mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:464/622)

Budyń domowy- mocno waniliowy 144

przygotowanie budyniu domowej wersji zajmuje praktycznie tyle czasu, co zrobienie budyniu z proszku, ale za to smak…Z owocami, z sokiem, z dżemem, albo bez dodatków- w każdej wersji będzie smakował BOSKO!Zapewniam Was, że będzie to najpyszniejszy budyń, jaki kiedykolwiek jedliście :)))3 porcje:* mleko- 3 szklanki* żółtka- 3 szt.* cukier- 3 płaskie łyżki* skrobia kukurydziana- 3 łyżki* masło

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto jabłkowo - budyniowe 405

szkl cukru 2 jajka 2 łyżki budyniu śmietankowego 2 łyżeczki amoniaku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl śmietany 1/2 margaryny 1 cukier waniliowy Margarynę roztopić. Amoniak namoczyć w śmietanie. Zagnieść ciasto , podzielić na 4 części. Czwarta część malutka na pokruszenie. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka  3/4 margaryny 3/4 szklanki cukru Wszystkie składniki zagotować 2 jajka 3/4 szkl śmietany

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Domowa mieszanka do wypieku babeczek 118

mango 1 szklanka mąki 50 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia płatki owsiane kokos i mango Każdy ze słoików powinien być opatrzony etykietką na której wypiszemy jakie "mokre" składniki należy dodać. Dla podanych powyżej przepisów: 1 jajko 0,5 szklanki mleka 50 ml oleju Oraz możliwie prostą instrukcją jak: "wymieszać wszystkie składniki, przełożyć do foremek

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z kremem i granatem 134

twarożku, lekko cierpki granat dopełnia całości. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 lyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady lub garść czekoladowych dropsów 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka świeży granat Składniki na krem z twarożku: ( zobacz link tutaj ) Suche składniki mieszamy razem

Ciastkozercy
Placuszki jogurtowe z borówką amerykańską 133

naturalnego 2 jajka 60 ml oleju 1 szklanka borówki   Wykonanie: Mąkę, proszek, sodę i cukier wymieszać w misce.  W drugiej wymieszać jogurt, jajka i olej.  Połączyć zawartość obu misek i wymieszać.  Jeżeli ciasto jest zbyt gęste (zależy od rodzaju jogurtu) można dodać odrobinę mleka, jeżeli zbyt rzadkie łyżkę lub dwie mąki.  Dodać borówkę i delikatnie

Sto kolorów kuchni
Batoniki czekoladowe 211

pokruszonej gorzkiej czekolady 4 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki serwatki w proszku ( pominęłam ) 2 łyżki kakao 0,5 szkl. cukru lub jego zamiennik w postaci ksylitolu lub stewii ( użyłam cukier trzcinowy z syropem z agawy, w proporcji pół na pół) 0,5 szkl. mleka kokosowego z puszki (użyłam mleka krowiego ) 1/4 szkl. masła migdałowego o temp. pokojowej ( użyłam

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto królowej 158

pudru * 4 żółtka, * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * 100g masła * 100g margaryny np. Kasi * 3 łyżki gęstej śmietany 12 lub 18% Beza: * 8 białek, * 20 dag orzechów włoskich, * 5 dag płatków migdałowych, * 3/4 szklanki cukru * opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40g) Krem: * opakowanie kremu karpatkowego np. Delekta w 5 minut * mleko do przygotowania kremu

sierotka maRysia w kuchni
TU I TAM nr 22. Piękno i jedzenie, czyli domowa manufaktura jadalnych kosmetyków 145

CHOCOLATE FACE MASK mleko kakao  Składniki zmieszać tak, aby uzyskać maseczkę o gęstej konstystencji. Przed użyciem chwileczkę podgrzać na ogniu, a następnie nałożyć na twarz. Trzymać przez ok. 20 minut, po tym czasie dokładnie zmyć wodą. CZEKOLADOWA MASECZKA NA TWARZ NR 2  CHOCOLATE FACE MASK kieliszek gorzkiego kakao w proszku 3 łyżeczki bitej śmietany 1 łyżeczka białego sera(...)migdałów 1 garść soli morskiej 2 łyżki miodu Składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Stosować według potrzeb. MIODOWO-MLECZNY PEELING DO CIAŁA  HONEY and MILK BODY SCRUB 1/4 filiżanki mleka 2 łyżki miodu 5 łyżek oleju z migdałów 1/2 filiżanki soli morskiej 1/2 filiżanki brązowego cukru Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce. Peeling stosować na oczyszczoną, wilgotną

KUCHARNIA
ciasto Leon 421

mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na noc). składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka pełnego(...)łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki domowego ekstraktu waniliowego wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy , pozostałe mleko łączymy z mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Do wrzącego mleka wlewamy mleko z mąkami energicznie mieszając, by nie powstały grudki, gotujemy budyń. Odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę, dodajemy partiami ostudzony budyń, cały czas ucieramy, aż powstanie

Domowy Smak Jedzenia
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 189

tartych na mąkę migdałów* 1 łyżka siemienia lnianego 2 łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej (nieugotowanej) 2 i 1/4 szklanki mleka ryżowego lub innego 1 puszka mleczka kokosowego schłodzonego (minimum 17% tłuszczu) 2 łyżki cukru pudru lub innego słodzika (wedle smaku) 2-4 łyżek nasion chia (jeżeli nie ma, to 1 łyżka żelatyny(...)łyżkach wrzątku) ** 200-300 g wiśni z kompotu, odsączonych na sitku Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Siemię lniane zmielić w młynku do kawy na proszek, zalać wodą, odstawić do napęcznienia na 5 min. W misie malaksera umieścić mąkę migdałową, dodać cukier puder, dodać siemię. Zagnieść ciasto, jak na kruche. Ciasto wyłożyć na spód formy, wgnieść

moj przepis na
Sernik bez sera na kruchym cieście 74

średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) szklanka cukru (200 g) puszka brzoskwiń w syropie (około 460 g po odsączeniu) Spód: 2,5 szklanki mąki pszennej (320 g) 150 g masła pół szklanki cukru (100 g) 3 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia   Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania spodu. Mąkę mieszamy z cukrem

e-PrzepisyKulinarne
Babeczki cappuccino 122

pyszne i proste babeczki znajdziecie tutaj . Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki kakao 3-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub 1 mała filiżanka mocnego espresso 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka Składniki na krem budyniowy (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) + 100 g gorzkiej

Ciastkozercy
mini babeczki kokosowe 202

wiórek kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego + 1 łyżka mleka dodatkowo: trochę polewy czekoladowej do dekoracji wiórka do dekoracji wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy wiórka kokosowe, likier i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do natłuszczonych i oprószonym mąką

Domowy Smak Jedzenia
Chlebek dyniowy z orzechami włoskimi i suszoną morelą. 151

będzie się dało jej zetrzeć!). Składniki 80 ml rozpuszczonego oleju kokosowego 60 ml mleka roślinnego 2 szklanki mąki bezglutenowej (u mnie gryczana, kasztanowa, jaglana) 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 suszone morele (naturalne, ciemne)* 2 duże jajka szczypta soli 2 łyżki stewi z erytrytolem 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 380g (2 szklanki) potartej dyni przyprawy: 1 łyżeczka cynamonu, 1/3 łyżeczki

Fill The Bowl
Czekoladowe brownie z burakami 90

wcale, że jest z dodatkiem jakiegokolwiek warzywa. Z żółtkami (bez białek), bez mleka, starszemu dziecku średnio przypadło do gustu, za to młodszy bardzo chętnie zjadł wszystkie porcje.  6 dużych łyżek mąki pszennej 2 duże ugotowane buraczki ćwikłowe 3/4 szklanki oleju rzepakowego 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka cukru szczypta

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania