mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:490/622)

Budyń truskawkowy 126

Pyszny budyń truskawkowy mam do przedstawienia. Deser bardzo szybko się robi i jest niezmiernie smakowity. Dopóki truskawki na straganach i grządkach korzystajmy do woli. Ja uwielbiam

Moje Małe Czarowanie
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 248

szklankę i 1 łyżkę mąki tortowej 1 szklankę i 1 łyżkę naturalnego kakao 1 i 1/2 szkl. cukru odrobina soli 3 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie, ja daję proszek do pieczenia tylko wtedy, gdy piana z białek nie ubije mi się idealnie, a to czasem może zdarzyć się każdemu) Do kremu o smaku owoców leśnych 700 g mrożonej mieszanki owoców(...)plastycznym polecam mniej słodki krem) Do kremu maślanego: 250 g bardzo miękkiego masła (to bardzo duży tort i każdy element należy pokryć tym kremem, dlatego aż tyle) 8 łyżek mleka ok. 300-350 g cukru pudru 1 łyżka naturalnego kakao fioletowy barwnik (dzięki użyciu kakao i barwnika uzyskałam jagodowy kolor kremu) Do nasączenia: 1/2 szkl. mocnej, posłodzonej, owocowej herbaty

Ratunku obiad
Babka cytrynowa z makiem 132

szklanką mleka. A może pojawi się na Waszym świątecznym stole? Polecam :). Składniki: 320 g mąki pszennej tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 180 g masła 3 duże jajka 165 g cukru pół szklanki kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 łyżka maku sok z 2 - 3 małych cytryn  skórka otarta z 3 małych cytryn, wyszorowanych i sparzonych 2 łyżeczki proszku

Opowieści z piekarnika
tort makowy 69

oraz proszkiem do pieczenia, mieszamy z makiem i zmielonymi migdałami. Suche składniki dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 22cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczonej, samo dno). Pieczemy do tzw. suchego patyczka przez ok. 45 min. w 170-180 st. C. Wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy blaty. składniki na krem: 400 ml mleka 1 budyń

Domowy Smak Jedzenia
Czekoleonka 144

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao mąka ile ciasto pochłonie Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce minimum godzinę. Dzielimy na 4 części, rozwałkowujemy placki i pieczemy ok 20 minut w 170 st C. Masa: 1 masło 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 l mleka Większa część

Cynamonowe szczęście
Ciastka z patelni (z czekoladą) 183

łyżeczki proszku do pieczenia 60g masła/margaryny 1 jajko Dodatkowo: około 40g czekolady (dodałam gorzkiej) Wszystkie składniki (oprócz dodatków) umieścić w misce i wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wmieszać posiekaną czekoladę. (Masa powinna być elastyczna i nie kleić się do dłoni. W razie czego należy dosypać mąki. Jeśli jest za twarda - dolać odrobinę mleka.) Ciasto rozwałkować

Di gotuje
Najprostsze ciasto marchewkowe 144

cukier, proszek). Łyżką mieszamy do dokładnego połączenia składników. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i obsypanej mąką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez niecałą godzinę. Przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się dopiekło. Upieczone ciasto polewamy polewą czekoladową. Składniki: 100 g masła 1/2 szklanki cukru 6-8 łyżek dobrego gorzkiego kakao 3 łyżki mleka Wszystkie składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki słonecznik/ Sunflower Cupcakes with butter cream 209

łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 110 g masła miękkiego 110 g cukru pudru 1 limonka, sok i skórka Krem: (na około 8 sztuk- dość drobne płatki i listki- jeśli chcesz zrobić większe, bądź więcej płatków proporcjonalnie zwiększ składniki) 140 g miękkiego masła dobrej jakości co najmniej 82% 280 g cukru pudru 1-2 łyżeczki mleka pół łyżeczki

KreatywnePiny
Placek z jabłkami i budyniem 273

łyżeczka proszku do pieczenia ew. łyżka zimnej wody Masło posiekać, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami. W razie potrzeby, można dodać łyżkę zimnej wody. Blaszkę o wymiarach 25×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowym ciastem wyłożyć dno blaszki. Razem z blaszką włożyc do lodówki i chłodzić przez godzinę. Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe bez cukru 1 litr mleka 1 cukier

Z Kuchni Do Kuchni
Pomarańczowo-czekoladowe pancakes 155

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Jajko rozbełtać. Połączyć ze wszystkimi składnikami i odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce (jeśli nie mamy czasu, można to pominąć, ale gdy "odstoją" swoje są troszkę puszystsze). Smażymy na patelni do naleśników lub natłuszczonej zwykłej. Świetnie smakują z bitą śmietaną (ja niestety nie miałam, więc lekko spieniłam mleko z cukrem

Czarnawisienka
Kawowa pianka 232

proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą. W międzyczasie dodać wodę. (Dodając mąkę i wodę można dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.  25 dkg margaryny  1/2 l mleka

Moje domowe kucharzenie
Co jeszcze kryje pudełko? II rozdział 196

oblania trufli: 100-150 gorzkiej czekolady dobrej jakości 5-6 łyżek śmietany kremówki krokant, użyłam dyniowego (przepis tu - klik )  Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. W połowie dodać mleko kondensowane i dokładnie wymieszać, tak, by powstała gładka masa czekoladowa. Schładzać w lodówce, aż masa stwardnieje na tyle, że można z niej formować małe trufelki (ja trzymałam kilka godzin).  Masę(...)śmietaną w kąpieli wodnej. Można udekorować krokantem.  /przepis inspirowany truflami z tej strony / ROLADA Z PIERNIKA 350 g mąki  150 g cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka masła 2 łyżki miodu przyprawa piernikowa 1 słoik powideł  1 szklanka drobno pokrojonych bakalii 1/2 szklanki mielonych orzechów 1 żółtko do posmarowania Z mąki, proszku

KUCHARNIA
Kokosowo - Owsiane Ciasteczka Na Białkach 126

mlekiem i większą połową cukru z 3/4 szklanki (resztę cukru zostawiamy do białek). Do rozpuszczonego masła dodajemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni i również odstawiamy do przestygnięcia. 3. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec wsypując resztę cukru i jeszcze chwilkę ubijamy. Następnie dodajemy 4 łyżki budyniu w proszku i króciutko

Gotowanie...to proste !
Domowy kisiel marchewkowo-pomarańczowy 156

deficyt mleka zostałam dziś przymuszona do narażającej moje zdrowie i życie, ciężkiej podróży do najbliższego sklepu. Aby podnieść się na duchu podczas przedzierania się przez ścianę deszczu, zaczęłam myśleć jak ogrzać się po powrocie do mojej ciepłej studenckiej jaskini... Tak oto powstał lepki, otulający mnie od środka kisiel o aromacie cynamonu i imbiru... Nigdy nie rozumiałam fenomenu "kubkowych" proszków

Gawron w rosole
Wieniec bezowy, wielkanocna Pavlova. 115

proszku (barwniki kupuje w frisco.pl ), tak by całość miała żółty Wielkanocny kolor. Zachęcam do zrobienia, z pewnością pozostawi wspaniałe wrażenie na gościach a do kawy będzie jak znalazł. Składniki: 4 schłodzone białka plus szczypta soli 200 g cukru pudru płaska łyżeczka octu spożywczego płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej czekoladowe jajka - 15 dag 50 g gorzkiej czekolady i łyżka mleka  odrobinka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik z pierniczkami 184

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy dodając szczyptę soli, jak dobrze ubite wsypujemy po łyżce cukru, dalej ubijamy, następnie po jednym żółtku nie przestajemy ubijać.  Mąkę, budyń i proszek do pieczenia mieszamy za sobą i przesiewamy do masy jajecznej, wszystko razem delikatnie mieszamy.  Całość wylewamy na blaszkę (38x27) wyłożoną papierem do pieczenia.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy(...)ostygnie przecinamy na pół.  Masa serowa: Przygotować odpowiedniej wielkości rondel, (wystarczy 2 i1/2 l) W dwóch łyżkach sera i 100 ml mleka rozpuścić budynie ,resztę sera i Kasię przełożyć do rondla, podgrzewać na małym ogniu, dodać jajka i cukier, jak już się wszystko ładnie połączy wlać rozmieszany budyń, mieszać często aby się nie przypaliło, od zagotowania z dwie minuty

Takie tam pichcenie
Ciasteczka cynamonowe 118

proszek do pieczenia. Całoś ć dobrze wyrabiam i utworzoną kulę wkładam do lodówki na minimum 30 minut.  Rozwałkowuję ciasto na gruboś ć ok. 2-3 milimetrów, wykrajam foremkami wybrane kształty, rozkładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 10-12 minut w temp. ok. 170'C (grzałki góra-dół).    Smaczne, aromatyczne, wspaniale smakują z ciepłym mlekiem

Wielopokoleniowo
Ciasteczka cynamonowe 124

proszek do pieczenia. Całoś ć dobrze wyrabiam i utworzoną kulę wkładam do lodówki na minimum 30 minut.  Rozwałkowuję ciasto na gruboś ć ok. 2-3 milimetrów, wykrajam foremkami wybrane kształty, rozkładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 10-12 minut w temp. ok. 170'C (grzałki góra-dół).    Smaczne, aromatyczne, wspaniale smakują z ciepłym mlekiem

Wielopokoleniowo
Krem z dyni hokkaido z imbirem i zielonym groszkiem 185

proszku, powrót do domu i zalanie jej wrzątkiem. Sami wiecie więc, co lepiej wybrać. ;) Nie ma jesieni bez herbaty z cytryną i potraw z dyni. Warto zacząć od czegoś lekkiego. ok. 0,5kg miąższu dyni hokkaido (najlepsza zaraz po piżmowej) 3 nieduże ziemniaki 1 spora cebula puszka groszku konserwowego ok. 3 szklanki bulionu warzywnego 1,5 szklanki mleka łyżeczka świeżo

Kuchenna Kontrrewolucya
Metrowiec 373

proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodajemy kakao, do drugiej porcji 2 łyżki mąki . Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni C. Dwie podłużne blaszki( keksówki ) wykładamy pergaminem w jedną blachę wlewamy jasne ciasto w drugie ciemne ciasto, pieczemy 20-25 minut (do tak zwanego suchego patyczka) Upieczone ciasta studzimy Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 4 łyżki

kgwjanczewo
Muffinki migdałowe z nasionkami chia - bez mąki, cukru :) 118

mąki, proszku do pieczenia, tłuszczu. Ale zaryzykowałam :) I ryzyko się opłacało. I to bardzo! Jedne z najlepszych muffinek jakie jadłam, a do tego taaakie zdrowe! Mają oryginalny smak, lekkie, puszyste wnętrze i chrupiącą "skórkę" :D Są przepyszne. Koniecznie musicie je spróbować! Ja jestem zachwycona! Składniki: - 1,5 szklanki surowych migdałów lub mączki migdałowej (u mnie migdały) - 1/4 szklanki mleka migdałowego

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania