dynia. Można ją przygotować na słodko jak i słono. W tym wydaniu przygotowałam słodki deser, a mianowicie muffiny z dynią. Składniki: 12 sztuk 1 szklanka puree z dyni 1 banan 2,5 szklanki mąki owsianej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżeczki(...)Następnie dodajemy rozgniecionego banana, ocet jabłkowy, i pozostałe suche składniki. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec do masy dodajemy puree z dyni. Całość mieszamy łyżką. Masę przelewamy do papierowych papilotek. Muffiny pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestamokre: 2 jajka (roztrzepane) 3/4 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju kilka kropli aromatu waniliowego 3 gruszki 8 kostek gorzkiej czekolady Piekarnik nagrzać do temperatury 190°C. Formę na muffiny (na 12 sztuk) wykładamy papilotkami. Gruszki obrać i pokroić w kostkę. W jednej misce mieszamy (łyżką) składniki suche a w drugiej (widelcem) składniki mokre. Wymieszane składniki mokre(...)wysokości (trochę więcej nie zaszkodzi) - najwygodniej jest napełniać foremki łyżką do lodów. Na górę babeczki dodać posiekaną czekoladę. Wstawić do piekarnika na ok. 25 min.- środkowa półka. Upieczone muffiny studzimy i zajadamy
Alutka-GotujeTort Milka to kolejna po Serniku Snickers propozycja na zbliżający się Dzień Chłopaka :) To połączenie puszystych biszkoptów, z delikatnym kremem z mlecznej czekolady i dekoracją z
CiastkozercyPozostając jeszcze chwilę w temacie serników mam dla was kolejną propozycję. Tym razem przepis na sernik Snickers na zimno który może być świetnym prezentem na dzień
Ciastkozercy