mięso - 63110 przepisów (strona:79/4208)

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami. Krok po kroku. 210

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami Składniki:     2 duże cukinie 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej 3 ząbki czosnku 150 g mielonego mięsa wieprzowego 2 pomidory ½ pęczka natki pietruszki 100 g żółtego sera sól, pieprz 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego   Przygotowanie:   Cukinie przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą(...)się zeszkli. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę kolorową, smaż aż zmięknie.   Po tym czasie dodaj posiekany drobno czosnek. Po 2 minutach włóż mięso mielone.   W momencie gdy mięso się zetnie dodaj pokrojone drobno pomidory.       Smaż całość aż nadmiar płynu odparuje, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą

kuron.com.pl
Duszona wołowina 127

warto poświęcić nieco czasu, aby ją przygotować. Duszony rozbratel użyty w tym daniu jest soczysty, aromatyczny i tak miękki, że można rozdzielać go samym widelcem. Do duszenia najlepiej wybierać mięso wołowe (kark wołowy, rozbratel, łata wołowa), które jest lekko poprzerastane tłuszczem, wtedy po przygotowaniu będzie miękkie i soczyste. Tym razem do duszenia wykorzystałam niezbyt tłusty rozbratel wołowy. Przygotowując duszoną wołowinę(...)musimy uzbroić się w cierpliwość i pozwolić, aby na małej mocy palnika mięso powoli się dusiło. Po ugotowaniu najlepiej odczekać około 5 minut, aby zatrzymał się cały proces, wtedy mięso będzie miękkie. Całkowity czas duszenia zależy od rodzaju użytej wołowiny i może wynosić nawet do 180 minut, zazwyczaj wystarczy 120 minut. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: około 180 minut Składniki

Kuchcik gotuje
Roladki z cukinii z mięsem mielonym i ricottą 152

makaron sprawiając, że nasze danie staje się lżejsze i mniej kaloryczne. Dzisiaj jednak wybór padł na nieco inne rozwiązanie Mam dla Was przepis na pyszne roladki z cukinii z mięsem mielonym i ricottą. Może i wygląda czasochłonnie, ale gwarantuję Wam, że są prostsze w przygotowaniu niż myślicie, a efekt końcowy będzie wart starań. Nie wierzycie? Sprawdźcie sami {"@context":"http:\/\/schema.org(...)reszt\u0105 mozzarelli. Pieczemy je ok. 20-25 minut, do momentu, w kt\u00f3rym ser rozpu\u015bci si\u0119 i delikatnie si\u0119 podpiecze. Gotowe! "]} 1 duża cukinia 250g mięsa mielonego 2 łyżeczki ziół prowansalskich mała cebula 250g ricotty 1 jajko 200g tartej mozzarelli sos marinara olej lub oliwa do smażenia sól, pieprzRoladki z cukinii z mięsem mielonym i ricottą

Mostek w kuchni
Schab pieczony w musztardzie 146

ciepło na obiad, jak i na zimno na kanapki. Aromat i smak schab uzyskał dzięki musztardzie francuskiej, a pieczenie w rękawie dodatkowo go zatrzymało i nie pozwoliło wyschnąć mięsu. Musztarda francuska zawiera całe ziarenka gorczycy, które po upieczeniu utworzyły skorupkę i zatrzymały cały smak w mięsie. Schab upieczony w musztardzie nie jest zbyt suchy, a do tego wspaniale pachnie(...)smakuje. Uwielbiam go szczególnie w kanapce z warzywami na zimno. Tak przygotowane mięso długo zachowuje świeżość i smak. Największym problemem, jeśli chodzi o pieczenie schabu, jest jego zbyt mocne wysychanie. Sposobów, aby temu zapobiec, jest wiele, ale ja mam najprostszy i chyba najmniej pracochłonny.  Moją metodą jest wykorzystanie rękawa do pieczenia. Rękaw oprócz tego, że zapobiega wysuszeniu

Kuchcik gotuje
Mięso mielone na patyku 157

Mięso mielone na patyku , panierowane i smażone na patelni . Prezentuje się wspaniale, można je przygotować szybciej i usmażyć tuż przed jedzeniem. Do tego przepisu użyłam mięso z piersi kurczaka w środku jest ukryty kawałek sera, który dodatkowo nadaje tej potrawie smaku i wygląda bardzo efektownie Mięso mielone na patyku SKŁADNIKI 400g mielonej piersi z kurczaka 10 kawałeczków żółtego sera(...)długie wykałaczki 2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do mięsa dodać jajko, sól,i tyle bułki tartej żeby mięso się ładnie lepiło. Uformować z mięsa 10 jednakowych kulek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); na wykałaczkę nadziać kawałek sera i oblepić go mięsem tak jak na zdjęciu Przygotowane patyczki z mięsem panierować najpierw w jajku a potem w bułce

