mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:474/622)

Waniliowe omlety ze słodkim dodatkiem (przepis autorski) 134

żółtek dodajemy oba budynie, śmietanę (lub jogurt naturalny), proszek do pieczenia (lub sodę) i mąkę - dokładnie miksujemy. Mamy uzyskać konsystencję gęstej śmietany, dlatego mąkę dokładamy porcjami i sprawdzamy czy masa nie jest za rzadka. Jeśli okaże się, że masa zrobi się za gęsta wówczas możemy rozcieńczyć ją odrobiną mleka Przekładamy ubite białka i delikatnie mieszamy łyżką Rozgrzewamy odrobinę oleju

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik 333

margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko Masa:-1kg twarogu (półtłusty)-1 szklanka cukru (w wersji słodszej- 1,5 szklanki)  - 3-4 łyżki śmietany - 3 łyżki oliwy - 5-6 żółtek - 0,5 litra wody -  2 budynie śmietankowe ( na 0,5 litra mleka)Pianka : - 5-6 białek

Gotuj Z Muzyką
GOFRY NAJLEPSZE Z NAJLEPSZYCH! 152

Gofry wg Michela Roux.... najlepsze z możliwych, bez dodatku proszku do pieczenia...Nawet moja stara gofrownica dała sobie z nimi radę. Chrupiące i pyszne. Przepis z MW. 160 g mąki pszennej 15 g drobnego cukru szczypta soli 50 g stopionego masła 2 jajka, żółtka i białka oddzielnie 270 ml mleka kilka kropel esencji waniliowej lub pomarańczowej lub trochę startej skórki

Malinowe Pocałunki
Aromatyczny czekoladowy przekładaniec z kremem kawowym 174

lekko przestudzoną czekoladę. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną tortownicę o śr. 21cm. Piec ok. 55-60 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części.     Krem: 250g masła, 1 litr mleka, 2 budynie czekoladowe z cukrem, 1/2 szklanki brązowego cukru

Z miłości do słodkości
Seromak na kruchym cieście 421

łyżeczka proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, jajko oraz posiekane masło. Całość posiekać nożem i wyrobić kruszonkę.  2/3 ciasta rozsypać na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blasze o wym. 25x36cm. Delikatnie ugnieść palcami. Masa makowa: 500g zmielonego maku (użyłam BackMit),  3 szklanki mleka,  200g cukru,  2 jajka,  skórka

Z miłości do słodkości
Jesienna rolada orzechowa z marchewką i jabłkiem 146

kakao ciemnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 40 g domowego cukru waniliowego 40-50 g cukru Mus marchewkowo-jabłkowy: 350 g marchewek (przed obraniem) 500 g jabłek (przed obraniem) 1 galaretka cytrynowa 3/4 łyżeczki żelatyny + 2 łyżeczki wody sok z połowy dużej cytryny opcjonalnie kilka łyżek cukru Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru(...)lodówce. Białka jajek ubij na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec dodawaj bez pośpiechu po 1 łyżce cukru, cały czas miksując, aż całkowicie się rozpuści.  Mąkę i proszek do pieczenia przesiej. Wymieszaj z orzechami. Do piany z białek wlewaj po 1 żółtku, cały czas ubijając.  Do ciasta wsyp suche składniki i delikatnie trzepaczką miksera lub szpatułką

Anioszek w kuchni
Ciasteczka czekoladowe 139

drugie, słodkie śniadanie do szkoły czy do kubka mleka. Nie wymagają nakladu czasu, robi sie je bardzo szybko i tak samo zjada. Delikatne, z kawałkami czekolady sa właśnie takie, jak większość z nas lubi! To jak? Komu ciastko? Składniki 1 niepełna szklanka mąki pszennej 120 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 – 2 płaskie

Raj dla Podniebienia
Chałwowiec 243

zimnej margaryny, 1 opakowanie cukru waniliowego, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa kokosowa: 5 białek, 1/2 szklanki cukru, 20 dag wiórek kokosowych. Masa sezamowa: 20 dag sezamu, 2 łyżki miodu, 10 dag margaryny, 1/4 szklanki cukru. Masa chałwowa: 20 dag margaryny, 20 dag chałwy, 1 budyń śmietankowy, 300 ml mleka, słoik dżemu z czarnej porzeczki. Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto

paapilotkaa
ZEBRA CIASTO 154

Jest puszyste, lekkie i smaczne. Idealne do szklanki mleka. Jest trochę zabawy przy nakładaniu na przemian  jasnego i ciemnego ciasta do blachy,  ale wygląd wam to wynagrodzi. Składniki: 5 sztuk jajek 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki 2 łyżki mąki (dodatkowo do białego ciasta) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanki oleju 2 łyżki kakao

potrawyregionalne
CUSZIMA 138

szkl mąki pszennej 2-3 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka.Następnie mąkę zmieszaną z pr do pieczenia,na końcu kakao i całość lekko wymieszać.Wylać na formę do pieczenia i piec ok 30 min w 180st C. Masa budyniowa: 1/2 l mleka   2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru

Niespełnione zdolności kulinarne
Serniczek z borówkami amerykańskimi i konfiturą jagodową. 165

mleka) 250 g konfitury jagodowej 250 g borówek amerykańskich           Sposób przyrządzania:             Borówki amerykańskie umyć i osuszyć. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Twarożek utrzeć ze śmietaną, serkiem mascarpone, jajkami, szczyptą soli, cukrem, sokiem z cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Szarlotka z budyniową pianką 357

Arabeski . Składniki: Kruche ciasto: 500g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 200g cukru 200g zimnego masła (lub margaryny) opakowanie (16g) cukru waniliowego 5 żółtek 2-3 łyżki gęstej śmietany Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek kilka łyżek cukru Pianka budyniowa: 5 białek 2 opakowania budyniu śmietankowego ( takie na pół litra mleka) 1/2 litra mleka łyżka masła 180g cukru Ciasto: Mąkę siekamy

Czerwona Porzeczka
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 227

wanilii. Wsypać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Na sam koniec wmieszać pokrojony w kosteczkę rabarbar. Foremki na babeczki (12 szt) napełnić ciastem do 3/4 wys. Piec ok. 20-25 min w temp. 180st. Ostudzić. Odkroić górną część każdej babeczki. Budyń: 300 ml mleka, 3 żółtka, 3 op. cukru waniliowego (po16g), 4 łyżki mąki

Z miłości do słodkości
Muffiny truskawkowe z czekoladą 135

przypadku zmiksowanych truskawek nie będę już potrzebować ani mleka czy jogurtu, ani jajka. Za to dodałam groszki czekoladowe, więc wegańskie jednak nie są. Tak dla przekory. Składniki: (na 12 sztuk) 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej 300 ml zmiksowanych truskawek (z ok 330 g) 150 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 90 g oleju 30 g groszków czekoladowych (opcjonalnie

Sto kolorów kuchni
Karpatka 636

krem do karpatki w proszku albo budyń w proszku. Mój przepis na karpatkę nie zawiera takich elementów, a efekt finalny jest pyszny i warto poświęcić czas na przygotowanie tego ciasta od podstaw. Karpatka Składniki: ciasto 1 szklanka wody 125g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek krem 2 szklanki mleka 200g masła 2 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki mąki

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania