mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:486/622)

Tort z malinami i lukrową kokardą 167

proszkiem do pieczenia dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na przygotowaną tortownicę o śr. 18cm. Piec ok. 30-35minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na trzy równe części. Krem:  200g masła,  175g margaryny,  2 żółtka,  cukier waniliowy,  6 łyżek drobnego cukru do wypieków,  250g malin, budyń waniliowy,  500ml mleka

Z miłości do słodkości
Mini Torciki Improwizowane 149

zmielonej na drobniutki proszek Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. W drugiej misce rozmiksować serek mascarpone, który należy połączyć z ubitą  kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo: 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego kilka łyżek

Blondynka Gotuje
Tort "Od Serca" 180

zmielonej na drobniutki proszek Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. W drugiej misce rozmiksować serek mascarpone, który należy połączyć z ubitą  kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego kilka łyżek

Blondynka Gotuje
Ciasto marchewkowo-kokosowe (bez glutenu i laktozy) 1408

wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować lekko olejem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 ° C . Jajka roztrzepać z olejem. Następnie do masy wmieszać miód. Mielone migdały wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do masy jajecznej wsypać migdały i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać startą marchewkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać wierzch. Piec około półtorej godziny(...)minut). Wyjąć ciasto z piekarnika, pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Następnie nożem delikatnie obkroić boki, zdjąć obręcz, wyjąć ciasto z formy. Krem kokosowy: 3 puszki schłodzonego pełnotłustego mleka kokosowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii miód lub cukier puder do smaku 40 g wiórek kokosowych oraz: 80 g migdałów pociętych w słupki Mleko kokosowe schłodzić w lodówce przez 24 godziny

maniapieczenia
Owsiane Placuszki Z Jabłkami / Bez Mleka 171

Takie placuszki możemy zjeść na drugie śniadanie lub zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Składniki na 10-12 placuszków: 2 średnie jabłka 50 gr mąki

Gotowanie...to proste !
CIASTO Z KASZY JAGLANEJ Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI 326

   Banalnie proste i meeega smaczne. Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie zdrowe słodkości. To ciasto to samo zdrowie, kasza jaglana gotowana z

Smaczne Zdrowe
Daktylowe ciasteczka z kleiku ryżowego (bez glutenu, mleka, jajek) 165

 Delikatne, chrupiące ciasteczka o waniliowo - daktylowym aromacie. Składniki: kleik ryżowy 1 torebka 170 g margaryna bezmleczna 1 kostka 200 g cukier waniliowy 1 torebka syrop

głodny alergik
Bajaderki wiosenne 223

łyżeczka proszku do pieczenia masło 200 g cukier 150 g Dodatkowo: migdały płatki  KRESTO 150 g rodzynki KRESTO 200 g wiórki kokosowe KRESTO  200 g orzechy nerkowca 200 g( roztłuc w woreczku , jako posypka do bajaderek) orzechy laskowe 200 g( roztłuc w woreczku , jako posypka do bajaderek) czekolada mleczna 200 g masło 50 g mleko

Różowa kuchnia
Muffinki pomarańczowo imbirowe wypiekane wieczorową porą 150

dodałam mleka. Muffiny wypiekły się bardzo smaczne. Przepis oryginalny znajdziecie na blogu Miłlość w brzuchu mam  lub  tutaj na FB a mój przepis poniżej. Muffinki pomarańczowo imbirowe 1 i 1/3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 180 g jogurtu naturalnego sok z połowy pomarańczy skórka z całej pomarańczy 3 cm kłącza  imbiru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Gotuj Sam!
Dołki - smaczne, proste i wpisane na listę MRiRW. 186

ciepłe mleko i mieszamy,  kruszymy drożdże, zasypujemy je cukrem. Zostawiamy na chwilę aż zaczną pracować, wtedy mieszamy wszystko do połączenia, dodajemy jajko, resztę mąki, ocet sól i aromat. Za pomocą łyżki dość energicznie ubijamy. Gdy masa zaczyna  swobodnie spływać z łyżki, cienkim strumieniem wlewamy ciepłe masło, nie przerywając ubijania. Ja od siebie dałam jeszcze  proszek do pieczenia

Dieta moja pasja
łatwy tort biszkoptowy 263

mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia i kroimy na 2 części. składniki na masę budyniową: 1000 g mleka 240 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
ciasto czekoladowe z suszonymi śliwkami 353

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy np. drewnianą łyżką. Masę przekładamy do blaszki (21 x 30 cm) wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystudzenia i przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 200 g suszonych śliwek 100 ml spirytusu 3 żółtka 375 ml mleka 50 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i orzechami 540

masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia i przekrawamy na 2 płaty. składniki na krem: 100 g masła 1 budyń waniliowy 1 i 1/2 szkl mleka 3 łyżki cukru

Domowy Smak Jedzenia
Delicja 231

dodajemy żółtka, proszek do pieczenia, olej i przesianą mąkę, mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie już chłodne przekrawamy go na dwie części. Krem karpatkowy: 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej  2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru

Krakowskie smaki Ani
Trójplacek 369

białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Ubijamy. Na sam koniec dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy łyżką do ich połączenia. Formę o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto orzechowe, wyrównujemy. Pieczemy około 20-25 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 5 żółtek 500 ml mleka 125 g cukru

Made By Mom And Son