dzielę się z Wami przepisem. Składniki: 1 1/4 szkl. (150 g0 mąki pszennej 1 1/4 szkl. (150 g) mąki pełnoziarnistej 25 g drożdży (użyłam w proszku) 125 ml mleka 2 jajka 70 g masła 2 łyżki cukru 2 łodygi rabarbaru garść rodzynek 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią odrobina cynamonu Letnie mleko mieszamy
Cynamonowe szczęściezdobyła serca wszystkich domowników. Babka gryczana z cytrynową nutą składniki: 2 jajka 125 g miękkiego masła 100 g brązowego cukru 120 ml mleka 120 g mąki gryczanej 80 g mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia skórka z 2 cytryn cukier puder(...)cytryny wykonanie: Masło ucieramy z cukrem do chwili aż podwoi swoją objętość. Dodajemy jajka oraz skórkę z cytryny, chwilę ucieramy. Dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ciasto ucieramy do chwili aż uzyska gładką konsystencję. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze
Przysmaki Karolkipić kawy w weekend, ale ta muffina, aż się sama o nią prosiła :D Przepis: ok.100g ugotowanej pietruszki 55-60g mąki pełnoziarnistej jajko 2-3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej cynamon coś do posłodzenia masło migdałowe+daktyle+kapka wody Pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać przesianą mąkę, jajko i resztę składników. Zmiksować
More food, love and dreamsporównania do kupnego.Ciasto jest bardzo smaczne więc po świętach ozdoba do konsumpcji. Ciasto: 15 dag masła bądź margaryny 20 dag cukru 35 dag maki 4 jajka 8 łyżek mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę bądź masło utrzeć z cukrem,dodając po jednym żółtku,następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.Ubić pianę z białek,wymieszać delikatnie
Niespełnione zdolności kulinarneskładniki: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 190 g cukru 100 g masła, miękkiego 3 jajka 125 ml mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: tłuszcz do formy kasza manna cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka a następnie mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Na końcu
Domowy Smak Jedzeniajeśli macie ochotę na inne smaczne naleśniki na wytrawnie i na słodko to zapraszam tutaj Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wody gazowanej Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Odstawić na 30 minut ciasto, aby odpoczęło. Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki na rumiano
O kuchni z uczuciemnaleśniki z pieczarkami i serem . Polecam Wam również moje ulubione zapiekane z serem tutaj Składniki Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka wody gazowanej Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Odstawić na 30 minut ciasto, aby odpoczęło. Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki po 1 minucie
O kuchni z uczuciemjuż przeróżne. Poniższy przepis jest wart wypróbowania gofry są smaczne jednak po dłuższym leżeniu tracą swoją świeżość. Przepis pochodzi z "mojewypieki" Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować
Kubki smakublaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu, gdy parę minut odparują jeszcze ciepłe delikatnie zdjąć z foremek. Krem - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszystą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Następnie cały czas ucierając
Ciastka - domowe słodkościżółtka (36g) -100g startej i odsączonej marchewki - 30g mąki orzechowej - 20g mąki ryżowej - 10g kakao + słodzik np. stewia w kapsułkach (u mnie jakieś 8tabletek rozkruszonych do proszku) +250g mleka kokosowego (o stałej konsystencji - taki po kilkunastu godzinach spędzonych w lodówce) + słodzik jeśli macie potrzebę WYKONANIE: 1. Białka ubijamy z sodą oczyszczoną. 2. Do białek dodajemy żółtka, mąki, marchewkę
fitolarun.blogspot.comspód tortownicy o średnicy 23 cm, wyrównać i odstawić do całkowitego wystudzenia. Przygotować masę cytrynową. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej, przegotowanej wody. Do garnka włożyć masło, dodać mleko, budyń w proszku, cukier puder i sok z cytryny - zagotować stale mieszając ( składniki mają się dokładnie ze sobą połączyć, nie może być grudek). Masę lekko przestudzić i zmiksować razem z serkiem
Nie tylko w kuchniniedzielne tych trochę mniej smacznych bo ze starej, tosterowej gofrownicy. Lekkie i chrupiące. Podpatrzone w Moich wypiekach . Gofry, lekkie i chrupiace 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szkl. oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Rozgrzewamy gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy
Dzieje kuchennej Wiewiórywykorzystaniem truskawek. Jeszcze trochę i sezon na te pyszne owoce się skończy. Upały przed nami, więc na dzisiaj przygotowałam lekki, chłodny posiłek z wykorzystaniem truskawek. Składniki: Naleśniki: ( mleko, jajka, mąka, proszek do pieczenia, szczypta soli ) Nadzienie: Twaróg Śmietana gęsta ukwaszona Cukier Sos: Truskawki Śmietana gęsta ukwaszona Cukier Wykonanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy cukier i śmietanę. Całość mieszamy ( nie podaję ilości
Smaki Ewyręką. Jest mięciutkie i wilgotne. szklanka mąki 3 duże jaja 1 łyżka kakao 3/4 szklani cukru pudru 1 łyżeczka sody pół łyżeczki cynamonu w proszku pół szklanki mleka 1 duże jabłko lub 2 małe kuwertura z gorzkiej czekolady (kupiłam w Lidlu) Z białek ubij pianę. Żółtka ubij z cukrem, dodaj cynamon
AZgotuj!szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki mąki ryżowej (u mnie wyszło trochę więcej, około 1/2 szklanki) 1/3 szklanki mleka roślinnego lub zwykłego mleka 3 łyżki oleju kokosowego 1/3 szklanki ksylitolu fińskiego pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia(...)Płatki z teffu, słonecznik i wiórki kokosowe wsypujemy do blendera i miksujemy przez chwilę. Można też zmielić je w młynku do kawy. Dosypujemy ksylitol, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, dolewamy mleko roślinne, olej kokosowy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta lepimy małe kuleczki, spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia, zostawiając między ciasteczkami miejsce, gdyż podczas pieczenia urosną. Pieczemy
FitKot