mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:480/622)

Kruche babeczki z szarlotkową niespodzianką 133

łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki zagnieść podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć foremki do muffinek (oblepić dno i brzegi cienką warstwą ciasta)  drugą włożyć do zamrażarki. Nadzienie ok 1/2 kg jabłek pokrojonych w kostkę 1 budyń waniliowy (śmietankowy) ugotowany według przepisu na opakowaniu (można dodać trochę mniej mleka) cynamon skórka starta z pomarańczy Do każdego

sierotka maRysia w kuchni
Tort na roczek ze śmietaną kokosową. 164

Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem i go również delikatnie rozprowadzamy w pianie.  Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.  Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut.  Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK): 2 puszki mleka kokosowego Ponadto: 1/2 szklanki soku

MamaOskarka
Przysmak Magdy 42690

orzechy rodzynki oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz dodajemy odrobinę olejku migdałowego. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą.  Blaszkę wykładamy pergaminem, pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20-25 minut. Masa śmietanowa Składniki: 1 litr śmietanki 30% 6 łyżek cukru 2 łyżki żelatyny 1 szklanka gorącego mleka cukier waniliowy Wykonanie: Do śmietany dodajemy

kgwjanczewo
Kruchutkie Ciasteczka 151

szklanki cukru- 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenie Nadzienie: (wg. uznania)- Dżem- Owoce- Jogurt ( dodać do zgęstnienia trochę mąki) Sposób przygotowania :( czas przygotowania do 40 minut)1.Ciasto:Wszystkie produkty (jedno białko oddzielić od żółtka i pozostawić w miseczce) zagnieść ręcznie do powstania jednolitej masy. Jeżeli ciasto jest suche/twarde , dodać minimalną ilość mleka. Jeżeli za mokre , dodać tyle mąki aby ciasto

Gotuj Z Muzyką
Krajanka piernikowa z marcepanem 140

łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika szczypta soli 1/2 szklanki miodu 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1 jajko 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów 1/2 szklanki skórki pomarańczowej Warstwa marcepanowa: 225g pasty migdałowej ( tej ) 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1/3 szklanki mąki 1 łyżka mleka 1 łyżka soku pomarańczowego 1 łyżka soku cytrynowego

Sto kolorów kuchni
Ciasto Cappuccino bez pieczenia 4567

masłem. Na gotujące się mleko wlać budynie, mieszać, aż masa zgęstnieje. Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy i śr. 21cm (w razie potrzeby połamać je na mniejsze kawałki). Wylać gorący budyń, przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem cappuccino: 250ml śmietanki 30%,  400g serka mascarpone,  8 łyżek cappuccino w proszku,  2 czubate łyżki żelatyny

Z miłości do słodkości
Rajska rolada 167

cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Blaszkę posmarować tłuszczem, wyłożyć pergaminem, rozłożyć starte jabłka. Na wierzch jabłek wylać wcześniej przygotowane ciasto. Piec w tem, 180 C przez ok. 20 minut. Wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę. Masa: 1/2 litra mleka 2 żółtka 5 łyżek cukru kryształu

Apetyczna babeczka
Jabłecznik z budyniem 262

Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, jajka oraz posiekane masło. Wszystko połączyć, zagnieść ciasto, podzielić na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować na przygotowaną blaszkę o wym. 23x33cm, mniejszą zaś owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika.     Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, 2 i 1/2 szklanki mleka, 2 budynie owocowe, łyżeczka masła, cukier waniliowy

Z miłości do słodkości
Czekoladowe muffiny z masłem orzechowym 122

masłem orzechowym na "mleku" z czarnego pełnoziarnistego ryżu w fioletowych papilotach. Użyłam mąki orkiszowej jasnej, która jest lekkostrawna niż zwykła mąka orkiszowa jasna 2- 2,5 szklanki cukier kokosowy 1/2 szklanki ( możesz dodać więcej, moje muffiny nie były zbyt słodkie) kakao 2 łyżki wanilia mielona  1/2 łyżeczki soda  1/2 łyżeczki proszek do pieczenia 1 łyżeczka masło orzechowe

AZgotuj!
Przepis na sernik z kroplami rosy 159

łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru (3/4 szklanki) 2 żółtka + 1 całe jajko 10 dag margaryny  1 łyżeczka czubata smalcu  Przygotowanie:  Wszystkie składniki razem zagniatamy, wykładamy blachę ciastem po brzegi.  Składniki masy serowej:  1 kg sera śmietankowego  3/4 szklanki oleju 1,5 szklanki cukru  2 szklanki mleka  1 budyń

Jak u mamy
Sernik Cappuccino 239

pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego

vaniliowoczekoladowa
Snikers ciasto s. Anastazji 345

łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru kryształu Połowę orzechów  posiekać drobno nożem, a drugą połowę zmielić. Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier.Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać łyżką. Piec w 180 stopniach C około 25-30 minut Krem 2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 5 żółtek

O kuchni z uczuciem
Rogaliki z makiem i białą czekoladą 113

kawałki masła, cukier, sól, jajka,proszek do pieczenia, czas 3 minuty, naczynie zamknięte, interwał. – wyjąć masę, reszta jak wyżej Piec w nagrzanym piekarniki do 190 C przez 20-25 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i zostawić, aż ostygną. Polewa – na garnuszku z parującą wodą położyć miseczkę z połamaną czekoladą, dodać dwie łyżki mleka. Zmniejszyć gaz do minimum

Kuchnia Pokoleń
ciasto weselna dama 372

Dodajemy żółtka, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz makiem i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy delikatnie np. drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 250 g masła wykonanie: Gotujemy budyń

Domowy Smak Jedzenia
Tort wg Nigelli Lawson - tort truskawkowy 204

oddzielnej misce zmieszać proszek do pieczenia z mąką i wsypać stopniowo do jajecznej mieszaniny. Przelać ciasto do przygotowanej foremki  i piec w rozgrzanym piekarniku ok. 30 min - do suchego patyczka. Ciasto ostudź na metalowej kratce.  Krem waniliowy: 2 żółtka 2 łyżki  cukru 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej albo ziemniaczanej 250 ml  mleka 3,2 % 1/2 laski wanilii

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania