muffin - 5491 przepisów (strona:129/367)

Sernik z rosą 221

W tegorocznych świątecznych przepisach stawiam na tradycję. Na pierwszy ogień idzie sernik z rosą, aromatyczny, lekko wilgotny, na kruchym spodzie z puszystą bezową pianką. Pierwsze kropelki

Ciastkozercy
Muffiny dyniowe 187

Uwielbiam muffiny . Uważam, że jest to najprostszy do przygotowania sposób na słodki podwieczorek . Posiadając w domu zaledwie kilka tylko składników można przygotować coś na prawdę pysznego (aby przygotować bazę podstawową). Można natomiast cudować i kombinować z dodatkami i przyprawami, wtedy babeczki za każdym razem smakują i wyglądają inaczej. Kolejną zaletą jest to, że można przygotować je z małym dzieckiem(...)puree z dynie, olej i miód. Dokładanie mieszamy. Mąkę łączymy z orzechami, żurawiną, sodą oczyszczoną i przyprawami. Sypkie składniki dodajemy do mokrych. Delikatnie łączymy ze sobą. Formę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po dwie łyżki masy. Babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez 12-15 minut. Ilość porcji: ok. 24 szt. Czas

Pobite gary Barbary
Muffiny bananowe 174

Jeśli szukacie czegoś ekspresowego na małe co nieco to polecam szybkie muffiny bananowe. Wilgotne, lekko cynamonowe, oblane pyszną, czekoladową polewą. Babeczki długo zachowają świeżość, więc można cieszyć się ich smakiem nawet na drugi lub trzeci dzień. Zamiast babeczek możecie upiec ciasto bananowe w keksówce, pamiętając o wydłużeniu czasu pieczenia do 50-60 minut (do suchego patyczka). Przepis z Moich Wypieków(...)Polecam! Muffiny bananowe Składniki  na 12 sztuk: 3 dojrzałe banany pół szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilia 75g roztopionego masła 1 jajko 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół łyżeczki cynamonu szczypta soli Na polewę: 100g czekolady (mlecznej lub gorzkiej) 50ml śmietanki kremówki Wykonanie: Mąkę przesiewamy z sodą, cynamonem i szczyptą soli. W misce łączymy

Smak mojej kuchni
Szybki deser z jabłkami 160

innych wypiekach Dlatego nie podam w przepisie dokładnych porcji. I tak mamy tu jabłka, które używałam do rolady a także serek mascarpone który w nadmiarze został mi po muffinach . Oprócz tego biszkopty i odrobina startej czekolady. Wyszło pysznie, ale najważniejsze, że nic się nie zmarnowało Całość zapiekłam w piekarniku, w pojedynczych foremkach. Składniki wykorzystane do deseru: – około 10 biszkoptów(...)kostki startej czekolady – jabłka w galaretce według przepisu na roladę biszkoptową – mascarpone według przepisu na muffiny – odrobina masła do wysmarowania kokilek Masłem smarujemy foremki od wewnątrz. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Na dnie każdej kokilki układamy połamane biszkopty. Następnie po łyżce jabłek, znów połamany biszkopt, następnie krem z mascarpone, znowu biszkopt i odrobina kremu na wierzch. Każdą

Relaxtime
Przelicznik kuchenny 176

Dla wszystkich Was, którzy pytacie w komentarzach co i jak, zrobiłam krótką ściągawkę. Można na gramy, można na szklanki – jak kto lubi :) Miłego pieczenia! ciastkożercy

Ciastkozercy
Torcik czekoladowo pomarańczowy 145

Czekolada, pomarańcza i świeża żurawina – ostatnio jestem naprawdę zakochana w tym połączeniu. Dziś mam dla Was pyszny, aromatyczny torcik, który przygotowywałam z myślą o urodzinach

Ciastkozercy
Muffinki szpinakowe (na słodko) 509

banan w drugiej miseczce blendujemy. Olej, mleko, jajka, skórkę pomarańczy oraz cukier dokładamy do szpinaku i mieszamy łyżką. Mąkę wraz z resztą suchych składników łączymy z mokrymi. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami i napełniamy masą szpinakową do 3/4 ich wysokości. Wstawiamy na  20-25 minut (do suchego patyczka) do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra dół). Studzimy. Smacznego

ChilliJemy
Ciasto marchewkowe z rodzynkami i orzeszkami piniowymi (Mini plumcake alle carote con pinoli e uvetta) 126

koniec do ciasta dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Ciasto przekładamy do 8 prostokątnych foremek o wymiarach 7 cm x 11 cm lub do 12 foremek na muffiny. Ciasto pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Ciasto dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą lub cukrem pudrem(...)pinoli e uvetta.  Amalgamate quindi tutti gli ingredienti.  Montate a neve gli albumi, poi incorporateli all'impasto.  Riempite con l'impasto 12 stampi per i muffin, o 8 stampini rettangolari di 7 cm x 11 cm circa. Infornate le tortine per circa 25-30 minuti in forno preriscaldato a 190 gradi. Prima di servire, decorate i plumcake

