pysznym deserem na zimno. Spróbujcie :) Składniki: 750g sera zmielonego (może być taki z wiaderka) 3 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru 2 bite śmietany w proszku 3 szklanki wrzącej wody szklanka mleka herbatniki maślane do wyłożenia spodu (ok 200g) 0,5 kg truskawek 2 truskawkowe galaretki 2 szklanki wody Przygotowanie: Blachę o wymiarach 24x30 wyłożyć papierem(...)serowej nie miała płaskiej struktury :) Rozpuścić w 3 szklankach wody pozostałe 3 cytrynowe galaretki i je ostudzić (nie doprowadzić do stężenia). W dużej misce ubić z zimnym mlekiem 2 bite śmietany w proszku. Po uzyskaniu gładkiej puszystej konsystencji powoli dodać do niej cukier puder oraz ser. Na końcu wlać do serowej masy małym strumieniem ostudzoną galaretkę. Całość wylać na sztywna
ChilliJemySKŁADNIKI na 12-15 sztuk 100 gr szpinaku 100 gr m ą ki pszennej 100 gr ricotty 100 gr prosciutto crudo 2 jaja 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka oliwa z oliwek s ó l, pieprz PRZYGOTOWANIE Szynkę i szpinak kroimy w drobne kawałki. W misce roztrzepujemy jaja z mlekiem i ricottą
La grande e la piccola cuocatylko znajdę więcej czasy, to na pewno wszystko nadrobię :) Tortownica 26 cm Składniki: 1/2 kostki margaryny 2 jajka 15 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1/4 szklanki mleka 30 dag mąki skórka starta z jednej cytryny 4-5 średnich jabłek cukier puder(...)kilka łyżek mleka wiórki kokosowe cynamon Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na miękki puch. Stopniowo dodajemy po jajku a następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę startą z cytryny i mieszamy całość łyżką. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy. Wygładzamy wierzch. Jabłka obieramy, kroimy
My simple kitchenłyżeczka proszku do pieczenia oliwa szczypta soli do podania: syrop klonowy, mus malinowy na przykład do przełożenia placuszków, listek mięty Mieszam ze sobą mąkę, jajko, mleko, sól, cukier puder i proszek do pieczenia na gładką masę. Rozgrzewam patelnię i smażę małe pancakes z dwóch stron przez kilka minut. Podaję z syropem klonowym, owocami, cukrem pudrem i czym dusza zapragnie
Mango Papajastron na lekko złoty kolor. Usmażone smarować twarożkiem i zwijać w rulonik. Twarożek (wystarcza na około 4-6 sztuk): 20 dkg twarogu półtłustego lub tłustego, kilka łyżek mleka , 4 łyżki cappuccino (suchego proszku). Twaróg rozetrzeć widelcem wraz z mlekiem i cappuccino. Ilość mleka uzależniona jest od "suchości" twarogu, jednak nie powinien on docelowo wyjść zbyt rzadki, żeby nie wypływał
Codzienna kuchnia niecodziennałyżeczki proszku do pieczenia Margarynę rozpuszczamy i studzimy, WAŻNE ! nie zagotujcie margaryny. Do wystudzonej margaryny wsypujemy cukier, wbijamy jaja i dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy małymi porcjami proszek wymieszany z mąką, dodajemy mleko i wszystko mieszamy na gładką jednolitą masę. Wkładamy ciasto na blachę wielkości ok. 32x24 cm, na wierzch układamy ciasno połówki śliwek skórką do dołu i posypujemy kruszonką. Pieczemy
vegetanieczekolady i kakao. Muffiny czekoladowe 350g mąki pszennej 100g mąki kukurydzianej 400ml kefiru lub jogurtu naturalnego 160g masła 100g cukru 3 jaja 5 łyżek kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki mleka tabliczka gorzkiej czekolady ekstrakt waniliowy Mąkę przesiać, czekoladę pokroić w kostkę i wraz z proszkiem do pieczenia dodać do mąki. Dokładnie wymieszać. Pół szklanki mleka zagotować
Zapiski Młodej Żonyprzypraw.Wyszło fantastyczne danie , które wszyscy zajadali z przyjemnością!Była nawet wersja podpieczona na grillu!Polecam!SKŁADNIKI:NALEŚNIKI :* mąka – 1 ,5 szkl* jajko – 2 szt* mleko – 2 szkl* proszek do pieczenia -1 łyżeczka* sól – 1 szczypta* olej rzepakowy – 100 mlFARSZ:* wątróbka drobiowa – ok. 500 g* cebula – 3 szt*małe jabłko
Ostra na SłodkoSkładniki: 2 szklanki mąki, 200 g masła, 100 g masy marcepanowej, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, marmolada, 3 łyżki mleka. Przygotowanie: Zagniatamy ciasto na ciasteczka z przesianej mąki z proszkiem do pieczenia, miękkiego masła, cukru białego, cukru waniliowego i mleka. Następnie dodajemy masę marcepanową. Ponownie zagniatamy. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego
Aga w kuchnisyropem pomarańczowym. Oprószona startą skórką pomarańczową. Zapraszam! Składniki: Ciasto: 370 g mąki pszennej; 180 g miękkiej margaryny; 3 jaja; 1 szklanka białego cukru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/3 szklanki maku; 1/2 szklanki mleka; 1/2 szklanki soku świeżo wyciśniętego z pomarańczy; Skórka otarta z 1 dużej pomarańczy (około 1 łyżki). Syrop pomarańczowy: 1/2 szklanki soku świeżo wyciśniętego z pomarańczy(...)cukrem, stale miksując na wolnych obrotach, dodawać powoli po jednym jajku, sok wycisnięty z pomarańczy (1/2 szklanki), skórkę otatą z pomarańczy (1 łyżka), mak z mlekiem i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę na babkę wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wlać ciasto na babkę. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Gospodyni Miejskamargaryną. Do wrzątku wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, utrzymując masę na niewielkim ogniu przez kilka minut. Odstawiamy i studzimy. W tym czasie z proszku budyniowego i mleka gotujemy i studzimy budyń. Do wystudzonego ciasta stopniowo dodajemy jajka i miksujemy ok. 5 minut. Na delikatnie posmarowaną blaszkę wykładamy połowę ciasta i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Maminek kulinarnymąki 100g serka mascarpone 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru dodatki: serek waniliowy, syrop klonowy, słony karmel Pyszne pancakes z mascarpone – przepis Mleko, serek mascarpone, jajko miksujemy na gładką masę. W drugiej miseczce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Dodajemy po trochu do masy z serkiem mascarpone cały czas miksując
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego łyżka oleju + do smażenia szczypta soli do podania: cynamon, syrop klonowy, gęsta śmietana, nutella, u mnie-syrop karmelowy Mąkę, mleko, żółtka jaj, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, ricottę i łyżkę oleju mieszamy na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Powoli mieszamy białka z ciastem
Mango PapajaSkładniki na ok. 10 sztuk: 1 i 1/4 szklanki mleka (310 ml) 1 i 1/4 łyżeczki miodu 3 szklanki wiórków kokosowych (310ml) 1/2 szklanki cukru (125 g) 1/2 szklanki mąki pszennej (70 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka, dobrze roztrzepane(...)Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 200°C. Wgłębienia w formie do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami. Zagotować mleko z miodem, zestawić z ognia. Wymieszać wiórka kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Powoli wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Masą napełnić papilotki, dbając aby masa za każdym razem była dokładnie wymieszana. Piec na złoty
Blondynka Gotujeszklanki mleka 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka tartej dyni Jajka rozmieszać miotełką, połączyć z olejem i mlekiem. W drugiej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i tartą dynię. Mokre składniki połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego
kuchnia doski