mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:488/622)

Orzechowo-jabłkowa Pychotka 788

łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 1/2 szkl cukru pudru 6 żółtek Beza: 6 białek (tych pozostałych po cieście kruchym) 1,5 szkl cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej   Wkładka jabłkowa: 350 g musu jabłkowego * 1/2 szkl gorącej wody 50 g galaretki cytrynowej (2/3 opakowania) Krem budyniowo-jabłkowy: 500 ml mleka 3 łyżki

Nastoletnie Wypiekanie
fit tarta z łososiem i szpinakiem na pełnoziarnistym spodzie 146

pół łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko Farsz: - opakowanie szpinaku baby - 2 ząbki czosnku - łyżeczka oleju kokosowego - 200 g łososia (u mnie warkocze) - 1 mały jogurt naturalny - 3 jajka - 50g sera lazur - sól, pieprz Wszystkie składniki ciasta wkładam do miski i wyrabiam na gładkie ciasto. gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodaję więcej mąki, gdy zbyt suche- mleko. Gotowe ciasto rozwałkowuję

Cook&Love
Tort makowy z masą budyniową 232

proszek do pieczenia, krótko zmiksuj. W osobnej misce ubij białka na sztywna pianę i dodaj do masy makowej (wymieszaj delikatnie za pomocą szpatułki). Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Masę makową przelej do tortownicy i piecz około 45 minut w 180°C (termoobieg) . Ostudź. Po wystudzeniu przekrój  na trzy krążki. Krem budyniowy: 1/2  l mleka + 1/2 szklanki

Kulinarna (nie)codzienność
Kokosanki - pyszna klasyka 133

mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuję. Na koniec dodaję pianę z białek i tutaj już tylko mieszam delikatnie łopatką lub łyżką aż całość się połączy. Przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piękę ok 40 minut w 170 st. C. Polewa: 1 1/2 margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka wiórki kokosowe Rozpuszczamy

Cynamonowe szczęście
NALEŚNIKI PINACOLADA – z serem, ananasem i bananami pod kokosową pierzynką 218

Podobno to jedne z najlepszych naleśników jakie zrobiłam w domu :D Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * napój migdałowy Alpro – 2 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * jajko – 2 szt * sól – 1 szczypta * olej – 0,5 szkl NADZIENIE: * ser biały 2x mielony * ananas ( świeży lub z puszki(...)dżem ananasowy – 100 g DODATKOWO: * kokos – 50 g * śmietana 30% – 150 ml * cukier puder – do smaku * napój migdałowy możemy zastąpić taką samą ilością mleka, jednak to z napojem migdałowym smakują najlepiej SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki na naleśniki mieszamy, smażymy średniej wielkości naleśniki. Każdy smarujemy dżemem ananasowym, pokrywamy warstwą białego sera, pokrojonym w plasterki bananem i pokrojonym

Ostra na Słodko
Rolada z malinami 205

mlekiem. Rolada z malinami smakuje idealnie. Delikatny biszkopt, słodka bita śmietana przełamana lekko kwaskowymi owocami malin (można użyć też innych owoców np. truskawek) to wspaniałe połączenie. W letni dzień łatwo i szybko można przygotować takie lekkie i orzeźwiające ciasto.   Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

cookpl
Muffiny bananowo-czekoladowe 201

mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Wszystkie składniki dokładnie mieszam. Formę do pieczenia muffinów wypełniam foremkami papierowymi i za pomocą rękawa cukierniczego wypełniam ciastem do 3/4 wysokości. Muffiny piekę ok 25 minut w temperaturze 170 stopni. Do ozdoby wykorzystałam cukier puder, oraz budyń (aby budyń był gęsty polecam użyć na jedną paczkę o połowę mleka mniej niż

Pause Gotowanie!
Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane 265

mleko zastąpić innym płynem, wybrałam herbatę. Tym sposobem przygotowałam słodkie naleśniki na herbacie brzoskwiniowej i syropu z brzoskwiń. Wyszły delikatnie słodkie i ciemniejsze niż tradycyjne i zapewniam że pyszne.  Naleśniki herbaciano - brzoskwiniowe pysznie nadziane SKŁADNIKI:   Na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 saszetka herbaty Richmont peach lemon star (brzoskwiniowa) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Brownie ekstremalnie czekoladowe 223

łyżki mleka, 1 łyżkę masła. Jeśli jest to gorzka czekolada, dodajmy 2 łyżki cukru pudru. Wylewamy na ciasto i do lodówki. Ja swoje ciasto przybrałam mandarynkami. Dodałam też do porcji ciasta bitą śmietanę. Brownie z filiżanką kawy stanowi bajkowe połączenie Ciasto wyjdzie niskie, ale nie denerwujmy się tym. Taki ma być efekt, bo nie dodajemy proszku do pieczenia.  Jeśli

Mój Smak na Życie
Chlebek watykański z czekoladą i suszonymi śliwkami 112

mleka, nie mieszać Środa dodać 250 g mąki, nie mieszać Czwartek wymieszać rano, w południe i wieczorem Piątek dodać 250 g cukru, nie mieszać Sobota wymieszać, podzielić na 4 części, 3 oddajemy dobrym ludziom na szczęście :) Niedziela pieczemy naszą część - dodajemy 250 g oleju, 250 g mąki, 3 jajka, cukier waniliowy, po płaskiej łyżeczce proszku do pieczenia i soli. Reszta

sama złodycz
Chleb watykański 158

Wlać 250ml mleka, nie mieszać Środa Dodać 250g mąki, nie mieszać. Czwartek Zamieszać rano, w południe i wieczorem Piątek Dodać 250g cukru, nie mieszać Sobota Zamieszać, ciasto podzielić na 4 części, z  tego trzy rozdać dobrym ludziom na szczęście najpóźniej do poniedziałku Niedziela Do czwartej części dodać 250ml oleju, 250g mąki, 3 całe jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Świat Smaku
Ciasto Krówka najprostsze i najlepsze 1006

mąkę i proszek. Pieczemy w temp. 180 stopni C; czas: 45 minut. Pozostałe składniki: - puszka masy krówkowej - budyń o smaku toffi - 2 łyżki masła - 250 ml śmietanki 36% - 1 szt. śmietan fix - opakowanie herbatników - czekolada mleczna opakowanie Biszkopt po upieczeniu dzielimy na 2 części, na dolny blat, wylewamy przygotowany budyń (budyń przygotowujemy na 1,5 szkl. mleka z dodatkiem

SMYKWKUCHNI
Scarcelle z Apulii, wielkanocne ciasteczka 202

przymocowuje się dwoma paskami ciasta. Scarcelle można dowolnie dekorować, ważne, aby bylo kolorowo i wiosennie. Piecze się je z reguły z ciasta kruchego, z dodatkiem oliwy z oliwek i mleka, lub z ciasta drożdżowego, które można dowolnie wzbogacać: owocami kandyzowanymi, groszkiem czekoladowym, czy orzechami. Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła w oryginalnym przepisie. Miałam do wykorzystania paczuszkę mączki migdałowej(...)mąki pszennej 250 g mączki z mielonych migdałów 2 żółtka 1 jajko 200 g masła( z lodówki) 120 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy ( Delecta) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (Delecta) 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej do dekoracji: kolorowa posypka rozmącone białko 3 jajka ugotowane na pół twardo Wszystkie składniki szybko zagniatamy. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowa rolada szwajcarska z "serkiem" z nerkowców i jagodami leśnymi (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru) 130

łyżkę pudru z liofilizowanej czarnej porzeczki (opcjonalnie) 250 gram orzechów nerkowca 250 gram jagód leśnych sok z jednej cytryny 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżeczki miodu 3 łyżki mleka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki ekspandowanej quinoy jadalne kwiaty do ozdoby Wykonanie:    Nerkowce należy dzień wcześniej zalać wodą i zostawić, żeby moczyły się całą(...)erytrolem, następnie dodajemy stopniowo masę z fasoli, mąkę z quinoy wymieszaną z 3 łyżkami kakao i pudrem z liofilizowanej czarnej porzeczki (warto wcześniej przesiać przez sitko), dosypujemy starty na proszek bób tonka, a na końcu powoli wlewamy olej, cały czas miksując ciasto.    Wyrobioną masę mieszamy delikatnie z ubitymi białkami i wykładamy na blachę (wymiary około

