mięso - 63110 przepisów (strona:84/4208)

Flaki z mięsem drobiowym 70

czeskiej, austriackiej, francuskiej, niemieckiej, włoskiej czy kuchniach azjatyckich. Różnią się od polskich flaków sposobem doprawienia. Surowe flaki są bogate w związki wapnia i zawierają go więcej niż mięso. Dostępne są świeże lub jako gotowy produkt w słoikach lub puszkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Flaki z mięsem drobiowym 5 z 1 głos Autor: Przepisy czytelników Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przygotowanie bulionu. Włóż do garnka poporcjowanego kurczaka i zalej zimną wodą. Dodaj włoszczyznę uprzednio oczyszczoną i pokrojoną w kosteczki. Gotuj około godziny (do miękkości mięsa) Wyjmij z wywaru mięso (zostaw włoszczyznę). Mięso pokrój lub poszarp na drobne kawałki. Dodaj mięso drobiowe do rosołu. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po zeszkleniu dodaj

ProstePesto.pl
Pieczony schab szpikowany czosnkiem i wędzoną słoniną 66

Przepyszny kruchy i soczysty schab w delikatnym sosie. Na taką pieczeń wybierać najlepiej mięso przerośnięte tłuszczem, tzw. marmurkowe, pozyskane ze sztuk o wadze około 100 kg, hodowanych na  mięso, a nie w celu pozyskania słoniny. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(...)duży lub dwa mniejsze korzenie pietruszki Opłukany zimną wodą schab dokładnie osuszyć za pomocą ściereczki lub ręcznika papierowego.  Ponakłuwać za pomocą noża gęsto do głębokości połowy mięsa. W co drugą dziurkę włożyć małe kawałki słoniny, a w pozostałe, przekrojone na pół, obrane ząbki czosnku. Na dno rondla położyć warstwę pokrojonej w plasterki jednej cebuli z liśćmi

Kulinarne przemyslenia
Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z oliwkami (tagine) 59

dzięki nim danie jest tak pyszne. Do sosu dodajcie tyle miodu i soku z cytryny, by całość była wyraźnie słodka i lekko kwaśna. Jeśli lubicie ostre smaki, możecie doprawić mięso odrobiną ostrej papryki. Jeśli nie lubicie rodzynek, możecie zastąpić je suszonymi śliwkami albo morelami, w ostateczności można tez zupełnie pominąć dodatek suszonych owoców - wtedy warto dodać więcej miodu. Tagine(...)ryżem i orzeźwiającą sałatką, na przykład z ogórkiem. Bardzo polecam, smacznego :) Pierś z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym z oliwkami, składniki: 500 g piersi z kurczaka przyprawy do mięsa: ok. 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka granulowanego imbiru, szczypta pieprzu, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka kurkumy, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka kuminu (kminu rzymskiego - nie mylić z kminkiem!), opcjonalnie szczypta chili cebula, 2 duże

Lekcje w kuchni
PULLED PORK CZYLI SZARPANA WIEPRZOWINA – DANIE Z SZYBKOWARU INSTANT POT DUO EVO PLUS 98

nawet niezbędnik w kuchni! Kto raz spróbuje działania – ten bez wątpienia potwierdzi mój zachwyt! A teraz jednak przejdźmy już do obiecanego przepisu! Świeże, świetnie doprawione i długo marynowane mięso podałam w chrupiącej, podpieczonej bułce z sałatką z białej kapusty i sosem powstałym na bazie duszonego mięsa. Całość wyszła O-BŁĘ-DNA! To zdecydowanie jedno z najlepszych mięs, jakie(...)cebula biała – 3 szt * czosnek – 4 ząbki * cukier, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziarnisty, chili, jałowiec, majeranek – do smaku * olej do smażenia – 100 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso oczyszczamy, nacieramy olejem oraz solą, pieprzem mielonym, paprykami oraz chili – wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by mięso się zamarynowało ( im dłużej będzie w lodówce, tym smak będzie intensywniejszy. Szybkowar uruchamiamy

Ostra na Słodko
Pieczone klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 62

lekko się roztapia i tworzy dodatkową, chrupiącą warstwę na wierzchu. A gęsty, mocno aromatyczny sos, w którym później gotujemy jeszcze chwilę klopsiki, dopełnia pysznej całości. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Mięso z indyka – zdrowy wybór Krąży wiele mitów na temat mięsa drobiowego. Indyk to jednak naprawdę dobry wybór, jeśli chodzi o jasne mięso. Mięso z indyka ma niską zawartość tłuszczu(...)zawiera sporo białka – dzięki temu posiłki przygotowywane z jego dodatkiem są lekkostrawne i jednocześnie sycące. Mięso z piersi indyka jest też bogate w związki mineralne i witaminy. Znajdziemy w nim m.in. cynk, fosfor, niacynę, selen i witaminy z grupy B. Dietetycy bardzo często zalecają spożywanie mięsa z indyka osobom na diecie, kobietom w ciąży, dzieciom czy rekonwalescentom. SPRAWDŹ TEŻ

Na-talerzu.pl
Łatwy domowy kebab z chlebkami własnej roboty 71

naprawdę jest łatwy domowy kebab. Mięsa nie trzeba wcześniej przyprawiać, ani piec. Zapakowany domowe chlebki pita smakuje lepiej niż kupiony w budce na rogu. Czas: 40 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 Masz ochotę na kebsa, ale nie chce ci się wychodzić z domu? Zrób sobie domową wersję tego popularnego fast fooda. Łatwy domowy kebab przygotujesz(...)minut. Po kolejnych 10 będziesz mieć również gotowe, płaskie, chrupiące chlebki. No pycha. Patent na łatwy domowy kebab polega na tym, że mięso nie jest pieczone, ale gotowane. Właściwie obgotowywane:) Chodzi o zastosowanie techniki gotowania produktów w niskiej temperaturze. Mięso na kebab trzeba ugotować w wodzie z dodatkiem soli – powinna być ona dość słona – oraz liści laurowych. Zanurzasz filety

Niedzielny kucharz
Zupa gulaszowa 77

wypasie z ketchupem. Przy takim szantażyku, Króliś się szybko opamięta i będzie Was błagał, żeby dostąpić zaszczytu zjedzenia Waszej niepowtarzalnej zupy, A zapewniam jest o co błagać, bo mamy mięsa po kokardę, mamy pieczarki, paprykę i ziemniaki. Jest wszystkiego dużo. Zupa jest gęsta, dobrze przyprawiona i pikantna jak Wasze wyuzdane sny. Ilość porcji / Servings – 4 Czas przygotowania / Prep. time(...)mins Czas gotowania / Cook time: 1 hr 15 mins Czas całkowity / Total time: 1 hr 30 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients: 1 kg mięsa wieprzowego na gulasz (u mnie ejst to kawałek uda wieprzowego bez kości pokrojonego w grubszą kostkę) 1 puszka pomidorów pelati 200 g pieczarek pokrojonych w grubsze plasterki 2 łyżki

Spice things up
Kotlety mielone pod pierzynką z pora i marchewki 121

Kotlety mielone pod pierzynką z pora i marchewki Jeśli szukacie przepisu na obiad z mięsa mielonego , polecam dzisiejsze kotlety mielone pod pierzynką z pora i marchewki - smakują zupełnie wyjątkowo. Pieczone kotlety mielone pod kołderką z beszamelem mogą być przygotowane z Waszego ulubionego rodzaju mięsa na klopsiki. Sprawdzi się mięso wieprzowe, drobiowe lub mieszane. Możecie je doprawić tak, jak najbardziej lubicie(...)obiad inny niż zwykle, sprawdzi się też na spotkania w większym gronie. Są pyszne z ziemniakami i surówkami lub mizerią albo sałatą. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na mięso mielone :) Polecam również mojego kurczaka pod pierzynką: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Kotlety mielone pod pierzynką z pora i marchewki, składniki: 500 g mielonego mięsa, mała cebula

Lekcje w kuchni
Szaszłyki z kurczaka z piekarnika 67

składniki, do chwili aż cukier się rozpuści, a marynata BBQ nabierze jednolitej konsystencji. Z tego przepisu na marynatę barbecue otrzymasz ilość wystarczającą do zamarynowania około 500- 750 g  mięsa. Możesz też użyć gotowego sos / marynaty barbecue albo ulubionej przyprawy do kurczaka. Przepis na szaszłyki z kurczaka z piekarnika 1. Patyczki do szaszłyków namocz przez minimum 30 minut w zimnej(...)wodzie. 2. Mięso drobiowe umyj i pokrój w kostkę mniej więcej  2x3 cm. 3. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Zalej pokrojone mięso marynatą, wymieszaj i odstaw do lodówki na około 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.  Mięso możesz zamarynować w krótszym czasie, jeśli dysponujesz woreczkami lub pojemnikami do pakowania próżniowego. Czas marynowania w pojemnikach próżniowych wynosi około

Cztery Fajery
Selat Solo sałatka 70

arystokracji Holenderskiej, ale w Indonezji. Z tego względu dużo tu kolorowych warzyw, więc na talerzu wygląda to jak kolorowa sałatka.  Zupa to oczywiście marynata, która została po mięsie. Ma fantastyczny smak, można więc nalać ją do talerza i zjeść z Selat Solo.  A na koniec wyjaśnienie słowa – solo -. To nic innego jak nazwa miasta Solo, gdzie(...)sałatka jest bardzo popularna, stąd nazwa Selat Solo.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  👥 – 1 ⏰ 60 minut, w zależność jak długo marynujesz mięso 🇮🇩 – Indonezja Oczywiście potrzebujemy kilku składników Polędwica wołowa – 200 g Ziemniaki – 1 sztuka Marchewka – 1 sztuka Zielona fasolka – 1 garść Sałata – dowolna Marynata Szalotki

RafalCook
Klasyczna pieczeń rzymska z jajkiem 80

około 8 minut. Dzięki osoleniu wody oraz wcześniejszym wyciągnięciu jajek z chłodnego miejsca, mam pewność, że jajka nie popękają podczas gotowania. Następnie odcedzam ugotowane jajka i zalewam zimną wodą. Mięso mielę maszynką na drobnych oczkach. Następnie obieram i kroję w kostkę cebulę. 3 ząbki czosnku obieram i drobno siekam i rozgniatam. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki smalcu i wsypuję poszatkowaną(...)cebulę wraz z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Całość szklę na średnim ogniu mieszając przez około 3 minut.. Do miski wrzucam zmielone mięso, zeszkloną cebulkę z czosnkiem, 1 surowe jajko, 1 łyżkę chrzanu oraz pół łyżki majeranku i pół łyżeczki papryki słodkiej. Całość dokładnie mieszam i wyrabiam ręką. Odstawiam na chwilę, aby mięso przeszło przyprawami. W tym czasie obieram ostudzone jajka

Ania gotuje
Kapusta z mięsem z Chorwacji czyli Kupus sa mesom 59

Kapusta z mięsem Kapusta z mięsem, czyli, kupus sa mesom z Chorwacji a dokładniej z regionu Lika, to moje pożegnanie z kuchnią Chorwacką. Proste danie jednogarnkowe, które można zrobić ze świeżej kapusty lub kiszonej w całości, z mięsem lub bez mięsa, podać z ziemniakami czy też Gnocchi. Myślę, że przepisów i wariacji kapusty z mięsem jest tyle ilu kucharzy(...)ziela angielskiego Sól Pieprz świeżo zmielony Oliwa z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego 300 g Gnocchi 25 g masła Płatki chili Sałata dowolna Jeśli mamy już składniki, kapusta z mięsem, czyka, by ją zrobić Tak jak pisałem wyżej, krok z marynowaniem wołowiny można pominąć, tylko po co, skoro jest pyszna. Więc jeśli się zdecydujesz na ocet, włóż kostki wołowiny

RafalCook
Gulasz mięsny z Chorwacji – Čobanac 81

Gulasz mięsny Gulasz mięsny, czyli Čobanac z Chorwacji a dokładnie z regionu Slawonii, to obowiązkowe danie dla wielbicieli mięsa. Čobanac – Gulasz miesny, a właściwie z trzech rodzajów mięsa, bo możesz wykorzystać oczywiście dowolne mięso. Ale najlepiej sprawdzają się, wołowina, wieprzowina, jagnięcina, cielęcina czy też dziczyzna, które możesz dobrać według własnych upodobań. Čobanac powstał na równinach slawońskich, a jego ojcami(...)ogniu przez kilka godzin z dużą ilością słodkiej i ostrej papryki, oczywiście z butelką wina. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego.  👥 4 ⏰ – 120 minut ➕marynowanie mięsa 🇭🇷 – Chorwacja Oczywiście potrzebujemy kilku składników 200 g wołowiny pokrojonej na wielkość kęsa 199 g wieprzowiny pokrojonej na wielkość kęsa 200 g jagnięciny pokrojonej na wielkość kęsa 6 łyżek musztardy

RafalCook

Proponowane wyszukiwania