mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:474/622)

Szarlotka z budyniem 166

jajko 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki umieścić w misce. Zagnieść. Ciasto będzie bardzo klejące. Podzielić na 2 części. Jedną włożyć do lodówki, drugą na 2 godziny do zamrażarki. Dodatkowo: 4 jabłka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 750 ml mleka kilka łyżek bułki tartej Blaszkę o wymiarach 24x24cm wyłożyć papierem

kulinarnyswiatdomi
Świąteczny sernik na korzennym spodzie z nutą pomarańczy 251

będzie zbyt sypkie, można dodać odrobinę więcej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka miodu 1 kg twarogu (u mnie 500 g półtłustego i 500 g chudego) 6 jajek 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki ksylitolu około 1/3 łyżeczki czystego ekstraktu ze stewii (można pominąć) 2 szklanki mleka ziarenka z 1 laski wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy

FitKot
ciasto z wiśniami 149

się dobrze polączą dodajemy przesiana mąke z proszkiem do pieczenia .Na koniec łączymy z ubita piana .Pieczemy około 45- 50 minut w temp. 175-180° C. Po upieczeniu polewamy pozostawioną polewą czekoladową.:) ps. u mnie przełożone kremem i wiśniami ze słoika. Krem 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Wykonanie Żółtka

w mojej kuchni
Placuszki jogurtowe z sosem z czerwonych porzeczek 168

ciepło. Moja babcia robiła pyszne placki ze zsiadłym mlekiem, ja trochę zmieniłam przepis i moje placki przygotowałam na bazie chudego jogurtu. Do tego miodowo - porzeczkowy sosik i pyszne letnie danie gotowe! Składniki: 2 jajka łyżka cukru waniliowego 150 ml (małe opakowanie) jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sos: 1-2  łyżki miodu szklanka

Kulinarne Inspiracje
Puszysty tort imieninowy 217

proszku do pieczenia Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i cukier waniliowy, dalej ubijaj. Dodaj żółtka. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Piecz w okrągłej blaszce (średnica 26 cm) ok 35-40 minut w temperaturze 180 st. C Krem: 2 waniliowe kremy do tortów 2 opakowania bitej śmietany śnieżka 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 600 ml mleka

Cynamonowe szczęście
Otrębowa tarta ze szparagami 158

łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 12 łyżek otrębów owsianych firmy Kupiec farsz: 0,5 cebuli 0,5 mozzarelli light pęczek białych szparagów 2 jajka 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich około 0,5 łyżeczki soli szczypta pieprzu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka opcjonalnie kilka plastrów szynki drobiowej Sposób przygotowania: Szparagi obieramy dość

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto kapitańskie z ajerkoniakiem 377

cukrem na sztywną pianę. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ubitych białek na przemian z żółtkami. Dodać wodę oraz olej a na koniec kakao. Krótko zmiksować. Masę przelać do przygotowanej formy o wym. 23x33cm. Piec około 30 minut w temp. 175st. Ostudzić. Masa ajerkoniakowa:   700ml mleka,  szklanka cukru,  3 żółtka

Z miłości do słodkości
Czekoladowa pychotka 132

czekoladą jest przepyszne :) Składniki:       3 szklanki mąki       3/4 kostki masła       3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia       1 jajko       2 żółtka       1 szklanka cukru pudru(...)mąki       1 i 1/4 szklanki cukru       szczypta soli       3 jajka       1 żółtko       1/4 szklanki mleka       1/2 szklanki drobno pokrojonego masła Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę siekamy z masłem dodajemy resztę składników i szybko wyrabiamy ciasto. Połowę ciasta wykładamy na dno tortownicy

Amatorka kuchenna
Waniliowe omlety ze słodkim dodatkiem (przepis autorski) 129

żółtek dodajemy oba budynie, śmietanę (lub jogurt naturalny), proszek do pieczenia (lub sodę) i mąkę - dokładnie miksujemy. Mamy uzyskać konsystencję gęstej śmietany, dlatego mąkę dokładamy porcjami i sprawdzamy czy masa nie jest za rzadka. Jeśli okaże się, że masa zrobi się za gęsta wówczas możemy rozcieńczyć ją odrobiną mleka Przekładamy ubite białka i delikatnie mieszamy łyżką Rozgrzewamy odrobinę oleju

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik 328

margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko Masa:-1kg twarogu (półtłusty)-1 szklanka cukru (w wersji słodszej- 1,5 szklanki)  - 3-4 łyżki śmietany - 3 łyżki oliwy - 5-6 żółtek - 0,5 litra wody -  2 budynie śmietankowe ( na 0,5 litra mleka)Pianka : - 5-6 białek

Gotuj Z Muzyką
GOFRY NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH! 149

Gofry wg Michela Roux.... najlepsze z możliwych, bez dodatku proszku do pieczenia...Nawet moja stara gofrownica dała sobie z nimi radę. Chrupiące i pyszne. Przepis z MW. 160 g mąki pszennej 15 g drobnego cukru szczypta soli 50 g stopionego masła 2 jajka, żółtka i białka oddzielnie 270 ml mleka kilka kropel esencji waniliowej lub pomarańczowej lub trochę startej skórki

Malinowe Pocałunki
Aromatyczny czekoladowy przekładaniec z kremem kawowym 168

lekko przestudzoną czekoladę. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną tortownicę o śr. 21cm. Piec ok. 55-60 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części.     Krem: 250g masła, 1 litr mleka, 2 budynie czekoladowe z cukrem, 1/2 szklanki brązowego cukru

Z miłości do słodkości
Seromak na kruchym cieście 417

łyżeczka proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, jajko oraz posiekane masło. Całość posiekać nożem i wyrobić kruszonkę.  2/3 ciasta rozsypać na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blasze o wym. 25x36cm. Delikatnie ugnieść palcami. Masa makowa: 500g zmielonego maku (użyłam BackMit),  3 szklanki mleka,  200g cukru,  2 jajka,  skórka

Z miłości do słodkości
Jesienna rolada orzechowa z marchewką i jabłkiem 134

kakao ciemnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 40 g domowego cukru waniliowego 40-50 g cukru Mus marchewkowo-jabłkowy: 350 g marchewek (przed obraniem) 500 g jabłek (przed obraniem) 1 galaretka cytrynowa 3/4 łyżeczki żelatyny + 2 łyżeczki wody sok z połowy dużej cytryny opcjonalnie kilka łyżek cukru Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru(...)lodówce. Białka jajek ubij na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec dodawaj bez pośpiechu po 1 łyżce cukru, cały czas miksując, aż całkowicie się rozpuści.  Mąkę i proszek do pieczenia przesiej. Wymieszaj z orzechami. Do piany z białek wlewaj po 1 żółtku, cały czas ubijając.  Do ciasta wsyp suche składniki i delikatnie trzepaczką miksera lub szpatułką

Anioszek w kuchni
Ciasteczka czekoladowe 136

drugie, słodkie śniadanie do szkoły czy do kubka mleka. Nie wymagają nakladu czasu, robi sie je bardzo szybko i tak samo zjada. Delikatne, z kawałkami czekolady sa właśnie takie, jak większość z nas lubi! To jak? Komu ciastko? Składniki 1 niepełna szklanka mąki pszennej 120 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 – 2 płaskie

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania