mąki jaglanej -30g skrobi (u nas z tapioki) -4 łyżki ksylitolu -2 łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym -120g oleju kokosowego (miękkiego w formie stałej) Budyń jaglany -100g kaszy jaglanej -1 szkl. wody -1 szkl. napoju ryżowego i kokosowego (ew. mleka) -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol Dodatkowo -maliny i jeżyny TARTA Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać
Candy Pandassłodyczy. A Wy ? Składniki: ciasto: maka pszenna 30 dag, cukier drobny pół szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, masło 15 dag, żółtko jaja 1 szt, skorka pomarańczowa 1 łyżka, masa serowa: ser biały 1 kg, cukier drobny 1 szklanka, budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko pół szklanki, jajka 4 szt, żółtko jaja 1 szt, olej rzepakowy pół szklanki, ekstrakt waniliowy
kulinarne odsłony patipewnością wszystkim posmakuje. Składniki: Ciasto: mąka 2 szkl. żółtko 1 szt. proszek do pieczenia 2 łyżeczki margaryna 10 dag. cukier 1 szkl. jajko 1 szt. śmietana 4 łyżki Masa serowa: twaróg 1 kg. (dwukrotnie zmielony) cukier 1 szkl. olej 1/2 szkl. mleko 1 i 1/2 szkl. budyń waniliowy (bez cukru) 2 op. jaja 2 szt. żółtko
Kuchnia Paulettestylko jako deser ale będzie też pysznym śniadaniem, jeśli podamy je ze szklanką mleka lub kakao. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 500 g mąki 4 żółtka 2 łyżki śmietany kwaśnej gęstej 18% 250 g cukru pudru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 500 g dyni 2 jabłka 1/2 szklanki cukru łyżka soku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawiększych) cukier puder do posypania ciasta cynamon do posypania ciasta Mąkę, cukier i proszek do pieczenia dajemy do jednej miski, mieszamy, wkrawamy masło i wbijamy całe jajka. Ucieramy mikserem na jednolitą masę. Jak by ciasto było za twarde, możemy dodać 2-3 łyżki mleka (mnie wyszło oki ) Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej olejem. Ja ciasto podzieliłam na 2 części
kruche babeczkiSkładniki: ciasto 3 jajka 1 szklanka mleka 1 pełna szklanka powideł śliwkowych 2 łyżki miodu 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 pełne łyżki kakao 1 duża paczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1.5 łyżeczki sody masa 1 budyń śmietankowy kostka miękkiego masła dodatkowo powidła Wykonanie: Składniki na ciasto suche wymieszać z mokrymi
Pychotkaaamniej słodkich. Składniki: masa 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 900 ml mleka kostka dobrej jakości masła 4-5 łyżek cukru 7 łyżek cappuccino dodatkowo 2 paczki herbatników szklanka śmietany 30% 2 łyżki cukru Wykonanie: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z cukrem, cappuccino i proszkiem budyniowym, ugotować jak zwykły budyń. Odstawić do wystygnięcia, najlepiej na całą noc a masło ogrzać
Pychotkaaasurówką z pomidorów i sosem czosnkowym. Składniki: na ciasto: 1,5 szklanki mleka 2 jajka 150 g mąki 2 łyżki oleju rzepakowego sól na nadzienie: 300 g pieczarek 150 g boczku cebula ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryki oregano pieprz ostra papryka w proszku sól łyżka oleju szczypiorek Składniki ciasta zmiksować i odstawić. Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę posiekać, boczek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawody. Miksujemy jajka z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do formy , pieczemy ok. 1 godz. do "suchego patyczka" w temp. 180 °C. Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 200 g masła (1 kostka) ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 kopiate łyżki mąki pszennej
W kuchennej krainieSuche: 220 g mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szczypta soli Mokre: 6 łyżek powideł śliwkowych 3 łyżki miodu (dałam mój syrop z mniszka) 5 łyżek przesianego cukru pudru 100 g margaryny 150 ml mleka 1 jajo Rozpuścić margarynę i zostawić żeby ostygła. Suche przesiane składniki wymieszać w jednej misce
W kuchni bez szafekkażdym razie są pyszne. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,25 szklanki mleka 2 jaja 3 łyżki roztopionego i przestudzonego masła ekstrakt waniliowy (przepis znajdziesz tu ) ,ewentualnie cukier waniliowy( przepis tu ),bądź wanilinowy kupny 2 łyżki cukru 3/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę i odstawiamy
Wielki apetytminut Składniki: Na ciasto: 4 żółtka 110g masła 110g masła roślinnego czubata proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru odrobina soli 2,5 szklanki mąki pszennej luksusowej 0,5 szklanki mąki krupczatki ------------------------------------------------ 3 budynie śmietankowe 4 białka 1/2 szklanki cukru 0,75 L mleka 3,2 tł 300g malin świeżych lub mrożonych 20 małych truskawek pokrojonych na małe kawałki Przygotowanie
Kuchnia PROzdrowotnadodatkiem cukru. Kolejno dodawać żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na blaszkę o wym. 23x33cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Mleczny krem: 500ml mleka, 100g mąki pszennej, 100g cukru, 100g białej czekolady, 200g masła
Z miłości do słodkościużyć z puszki lub krowiego albo roślinnego)3/4 szklanki pulpy z wiórków kokosowych (pozostałości po produkcji domowego mleka) lub zwykłych wiórków kokosowych4 plastry ananasa z puszki lub 3/4 szklanki krojonego ananasa1/3 szklanki słonecznika łuskanego1 łyżeczka cynamonu1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej0,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonejWYKONANIE:Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.Formę do ciasta
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki: 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl cukru 4 czubate łyżki gorzkiego kakao szczypta soli 6 startych kostek czekolady 250 g roztopionego masła lub margaryny 200 ml Coca-Coli 75 ml mleka 2 jajka Wykonanie: Jajka ubić z cukrem, margarynę roztopić i ostudzić. Połączyć ubite jajka z margaryną, dolać mleko i coca colę
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia