mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:101/622)

babka z nutą piernika z jabłkiem i marcepanem i polewą czekoladową... 193

jabłka 3 sztuki/starte, mleko 1 szklanka, marcepan 150 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie/biała, do ozdoby: 1 opakowanie/czekoladki stopioną i wystudzoną margarynę wlać do miski, dodać mąkę, jajka, mleko, sodę z proszkiem, kakako z przyprawą do piernika, cukier, starte jabłka na grubszych oczkach tarki i mikserem z 3-4 minuty miksować na większych obrotach foremka babkowa 22 cm, wysmarowana tłuszczem

W Mojej Kuchni Lubię
Baba Wielkanocna a tu Tort! ;-) 167

mąki z płatków owsianych - 150 g cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 ml soku z cytryny Żółtka ucieraj z cukrem na wysokich obrotach, dodaj mleko, olej, mąką i proszek, całość wymieszaj na gładką masę. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy. formy wysmaruj olejem i obsyp bułką tartą. Przelej ciasto i piecz na złoty kolor około 35 minut

SMYKWKUCHNI
Ciemny placek cioci Stasi 202

zrobię z powidłami by zobaczyć jak smakuję. A o to przepis na to ciasto: Składniki: 1/2 kg cukru 1/2 kg mąki 3/4 kostki margaryny 4 jajka 1/2 l mleka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Przygotowanie: (zapis taki jak w zeszycie) Cukier z jajkami ukręcamy, mleko, mąka, kakao, margaryna. W średnim ogniu piec. Polewa czekoladowa: 2 tabliczki czekolady

Motylkowa Kuchnia
724. Ciecierzyca.. gdzie? W plackach? 195

przewracaniu pomimo moich obaw, na pewno do powtórzenia. Korzystam z ostatniego wolnego weekendu i jadę na zakupy ;) Składniki: 50g ugotowanej ciecierzycy( waga przed gotowaniem) 20g mąki jajko 30ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli, cynamonu coś do posłodzenia Ciecierzycę zmiksować z mlekiem. Dodać resztę składników. Smażyć na patelni

More food, love and dreams
Tort bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 91

Tort Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki kasztanowej pół szklanki mąki gryczanej 2 łyżeczki proszki do pieczenia pół szklanki oleju  4 łyżki agawy 1,5 szklanki mleka ryżowego 4 łyżki kakao Składniki na krem: pół szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy 2 listki żelatyny Składniki(...)szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao Ciasto udekorowałam blanszowanymi migdałami oraz płatkami migdałów. Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, gryczaną i kasztanową. Dodałam proszek do pieczenia, olej, mleko ryżowe oraz agawę. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na dwie części. Do jednej części dodałam kakao. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam część ciasta

nietadieta
Warzywne racuchy 183

szynki 2 łyżki przyprawy do pizzy (dałam przyprawę gyros, paprykę słodką, pieprz i sól) 2 łyżki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku Przygotowanie: Mąkę, mleko, jajka, ocet i proszek do pieczenia wsypujemy do jednej miski i miksujemy. Dodajemy sól i przyprawę do pizzy (u mnie przyprawa gyros, papryka słodka, sól, pieprz). Paprykę przekroić na pół, usunąć

charlotte gotuje
Chałwowiec z granatem i malinami 365

zdecydowanie za mało. Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 16 g cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 3 budynie czekoladowe po 47 g (na ½ litra mleka) 50 g czekolady mlecznej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z galaretką: 1 szklanka malin (ja użyłam mrożonych) 1 granat 2 galaretki malinowe 500 ml wody Krem chałwowy: 2 budynie waniliowe(...)dzień wcześniej. Masa z galaretką: Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Dodajemy maliny i granat. Odstawiamy do stężenia. Krem chałwowy: W 1 szklance rozpuszczamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Wlewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy. Przykrywamy wilgotną ściereczką i studzimy. Margarynę ucieramy na puch i stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Chałwę rozgniatamy i dodajemy do masy.  Złożenie

VioletoweKucharzenie
Pleśniak II 230

masłałyżka mlekaPianka:6 białek3 łyżki pudrułyżka soku z cytrynyDżem:słoik dżemu wiśniowego3 łyżki likieru migdałowegoWykonanie:Ciasto jasne:Krupczatkę przesiać, dać do niej cukier, proszek, i pokrojone masło. Posiekać z mąką, dać żółtka i mleko. Dokładnie zagnieść. Podzielić na dwie jedna mniejsza, a druga większa.Mniejszą włożyć do zamrażalki. Większą wyłożyć formę wysmarowaną masłem.Ciasto ciemne:Krupczatkę przesiać dodać kakao

Moje pyszne gotowanie
Tort cytrusowy 191

pszennejmasa budyniowa* 1 litr soku pomarańczowego z dodatkiem soku z czerwonych pomarańczy* 3 łyżki cukru* 3 budynie waniliowe* 2 galaretki pomarańczowe* 100 g margarynykrem* 2 kremy waniliowe w proszku* 700 ml mleka* 2 łyżki żelatyny* 2 puszki mandarynekSposób wykonaniaciasto 1Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i dalej ubijać aż masa stanie się szkląca i sztywna. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną(...)łyżką (nie wyrównywać) do blaszki (24/36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.ciasto 2Żółtka, jajka i cukier ubić na puszystą masę, dodać olej i mąkę pszenną, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać proszek do pieczenia połączony z octem i również wymieszać.Masę białkową w blaszce posypać delikatnie kakao i wylać żółte ciasto na białe, delikatnie wyrównać.Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury

Mix smaku
Cookie Dough Cupcakes - babeczki z ciasteczkowym środkiem 216

zamrażarki.  Krok 2. Przygotowujemy masę na cupcakes. Potrzebujemy (na 12 babeczek): - 125 g miękkiego masła (niesolonego) - 125 g jasnego cukru trzcinowego - 125 g mąki - łyżka proszku do pieczenia - 2 łyżki mleka o temperaturze pokojowej - 2 jajka o temperaturze pokojowej Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Wykładamy formę do babeczek papilotkami. Do sporej miski wkładamy pokrojone w kosteczkę masło. Miksujemy. Stopniowo(...)wchłonięty przez masło a całość będzie bardziej puszysta. Następnie dodajemy jajka, jedno po drugim, nadal miksując. Czas na mąkę, ją również dodajemy małymi partiami. Kolej na proszek do pieczenia. Jako ostatnie dodajemy mleko, miksujemy do momentu gdy wszystkie składniki się połączą.  Wyjmujemy z zamrażarki ciasteczkowy rdzeń babeczek. Babeczkową masą napełniamy formę, tak mniej wiecej do 2/3 wysokości. Następnie

W mojej holenderskiej kuchni
Gofry wytrawne 124

jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia przyprawy: sól, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Instrukcja Masło rozpuść w rondelku. Do miski wsyp mąkę, a następnie dodaj mleko, rozpuszczone masło, jajka, proszek do pieczenia i sól. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Na koniec dodaj pozostałe przyprawy (możesz wykorzystać swoje ulubione, ja użyłam suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem). Odstaw ciasto

Przepisy na widelcu
Brownie czekoladowe z kajmakiem i orzechami 197

mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Margarynę ucieramy z cukrem i aromatem waniliowym. Do masy dodajemy pojedynczo jajka, cały czas ucierając. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Wszystko miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na 40 min.Upieczone ciasto odstawiamy do ostudzenia.Orzechy oraz migdały

kulinarnyJa
Oszukane Rogaliki z mirabelką 137

jajka50 g cukrułyżeczka proszku do pieczenia100 g masłasłoik dżemu mirabelkowego - u mnie od Chillibite Sposób przygotowania470 g maki wsypujemy do miski, dodajemy sól, oba jajka, cukier, proszek do pieczenia i mleko - zagniatamy.Tak przygotowane ciasto dzielimy na 8 równych części, które obtaczamy w mące i rozgniatamy tworząc małe placuszki.Miękkie masło rozcieramy.Placki (7 sztuk) smarujemy masłem, układając jeden na drugim

Słodkie Przyjemności
Naleśniki zapiekane z serem pod migdałowo – pomarańczową pierzynką 167

pierzynka z dodatkiem płatków migdałowych sprawia , że każdy kęs to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 2 szkl * jajko – 2 szt * mleko – ok. 400 ml * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 50 ml NADZIENIE : * biały ser – 400 g * żółtko – 2 szt * cukier wanilinowy – 1 op * cukier(...)łyżki * płatki migdałów – 50 g * olejek pomarańczowy – 2 łyżeczki DODATKOWO : * małe pomarańcze – 2 szt   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : NALEŚNIKI: Mąkę przesiewamy z solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko , roztrzepane jajka , olej rzepakowy i wszystko razem dokładnie mieszamy , do całkowitego połączenia składników. Odstawiamy na ok. 10 minut. Smażymy naleśniki / odstawiamy w ciepłe miejsce. NADZIENIE : Ser ucieramy z cukrem

Ostra na Słodko
Babka z wiórkami czekoladowymi 162

przy tym bardzo smakowity! Ilość porcji: 1 babka Składniki: 250g mąki 125g masła ( w temperaturze pokojowej) 110g cukru 3 jajek 150g twardej czekolady mlecznej 1/5 szklanki mleka 1/2 opakowania cukru waniliowego 1/2 opakowania proszku do pieczenia Połowę tabliczki czekolady (50g) ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy drobno nożem. By czekoladę łatwiej się tarło warto ją uprzednio umieścić(...)lodówce. Masło ucieramy z cukrem na kremową masę. Dodajemy szczyptę soli oraz cukier waniliowy ciągle miksując. Do miski wbijamy po jednym jajku na przemian z mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Następnie wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na końcu dorzucamy startą czekoladę i delikatnie mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy masłem oraz obsypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanego naczynia przekładamy naszą masę

Kolizje Smaków

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję