mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:496/622)

Marysieńka 186

łyżki kakao • 3 pełne łyżki mąki pszennej • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy białka na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 st. C, ok 30 minut. Po przestudzeniu, kroimy placek wzdłuż, na 2 części. Blat(...)sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następine posiekane orzechy i pozostałe składniki. Wylewamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy ok 30 minut w temp 180 st. C. Krem: • 550 ml mleka • 2 budynie z cukrem (na 0,5 lt mleka) • 150 g miękkiego masła Gotujemy 2 budynie na mleku, odstawiamy do wystygnięcia. Masło lekko ucieramy i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Jeśli

Mia Cucina Sofieta
KRUCHE CIASTKECZKA CRANBERRY NOEL, NA MĄCE ORKISZOWEJ 170

Pyszne, kruche ciasteczka z kokosem i żurawiną już znalazły swoich wielbicieli:) Bardzo ciekawe połączenie, chyba jeszcze nigdy nie jadłam takich ciasteczek, a znalazłam je tutaj . Wychodzi

Smaczne Zdrowe
CIASTECZKA BARDZO KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ 193

   Ostatnio zakupiłam mąkę kokosową, nie zdążyłam jeszcze pomyśleć do czego ją wykorzystam gdy natknęłam się na ten przepis . Brakowało mi tylko cukru kokosowego ale

Smaczne Zdrowe
Ciasto cytrynowe z kaszy manny 426

Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - jajka ubić z cukrem, dodać śmietanę, olej oraz ekstrakt z wanilii, wymieszać - do składników mokrych dodać kaszę, sól oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną - wszystko dobrze wymieszać - cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok, dodać do ciasta, wymieszać - formę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką - ciasto przelać do przygotowanej formy(...)cytrynowymi ciastami, można pominąć dodatek soku i skórki cytrynowej, a ciasto wzbogacić o inny, ulubiony ekstrakt lub dodatek (pominięcie soku z cytryny może skutkować potrzebą dodania do ciasta nieco mleka lub wody, żeby konsystencja ciasta nie była za gęsta

Smakołyki Bereniki
Czekoladowa babka gotowana 181

wykonania : Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Pod koniec, nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku. Obie mąki przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia, kakao a następnie dodać do utartego masła, dodać również rum i wszystko dokładnie zmiksować. Formę na babkę dobrze wysmarować masłem lub margarynę i napełnić ciastem. Zamknąć formę przykrywką(...)godzinę 20 minut. Po ugotowaniu potrzymać babkę w zamknięciu jeszcze 10 minut a następnie wyjąć i wystudzić. Przygotować polewę Składniki na polewę: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy:  Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko do połączenia się wszystkich składników. Polać wystudzoną babkę. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tort makowy z kremem kawowym i likierem Baileys 312

łyżka po łyżce dodawaj cukier i ubijaj do otrzymania puszystej, lśniącej bezy. Na koniec wlej sok cytrynowy i jeszcze przez chwilę mieszaj.Teraz do białek dodaj ostrożnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz suchy mak. Całość wymieszaj delikatnie, ale bardzo dokładnie szpatułką.Tortownicę o średnicy 22-24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przełóż do niej masę. Piecz biszkopt(...)piekarnika). Nie martw się, biszkopt nie wypadnie, ponieważ jest cały przyklejony do ścianek tortownicy.KREM KAWOWY Z LIKIEREM BAILEYS: Namocz listki żelatyny w wodzie. Odsącz. Dodaj do żelatyny 2 łyżki mleka i rozpuść ją na minimalnym ogniu w małym garnuszku (uważaj, żeby jej nie zagotować!). Do płynnej żelatyny dodaj kawę oraz Baileys i dobrze wymieszaj.W osobnym naczyniu ubij kremówkę na sztywno