zielonacukinka
Mięso mielone na patyku 154

Mięso mielone na patyku , panierowane i smażone na patelni . Prezentuje się wspaniale, można je przygotować szybciej i usmażyć tuż przed jedzeniem. Do tego przepisu użyłam mięso z piersi kurczaka w środku jest ukryty kawałek sera, który dodatkowo nadaje tej potrawie smaku i wygląda bardzo efektownie Mięso mielone na patyku SKŁADNIKI 400g mielonej piersi z kurczaka 10 kawałeczków żółtego sera(...)długie wykałaczki 2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do mięsa dodać jajko, sól,i tyle bułki tartej żeby mięso się ładnie lepiło. Uformować z mięsa 10 jednakowych kulek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); na wykałaczkę nadziać kawałek sera i oblepić go mięsem tak jak na zdjęciu Przygotowane patyczki z mięsem panierować najpierw w jajku a potem w bułce

zielonacukinka
Różnorodność i klasyka w kuchni, czyli gulasz paprykowy z dziczyzny 123

niej powtarza, to dobry smak i zdrowe jedzenie. Kulinarne pomysły Agaty cechują się dużą różnorodnością. Pośród nich odkryjemy kolejną propozycję podania dziczyzny, o której zaletach już była mowa. Dzisiaj mięso w paprykowej odsłonie. W gotowaniu liczy się przecież różnorodność: smaków kolorów, inspiracji. Agata odkrywa mięso z dziczyzny na nowo, łącząc powrót do klasyki ze zdrowym stylem życia. Jak podawać dziczyznę(...)Agata proponuje kolejny przepis na dziczyznę, czyli paprykowy gulasz. Doskonały na wystawny obiad. Zaznacza, że to przepis uniwersalny, bo mięso z dziczyzny możemy zastąpić szynką wieprzową lub wołowiną. Dodaje, że przepis ten warto potraktować jako źródło inspiracji, eksperymentując z ilością oraz kolorem dodawanej papryki. Paprykowy gulasz z dziczyzny Składniki na 4 porcje: 600 g mięsa z dziczyzny 1,5 papryki

KulinarneImpresje.pl
Łata wołowa duszona w musztardzie 150

mięciutka i pełna smaku. Łata wołowa jest stosunkowo tanim i często pomijanym rodzajem wołowiny, gdyż nie wiemy jak ją przygotować, aby nie była twarda i łykowata. Ten rodzaj mięsa potrzebuje akurat dość długiej obróbki cieplnej, wtedy dopiero uwalnia cały swój smak, a struktura mięsa staje się delikatna i  lekko lepiąca. Proces duszenia możemy przyspieszyć, wykorzystując szybkowar. Osobiście(...)karczek wołowy i smażyłam steki, ale teraz łata wołowa zdobyła również moje uznanie. Warto od czasu do czasu wieprzowinę zastąpić o wiele zdrowszym i lepiej przyswajalnym przez nasz organizm mięsem wołowym. Składniki: (na 5 - 6 porcji) 1 kg łaty wołowej 2 marchewki 4 łodygi selera naciowego 3 cebule 3 ząbki czosnku 20 g suszonych grzybów (opcjonalnie) kilka gałązek natki pietruszki

Kuchcik gotuje
Królik w sosie musztardowym 143

Mięso z królika jest białe i bardzo delikatne. Przygotowałam go w sosie musztardowym na bazie białego wina. Rewelacyjny smak!  Podałam go z mizerią z ogórków i ziemniakami puree. Może i Wy skusicie się na taki obiad. Na blogu w zakładce Mięsa znajdziecie mnóstwo przepisów na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięs. (wieprzowina, wołowina, jagnięcina, drób, dziczyzna). Polecam(...)wina białego wytrawnego Królika podzielić na części. Umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. W miseczce wymieszać oliwę, oregano, bazylię, gorczycę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Do naczynia włożyć mięso i zalać przyprawami. Dokładnie wszystko wymieszać, aby mięso było w niej całe obtoczone. Przykryć mięso i odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Mięso przełożyć do rondla i lekko

O kuchni z uczuciem
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W SOSIE POMIDOROWYM (PIECZONE W PIEKARNIKU) 574

Gołąbki bez zawijania są przepyszne, aromatyczne i soczyste. Przygotowanie tych gołąbków to doskonały pomysł na pożywny obiad. Idealne również dla osób zabieganych, które nie mają czasu zawijać mięso mielone w kapustę.  Gołąbki uwielbiam i przygotowuję je dość często, jednak kiedy nie mam czasu na przygotowanie tych tradycyjnych, uciekam do łatwiejszej wersji czyli gołąbki bez zawijania. Składniki: * 600 g mięsa(...)mielonego * 400 g białej kapusty  * 3/4 szklanki surowego ryżu * 1 jajko * sól i pieprz do smaku * przyprawa do mięsa mielonego do smaku * mąka do obtoczenia mięsa * olej do smażenia * 3-4 liście laurowe * 5-6 ziarenek ziela angielskiego Na sos pomidorowy: * 3-4 łyżki mąki pszennej * sól, pieprz * 4 łyżki przecieru pomidorowego * woda do podlania sosu Wykonanie: Kapustę drobno

Zrób to smacznie
Łopatka wieprzowa z pieczarkami 130

Duszona łopatka wieprzowa z pieczarkami to pyszne i mało pracochłonne danie obiadowe. Dobrze przyprawione i rozpływające się w ustach mięso z delikatnym i bardzo smacznym sosem pieczarkowym.  Mięso z łopatki wieprzowej jest bardzo łatwe do przetworzenia i świetnie nadaje się szczególnie do duszenia. Zestawienie tego rodzaju mięsa z pieczarkami daje bardzo przyjemny w smaku i sycący posiłek. Łopatkę wieprzową(...)sól do smaku  100 ml śmietany 30%  masło klarowane do smażenia  natka pietruszki do podania  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować łopatkę wieprzową z pieczarkami?  Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki i obsmażyć partiami na niewielkiej ilości masła klarowanego.  Obsmażone mięso zalać litrem wrzącej wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie i dusić

Kuchcik gotuje
Roladki z kurczaka z farszem mięsnym i marchewką 234

Roladki z kurczaka z marchewką i mięsnym nadzieniem to moja kolejna propozycja na wykorzystanie mięsa drobiowego. Tym razem, jak już wspomniałam, w połączeniu z mielonym mięsem wieprzowym, czyli tak zwane mięso w mięsie;) Marchewkę ostrugałam za pomocą maszynki do julienne, ale jeśli nie macie takiej, można po prostu marchew pokroić w jak najcieńsze słupki. Z pewnością wyjdą Wam troszkę grubsze(...)kawałki, więc trzeba je będzie ciut dłużej podsmażać, by zmiękły. Jeżeli nie lubicie mięsa z posmakiem musztardy można ją pominąć. Smacznego!:) Na 4-6 roladek: 2-3 pojedyncze filety z kurczaka około 150-200 g mięsa mielonego np z łopatki 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 50 g sera żółtego 1 duża marchewka 1-2 łyżki musztardy starofrancuskiej 1 jajko

Smaki Na Talerzu
Jagnięcina w pistacjach 131

Jagnięcinę w pistacjach przygotowałam na jeden z niedzielnych obiadów. Bardzo wszystkim smakowała. Smaku i aromatu nadaje panierka z pistacji i chleba, która otula soczystą jagnięcinę. Chrupiąca na zewnątrz, a mięso w środku lekko różowe. Jagnięcina nie należy do tanich mięs, ale może i Wy skusicie się na przygotowanie takiej porcji mięsa. Żródło książka Jamie Oliver "Świąteczne przepisy" Składniki comber jagnięcy(...)łyżka masła 2 ząbki czosnku sól morska pieprz 100 g łuskanych niesolonych pistacji 1/2 pęczka natki pietruszki 75 g chleba 1 szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżeczki musztardy dijon Mięso należy dobrze wymrozić, a następnie wyjąć z lodówki i odczekać aż będzie miało temperaturę pokojową. Każdy kawałek mięsa natrzeć mocno oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło z olejem

O kuchni z uczuciem
Sycący kociołek myśliwego 135

Kociołek myśliwego, to sycący i rozgrzewający gulasz, w skład którego poza mięsem wchodzą grzyby leśne, pieczarki, papryki, cebule i ziemniaki. Taka potrawa jest wprost idealna na zimne dni. Podana porcja jest duża, ale można ilość składników zmniejszyć lub zrobić od razu na dwa dni. Taki kociołek świetnie się sprawdzi również na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, bo odgrzewany nic nie traci(...)smaku, więc można go przygotować z wyprzedzeniem. SKŁADNIKI 1 garść (15 g) suszonych grzybów leśnych 3 duże cebule 1,4 kg mięsa wieprzowego z łopatki 1 czerwona papryczka peperoni oliwa 3 liście laurowe 7 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna jałowca 3 duże czerwone papryki 1 kg ziemniaków 600 g pieczarek mąka pszenna typ 500 np. Wrocławska sól, świeżo mielony pieprz

Passions hobbies life
Weneckie ragù z kaczki – ragù alla veneta 198

włoskiej kuchni ragù to mięsny sos podawany do makaronu. Ragù z kaczki przygotowuje się na kilka sposobów – z mielonego lub siekanego mięsa, albo z bardzo wolno duszonego. Mnie na wolne gotowanie namawiać nie trzeba – wiem, że długie działanie odpowiednio dobranej temperatury uwydatnia całe bogactwo smaków. Kaczka to pyszne i wartościowe ciemne mięso, a w takim wydaniu perfekcyjnie podkreślona jest dzikość(...)ogniu, około 10 minut, co jakieś 2-3 minuty odlewając wytopiony tłuszcz. Po 10 minutach ostatnią porcję wytopionego z kaczki tłuszczu zostawiamy w rondlu, a piersi przekładamy na stronę mięsa i smażymy przez 5-6 minut, do zrumienienia. Wyjmujemy przygotowaną kaczkę na bok. Do rondla na wytopiony tłuszcz wrzucamy wszystkie pokrojone wcześniej warzywa i zmiażdżone ząbki czosnku, wsypujemy płatki chili

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania