mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:445/622)

CIASTO KASZTANOWE Z PRALINĄ ORZECHOWĄ 151

kajmakowej lub puszka słodzonego mleka skondensowanego 30 g śmietanki kremówki 30% wykonanie: ciasto: Cukier ucieracie z masłem. Musi być ono miękkie, możecie je też pokroić na drobne kawałki. Gdy masa będzie puszysta, dodajecie po jednym jajku, wciąż ucierając. Możecie to robić mikserem, chyba że zależy Wam na bicepsach. Mąkę przesiewacie, dodajecie kakao, sodę i proszek do pieczenia. Wsypujecie powoli(...)kremem z praliną. masa kajmakowa: Masę kajmakową podgrzewacie i mieszacie ze śmietanką. Studzicie, oblewacie przełożone już kremem ciasto i posypujecie resztą praliny. Jeżeli robicie masę sami, to uważajcie. Puszkę mleka skondensowanego zalewacie wodą w garnku (woda ma ją zatopić) i przykrywacie. Gotujecie ok. 2 godzin. Otwieracie dopiero po wystudzeniu. W przeciwnym razie Wasza kuchnia stanie się jaskinią słodkości i już

GRUBY WAŁEK
Burgery z queso, jalapeno i nachosami 202

papryczki chipotle w sosie adobo; 2 łyżki sosu Worcestershire; Sól; Pieprz; Olej. Queso: 1 szklanka mleka; 3 łyżki masła; 2 łyżki mąki pszennej; 1 i 1/2 szklanki startego łatwo topliwego, żółtego sera (u mnie czerwony cheddar); 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku; Sól. Dodatkowo: 4 bułki do hamburgerów; 8 plastrów wędzonego boczku; 1/4 główki drobno pokrojonej sałaty lodowej(...)wiórki). Masło przełożyć do rondelka i gotując na średnim ogniu, rozpuścić. Wsypać mąkę i podsmażać, energicznie mieszając, najlepiej trzepaczką kuchenną, aby nie było grudek. Cały czas mieszając, powoli wlewać mleko. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować, aż do lekkiego zgęstnienia sosu. Następnie wsypać ser i gotować, na małym ogniu, często mieszając, aż ser całkowicie się rozpuści, a sos będzie

Gospodyni Miejska
Czekoladowa tarta z orzechowym karmelem i kruszonką / Chocolate tart with nut caramel and crumble 147

recipe in English. Składniki: (forma na tartę o średnicy 28 cm.) Czekoladowy spód: 45 g. czekolady klasycznej gorzkiej Goplana 250 g. mąki pszennej 150 g. mąki krupczatki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 80 g. cukru pudru 100 g. twardego oleju kokosowego 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 135 g. czekolady klasycznej gorzkiej Goplana 400 g. śmietanki(...)masła Oraz: 30 g. czekolady klasycznej gorzkiej Goplana 2 łyżki mleka Krem: W rondelku podgrzej śmietankę, prawie do wrzenia. Zdejmij z ognia i wrzuć połamaną na kostki czekoladę. Po 2 minutach dokładnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Ostudź i wstaw do lodówki na noc. Spód: Obie mąki, cukier puder, proszek i kakao wymieszaj na stolnicy. Dodaj startą drobno czekoladę, drobno

Delicious Place
Ananasek 147

małymi moimi poprawkami. Dodałam dodatkowo mleko do budyniu, bo na taką wielkość blachy jeden budyń i sam sok to zdecydowanie mało. I to była bardzo dobra decyzja, bo wyszło super. Polecam Wam również ciasto Smakosz , które także  jest rewelacyjne . Składniki Biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno(...)masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem. Nie smarować boków formy. Wlać ciasto, wyrównać i piec w 180 stopniach C około 35 minut. Masa budyniowa 1 puszka ananasów 1 budyń śmietankowy (dałam dwa budynie + 1 szklankę mleka) Z puszki ananasów odlać

O kuchni z uczuciem
Fasolowe muffiny w 2 odsłonach. 83

stewii 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Wierzch: [ 2 wersje] 1)    Tabliczkę czekolady z 70% zawartością kakao rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem stewii oraz niewielkiej ilości wody, aby otrzymać półpłynna konsystencję. 2)    Około 200g twarogu, który najpierw blendujemy, następnie dodajemy kilka łyżek mleka [ w zależności od gęstości sera], 2 płaskie łyżki stewii, ubijamy(...)białka od żółtek, które dodajemy do fasoli, dosypujemy kakao. Wszystko blendujemy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem stewii.  Przekładamy do masy z fasoli, dodajemy proszek do pieczenia i wszystko mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180C. Formę na muffinki wykładamy na około ¾ wysokości. Pieczemy przez 18 minut. Wierzch dekorujemy czekoladą lub masą z twarogu. Posypujemy świeżymi, sezonowymi

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Torcik gruszkowy z kajmakiem 218

opakowanie cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 15 g ciemnego kakao szczypta soli Składniki na krem: 500 g śmietany kremówki 30% 1 puszka gotowego kajmaku 400 ml 5 łyżeczek żelatyny 6 łyżek mleka 2 łyżeczki cukru pudru Dodatkowo:5 gruszek z puszki(...)troszkę" pracy - to naprawdę warto pokusić się o jego wykonanie.Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Najlepiej zrobić to 1 dzień przed przygotowaniem całości. Do niewielkiej miski wsypać obie mąki, sól, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Na wierzch masy przesiać mąkę i delikatnie wymieszać na gładką masę. Przygotować tortownicę o średnicy

Świat Ciasta
Wieprzowina z żętycą 137

żętycy. Jest to serwatka z mleka owczego lub mleka owczo-krowiego. Niestety my mieliśmy tylko serwatkę z mleka krowiego, ale i tak niesamowite mięso wyszło. Delikatne i kruche. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 1,5 l wody 1 l serwatki (w proszku patrz opis na opakowaniu) 1 szklanka słodkiej śmietany 2 łyżki mąki 4-5 ząbków czosnku 1 duża cebula

R'n'G Kitchen
Pao de Queijo - brazylijskie bułeczki serowe 181

Dziś bułeczki bez drożdży, bez zakwasu i bez proszku do pieczenia, a sody też tu nie ma. W Brazylii są bardzo popularną przekąską. Co tutaj jest

Moje Małe Czarowanie
Zupa krem z pieczonej dyni 177

dodatkiem  kolendry i kuminu, a jej smak zaskoczył mnie na tyle, że ostatecznie zrezygnowałam z dodatku mleka kokosowego. Składniki: 1litr bulionu warzywnego 600 g  dyni 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 łyżka oliwy z oliwek ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki kolendry ½ łyżeczki kuminu Opcjonalnie do podania grzanki i pestki dyni Przygotowanie: Dynię pokroić na duże kawałki

Fabryka pomysłów
Marysieńka - placek czekoladowo - chałwowy z orzechową wkładką 151

robimy wkładkę orzechową-jaja ubijamy z cukrem jak na biszkopt, dodajemy orzechy,wymieszane z bułką tartą i proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. MASA CHAŁWOWA 300 g chałwy 1 cukier wanilinowy 4 żółtka kostka masła 1 szklanka mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej Utrzyj żółtka z pół szklanki mleka i mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko ugotuj z cukrem

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy budyń + film 143

dzieci, na deser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje krótką chwilę i jest bardzo łatwe, można go zajadać na zimno lub gorąco.     Składniki na 2 porcje : 1/2 litra mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego

Smakowite Dania
Mini babeczki 99

skórki pomarańczowej, część z dodatkiem kakao. Oczywiście bez mleka, tradycyjnie na żółtkach. Zamiast wody możecie użyć mleka i wbić całe jajka. Dodatki też według uznania, nam bardzo posmakowały ze skórką  pomarańczową. 2 szklanki mąki tortowej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia garść rodzynek skórka pomarańczowa (u mnie suszona, można użyć świeżej bądź kandyzowanej) 1 łyżka dobrego kakao

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Żurawina, pomarańcze, owsianka w jednej, pysznej, Kalifornijskiej mufince 196

szklanki płatków owsianych 1.5 łyżki masła (można zastąpić tłustą śmietaną) 1 .5 łyżki sody oczyszczonej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 pomarańcze 1/3 szklanki żurawiny pokrojonej w cienkie plasterki 1 dwa duże, bardzo dojrzałe banany 2 łyżki siemienia lnianego 1/3 szklanki mleka sojowego Zebrać razem wszystkie składniki. Pomarańcze dobrze umyć szczoteczką i delikatnie zetrzeć ich skórkę na tarce typu zester

Jem więc Jestem
Śniegowiec 782

łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy z cukrem nasepnie dodajemy żółtka, a na koniec mieszamy z mąką, proszkiem i kakao. Pieczemy przez ok 35 minut w 180 st. C. Krem: 5 żółtek 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 l mleka 200 g. masła Połowę mleka gotujemy, w pozostały rozprowadzamy mąkę, cukier i żółtka. Wlewamy do gotujęcego mleka

Cynamonowe szczęście
Wegański DOMOWY MARCEPAN Z CUKREM KOKOSOWYM 129

karmelowy, no a smak oczywiście super :) Osobiście nie dodaję już żadnych olejków/aromatów, ani tłuszczu, wody, mleka czy czegokolwiek innego, po prostu migdały + cukier zmielone na jedną masę, koniec. Jeśli nie macie mocnego blendera, najlepiej zmielić sobie najpierw migdały na proszek, osobno cukier na cukier-puder, a potem jeszcze raz wszystko razem i na koniec porządnie pozagniatać. Gotowy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE

Proponowane wyszukiwania