Słodko-Słony Świat Ilony
TORT JABŁKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM. Mmmmm... 202

pół na pół tortowej i ziemniaczanej ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubiłam na sztywno, dodałam cukier, ubiłam jak na bezy.  Dodałam żółtka i znów ubijałam. Mąkę z proszkiem do pieczenia  przesiałam przez sitko i bardzo delikatnie wymieszałam. Wlałam do tortownicy  wyścielonej papierem do pieczenia. Piekłam godzinę w 160 stopniach.  Po wystudzeniu rozkroiłam na 3 części(...)zimny mus jabłkowy. Wymieszałam i zostawiłam na chwilę. Rozsmarowałam na spodniej części,włożonej z powrotem do tortownicy. Przykryłam drugim biszkoptem. krem karpatkowy: 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 3 szklanki mleka 4 łyżki mąki ( u mnie krupczatka) 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 1/2 kostki masła Zagotowałam 2 szklanki mleka z cukrami i masłem. Resztę zmiksowałam  z jajkami i przesianą

W kuchni Karmel-itki
Ciasto rabarbarowe z puszystą masą budyniową 213

Tylko mogę powiedzieć mniam. Dostałam przepis od Arlette, ona mnie ostatnio zaskakuje. Dzięki Ciasto – mąkę, masło, jajko, cukier, proszek do pieczenia, posiekać nożem. następnie szybko zagnieść, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 30 minut. Rabarbar umyć i pokroić w małe kawałeczki. Obsypać cukrem i wymieszać. Ciastem wylepić dno i boki okrągłej blaszki. oczywiście wcześniej wysmarowanej masłem(...)ciasto z piekarnika, i rozłożyć na nim rabarbar. ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 25 minut. Masa – żelatynę zalać zimną wodą aby napęczniała. Ugotować budyń dodając do mleka 50 g cukru. Do gorącego budyniu dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Poczekać,żeby masa ostygła. Ubić śmietanę na sztywno i połączyć z budyniem, ale mieszać delikatnie. Wylać masę na rabarbar

Kuchnia Pokoleń
Babka gotowana w polewie czekoladowej 222

wykonania : Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Pod koniec, nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku. Obie mąki przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia a następnie dodać do utartego masła, dodać również rum i rodzynki i wszystko dokładnie zmiksować. Formę na babkę dobrze wysmarować masłem lub margarynę i napełnić ciastem. Zamknąć formę(...)godzinę 20 minut. Po ugotowaniu potrzymać babkę w zamknięciu jeszcze 10 minut a następnie wyjąć i wystudzić. Przygotować polewę Składniki na polewę: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy:  Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko do połączenia się wszystkich składników. Polać wystudzoną babkę. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Zupa krem z kukurydzy w towarzystwie mleczka kokosowego 159

Zastanawiam się co zrobię tym razem na niedzielny obiad, przejrzałam moje zapasy i w ręce wpadła mi puszka mleka kokosowego.....pomysł już się narodził. Uwielbiam kukurydzę a zwłaszcza pod postacią zupy krem. Jadłam często na bazie samej kukurydzy , tym razem postawiłam rozszerzyć składniki. Mamy zimę więc pomyślałam, aby dodać coś rozgrzewającego połączyłam imbir, czosnek i paprykę ostrą. Zupa wyszła wyśmienita(...)1szt (400ml) - bulion warzywny ( polecam domowy klik ) 1 litr - masło 2 łyżki (najlepiej sklarować) - 1 łyżka świeżo startego imbiru - 2 ząbki czosnku, drobno starte - 1 pełna łyżeczka kurkumy w proszku - 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku (lub do smaku) - sól SPOSÓB WYKONANIA: - kukurydzę odcedzić z wody - w garnku z grubym dnem rozgrzać masło, podsmażyć na nim drobno starty czosnek oraz

Basia w kuchni
Foccacia (pizza, placek drożdżowy) z kabanosem i pomidorami 208

Składniki: mąka bezglutenowa uniwersalna (np. Koncentrat Mix ciasta bezglutenowego Glutenex) 500 g drożdze instant dr Oetker 1 torebka  cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1

głodny alergik
Najszybsza bezglutenowa babka pomarańczowa 188

jeden kawałek potrafi nas mocno nasycić!  Składniki: 8 jajek (oddzielnie białka i żółtka) 11 łyżek dowolnej mąki bezglutenowej (u mnie: mąka teff, ryżowa, gryczana, jaglana, kokosowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego 5 łyżek stewii lub 1/2 szkl. ksylitolu 1 łyżka dowolnego oleju 6 łyżek soku z pomarańczy Otarta skórka pomarańczy/limonki Cukier waniliowy (opcjonalnie) Przygotowanie: Białka ubijamy(...)Pieczemy ok. 50 min w 180 stopniach - do suchego patyczka. Babka nie rośnie duża. Możemy ją polać dodatkowo domowym lukrem, posypać cukrem pudrem lub oblać gorzką czekoladą połączoną z mlekiem i słodzikiem

Czarnawisienka
CIASTO "CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ" 221

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 kisiel czerwony 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanka wiórków kokosowych Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, oliwę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 równe części. Do I dodać kakao, do II dodać kisiel, do III dodać(...)upieczeniu przekroić na 2 części. Masa Serowa: 750g zmielonego sera białego półtłustego 1/2 szklanki cukru kryształu 200g masła 4 zółtka 2 budynie śmietankowe  1/2 szklanki mleka Masło roztopić, dodać ser wymieszany z cukrem i żółtkami. Zagotować, stale mieszając. W mleku roztrzepać budynie i wlać do gorącej masy serowej, cały czas mieszając. Lekko zagotować. Ciepłą masę rozłożyć na jednej części

Prosto i Smacznie z Anetą
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 3613

250g margaryny 1 jajko 2 żółtka łyżka śmietany -dodatkowo: bułka tarta do posypania 4 brzoskwinie (mogą być z syropu), budyń śmietankowy x2 Przygotowanie: Przesiewamy mąkę do miski. Dodajemy proszek do pieczenia i cukier puder. Dokładnie mieszamy. Następnie dajemy zimną margarynę, którą nożem siekamy, delikatnie łącząc z suchymi produktami. Wbijamy jajko i same żółtka. Najpierw końcem noża mieszamy a następnie dłonią(...)blaszkę (24x29cm) wyklejamy ciastem z lodówki, posypujemy bułką tartą. Układamy owoce (zamiennie mogą być np jabłka i cynamon).  Przygotowujemy budyń wedle przepisu na opakowaniu lecz w mniejszej ilości mleka niż zalecane. Gotowy i gorący przekładamy na owoce. Wyrównujemy powierzchnię. Na samą górę zetrzeć na dużych oczkach tarki ciasto z zamrażarki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180'C z termoobiegiem

Tagebuch po polsku
Gofry bez proszku do pieczenia - rodzinne gotowanie 137

zaraz moja koleżanko..... a składniki masz? A no nie mam.  Naucz się czytać kobieto....!!!! Lecę po te drożdże...jestem już gotowa....czytam dalej..... Nosz %$#%# !!!! a gdzie masło, gdzie proszek do pieczenia, nie wspomnę już o cukrze waniliowym. Dobra lecę raz jeszcze. Znowu nie doczytałam... ciasto drożdżowe odstawiamy an 12 godzin do lodówki... masakra. Ja chcę gofra teraz, natychmiast(...)twierdzi Gabenio !!! Składniki, 4 porcje: • 1 szklanka mąki pszennej tortowej • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru wanilinowego • szczypta soli • 1/4 masła czyli jakieś 50 g • 2 jajka • 250 mleka w temperaturze pokojowej Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, dodać kolejno cukier, cukier waniliowy, sól i wymieszać. Dodać roztopione masło (można w mikrofali, lub małym garnuszku), żółtka oraz połowę mleka. Zmiksować

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania