teraz budyń uwielbiam! :D Chyba nie lubiłem go, ponieważ w dzieciństwie próbowałem budyń z saszetki, a wiadomo, że proszki nie dorównują w smaku domowym wyrobom. Przepisy na inne desery i ciasta TUTAJ . Najlepszy budyń domowy - przepis: Składniki: 2 szklanki mleka (500 ml) o dowolnej zawartości tłuszczu 5 żółtek rozmiaru ,,M" lub 4 rozmiaru ,,L" (najlepiej z domowych jaj) 3/4 szklanki
Kuchnia Łukaszabłyskawicznie. Składniki na muffiny: 2 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki syropu klonowego 1/2 szklanki cukru 1 jajko 3/4 szklanki mleka Składniki na karmelizowane płatki migdałowe : 50 g płatków migdałowych 100 g masła 5 łyżek miodu 3 łyżki cukru szczypta
Moja pasja smakunich ok. 15 naleśników - a wszystko zależy od ich grubości. Jeden naleśnik bez dodatków - 70kcal. Składniki: - 575ml mleka sojowego - 170g mąki orkiszowej - 100g puree z dyni - 2 jajka - 2 łyżki oleju kokosowego/rzepakowego - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie łączymy za pomocą blendera lub bez. Ciasto mieszamy (przed każdym kolejnym smażeniem), wylewamy np. chochlą
Be Fit Be Strongkoniec ubijania dodajemy cukier i po jednym żółtku, na koniec delikatnie mieszając dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy ok 15-20 minut, w temperaturze 180 st. C. Masa kokosowa: 2 szklanki mleka 20 dag wiórków kokosowych 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru pudru 2 białka Wiórki wsypujemy do mleka i gotujemy
Słodka Kraina WypiekówCiasto pieczemy w dużej blaszce, więc nie jest wysokie i za dużo nie rośnie. Wspaniałe do szklanki mleka, bardzo polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo . Składniki: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 140g cukru 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 1/2 szklanki oleju 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego
Mała CukierenkaCiasto pieczemy w dużej blaszce, więc nie jest wysokie i za dużo nie rośnie. Wspaniałe do szklanki mleka, bardzo polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Indigo . Składniki: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 140g cukru 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 1/2 szklanki oleju 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego
Mała Cukierenkakeksówki, wkładamy do piekarnika i czekamy, aż wyrośnie! Składniki: 3 jajka 0,5 szklanki mleka kokosowego 0,5 szklanki mleka ryżowego (użyłam waniliowego z Rosmanna ) 1,5 łyżki agawy 1 łyżka syropu daktylowego (można zastąpić syropem z agawy) Słodzidło w proszku (u mnie 2 łyżki stewii z erytrytolem i 1 łyżka ksylitolu) 1 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka mąki ryżowej
Fill The BowlSKŁADNIKI: 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 opakowania proszku do pieczenia 3 łyżki mąki z amarantusa 5-6 łyżek mąki pszennej 130 ml śmietanki 30% 1 i 1/2 szklanki mleka 2 jabłka (obrac i drobno posiekać) 2 garści kwiatów akacji PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Jednakże sami będziecie widzieć czy masa jest zbyt rzadka czy za gęsta
ClauditteMissCookingbardziej ciasto z mlecznej kanapki dostępnej w sklepach. Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao (zamiast kakao można dodać 3 łyżki budyniu bez cukru, będzie jasne i lżejsze) 3 łyżki mleka 1 łyżka jogurtu greckiego 3 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego (z kokosowym jest bardziej wilgotne) 1 jajko Wykonanie
Kuchcik gotujejeszcze szybciej znikają z talerza! Składniki: 220g masła, 3 czubate szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soli, 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 2 jajka, 1 i 1/4 szklanki mleka, 2 szklanki truskawek (mogą być mrożone), 1 i 1/2 szklanki cukru. Wykonanie Do miski przesiać
Z miłości do słodkościciasto: 2 szklanki mąki 1/2 kostki miękkiej margaryny 1/2 szklanki cukru 2 żółtka\ 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru (35 g) Rosa z białek : 6 białek 1 szklanka cukru WYKONANIE: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy
W kuchennym oknie Ewygalaretki + dowolne owoce na wierzch Ciastka układamy na dnie blachy. W 3/4 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy ze zmiksowanymi owocami i cukrem (ilość cukru ostatecznie zależy od słodkości użytych owoców). Gdy masa się zagotuje dodajemy rozmieszany proszek budyniowy i mieszamy do ponownego zagotowania masy. Następnie garnek zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę i mieszamy przez chwilę
Jadło i czytadłosztuce kulinarnej :) SKŁADNIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1-2 jajka 1 czerstwa bułka, namoczona w mleku lub wodzie (zamiennie 2 łyżki bułki tartej) 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy sól cynamon zioła prowansalskie papryka w proszku pieprz czarny pieprz ziołowy czosnek pietruszka tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy WYKONANIE Mięso mielone łączymy
Zofianacukrem, przepyszne!!! Przepis pochodzi z Moich Wypieków . Niby Pączki jak Muffiny 1,75 szkl. mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia po 1/2 łyżeczki soli, gałki muszkatołowej i cynamonu 1/3 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 1 jajko 3/4 szkl. mleka do oblania i obsypania: około 60 g masła, roztopionego 3-4 łyżki drobnego cukru 1 łyżka cynamonu Wszystkie składniki
Dzieje kuchennej Wiewiórytylko. SKŁADNIKI: ciasto 30 dkg mąki 30 dkg cukru pudru 6 jajek 2 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dkg margaryny mak 30 - 40 dkg maku (mielonego) 1 szkl cukru 3 jajka olejek rumowy 300 ml mleka A jak to zrobić: Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną do białości. Do utartego ciasta dodać sok z obu cytryn
Kuchnia w opałach