Pyszne, lekko wilgotne z dużą ilością bakalii – takie babeczki marchewkowe lubię najbardziej. W dodatku można się bezkarnie zajadać, bo skoro z marchewki to prawie jak
CiastkozercyJeśli wypróbowaliście już przepis na domowy karmel i jakimś cudem nie został jeszcze w całości zjedzony z lodami ;) możecie wykorzystać go w tym przepisie. Pyszne bananowe
CiastkozercyUwielbiam lawendę! Może dlatego, że zawsze rosła w ogrodzie mojej Mamy, albo dlatego, że w domu mojej Babci wiszą w szafach te urocze małe woreczki, które
Ciastkozercysposób modyfikować dodając kawę, owoce, kakao, sok, a nawet naturalne barwniki. Przepis, który znajdziecie poniżej jest niezwykle prosty. Krem można wykorzystać do przekładania tortów, ciast, tart, a także dekorowania muffinów czy tworzenia różnorodnych deserów. Krem jest naprawdę prosty i szybki w przygotowaniu. Ja bardzo często robię go w dużych (!) ilościach przygotowując ciasta dla znajomych. Kiedyś to było nie lada wyzwanie(...)chwil (do połączenia składników). Jeśli chcecie zmienić smak kremu na tym etapie dodajemy wybrany składnik i chwilę miksujemy. Krem można wykorzystać do przekładania tortów, ciast, tart, a także dekorowania muffinów czy tworzenia różnorodnych deserów. Jest bardzo uniwersalny i pyszny, choć na pewno nie dietetyczny Krem przechowujemy w lodówce. Latem warto dodać do kremu żelatynę (wystarczy namoczyć 2 plasterki żelatyny
Słodkie okruszkiMój ranking na ulubione ciasto jest bardzo zmienny – kiedy próbuję nowych przepisów często myślę, sobie, że tak, właśnie to jest najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłam
CiastkozercyTruskawki znajdziecie w większości moich tortów (np. w torcie z owocami leśnymi lub w czekoladowo truskawkowym ), oprócz tego, że świetnie się prezentują, są po prostu pyszne
CiastkozercyDelikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: tort bezowy poleca się na podwieczorek :) Tort bezowy może być też wspaniałą propozycją na przyjęcie urodzinowe
CiastkozercyDziś zebrałam dla Was w jednym wpisie najlepsze pomysły na urodzinowe babeczki. Do urodzinowych babeczek dla dzieci możemy podejść na dwa sposoby. Pierwszy z nich to
CiastkozercyOd czasu do czasu ktoś wspominał mi o cieście z fasoli, ale pomysł wydawał mi się co najmniej dziwny – z marchewki (jak np. babeczki marchewkowe
CiastkozercyZgodnie z obietnicą wrzucam kolejny słodki przepis, który przygotowałam na urodziny mojego 2 latka Lucjanka. Bezy czekoladowe z borówkami, tym razem w wersji czekoladowej. Bardzo lubię
CiastkozercyJuż dawno nie miałam takiego odwyku od internetu i blogowania jak przez ostatnie kilka tygodni. Przeprowadzka do nowego domu pochłaniała mnie bez reszty przez ostatnie kilka
CiastkozercyNadrabiam dalej moje zaległości jeśli chodzi o ciasta bez pieczenia :) Po Raffaello na krakersach przyszła pora na Ciasto 3 Bit na herbatnikach – jest chyba jeszcze
Ciastkozercyrazowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Kakaowe ciasto z rabarbarem i jogurtem Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitysię ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: na 8-10 muffinów 70 g masła 70 g cukru 3 jajka 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao woda mineralna konfitura wiśniowa Przygotowanie: Miękkie masło miksujemy z cukrem(...)wiśniowej i przykrywamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 15 – 20 minut. Bajecznie smakują podawane na ciepło! Płynna konfitura będzie wypływać niczym gorąca lawa Smacznego! Post Czekoladowe muffiny z wiśniowym nadzieniem pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchnikakao. Wszystkie składniki dokładanie łączymy. Banany obieramy ze skórki i dokładnie rozgniatamy w miseczce przy pomocy widelca. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15-20 minut (do suchego patyczka). Czekoladę i kwaśną śmietanę umieszczamy w misce i podgrzewamy. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy(...)kakao. Wszystkie składniki dokładanie łączymy. Banany obieramy ze skórki i dokładnie rozgniatamy w miseczce przy pomocy widelca. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 15-20 minut (do suchego patyczka). Czekoladę i kwaśną śmietanę umieszczamy w misce i podgrzewamy. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy
Pogotujmy.pl