mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:434/622)

Kawowe muffinki z czekoladą 159

słodka a jednocześnie  te wyczuwalne kawałki czekolady.. Składniki: 1 ½ szklanki mąki pszennej, ½ łyżeczki sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ¾ szklanki cukru pudru 50 dag drobinek czekoladowych  lub drobno połamanej czekolady 1 szklanka mleka 2 jajka 90 ml. oleju 1 łyżeczka zapachu waniliowego Sposób wykonania: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki, natomiast

Na słodko lub wytrawnie
Ciastka owsiane 149

przyrumienią się. Do wystudzonych płatków dorzucały resztę stopionego masła oraz wbijamy jajka dosypujemy cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Mieszamy wszystkie składniki aby dobrze się połączyły. Jeżeli ciasto będzie za gęste można dodać  kilka łyżek śmietanki lub mleka. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem pergaminowym, z ciast formujemy ręka ciasteczka nadając i okrągły kształt które kładziemy

kgwjanczewo
Tartaletki z kremem budyniowym 127

Kruche ciasto, wręcz aż bardzo kruche - w końcu znalazłam je idealne.. 67 tartaletek - wyczyn na miarę małej cukierni !Składniki :750g mąki pszennej300g margarynyłyżka smalcu1/2 szkl. cukru pudru6 żółtekłyżeczka proszku do pieczeniaKrem :1 kostka margaryny najlepiej "Kasi"2 łyżki cukru pudru2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego750ml mleka2 łyżki wódki- u mnie "Soplica"o smaku orzech laskowy2 różne galaretki ( u mnie(...)kolor w 180*C. Ostudzić.Każdą galaretkę rozpuścić jak na opakowaniu. Wylać na płaskie naczynie, schłodzić do stężenia. Pokroić w kostkę.Budyń ugotować wg opakowania ale jednak w 750ml mleka. Budyń można dosłodzić według upodobań.Ostudzić, Margarynę utrzeć na puch, dodawać kolejno po łyżce budyniu, ucierać do połączenia składników. pod koniec dodać wódkę i dokładnie wymieszać.Wystudzone kruche ciastka wypelniać

Garnkowe fanaberie
Muffinki kakaowe z nadzieniem twarogowym 130

składnikimokre* 2 jajka* 125 ml mleka* 1/3 szklanki olejusuche* 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej* 3 łyżki kakao* 1 łyżeczka sody oczyszczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 2/3 szklanki cukrumasa serowa* 150 g sera białego * 2 łyżki śmietany* 3 łyżki cukru*  1 łyżka  budyniu wiśniowegoSposób wykonaniamasa serowaWszystkie składniki masy serowej zmiksować na gładko.ciastoW jednym naczyniu zmieszać

Mix smaku
Pierniczki błyskawiczne - na ostatnią chwilę 207

Zrobiliście już pierniczki na święta. Jeżeli tak to jestem ciekawa, czy zrobione wcześniej przetrwały do dzisiaj ? Czy trzeba sięgnąć po przepis i zrobić dodatkowe, jeszcze przed

Moje pyszne gotowanie
Ciasto z rabarbarem i budyniem 163

Robiłam kiedyś podobne ciasto, ale z jabłkami. Tym razem dodałam sezonowy rabarbar. Ciasto jest bardzo smaczne. Zabieram go dziś na Dzień Matki.Składniki:Ciasto:3 szklanki

Kuchnia domowa Ani
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 128

Składniki na 12 muffinek:300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 165 g cukru mały cukier waniliowy  140 g masła  2 całe jajka 170 ml mleka 100 g czekolady mlecznej  Składniki na krem:4 łyżki mąki 200 g miękkiego masła1 szklanka mleka1 szklanka cukru pudru1 łyżka ekstraktu waniliowegopomarańczowy barwnik spożywczyDodatkowo

Świat Ciasta
Ciasto Maminkowe 208

spód: -1,5 szklanki mąki -1/2 szklanki cukru pudru -1/2 kostki margaryny -1 jajko -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -aromat śmietankowy -słoiczek dżemu śliwkowego lub agrestowego    Składniki masy wiórkowej: -20 dkg wiórków kokosowych -3/4 szklanki mleka -1/2 oraz 3/4 szklanki cukru -4 jajka -3 łyżki mąki    Składniki masy orzechowej: -30 dkg orzechów

Maminek kulinarny
Czarno-białe gofry 166

swojej chrupkości, no ale nie zawsze można mieć wszystko :)  Składniki: 2 szkl mąki 1,25 - 1,5 szkl mleka 1,5 łyżki cukru (jeśli chcemy je zjeść bez dodatków lub lubimy słodsze, dodajemy więcej) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy  aromat śmietankowy 1-2 łyżeczki kakao Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz kakao wrzucamy do miski

charlotte gotuje
Ciasto Jakuba 8963

szkl mąki 250 g margaryny 1szkl śmietany 12% lub 18% 6 żółtek 0,5 szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza : 6 białek 12 łyżek cukru 3 kisiele wiśniowe Masa budyniowa : 3 opakowania budyniu waniliowego 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 250 g margaryny Dodatkowo : słoik wiśni z kompotu Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę

charlotte gotuje
Babeczki z gruszką i grapefruitem 120

Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 lyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 0,5 grapefruita 1 dojrzała gruszka Suche składniki mieszamy razem w misce. Wyciskamy sok z grapefruita. Gruszkę obieramy kroimy na kawałki i zgniatamy na mus (dojrzałe owoce można rozgnieść widelcem, twardsze trzeba zmiksować

Ciastkozercy
Babeczki egzotyczne 167

puszyste muffinki z pewnością będą cieszyły się dużym powodzeniem na każdej imprezie. . Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki świeżego soku z pomarańczy lub mandarynek 0,5 mocno dojrzałego banana skórka pomarańczowa granat składniki na krem budyniowy

Ciastkozercy
CIASTO Z WIŚNIAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 141

mąki 1 szklanka cukru (moja sugestia: 3/4 szklanki) 250 gram margaryny 4 jajka (3 żółtka + 1 całe) 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 - 3 łyżki śmietany  Masa wiśniowa: Słoik wiśni drylowanych (800g) 2 budynie śmietankowe na 500ml mleka, ugotowane w 3/4l płynu. Piana z białek: 3 białka 4 łyżki cukru pudru Kruszonka: 200 gram kokosu 100 gram

Walijskie Pichcenie
Placek kokosowy 210

dawno temu. Masa kokosowa: 20 dag kokosu lub trochę więcej 13 dag tłuszczu 2/3 szklanki cukru 4 duże łyżki mleka Rozpuścić tłuszcz, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Ciasto: 25 dag mąki 25 dag margaryny 4 duże jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. cukru waniliowego 1 szklanka cukru Margarynę stopić i lekko ostudzić. Do miski wsypać cukier, wbić całe

Praktyczna pl
Eklery Kawowe. 149

litra  śmietany 30% pół szklanki cukru pudru (wg własnego smaku) 2 śmietan-fiksy 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(drobny proszek) Śmietanę ubić za sztywno dodając pozostałe składniki. Gotową masą napełnić przekrojone wcześniej eklery. Polewa : Biała czekolada ok 2 łyżek mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Czekoladę stopić z mlekiem. Wsypać kawę , wymieszać. Polewą posmarować wierzchy eklerów. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania