Ciasto pieczemy w dużej blaszce, więc nie jest wysokie i za dużo nie rośnie. Wspaniałe do szklanki mleka, bardzo polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo . Składniki: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 140g cukru 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 1/2 szklanki oleju 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego
Mała Cukierenkakeksówki, wkładamy do piekarnika i czekamy, aż wyrośnie! Składniki: 3 jajka 0,5 szklanki mleka kokosowego 0,5 szklanki mleka ryżowego (użyłam waniliowego z Rosmanna ) 1,5 łyżki agawy 1 łyżka syropu daktylowego (można zastąpić syropem z agawy) Słodzidło w proszku (u mnie 2 łyżki stewii z erytrytolem i 1 łyżka ksylitolu) 1 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka mąki ryżowej
Fill The BowlSKŁADNIKI: 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 opakowania proszku do pieczenia 3 łyżki mąki z amarantusa 5-6 łyżek mąki pszennej 130 ml śmietanki 30% 1 i 1/2 szklanki mleka 2 jabłka (obrac i drobno posiekać) 2 garści kwiatów akacji PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Jednakże sami będziecie widzieć czy masa jest zbyt rzadka czy za gęsta
ClauditteMissCookingbardziej ciasto z mlecznej kanapki dostępnej w sklepach. Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao (zamiast kakao można dodać 3 łyżki budyniu bez cukru, będzie jasne i lżejsze) 3 łyżki mleka 1 łyżka jogurtu greckiego 3 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego (z kokosowym jest bardziej wilgotne) 1 jajko Wykonanie
Kuchcik gotujejeszcze szybciej znikają z talerza! Składniki: 220g masła, 3 czubate szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soli, 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 2 jajka, 1 i 1/4 szklanki mleka, 2 szklanki truskawek (mogą być mrożone), 1 i 1/2 szklanki cukru. Wykonanie Do miski przesiać
Z miłości do słodkościciasto: 2 szklanki mąki 1/2 kostki miękkiej margaryny 1/2 szklanki cukru 2 żółtka\ 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru (35 g) Rosa z białek : 6 białek 1 szklanka cukru WYKONANIE: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy
W kuchennym oknie Ewygalaretki + dowolne owoce na wierzch Ciastka układamy na dnie blachy. W 3/4 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy ze zmiksowanymi owocami i cukrem (ilość cukru ostatecznie zależy od słodkości użytych owoców). Gdy masa się zagotuje dodajemy rozmieszany proszek budyniowy i mieszamy do ponownego zagotowania masy. Następnie garnek zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę i mieszamy przez chwilę
Jadło i czytadłosztuce kulinarnej :) SKŁADNIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1-2 jajka 1 czerstwa bułka, namoczona w mleku lub wodzie (zamiennie 2 łyżki bułki tartej) 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy sól cynamon zioła prowansalskie papryka w proszku pieprz czarny pieprz ziołowy czosnek pietruszka tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy WYKONANIE Mięso mielone łączymy
Zofianacukrem, przepyszne!!! Przepis pochodzi z Moich Wypieków . Niby Pączki jak Muffiny 1,75 szkl. mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia po 1/2 łyżeczki soli, gałki muszkatołowej i cynamonu 1/3 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 1 jajko 3/4 szkl. mleka do oblania i obsypania: około 60 g masła, roztopionego 3-4 łyżki drobnego cukru 1 łyżka cynamonu Wszystkie składniki
Dzieje kuchennej Wiewiórytylko. SKŁADNIKI: ciasto 30 dkg mąki 30 dkg cukru pudru 6 jajek 2 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dkg margaryny mak 30 - 40 dkg maku (mielonego) 1 szkl cukru 3 jajka olejek rumowy 300 ml mleka A jak to zrobić: Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną do białości. Do utartego ciasta dodać sok z obu cytryn
Kuchnia w opałachjajka / 3 eggs 2 szklanki mąki pełnoziarnistej / 2 cups of flour wholemeal 1 szklanka mleka / 1 cup of milk 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilia sugar 4 łyżki cukru / 4 tablespoons sugar 3 łyżeczki proszku do pieczenia / 3 teaspoons baking powder szczypta soli / pinch of salt Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 10 min, pieczenie: ok. 10 min, ilość porcji
Projekty ze smakiemmąki 10 dag margaryny 10 dag cukru 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka Z podanych składników zarobić ciasto Ser; 1 kg sera 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka ½ szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka Cukier waniliowy budyń śmietankowy Wszystkie składniki zmiksować
Apetyczna babeczkapieczenia Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi, delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę. Piec 25 min w temp. 180 C. Krem: 1 litr mleka 2 cukry wanilinowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 10 żółtek 6 łyżek cukru 50 dag masła
Apetyczna babeczkaJabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 2. Smażyć pod przykryciem 10 minut. 3. Dodać galaretki w proszku i dobrze wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Masa orzechowa: Składniki: 18 dag posiekanych orzechów włoskich 18 dag cukru kryształu 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 15 dag masła Wykonanie: 1. Wszystkie składniki wymieszać i lekko zagotować. Przełożenie placka: Placek kruchy - masa
Pasja Smakujabłkami, to dziś właśnie w takiej postaci pojawiły się na naszym stole. Składniki: 2 jajka 170 ml mleka 170 ml kefiru 75 ml oleju 300 g mąki pszennej 80 g cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka Wykonanie: W misce łączymy wszystkie składniki i mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy. Konsystencja masy powinna
Pasja Smaku