Quinoa Raz!
OCZY CARYCY 346

proszku do pieczenia,  4 łyżki oleju,  2 łyżki kakao,  olejek arakowy Krem czekoladowy: 0,5 l śmietany kremówki, 1 czekolada mleczna, 1 czekolada gorzka, 2 łyżki cukru pudru, Krem kokosowy: 1 szkl. śmietanki 36%, 2 łyżki wiórek kokosowych,  2 łyżki cukru pudru Polewa kakaowa: 3 łyżki margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka

słodki bratek
Puszysty fit sernik jogurtowy 6186

żółtka i mleko i jeszcze raz dokładnie całość mieszamy. Wykładamy do tortownicy (średnica 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie ugniatamy. Podpiekamy 10 minut w 170 st. C Masa: 400 g. sera twarogowego 400 g.jogurtu greckiego 4 białka 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (można dosłodzić sobie stewią, brązowym cukrem, lub innym słodzidłem) 2 budynie śmietankowe w proszku (bez cukru

Cynamonowe szczęście
Makowiec japoński / makowiec z jabłkami 198

proszek do pieczenia a na sam koniec masę makową.  3. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy z makiem, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką do połączenia składników. 4. Blaszkę o średnicy 20x30cm smarujemy tłuszczem, przelewamy masę. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy.  5. Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną wody lub mleka, smarujemy nią

Szefowa kuchni
Kruszonka lasowiacka 203

muszę mieć mleko :) Swoją drogą, mam nieodparte wrażenie, że kruszonka była pierwowzorem ciasta zwanego pychotką. Gdyby tak zamienić warstwę kakaową na masę budyniową z kruszonki wyszłaby właśnie pychotka :) (no i oczywiście 2 placki upiec osobno). Składniki na brytfankę 25 x 35 cm 600 g mąki 300 g margaryny 6 jajek – białka i żółtka osobno 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Trzeci talerz
Ciasto"Delicja" 125

mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka 2 galaretki pomarańczowe 1,5 szklanki wody Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach, zagotować w 1,5 szklanki wody. Gotować ok 7 minut, zestawić z ognia i dodać galaretkę dokładnie wymieszać. Po wystudzeniu wylać na biszkopt. Krem budyniowy : 1 szklanka mleka 1 budyń

Słodka Kraina Wypieków
Sernik chałwowy 322

rozdrobnić na proszek, połączyć z miękkim masłem. Masę ciasteczkową równomiernie rozprowadzić na dnie i docisnąć. Odstawić na bok. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową 1 kg twarogu śmietankowego (nie cream cheese) lub tłustego - zmielonego trzykrotnie 140-160 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenka z 1 laski wanilii 5 jajek (bez rozdzielania) 5 łyżek mleka skondensowanego

Pełny talerz
3 sposoby na cukinię. 190

szklanka mleka sojowego, sól i pieprz. moda na bio http://modanabio.com/   Placki z cukinii Moje dzieci bardzo je lubia. I to jest dla mnie najlepszy argument. Placki z cukinii 2015-03-09 11:07:54 1. Umyć cukinię, zetrzeć na tarce, posolić i pozostawić na 15-20 minut tak, by puściły wodę. 2. W misce wymieszać mąkę, proszek

MODA NA BIO
Odchudzone kremówki kokosowe według Ewy Wachowicz 499

proszkiem do pieczenia, dać masło i posiekać razem nożem. Dodać cukry, wymieszać, zrobić dołeczek, wbić jajka i wlać zimną wodę. Rozbełtać końcówką noża, następnie zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.  Następnie rozwałkować i wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem   Masa budyniowa: 1 litr mleka

Z miłości do słodkości
Makowe koniczynki 223

cukier, jaja, proszek do pieczenia, amoniak - posikać i zagnieść ciasto, (jeśli będzie się kleiło, wstawić na chwilę do lodówki). Ciasto cienko rozwałkować. Wyciąć kółeczka, każde kółeczko napełnić łyżeczką maku, zagiąć w trzech miejscach i powstanie ,,koniczynka,,. Piec ok 12 min w tem 200 C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Mak- składniki; 12 dag zmielonego maku 1/8 l mleka

Apetyczna babeczka