mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:103/622)

Noc i dzień 271

łyżek mleka 2 łyżki kakao mały słoik powidła cukier puder do posypania  Margarynę bardzo dobrze zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami, dodać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na połowę, jedną część połączyć z kakao. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić jasną część ciasta

Praktyczna pl
Najprostsze muffinki z kremem z mascarpone 95

Muffinki banalne w wykonaniu, zrobienie masy również nie stwarza najmniejszych problemów. Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: ciasto: - 320 gram mąki pszennej - 3/4 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli dekoracja (masa): - 1 serek mascarpone dobrze schłodzony(...)śmietanka 30% dobrze schłodzona - 1/2 szklanki cukru - kilka kropli barwnika spożywczego (użyłam czerwonego) - kolorowa posypka Przygotowuję ciasto: Jaja ubijam trzepaczką z cukrem i szczyptą soli, dodaję mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wlewam do papilotek ułożonych w formie na muffinki. Piekę ok. 35 minut w temp. 170'C (termoobieg). Przygotowuję masę: Ubijam śmietankę mikserem

Wielopokoleniowo
Shake czekoladowy 172

najlepiej mrożone) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku maca 1/4 łyżeczki cynamonu Jeżeli używamy mrożonych owoców potrzebujemy blendera o dużej mocy tzw. wysokoobrotowego. Do misy blendera wlać mleko, dodać banany, kakao, proszek maca oraz cynamon. Zmiksować

Moja Galeria Smaku
Ryżowe ciasteczka z lawendą 154

ciasteczek. Kruchutkie, bez dodatku białego cukru, z minimalną ilością tłuszczu. Pyszne! Składniki: 200g mąki ryżowej 4 żółtka 2 łyżki ksylitolu (lub miodu, syropu z agawy) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 1 łyżka oleju roślinnego 1 łyżka ekstraktu lawendowego lub 1 łyżka utartych, suszonych kwiatów lawendy Przygotowanie: Mąkę umieścić w misce, dodać żółtka, ksylitol, olej. Wymieszać łyżką. Następnie(...)dolać mleko z rozpuszczonym w nim proszkiem do pieczenia i ekstrakt lawendowy, połączyć najpierw łyżką, a później krótko dłońmi lub robotem. Z ciasta odrywać kawałki, formować kuleczki (zwilżonymi wodą dłońmi), leciutko spłaszczać i układać ma blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170'C około 15 minut, do lekkiego zezłocenia. Wystudzić na kratce. Gotowe można posypać cukrem pudrem, polać czekoladą

Cakes By Kejt
Jabłecznik z ciasta ucieranego z pianką 203

gram masła - szczypta soli - 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru - 3 jajka (+2 białka) - 1 szklanka mąki pszennej - 0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/3 szklanki mleka - 4 jabłka Przygotowanie: Masło ucieramy z 2/3 szklanki cukru na jasną, puszystą masę. Dodajemy sól. Ucieramy dalej i wrzucamy stopniowo po jednym jajku oraz mleko. Wsypujemy przesiane: mąkę

Życie zamknięte w smaku
Sernik na zimno truskawka w czekoladzie 182

łyżki cukru waniliowego szczypta solo 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 szklanki oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia 1/2 łyżki octu winnego 1/2 szklanki mleka Mąkę, cukry, sól, proszek do pieczenia i sodę połączyć. Dodać olej, ocet i mleko, dokładnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze

Domowa cukiernia Ewy
Babka caffee latte i życzenia świąteczne 147

kawowym. Może zagości na Waszym stole Wielkanocnym jako altwrnatywa dla tradycjnej baby drożdżowej? :) Ciasto: 250 g miękkiego masła lub margaryny 75 ml mleka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy 3 łyżeczki kakao Dodatkowo: cukier puder(...)łyżki zaparzonej kawy 2 łyżeczki kakao Tłuszcz utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. Ciągle mieszając dodawać po jednym jajku. Następnie dodać mąkę z proszkiem i wlać mleko. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielć na 3 części. Jedną wymieszać z kawą, drugą z kakao; trzecią pozostawić bez dodatków. Formę keksówkę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką

My simple kitchen
479. Kawa.... w plackach? 128

kończone jeszcze gdzieś w drodze od drzwi do samochodu..pff.  Składniki: 30g daktylów + ok.50ml mleka, 2 łyżki wody 60g przesianej mąki jajko 20-30ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka kawy rozpuszczalnej cynamon 2-3 daktyle (Najlepiej wieczorem) Daktyle wraz z mlekiem i wodą wstaw na mały ogień i gotuj pod przykryciem do czasu, aż będziesz

More food, love and dreams
Babka mocno czekoladowa 145

piec do tzw. suchego patyczka. Składniki: 200 g cukru pudru 100 g masła 2 jajka 200 g mąki pszennej 40 - 50 g naturalnego kakao 100 ml mleka 200 ml jogurtu greckiego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać jajka i ucierać do czasu połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy. Wymieszać mleko z jogurtem. Przesiać mąkę z proszkiem i sodą, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Do masy z masła i jajek dodawać partiami na przemian mleko z jogurtem i sypkie składniki, mieszać delikatnie łyżką, tylko

Kuchcik gotuje
Namoura - arabskie ciasto z kaszy manny i wiórek kokosowych (bez jajek i mąki) 129

Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm) 2 szklanki kaszy manny (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 200 ml oleju rzepakowego Syrop cukrowy: (opis tu - klik ) 1/2 szklanki wody 1 szklanka cukru kilka kropli soku z cytryny  W pierwszej misce należy wymieszać kaszę(...)wiórki kokosowe, cukier oraz proszek do pieczenia, a w drugiej - mleko z olejem. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 30-35 minut w 180 stopniach - do momentu, aż ciasto będzie zarumienione. W międzyczasie przygotować syrop cukrowy. Wodę należy zagotować, a następnie wymieszać z cukrem (powinien się rozpuścić) oraz kilkoma

Di gotuje
Kakaowo-rumowa babka z żurawiną 136

białej czekolady, pychota! Czy jest w ogóle ktoś kto nie chciałby skosztować? ;)  Składniki: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 2 jajka 2 pełne łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 65g margaryny lub masła 25ml(...)rumu odrobina olejku rumowego (opcjonalnie) 2-3 łyżki suszonej żurawiny (plus 1 łyżka do posypania) Na polewę:    1 tabliczka białej czekolady     3 łyżki mleka Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól. Margarynę/masło rozpuszczamy na wolnym ogniu. Następnie zestawiamy z palnika i dolewamy mleko i rum (opcjonalnie olejek). Jajka miksujemy z cukrem

Ze smakiem i z pasją
Ciasteczka jaglano-migdałowe z cynamonem 126

ciasteczka, które powstały z połączenia kaszy jaglanej i migdałów z lekką nutą cynamonu. Składniki (15 ciasteczek) 100 g kaszy jaglanej 100 g migdałów 50 ml mleka 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki kardamonu 15 sztuk migdałów blanszowanych Kaszę jaglaną(...)gotujemy według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Migdały mielimy (np. w młynku do kawy) i dodajemy do kaszy jaglanej. Następnie mieszamy z mlekiem, żółtkiem, cynamonem, kardamonem, proszkiem do pieczenia i miodem. Całość blendujemy na jednolitą masę. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą jaglaną. Na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą

My Chcemy Jeść
Szarlotka biszkoptowa 182

Lipińskiej, A Woźniakowskiego z moimi małymi modyfikacjami. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 5 jajek 125 g rozpuszczonego masła lub margaryny 1/3 szklanki mleka 1 kg kwaśnych jabłek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu Dodatkowo do smarowania tortownicy masło lub margaryna i 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Jabłka obrać(...)ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i dalej ubijać. Nie przestając ubijać dodać stopniowo po jednym żółtku. Do ubitej masy dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, rozpuszczony i schłodzony tłuszcz. całość dokładnie wymieszać. Małą tortownicę wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą, wlać do niej 2/3 ciasta a następnie na to wyłożyć na wierzch jabłka

Na słodko lub wytrawnie
Gofry 165

podawać z czym tylko chcemy od bitej śmietany, po świeże owoce czy nutellę i cukier puder. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka szczypta soli 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cukru pudru lub zwykłego cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Sposób przygotowania: Mąkę wsypujemy do większej miski. Do tego następnie(...)dodajemy sól, cukier, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy. Całość dokładnie mieszamy ze sobą, po czym dodajemy do tego jajka, mleko oraz olej. Wszystkie składniki miksujemy mikserem na gładką masę. Rozgrzewamy gofrownicę. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy dokładnie po całej powierzchni. Pieczemy przez ok 4 minuty, aż się zarumienią. Po upieczeniu studzimy najlepiej na metalowej kratce. Podajemy

CookMag
Szarlotka z Masą Budyniową 346

Budyniową - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła (schłodzonego) 1/2 szklanki cukru 3 żółtka łyżka śmietany 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Nadzienie: ok. 1,5 kg jabłek łyżeczka cynamonu cukier Masa Budyniowa: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko 125 g miękkiego masła cukier waniliowy Szarlotka z Masą Budyniową - Sposób przygotowania(...)stopni przez ok. 15-25 minut do zrumienienia ciasta. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi porcjami ciasta. Studzimy. Masa Budyniowa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy.  Masło miksujemy

Słodka Strona