mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:122/622)

Chleb serowy z jabłkami i orzechami 112

mąki ½ szklanki cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki cynamonu ¼ szklanki oleju 2 jajka ¼ szklanki mleka papier do pieczenia Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia . Dodać cynamon, jajka, wlać mleko i olej - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie dodać starte jabłka, ser, orzechy i jeszcze raz dokładnie wymieszać składniki.  Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem

Tradycyjna Kuchnia
Oponki 79

100g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz do smażenia (olej lub frytura,ewentualnie smalce) cukier puder (do obsypania z wierzchu) Sposób przygotowania: Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia,twarogu,jajka mleka,oleju i cukru zagnieść ciasto.Powinno mieć sprężystą gładką strukturę.Rozwałkować je i wyciąć szklanką koła,w których wycinamy mniejsze kółeczka za pomocą kieliszka. Oponki smażymy za złoty

Wielki apetyt
Keks 156

smaczne i mocno nadziane bakaliami ciasto :) Pyszności !!! Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 5 łyżek mleka 1 szklanka(...)bakalii - u mnie mieszanka keksowa Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę i odstawiam do lodówki, w tym czasie masło ucieram z cukrem dodając po jednym żółtku.Wlewam mleko, obie mąki mieszam z proszkiem  do pieczenia i dodaję do masy maślanej. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką, aż połączą się z ciastem. Potem dodaję bakalie, przemieszam wszystko razem

Ciasteczkowy Potwór
Placuszki z Mascarpone, Skórkami Kandyzowanymi i Owocami 143

odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 duże jajka 1 łyżka Syropu Pigwowego Eterno 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżka kandyzowanej skórki cytrynowej Wykonanie: Serek mascarpone, jajka, syrop i mleko zmiksowałam. Następnie dodałam

Blondynka Gotuje
Jabłkowe chmurki 267

Składniki na ciasto: 3 żółtka 3 łyżki wody 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g stopionego masła 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 ml mleka Do posypania:1 opakowanie Śmietan-Fix Masa jabłkowa:1,5 kg jabłek 2 łyżki cukru cynamon do smaku  Składniki na bezę:6 białek 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)cukruŻółtka, wodę, cukier i cukier waniliowy ubić na puch, a następnie dodać mleko i roztopione masło. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki o wymiarach 25 x 30 cm (fot.1). Wygładzić powierzchnię. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Wrzucić

Świat Ciasta
Prosta Tarta z Masą Budyniową i Owocami 318

Nakłuwamy za pomocą widelca środek ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 minut do zrumienienia brzegów. Studzimy.  Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy.  Masło

Słodka Strona
Babeczki z Masą Budyniową i Owocami 473

metalowych foremkach. Pieczemy do momentu zrumienienia brzegów babeczek przez ok. 8 minut w temperaturze 175 -180 stopni.  Studzimy.   Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy.  Masło

Słodka Strona
Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami 364

waniliowy opakowanie ciasta francuskiego cukier puder  odrobina mleka Ciastka z Ciasta Francuskiego z Masą Budyniową i Owocami - Sposób przygotowania: Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy.  Masło

Słodka Strona
Lawendowe pancakes 144

dodatkowi lawendy mają nieco inny, lekko ziołowy smak. Ja zazwyczaj podaję je z ciepłą śmietanką oraz domową konfiturą... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 1 i 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 70g stopionego masła, 1/3 szklanki cukru pudru, 3/4 łyżki suszonej lawendy. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, wymieszać z cukrem pudrem. Mleko połączyć

Z miłości do słodkości
Ryba po angielsku 111

cieście [ na zdjęciu w środku], ale z płatkami kukurydzianymi jest smaczniejsza.. 1 kg filetów z dowolnej ryby 30 dag mąki 150 ml wody mineralnej 200 ml mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól i pieprz przyprawa do ryby płatki kukurydziane Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami.Dodać wodę, mleko, jajko i wszystko wymieszać, aż powstanie

Moje domowe kucharzenie
Piernik świąteczny 485

tych co nie lubią czekać na leżakowane ciasto piernikowe, szybka wersja świątecznego ciasta. Gorąco polecam :) Składniki: - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka mleka - 1 szklanka cukru - 1/2 słoika dżemu truskawkowego - 1/2 szklanki oleju - 3 jajka - 2 łyżeczki kakao - 1 tabliczka mlecznej czekolady - 200 g kremówki Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem na gładką(...)masę, następnie powoli wlewamy mleko. Przygotowujemy suche składniki: mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy kakao. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej, mieszamy dokładnie a pod koniec ucierania stopniowo wlewamy olej. Ciasto przelewamy do  formy i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 C. Po wystudzeniu kroimy piernik na 2 równe cześci. Jeden blat równomiernie smarujemy dżemem

Zainspirowana w kuchni
Czekoladowe muffinki z wiśniami 178

Pieczemy? Pieczemy! ;-) SKŁADNIKI: - 250 gram mąki pszennej - 125 gram roztopionej margaryny do pieczenia - ok. 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 tabliczka czekolady mlecznej - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1 szklanka wypestkowanych wiśni (użyłam wiśni ze słoika) Mikserem ubijam białka(...)szczyptą soli. Kiedy są już dobrze ubite, dodaję stopniowo żółtka, cukier i cukier waniliowy. Chwilę mieszam i dodaję roztopioną i ostudzoną margarynę, a następnie kakao, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Na samym końcu dodaję połamaną na kawałki czekoladę i miksuję całość jeszcze przez chwilę. Wlewam ciasto do foremek na muffinki i do każdej foremki wrzucam kilka wisienek. Piekę

Wielopokoleniowo
Szczęśliwego Nowego Roku! I obłędnie kawowe ciasto 176

łyżki kawy rozpuszczalnej (proszek)55 g cukru25 g mąki ziemniaczanej2 żółtkabeza:2 białka100 g cukrudodatkowo:1 łyżka kakaoCiasteczka pokruszyć, wymieszać z kawą. Maśło rozpuścić i przestudzić, wlać do ciasteczek, wymieszać.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na to wyłożyć masę ciasteczkową, ugnieść dłonią lub łyżką.Podpiec w 190 st. C. przez 10-12 minut.Ostudzić.Mleko, kawę, cukier i mąkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z truskawkami 45

średnicy 20 cm) Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 800 g truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody 600 g serka homogenizowanego waniliowego (np. Danio) 2 śnieżki (śmietany w proszku) 400 ml mleka Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ubić śnieżkę z mlekiem i dodać po łyżce serka waniliowego – dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Dodać zimne (ale jeszcze

KuchniaWeDwoje.pl
BABKA MAKOWA 116

sposób zmniejszamy ryzyko „zwarzenia” się ciasta. BABKA MAKOWA 1 szkl suchego maku 4 jajka 30 dag mąki 25 dag cukru 1 szkl mleka 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy POLEWA CZEKOLADOWA 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki masła kilka łyżek mleka Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym(...)puszystą masę, dodać żółtka i miksować do połączenia się składników. Mąkę wymieszać z makiem i proszkiem do pieczenia. Na przemiennie dodawać mąkę i mleko miksując cały czas. Białka ubić na sztywno, dodać do masy i na najniższych obrotach miksera delikatnie przemieszać. Wylać do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną blaszki z kominkiem i piec przez 40-50 minut w temperaturze

Pieguskowa Kuchnia