mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:469/622)

Muffinki pomarańczowo imbirowe wypiekane wieczorową porą 174

dodałam mleka. Muffiny wypiekły się bardzo smaczne. Przepis oryginalny znajdziecie na blogu Miłlość w brzuchu mam  lub  tutaj na FB a mój przepis poniżej. Muffinki pomarańczowo imbirowe 1 i 1/3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 180 g jogurtu naturalnego sok z połowy pomarańczy skórka z całej pomarańczy 3 cm kłącza  imbiru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Gotuj Sam!
Dołki - smaczne, proste i wpisane na listę MRiRW. 208

ciepłe mleko i mieszamy,  kruszymy drożdże, zasypujemy je cukrem. Zostawiamy na chwilę aż zaczną pracować, wtedy mieszamy wszystko do połączenia, dodajemy jajko, resztę mąki, ocet sól i aromat. Za pomocą łyżki dość energicznie ubijamy. Gdy masa zaczyna  swobodnie spływać z łyżki, cienkim strumieniem wlewamy ciepłe masło, nie przerywając ubijania. Ja od siebie dałam jeszcze  proszek do pieczenia

Dieta moja pasja
łatwy tort biszkoptowy 285

mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia i kroimy na 2 części. składniki na masę budyniową: 1000 g mleka 240 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
ciasto czekoladowe z suszonymi śliwkami 375

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy np. drewnianą łyżką. Masę przekładamy do blaszki (21 x 30 cm) wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystudzenia i przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 200 g suszonych śliwek 100 ml spirytusu 3 żółtka 375 ml mleka 50 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i orzechami 567

masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia i przekrawamy na 2 płaty. składniki na krem: 100 g masła 1 budyń waniliowy 1 i 1/2 szkl mleka 3 łyżki cukru

Domowy Smak Jedzenia
Delicja 257

dodajemy żółtka, proszek do pieczenia, olej i przesianą mąkę, mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie już chłodne przekrawamy go na dwie części. Krem karpatkowy: 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej  2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru

Krakowskie smaki Ani
Trójplacek 389

białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Ubijamy. Na sam koniec dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy łyżką do ich połączenia. Formę o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto orzechowe, wyrównujemy. Pieczemy około 20-25 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 5 żółtek 500 ml mleka 125 g cukru

Made By Mom And Son
Puszysty snikers 443

sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystko miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać olej i znów zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i dodać delikatnie do ciasta. Wylać na blachę o wymiarach 28×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż Krem budyniowy: - 3/4 l mleka - 2 budynie śmietankowe

dom-agi.pl
Muffiny z mąką z ciecierzycy 170

zasmakują. Bez mleka, bez glutenu - idealne dla alergików. Choć i wszystko jedzący zjadali je z apetytem. Kakaowe muffiny z mąki z ciecierzycy Składniki: (na 10 sztuk) 2 jajka 100 g cukru 4 łyżki oleju 1 banan 2 łyżki letniej wody 1 łyżka soku z cytryny 170 g mąki z ciecierzycy 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym 258

dodajemy stopniowo cukier (po łyżce) i dalej miksujemy, aż masa nie zrobi się lśniąca. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy. Do miski przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Przesiane składniki po trochu musimy delikatnie wmieszać do masy jajecznej szpatułką tak, by nie zniszczyć piany z białek. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i wkładamy do piekarnika. Biszkopt(...)biszkoptu Przygotowujemy budyń kokosowy. Do małego rondelka wrzucamy śmietanę kokosową z dodatkiem łyżki cukru i 2 łyżek masła klarowanego. Podgrzewamy, aż płyn nie zacznie się gotować. W szklance łączymy mleko kokosowe z żółtkiem jajka, łyżką cukru, 3 łyżkami skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy. Gdy śmietana w rondelku zacznie się gotować wlewamy płyn ze szklanki i dokładnie mieszamy. Gdy budyń zacznie

Dieta bez mleka
sernik "śliwka w czekoladzie" 251

gęstego, zwartego twarogu ~250g cukru pudru ~opakowanie (40g) budyniu waniliowego ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii / ziarenka z laski wanilii / mielona wanilia ~4 jajka Ser zmiksować z cukrem, wanilią i proszkiem budyniowym, następnie dodawać po jednym jajku, po każdym miksując ok. 15sek. Masę serową wylać na upieczony spód (nie trzeba go studzić). Tortownicę z powrotem włożyć do piekarnika, zmniejszyć temp(...)pozostawić w nim sernik jeszcze na ok. 30 minut, następnie lekko uchylić drzwiczki, odczekać ok. 15 minut i wyjac sernik. Przygotować wierzch. ~150g białej czekolady ~5 łyżek niesłodzonego mleka skondensowanego ~100-150g cukierków śliwka w czekoladzie Czekoladę i mleko skondensowane rozpuścić w kąpieli wodnej, polewą polać sernik. Cukierki posiekać i ułozyć dookoła wierzchu ciasta. Odstawić sernik do momentu stężenia

chili & sugar
Dziś kolejny przepis z maminego zeszytu które zawsze królowało w domu na rodzinnych imprezach-Niebo w gębie 224

mąkę i proszek do pieczenia ,wymieszać łyżką . Masa jabłkowa 1 1/2 kl jabłek -obrać zetrzeć i usmażyć z 1 łyżką cukru a na koniec wsypać 2 galaretki i pod koniec chwilkę tylko mieszać i zdjąć z ognia , Gdy masa będzie zimna nałożyć na biszkopt . Masa orzechowa 20 dag zmielonych orzechów 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mleka 30 dag masła

