mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:99/774)

Makaron z warzywami i kurczakiem w pesto 131

Składniki na 2 porcje: -140 g makaronu (u mnie orkiszowy) -6 łyżek pesto zielonego -250 g mięsa -250 g mieszanki chińskiej  -łyżka masła klarowanego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle klarowanym do miękkości. 3. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy i dodajemy pesto. Dokładnie mieszamy i smażymy. 4. Makaron wrzucamy do warzyw

Zdrowie i pysznie na talerzu
Grillowanie – porady 245

jest karkówka wieprzowa, filety i nogi z kurczaka , łosoś , pstrąg , szaszłyki czy nawet bardziej obrobione produkty w rodzaju kiełbasek i wędzonych nóg z kurczaka. W przeciwnym razie potrzebne są dodatkowe zabiegi, które mają na celu uchronienie mięsa przed przesuszeniem lub wręcz przypaleniem. Specyfiką grilla jest bowiem opiekanie gorącym powietrzem zasadniczo bez dodatkowego przykrycia, które normalnie zapobiega tym negatywnym efektom ubocznym(...)zwykle od nich większe. Narzędzia przydatne do grillowania Inna sprawa to konstrukcyjna specyfika standardowego rusztu. Nadaje się dobrze do położenia na nim elastycznego i dość grubego mięsa w rodzaju karkówki i fileta z kurczaka, nie wspominając nawet o nodze z drobiu. Takie mięso możemy odwracać właściwie czymkolwiek, nawet jeśli lekko przywrze do rusztu, bez obaw że się mocno uszkodzi

Kulinarna Pokusa
Orzechy wytrawnie 188

oliwek wykonanie:Z 2 lyzek oliwy, 0,5 lyzeczki papryki i posiekanego czosnku robimy marynate, ktora nacieramy oczyszczonego wczesniej kurczaka.Na patelni rozgrzewamy oliwe i ukladamy na niej mieso skorka do dolu. Kurczaka nalezy przyrumienic, ale trzeba uwazac by sie nie spalil. Gdy juz skorka ladnie sie przypiecze odwracamy kurczaka na druga strone, dodajemy posiekana cebulke. Po chwili podlewamy mieso woda

Przysmaki Karolki
Przysmaki chińskiej kuchni w pigułce 182

wschodnich dodatek. Zupy, które są znane w chińskim menu, różnią się jednak smakiem oraz dodatkami, które odgrywają w nich główną rolę. Znanym powszechnie dodatkiem do takich zup jest mięso z kurczaka, choć i warzywa często pojawiają się w tego typu daniach. Kuchnia chińska chętnie sięga też po te przepisy na zupy, w których główną rolę odgrywają ryby oraz owoce morza

Codogara
Kurczak w sosie pomarańczowo-imbirowym z brązowym ryżem 163

łyżeczka skórki pomarańczowej 2 łyżki octu winnego 2 łyżeczki imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki białego pieprzu mielonego 2 łyżki miodu Mięso : 700 g mięsa z kurczaka lub indyka sól  Do podania: 2 torebki ugotowanego ryżu, brązowego lub białego opcjonalnie kolendra, słodka papryka  W garnku wymieszać sok, skórkę z pomarańczy, ocet, miód i przyprawy. Zagotować

Chocolate Muffin Blog
Zupa "Pepperoni" czyli sposób na gotowanego kurczaka 324

pietruszki* 1/2 selera* 1 torebka majeranku* pieprz cayenne* mielona ostra papryka* mielona słodka papryke* sól* mąka prażona* 1 liście laurowe* 3-4 kulki ziela angielskiego Sposób przygotowania Mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić.Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na średniej tarce do jarzyn.  Do garnka wlać rosół, wrzucić starte warzywa, doprowadzić(...)laurowe, ziele angielskie, 2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne i na czubku łyżeczki ostrej papryki, przykryć i na delikatnym ogniu gotować ok.20 min.Następnie dodać pokrojone mięso, jeżeli całość będzie zbyt gęsta  dodać nieco wody. Doprowadzić do wrzenia dodać majeranek, doprawić do smaku solą i ostrą papryką.Przez sitko przesiewać na powierzchnie zupy wcześniej uprażoną

Mix smaku
KURCZAK W SOSIE SEROWYM 292

topiony ze szczypiorkiem – 100 g * śmietana 18% słodka – 150 ml * sól, pieprz, papryka – do smaku * świeży szczypiorek * olej do smażenia DODATKOWO: * makaron SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fileta z kurczaka oczyszczamy, delikatnie rozbijamy, umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika. W tym czasie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy posiekaną drobno cebulę, przesmażamy. Wrzucamy pokrojone(...)zalewamy słodką śmietaną. Wszystko razem podgrzewamy na wolnym ogniu, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i papryką, a następnie zalewamy nasze podpieczone mięso. Wkładamy z powrotem do piekarnika i zapiekamy ok. 10-15 minut. Podajemy gorące posypane świeżym szczypiorkiem! Smacznego

Ostra na Słodko
Szaszłyki z Kurczakiem w Jogurtowej Marynacie z Ziemniakami z Szałwią i Rozmarynem 158

umyłam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym, pokroiłam w grubą kostkę. W misce wymieszałam przyprawy, oliwę i jogurt na gładką jednolitą masę, do której włożyłam pokrojone mięso z kurczaka, wymieszałam, miskę przykryłam folią spożywczą i odstawiłam na kilka godzin do lodówki (ok. 6 godzin). Pieczarki: kilka pieczarek  papryka mielona słodka oliwa lub olej sól ziołowa Pieczarki wyczyściłam(...)oliwą i sokiem z cytryny. Tak czekają na szaszłyki aż będą gotowe, bo piekę i szaszłyki i ziemniaki jednocześnie. Sposób przygotowania: Na patyczki do szaszłyków nadziewam w kolejności pieczarki, mięso, ananas i tak dalej :) Przygotowane wcześniej ziemniaki przekładam do dwóch małych miseczek lub do jednej małej formy. Wszystko wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 -200 stopni i piekę

Blondynka Gotuje
Filet ze szpinakiem w cieście francuskim 150

szybkie do zrobienia. W efekcie końcowym wygląda i smakuje znakomicie.  Polecam :) Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g świeżego szpinaku baby 2 ząbki czosnku masło do smażenia ziarna sezamu gałka muszkatołowa sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć z każdej strony. Na patelni na maśle podsmażyć szpinak, wrzucić szpinak, smażyć

magiczna kuchnia Kasi
Ryż z kurczakiem, boczkiem oraz suszonymi pomidorami 186

kroimy w małą kostkę i dodajemy do smażącego się kurczaka. Pomidory kroimy w najmniejszą kostkę. Do boczku i kurczaka dodajemy sos sweet chilli, wegetę, pieprz oraz zioła prowansalskie. Na sam koniec dodajemy pomidory, i smażymy przez około 2 minuty. Sos z mięsem mieszamy z ugotowanym ryżem. Smacznego

Klasyka Gotowania
Sałatka z selerem naciowym,ananasem i gotowanym kurczakiem 204

ugotowany filet z piersi kurczaka (ok. 400 g) 1 puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 5 łodyg selera naciowego 4 łyżki majonezu sól  świeżo mielony pieprz Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Ananasy i kukurydzę odsączyć z zalewy. Seler naciowy i ananasy pokroić na kawałki. Składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schłodzić

Kolorowa kuchnia Elki
Tropikalne szaszłyki z kurczaka na grilla 244

sylwetkę. SKŁADNIKI: - 1 pierś z kurczaka - 3 grube plastry świeżego ananasa - czerwona cebula - cukinia  przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę kroimy w dość spore części. Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku

SMYKWKUCHNI
chicken curry 153

czosnku 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 2/3 szklanki zielonej fasoli (mrożona) 200ml mleka kokosowego 1 łyżka cukru 1 łyżka sosu sojowego Sposób przyrządzenia : mięso z kurczaka myjemy i oczyszczamy, kroimy na kawałki czosnek kroimy na cienkie plasterki, cebulę w piórka, paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w ok. 2cm kawałki fasolę podgotowujemy

zobacz ich smak
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowa wędlina z szynkowaru 277

łyżeczki peklosmaczka  1,5 łyżeczki żelatyny wieprzowej 1 łyżka przyprawy John Przygotowanie: Filety z kurczaka, myjemy, osuszamy a następnie kroimy na cienkie plastry.    W miseczce mieszamy peklosmaczek z żelatyną oraz przyprawą.  Przyprawę wsypujemy do naczynia z pokrojonym mięsem  i mieszamy dokładnie, aby całe mięso było pokryte mieszanką.    Następnie układamy w szynkowarze plastry filetu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak zapieczony w warzywnym musie 196

Kurczak o smaku wielu pieczonych warzyw. Mięso jest bardzo aromatyczne i mięciutkie. 1 kg udek z kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Majeranek(...)czerwona papryka 3 łyżki natki pietruszki 5 pieczarek 1,5 cebuli 30 ml oleju Udka z kurczaka myjemy i dzielimy na części. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, ostrą papryką i majerankiem. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu. Wszystkie warzywa (papryka, pieczarki, cebula i natka pietruszki) kroimy w kosteczkę. 2/3 warzyw miksujemy na gładki krem w blenderze. Mieszamy z resztą warzyw. Wykładamy

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania