mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:109/622)

MUFFINY KAKAOWE PEŁNOZIARNISTE Z KONFITURĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 129

trzeba J Składniki:   (12 muffinek) 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 2/3 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego 3-4 łyżki ciemnego kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka pół szklanki mleka 4 łyżki masła lub oleju kokosowego 1 duże jabłko szczypta soli konfitura z porzeczek czarnych lub inna ulubiona DODATKOWO (opcjonalnie) : Czekolada mleczna/ gorzka Maliny mrożone(...)górze położyć malinę. Składniki:   (12 muffinek) 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 2/3 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego 3-4 łyżki ciemnego kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka pół szklanki mleka 4 łyżki masła lub oleju kokosowego 1 duże jabłko szczypta soli konfitura z porzeczek czarnych lub inna ulubiona DODATKOWO (opcjonalnie) : Czekolada mleczna/ gorzka Maliny

Calzonella.com
Tarta z włoską kapustą i łososiową metką 93

kapusty włoskiej 150 g cebuli 90 g wędzonego boczku pół szklanki bulionu sól, pieprz, 4 łyżki prażonej cebulki, tymianek, majeranek 350g metki łososiowej 170g twarogu 7 łyżek mleka 300g mąki 1 proszek do pieczenia 250g śmietany 2 jajka Przygotowanie: Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w ćwiartki, a boczek w słupki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim boczek. Dodać cebulę(...)ogniu i zalać bulionem. Przyprawić solą, pieprzem, szczyptą tymianku i majeranku, dusić z 10 - 15 min. Metkę pokroić w skośne plastry. Twaróg wymieszać z mlekiem i oliwą, wsypać łyżeczkę soli. Zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia i prażoną cebulką. Ciasto rozwałkować w wylepić nim formę o średnicy 26 cm. Posypać łyżką bułki tartej. Poukładać plastry metki i kapustę.  Zalać

Gaździnka warzy
Czekoladowa Rozkosz z Jeżynami 171

kosteczki czekoladę i pozostawiamy do przestudzenia. Za kilka chwil musimy przemieszać masło, aby czekolada ładnie rozmieszała się z masłem. W miseczce mieszamy kakao, śmietaną, mleko i przestudzoną kawę. Odstawiamy. Do drugiej miseczki przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Odstawiamy. Następnie wyciągamy dużą miskę, do której wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli(...)miksujemy. Dodajemy cukier i miksujemy do puszystości  i jasności. Wciąż miksując dodajemy  rozpuszczoną czekoladę z masłem, miksujemy nadal, wlewamy mieszankę kawy, kakao, śmietany i mleka, miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą i miksujemy tylko do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 20*30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy do niej ciasto

Blondynka Gotuje
Krokiety ruskie. 144

ukrytego pod chrupiącą panierką. Znakomite zarówno na ciepło, jak i na zimno. Bardzo nam smakują, toteż polecam wszystkim ;) Składniki na krokiety ruskie: NALEŚNIKI: 800 ml mleka 300 g mąki pszennej 2 spore jajka szczypta proszku do pieczenia olej do smażenia       Mleko wlewamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy za pomocą

Rozpustne gotowanie
1559. Placki z serem ricotta 162

Pyszne placuszki... 250 g serka ricotta 125 ml mleka 100 g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka szczypta soli Żółtka oddzielić od białek.Z białek  ubić pianę. Ser ricotta, mleko i żółtka razem wymieszać [ najlepiej mikserem].Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystkie składniki wymieszać na gładkie ciasto. Ubitą pianę z białek

Moje domowe kucharzenie
MARMURKOWA BABKA Z JAGODAMI 140

cukrem pudrem SKŁADNIKI  4 jajka, 1 i 1/4 szkl. mąki pszennej, 1 budyń waniliowy, 1 cukier waniliowy , 3/4 szkl. cukru pudru, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g miękkiej margaryny, 1/4 szkl. mleka, 1/3 szkl. jagód, 2 łyżki kakao, szczypta soli Dodatkowo: olej do wysmarowania formy, wiórki kokosowe, cukier puder WYKONANIE Blaszkę o wymiarach 11x38 cm z zaokrąglonym(...)białek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodajemy połowę cukru. Margarynę ucieramy z resztą cukru oraz cukrem waniliowym, dodajemy po 1 żółtku, następnie: mąkę, proszek do pieczenia, budyń, mleko. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy kakao. W formie układamy na przemian jasne i ciemne ciasto. Każdą warstwę

słodki bratek
Ryba w cieście 113

mintaja 100 g mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej roślinny pieprz sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Rozmrażamy filety naszej ryby. Do miski wsypujemy 100 g mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, a także doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wlewamy pół szklanki mleka i wbijamy 1 jajko. Całość dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

Blog kulinarny S9.PL
Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkami ;-)) 420

gruszki 4 łyżki mleka kakao       Wykonanie:   Mikserem ucieramy masło z cukrem i solą, ciągle ucierając dodajemy po żółtku, dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy mleko. Ubijamy pianę z białek, łączymy z masą. Dzielimy na dwie części do jednej dodajemy 3 pełne łyżki kakao. Wykładamy na wcześniej wysmarowaną tłuszczem blaszkę, ciasta wykładacie łyżkami

SMYKWKUCHNI
Tort miś 163

łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 200g margaryny 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 6 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia Lekka masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 500ml mleka 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku 200g słodkiej śmietany 30- 36% Masa budyniowa: 250g masła 1 szklanka mleka 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: nie miałam(...)marcepanu, więc oczy zrobiłam z plasterków banana, nos, uszy to wiórki kokosowe Ciasto Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Cukry, jajka, margarynę, mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia miksujemy mikserem ok. 2 minut, aż powstanie jednolite ciasto. Na końcu dodajemy roztopioną (chłodną, ale jeszcze płynną) czekoladę. Ciasto dzielimy na dwie części wykładamy do tortownicy o średnicy

NA MOIM TALERZU
Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 347

czymś świadczy... Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 0,5 kostki margaryny / bądź 125 gr masła 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 4 łyżki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier z prawdziwą wanilią  Masa Serowa: 1 kg sera mielonego w wiaderku  1 szklanka cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mleka 1 suchy budyń waniliowy / śmietankowy ( duży około

W Moim Magicznym Domu
Anielskie ciasto szyfonowe 78

Najlepiej jajka trzymać w temperaturze pokojowej 24 godziny przed pieczeniem. Źródło:angel chiffon cake Składniki 8 białek ze średniej wielkości jajek 40 ml oleju 80 ml mleka 70 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli laska wanilii 70 g cukru pudru Przygotowanie   W misce mieszamy mleko z olejem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,solą ,wanilią

R'n'G Kitchen
Babka czekoladowo-kokosowa 168

dwóch wyraźnych i uzupełniających się smakach: czekoladowym i kokosowym:).  250g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka L 150ml mleka  2 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 czubate łyżki kakao 4 łyżki wiórków kokosowych + 3 łyżki do posypania 1 tabliczka mlecznej czekolady 1. Mąkę mieszamy z solą(...)temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.  2. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach około 1/3 i 2/3.  Do większej porcji dodajemy kakao, miksujemy do połączenia składników. Do drugiej, mniejszej dodajemy wiórki kokosowe

Szefowa kuchni
Babka potrójnie kakaowa 243

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 9 łyżeczek kakao 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.  2. Ciasto dzielimy

Szefowa kuchni
Babka cafe latte 65592

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 czubate łyżeczki kakao 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem pudrem do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko

Szefowa kuchni
Drożdżowe serduszka z budyniem truskawkowym 117

odchodziło od ręki. Następnie przykrywamy je ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotowujemy budyń. Z 700 ml mleka odlewamy ok. 3/4 szklanki, a resztę zagotowujemy. Proszek budyniowy rozprowadzamy w mleku dodając tyle cukru, ile jest podane na opakowaniu (ja miałam akurat budynie zawierające cukier). Dalej przygotowujemy budyń według wskazówek na opakowaniu. Gdy masa jest już gotowa odstawiamy

MyCookBook.pl
Ciasto BLACK&WHITE ze śliwkami i jabłkiem 254

godzina Składniki: 300g mąki tortowej + 50g jaglanej 200g cukru pudru 125g masła i 125g masła roślinnego 5 jajek EKO L 8 łyżek mleka 2 duże łyżki kakao 1 płaska łyżka proszku(...)pieczenia Pokrojone drobno jabłka posłodzone i posypane cynamonem Wypestkowane połówki posłodzonych śliwek Małe opakowanie skórki pomarańczowej Przygotowanie: 1/ Cukier, żółtka, i masła utrzeć, dodawać stopniowo mąki z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do ciasta. 2/ Dodać opruszoną w mące skórkę pomarańczową i wymieszać. 3/ Połowę ciasta odłożyć a do reszty wmiksować

Kuchnia PROzdrowotna
Dwukolorowe muffiny z nadzieniem toffi 124

gotową masę kajmakową, która już od jakiegoś czasu czekała na swoją kolej :) Składniki: 2 szklanki mąki pół szklanki cukru  2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka (może być również jogurt naturalny lub maślanka) 1 całe(...)jajko gotowa masa toffi (lub puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowanego trzy godziny) Przygotowujemy dwie miski. W jednej z nich mieszamy składniki suche, tj.  mąka, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej mleko, jajko i olej, następnie łączymy składniki z obu misek i mieszamy  łyżką, ciasto dzielimy na pół. Do jednej miski dodajmy 2 łyżki kakao.  Do foremek

Słodka Kraina Wypieków
Jabłka w cieście cynamonowym 107

przekąska na podwieczorek :) Uwielbiam połączenie jabłek i cynamonu :) Mniam :) Składniki: 3-4 jabłka 2 jajka 4 łyżki maki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej ok 4 -5 łyżek mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 4 łyżeczki cukru olej Przygotowanie: Jabłka obieramy i kroimy w talarki, wycinając środki. Jajka miksujemy w misce na jednolitą masę, dodając pod koniec(...)cukier. Mąki łączymy, dodajemy proszek do pieczenia i cynamon. Do jajek dolewamy mleko i mąkę, mieszając na jednolitą i dość gęstą masę. Jabłka obtaczamy w masie i wykładamy na rozgrzany olej, smażąc z obu stron do zarumienienia. Wykładamy na jednorazową ściereczkę i po osuszeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

ChilliJemy
Dietetyczne muffinki z kremem czekoladowym z czerwonej fasoli 114

miód - 2 łyżki lub stevia  - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki - orzechy laskowe - 10 sztuk  Sposób przygotowania: Muffinki:  Musli wymieszać z przesianą mąką oraz proszkiem do pieczenia. Dodać mleko, jogurt naturalny i miód. Całość dokładnie zmiksować. Foremki napełniać masą do 2/3 wysokości. Piec około 15 minut w 180 stopniach C.  Krem czekoladowy: Fasolę przepłukać zimną wodą

Fit-amina
Racuszki z serem i rodzynkami 1556

płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli 1/3 szklanki rodzynek masło klarowane do smażenia cukier do posypania Sposób przygotowania: Do miski przesiać mąkę, dodać sól i proszek do pieczenia. Wlać mleko, wbić  żółtka i całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dodać  ubitą pianę z białek ze szczyptą soli  i rodzynki. Smażyć na maśle klarowanym

Gosia gotuje
Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami 180

zachwyci drugą połówkę i taki drobny gest pokaże , że naprawdę kochamy. Dobra dobra koniec pitu pitu , bierzemy się do dzieła!                   SKŁADNIKI:NALEŚNIKI :** mąka – 1 szkl** mleko – ok. 2 szkl** kakao – 1 czubata łyżka** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka** sól(...)szczypta** jajko – 2 szt** olej – 70 ml NADZIENIE :** dojrzały banan – 3 szt** płatki migdałów – 50 gDODATKOWO :** cukier puder do posypaniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Mąkę przesiewamy z kakaem , solą i proszkiem do pieczenia.Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy.Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala.Na suchej patelni prażymy płatki migdałów

Ostra na Słodko
Blok czekoladowy 222

możliwości jedzenia tyle słodyczy co dziś jest dostępne. Ten blog zrobiłam zrobiłam tradycyjny bez orzechów, rodzynek w następnej wersji go rozbuduję ale o tym innym razem.   SKŁADNIKI: mleko pełne w proszku 500 g  woda 200 ml  herbatniki (użyłam 3 paczki herbatników "Jutrzenka" masło 1 kostkę  3 łyżki kakao ciemnego  cukier 3/4 szklanki  SPOSÓB WYKONANIA

Basia w kuchni