Moje Wyroby
Budyń jaglany z truskawkami 116

proszku. Zapewniam Was, że takim deserem będziecie najedzeni spokojnie na parę godzin i doda on Wam mnóstwo energii. Ja takim smakołykiem zajadam się często po treningu. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 porcji: 413 kcal B 22 g W 57 g T 11 g Składniki na 2 porcje: ▪ 120 g kaszy jaglanej ▪ 1 szklanka mleka (lub wody/napoju) ▪ 300 g truskawek

zdrowo i aktywnie
Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami. 165

pół litra mleka każdy ) 3 małe jajka pół szklanki cukru 165 ml śmietanki kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 1 szklanka wiórek kokosowych Dodatkowo: około 2 szklanki świeżych malin Wykonanie pysznego sernika z malinami i wiórkami kokosowymi: 1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy

Izabelawkuchni
fit tarta z łososiem i szpinakiem na pełnoziarnistym spodzie 175

pół łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko Farsz: - opakowanie szpinaku baby - 2 ząbki czosnku - łyżeczka oleju kokosowego - 200 g łososia (u mnie warkocze) - 1 mały jogurt naturalny - 3 jajka - 50g sera lazur - sól, pieprz Wszystkie składniki ciasta wkładam do miski i wyrabiam na gładkie ciasto. gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodaję więcej mąki, gdy zbyt suche- mleko. Gotowe ciasto rozwałkowuję

Cook&Love
Tort makowy z masą budyniową 264

proszek do pieczenia, krótko zmiksuj. W osobnej misce ubij białka na sztywna pianę i dodaj do masy makowej (wymieszaj delikatnie za pomocą szpatułki). Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Masę makową przelej do tortownicy i piecz około 45 minut w 180°C (termoobieg) . Ostudź. Po wystudzeniu przekrój  na trzy krążki. Krem budyniowy: 1/2  l mleka + 1/2 szklanki

Kulinarna (nie)codzienność
Kokosanki - pyszna klasyka 162

mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuję. Na koniec dodaję pianę z białek i tutaj już tylko mieszam delikatnie łopatką lub łyżką aż całość się połączy. Przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piękę ok 40 minut w 170 st. C. Polewa: 1 1/2 margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka wiórki kokosowe Rozpuszczamy

Cynamonowe szczęście
NALEŚNIKI PINACOLADA – z serem, ananasem i bananami pod kokosową pierzynką 247

Podobno to jedne z najlepszych naleśników jakie zrobiłam w domu :D Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * napój migdałowy Alpro – 2 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * jajko – 2 szt * sól – 1 szczypta * olej – 0,5 szkl NADZIENIE: * ser biały 2x mielony * ananas ( świeży lub z puszki(...)dżem ananasowy – 100 g DODATKOWO: * kokos – 50 g * śmietana 30% – 150 ml * cukier puder – do smaku * napój migdałowy możemy zastąpić taką samą ilością mleka, jednak to z napojem migdałowym smakują najlepiej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na naleśniki mieszamy, smażymy średniej wielkości naleśniki. Każdy smarujemy dżemem ananasowym, pokrywamy warstwą białego sera, pokrojonym w plasterki bananem i pokrojonym

Ostra na Słodko
Rolada z malinami 234

mlekiem. Rolada z malinami smakuje idealnie. Delikatny biszkopt, słodka bita śmietana przełamana lekko kwaskowymi owocami malin (można użyć też innych owoców np. truskawek) to wspaniałe połączenie. W letni dzień łatwo i szybko można przygotować takie lekkie i orzeźwiające ciasto.   Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

cookpl
Muffiny bananowo-czekoladowe 219

mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Wszystkie składniki dokładnie mieszam. Formę do pieczenia muffinów wypełniam foremkami papierowymi i za pomocą rękawa cukierniczego wypełniam ciastem do 3/4 wysokości. Muffiny piekę ok 25 minut w temperaturze 170 stopni. Do ozdoby wykorzystałam cukier puder, oraz budyń (aby budyń był gęsty polecam użyć na jedną paczkę o połowę mleka mniej niż

Pause Gotowanie!
Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane 291

mleko zastąpić innym płynem, wybrałam herbatę. Tym sposobem przygotowałam słodkie naleśniki na herbacie brzoskwiniowej i syropu z brzoskwiń. Wyszły delikatnie słodkie i ciemniejsze niż tradycyjne i zapewniam że pyszne.  Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane SKŁADNIKI:   Na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 saszetka herbaty Richmont peach lemon star (brzoskwiniowa) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Brownie ekstremalnie czekoladowe 250

łyżki mleka, 1 łyżkę masła. Jeśli jest to gorzka czekolada, dodajmy 2 łyżki cukru pudru. Wylewamy na ciasto i do lodówki. Ja swoje ciasto przybrałam mandarynkami. Dodałam też do porcji ciasta bitą śmietanę. Brownie z filiżanką kawy stanowi bajkowe połączenie Ciasto wyjdzie niskie, ale nie denerwujmy się tym. Taki ma być efekt, bo nie dodajemy proszku do pieczenia.  Jeśli

Mój Smak na Życie