mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:477/622)

Ciasto makowo - budyniowe 1001

dodawać kolejno żółtka. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, połączyć z makiem. Mieszankę dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać przestudzoną, płynną margarynę. Ciasto przelać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temp. 170st. Ostudzić i przekroić. Krem budyniowy: 250g margaryny Kasia Extra, litr mleka, 3 budynie śmietankowe, 3/4 szklanki cukru.W

Z miłości do słodkości
Biszkoptowa tarta żurawinowa 158

kwaśne owoce to idealne jesienno-zimowe połączenie. Ciasto idealnie komponuje się z gałką lodów waniliowych (cóż lody są świetne ze wszystkim :) ) albo z gorącą czekoladą (tylko błagam nie z proszku!). Dla bardziej świątecznego efektu, do ciasta można dodać szczyptę cynamonu, albo domowej przyprawy piernikowej. Składniki:Kruche ciasto:2 żółtkajajko150 g masła3 szklanki mąki pszennej100 g cukruMasa biszkoptowa:2 jajkapół(...)czasie ciasto rozwałkowujemy i układamy w formie na tartę. Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na 10-14 minut.Przygotowujemy masę biszkoptową:Do wysokiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, mleko, ekstrakt i ucieramy do białości. Pod koniec ubijania dosypujemy mąkę i mieszamy łyżką.Gdy ciasto się zarumieni, wyjmujemy je z piekarnika, a następnie układamy na jego wierzchu umytą żurawinę. Całość

Słodkie Przyjemności
Babka zebra 368

inne kształty. Babka ta jest pieczona przeze mnie dość często, ale widać , że nie znudziła się domownikom , bo znika bardzo szybko, jedzona czy to z herbatką czy z zimnym mlekiem. Przepis zaczerpnięty z zeszytu mojej Mamy. Czas pieczenia:   około 50 min                     Temperatura pieczenia(...)Składniki:  5 jajek   3 szkl. mąki pszennej  1 szklanka cukru  3/4 szklanki oleju 1 szklanka słodkiego, gazowanego napoju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 łyżki mąki  aromat np. cytrynowy Wykonanie: Jajka z cukrami ubić mikserem na gęstą, puszystą masę - ubijam około 10 minut.  Miksując,  na niższych

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Amoniaczki (ciasteczka) 198

czas miksujemy aż masa stanie się gładka. Dodajemy mleko wymieszane z nalewką pomarańczową i łączymy wszystko razem. Przekładamy masę do rękawa silikonowego i wyciskamy podłużne ciasteczka w pewnych odstępach, gdyż ciasteczka podczas pieczenia sporo urosną. Pieczemy amoniaczki w temperaturze 180 ° C przez ok. 10 minut. Po * Amoniak (wodorowęglan amonu) jest białym proszkiem o ostrym zapachu, który ulatnia się podczas pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort rafaello z truskawkami - bez wiórków kokosowych:) 528

Dodać przesiane mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia.  Przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy 24cm. Piec ok. 30 min w temp. 175st.  Ostudzić, przekroić na 3 krążki. Dodatkowo: 500g truskawek,  250g białej czekolady,  śmietan-fix,  2 szklanki śmietanki 30%,  100g płatków ryżowych błyskawicznych,  200ml mleka,  3 łyżki cukru pudru

Z miłości do słodkości
Tort mimoza 225

łyżeczka proszku do pieczenia v   wanilina lub prawdziwa wanilia Składniki na poncz: v   Sok ananasowy v   Woda/cukier v   ewentualnie ananas z puszki( u mnie mango i ananas) Składniki na krem: v   2  jajka v   120  cukru v   30 g maki pszennej v   500 ml mleka v   250 ml słodkiej

Mia Cucina Sofieta
Mój tort urodzinowy (orzechowo-jagodowy). 178

Nasącz: syrop 30 °  ( zagotować 100 ml wody z 100 ml cukru i ostudzić) 3/4 szklanki wody 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2 łyżki rumu III. Masa orzechowa: 75 g mleka 3,2% 20 g żółtka 30 g cukru 3 g płatków żelatyny 125 g drobno zmielonych orzechów włoskich 4 łyżki rumu 2 łyżki domowej przyprawy "karmel wanilia" 275 g śmietanki(...)Podkładkę wyłożyłam lukrem w kolorze cielistym i odcisnęłam wzorki z maty. Tego samego koloru użyłam do wykonania prezenciku. Perełki na dole tortu są wykonane z lukru białego, oprószonego perłowym proszkiem i spryskałam sprayem nabłyszczającym. Jeśli chodzi o kwiaty cukrowe najlepiej pracuje mi się z gum paste. :)  Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do  160 °C. Mąki łączymy i przesiewamy

DominikaDolci
Tajska zupa z kurczakiem 162

przyprawy, które są nieodłącznymi składnikami tej zupy i także przynoszą wiele korzyści dla naszego organizmu. Jednym słowem- pyszne samo zdrowie. Do przygotowania ok. 3 litrów zupy potrzebujecie: 400 ml mleka kokosowego- zainwestujcie i kupcie takie bez konserwantów i innych dodatków, jest droższe, ale jest także ogromna różnica w jakości i smaku! 500 g mięsa z kurczaka 4 marchewek 1 pietruszki(...)kawałka imbiru (łyżka imbiru posiekanego w drobną kostkę) ząbka czosnku trawy cytrynowej (2-3 gałązek, łyżki pasty lub łyżki sproszkowanej trawy cytrynowej, ja tym razem użyłam wersji w proszku) 1 łyżeczki curry 2 łyżeczek kurkumy 1/3 łyżeczki kuminu 1 łyżeczki soli płatków chili lub posiekanej świeżej papryczki chili w ilości zależnej od tego, jaką ostrość chcemy uzyskać makaronu ryżowego szczypiorku

Pichceniomania
Jogurtowe Krokiety Z Farszem Ziemniaczano Pieczarkowy 421

tortowej 3/4 szkl wody gazowanej dwie szczypty proszku do pieczenia sól  Farsz: 3 średniej wielkości ziemniaki, ugotowane, utłuczone i ostudzone (mogą być wczorajsze) 350 g pieczarek 1 mała cebula 2-3 łyżki startego sera mozzarella 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku oliwa/olej do smażenia Panierka bez jajek: około 1/2 szkl mleka bułka tarta Oczywiście możecie zrobić tradycyjna panierkę

Gotowanie...to proste !
Biszkopt kokosowo - kasztanowy z delikatnym musem bez cukru 145

łyżki ksylitolu  30 g mąki kokosowej 20 g mąki kasztanowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć wszystkie białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąki z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica(...)Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Mus jogurtowo - twarożkowy: 200 g jogurtu naturalnego kremowego 150 g serka kremowego (u mnie Bieluch) 1/4 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego 3 łyżki erytrolu 0,5 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii 2 listki żelatyny dodatkowo: konfitura bez cukru (u mnie z dzikiej róży), mrożone maliny  Serek kremowy utrzeć z erytrolem

FitKot
ciasto z malinami i galaretką 1310

łyżką. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy z czekoladą: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Sowie Oczka 170

żółtka 1 1/2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 słoiczka powideł lub marmolady 1. Z podanych składników oprócz kakao zagniatamy ciasto. 2.  Dzielimy nasze ciasto na na 2 nierówne połówki, jedną trochę większą. Do tej większej dodajemy kakao i zagniatamy natomiast resztę chowamy do lodówki. Masa Kokosowa: 200 ml mleka 80 gr kokosa 1/2 szkl cukru

Gotowanie...to proste !
kokosowy torcik z białą czekoladą 185

Składniki:   mus kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady  2 kubeczki śmietany kremówki biszkopt: 5 jajek 0, 5 kubka cukru 0, 5 kubka maki tortowej 0, 5 kubka wiórków kokosowych 0, 5 kubka mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 budyń waniliowy

Luźna Kuchnia
Jogurtowe placuszki z jagodami czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 117

przetrwać dzień w szkole czy na uczelni. Mleko i przetwory mleczne to ważne elementy w diecie dzieci i młodzieży, ponieważ zawierają wiele składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Składniki: 1 szklanka mąki 250 gram jogurtu naturalnego szczypta soli 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki drobnego cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jagód 2 łyżki oliwy

Mango Papaja
Sernik "Krople Rosy" 376

łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, w zagłębienie wbić żółtka, dodać cukier i posiekaną zimną margarynę. Szybko zagnieść kruche ciasto, wyłożyć nim spód oraz boki blaszki. Masa Serowa: 1 kg twarogu (trzykrotnie zmielonego lub gotowego "z wiaderka") 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mleka 1 p. cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy

Słodka Kraina Wypieków

Proponowane wyszukiwania