La grande e la piccola cuoca
Dyniowe muffiny o smaku krówek 134

Moje dziecko zażyczyło sobie babeczki, czy też bardziej po amerykańsku muffiny. Te są bardzo niepozorne z wyglądu. Żadnych bajerów, czy też „papiru” jak babcia mówi („więcej papiru niż jedzenia”), ale kryją w sobie sos toffi, dzięki czemu mają smak krówek, a dodatek dyniowego puree sprawia, że nawet 3 dnia, bo dziś rano zjadłam jedną uchowana nadal(...)napełnij do 2/3 ciastem. Piecz 20-25 minut. U mnie wyszło 6 sztuk., bo mam ciut większe i grubsze foremki, więc piekłam dokładnie 25 minut. Smacznego!   Artykuł Dyniowe muffiny o smaku krówek pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Czekoladowe muffiny bez cukru i bez glutenu 129

Czekoladowe muffin y bez cukru i bez glutenu - przepis   Idealne na pełnowartościowe śniadanie lub deser! Składniki: - 1/2 szklanki mąki ryżowej; - 1/2 szklanki mąki gryczanej; - 2 dojrzałe banany; - 1/3 kostki masła; - 2 czubate łyżki oleju; - 2 czubate łyżki kakao; - 2 jaja ; - dżem 100% z czarnego bzu Łowicz ( propozycja podania na zdjęciu poniżej lub dżemem można nafaszerować nasze smakowite muffiny

MintTaste
Jesienny budyń jaglany 144

Dziś mam dla Was pyszną propozycję na jesienny deser – jaglany budyń z wanilią do tego duszone śliwki z pomarańczą i cynamonem. Palce lizać! :) Mój budyń

Ciastkozercy
Muffiny cytrynowe 170

Muffiny zawsze są najlepsze. Dzisiaj zapakowałam kilka do pracy :) Bardzo szybkie w przygotowaniu słodkości. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Sypkie składniki umieszczam w misce i mieszam. 1/2 kostki masła (ok 100 g)- rozpuszczonego i ostudzonego 1 szkl. jogurtu naturalnego 3 jajka 1 łyżka soku wyciśniętego(...)trzepaczką. Mokre składniki łączymy z suchymi i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Do papilotek wkładamy po 1 łyżce masy. Możemy także użyć foremek silikonowych- ja takich użyłam, dlatego moje muffiny są takie idealne ;) Z powyższego przepisu wyjdzie 18 muffinek :) Pieczemy w 175 stopniach przez około 30 minut

Kucharka Tarka i Miarka
Muffiny z mąką dyniową, czekoladą i wiśniami 143

ułożyłam po 3 wiśnie do każdej papilotki, na koniec dodałam po jednej łyżce ciasta, tak aby papilotka była wypełniona w 3/4 wysokości.  Piekarnik nagrzałam do 170 st. C. Muffiny piekłam ok. 20 minut. Polecam po 5 minutach pieczenia włączyć termoobieg na chwilkę, aby muffiny ładnie wyrosły

Receptura smaku
Potreningowe muffiny jaglane 121

kołderką i kocykiem. Ostatnio dobrze mi idzie, co najmniej 3 razy w tygodniu ćwiczę. Widać nawet małe efekty. Z tej okazji mam dla Was przepis na pyszne potreningowe muffiny jaglane. Polecam! :) Składniki: 2 marchewki 2 małe jabłka 3 banany 3 łyżki miodu ½ szkl mleka ½ szkl płatków jaglanych ½ szkl płatków owsianych ½ szkl kaszy jaglanej 2 szkl wody szczypta soli 2 łyżeczki(...)kaszę jaglaną, dodać mleko, marchewkę, jabłka, banany, miód oraz płatki. Wymieszać, najlepiej ręką, aby wszystkie składniki się połączyły. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jaglane ciasto przełożyć do foremek na muffiny. Posypać mieszanką z nasion. Piec ok 30 minut. Ostudzić i dzielić się z najbliższymi. Smacznego

Trufelkowo
Cukiniowe muffiny z polewą czekoladową 112

Dzisiaj zapraszam na muffiny - pyszne, wilgotne, cukiniowe, na bazie jogurtu, z ciemną czekoladą i smacznymi dodatkami. Kto ma cukinię i nie ma na nią pomysłu?    Składniki suche: 1,5 szkl mąki pełnoziarnistej orkiszowej, np. TOTA 3 łyżki kakao naturalnego 5 łyżek cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki mokre: 270 g jogurtu naturalnego 1/3 szkl oliwy(...)wymieszać. Dodać cukinię i zamieszać jeszcze raz. Ciasto przełożyć do papilotek. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 30 minut. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i maczać wystudzone muffiny, na roztopioną jeszcze czekoladę ułożyć wg uznania orzechy i rodzynki lub posypać wiórkami czekoladowymi

Trufelkowo

Proponowane wyszukiwania