mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:98/774)

Chińska zupa wg Józefa 186

też jest ważne, szczególnie przy szczególnych okazjach. Może przydałby mi się serwis obiadowy karolina , ale bez niego też sobie poradziłam :) Składniki : mrożone chińskie warzywa, połowa z 450 g mięso z kurczaka i indyka po 20 dag mąka ziemniaczana, vegeta Natura sos sojowy przyprawa pięciu smaków masło do smażenia papryka i pieprz mieliny, sól Przygotowanie : Mięso kroimy w cienkie paseczki

Proste Potrawy
Dietetyczna pierś z kurczaka pieczona w folii 368

krucha i delikatna, że zniknęła w jeno popołudnie :-) Podaję przepis dla 4 osób: 2 podwójne piersi kurczaka 1 łyżka suszonego majeranku Kilka listków świeżej bazylii 4 liście laurowe Pieprz, sól do smaku 1 łyżka oleju Rękaw do pieczenia Sposób wykonania: Mięso umyć,   nasmarować olejem, natrzeć solą, pieprzem i włożyć do foliowego rękawa. Przed zamknięciem rękawa posypać piersi suszonym majerankiem

Na słodko lub wytrawnie
Kurczak z wolnego chowu z warzywami 229

oregano 3-4 ząbki czosnku sól pieprz oliwa Kurczak z wolnego chowu z warzywami – przepis Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Czosnek obieramy, nacieramy nim kurczaka i ząbki wkładamy pomiędzy skórę, a mięso. Cytrynę kroimy w ćwiartki i wkładamy do środka kurczaka. Warzywa kroimy w grube półplasterki (ćwiartki, tutaj jest dowolność) i układamy na blaszce do pieczenia. Polewamy odrobiną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrynowa saltimbocca z kurczaka 288

papryką, nasionami kopru włoskiego czy mielonym zielem angielskim. Takiego kurczaka przygotowałam do sałatki z pomidorów i brzoskwiń w tym przepisie.Druga metoda polega na owinięciu piersi kurczaka plasterkiem szynki lub boczku, który zapobiega wysychaniu mięsa i nadaje mu apetycznego, słono-wędzonego posmaku. Dodatkowo, w czasie smażenia szynka tworzy chrupiącą skorupkę, którą wprost uwielbiam! Przygotowując dzisiejsze danie zainspirowałam się włoską potrawą pochodzącą(...)mnie były to 3 piersi) kilka listków świeżej szałwii 6 plasterków szynki parmeńskiej (lub szwarcwaldzkiej, Jamon serrano) łyżka kaparów (opcjonalnie) oliwa pieprz cytryna Przygotowanie: Piersi kurczaka umyj, oczyść, każdą pierś przekrój na pół. Ułóż mięso na desce, przykryj folią plastikową i rozbij przy pomocy tłuczka. Delikatnie posyp pieprzem (soli nie używamy, ponieważ szynka jest słona). Na każdym kawałku kurczaka ułóż

Chilli Czosnek i Oliwa
Przepis na sałatke gyros 12454

kapusta pekińska 1 puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, marchewka, czerwona fasola) sól, pieprz przyprawa Gyros Kamis 1 czerwona cebula natka pietruszki i pomidorki koktajlowe do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka luzujemy z kości i skóry, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą Gyros, dodajemy olej, mieszamy i zostawiamy na 2 godziny w lodówce. Ogórki kiszone i pomidory kroimy w drobną kostkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z kurczakiem, warzywami w sosie pomidorowym oraz z fasolką / Pasta with chicken, vegetables in tomato sauce and string-b 156

Składniki / Ingredients: makaron cannoli / pasta cannoli 500 g mięsa mielonego z kurczaka / 500 g minced meat with chicken szczypta soli / pinch of salt 1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (Galeo) / 2 teaspoon s seasoning for chicken (Galeo) 50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesan sos pomidorowy / tomato sauce zielony groszek Bonduelle gotowane na parze(...)porcji: 4   Makaron gotujemy al dente (na moje naczynie żaroodporne zużyłam prawie całe opakowanie makaronu 500 g). Mięso smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy do mięsa szczyptę soli, przyprawę do kurczaka, czosnek i mieszamy. Całość dusimy około 20 minut. Boczek kroimy i smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni, później odsączamy go z nadmiaru tłuszczu. Blaszkę żaroodporną smarujemy masłem

Projekty ze smakiem
Tureckie pide z nadzieniem z kurczaka 1634

mąki pszennej (może być mieszana z razową pszenną) 250 ml letniej wody 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie 450 g mięsa z kurczaka (z udek) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta chili oregano majeranek tłuszcz do smażenia 1 op mozzarelli Mięso kroimy w kostkę, cebulę

Gotowanie jest łatwe
Indyk w migdałach 200

roztrzepane)100 g płatków migdałowychsólpieprzolej do smażeniaJuż od wielu lat widać, że Polacy pokochali mięso z indyka. W wielu rankingach widać, że stało się ono trzecim, najbardziej popularnym mięsem po kurczaku i wieprzowinie. Najprawdopodobniej indyki pojawiły się w Polsce około 1560 roku. Dzisiaj zaprezentuję troszkę inną wersję kotletów z indyka, które mogą urozmaicić nasz obiad.Mięso osuszyć, pokroić na plastry

Świat Domowej Kuchni
Kurczak w sosie pomarańczowym- Orange chicken 354

podudzi kurczaka125 ml soku pomarańczowego1 jajko3 łyżki sosu sojowego3 łyżki przyprawy curry 2 łyżeczki soli2 łyżeczki cukruokoło 4 łyżki mąkiokoło 4 łyżek mąki ziemniaczanejolej Wykonanie:Oczyścić kurczaka, odciąć mięso od kości. Pokroić na większe kawałki- kęsy.W misce rozbijamy jajko, dolewamy sok pomarańczowy, dodajemy sól, cukier, sos sojowy i curry. Łączymy i dodajemy kurczaka. Odstawiamy kurczaka na 20 min. Dodajemy

Smaki Edyty
Racuszki nadziewane mięsem 224

Dziś przepis na szybki i tani obiad z wykorzystaniem mięsa z rosołu.   Racuszki nadziewane mięsem są pyszne na ciepło jak i na zimo, 

magiczna kuchnia Kasi
Paszteciki z mięsem 344

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki z mięsem to idealny dodatek do czerwonego barszczu, danie na przyjęcie lub jako przekąska do zabrania

Marta Gotuje
Roladki z kurczaka faszerowane kaszą gryczaną, bryndzą i borówką brusznicą 153

Dzień dobry!Dzisiaj mam dla Was przepis inspirowany kuchnią małopolską, a dokładnie kurczakiem po krakowsku, który to jest faszerowany kaszą krakowską (która swoją drogą, również jest

Pora coś zjeść
Piersi kurczaka w krakersach 272

pomysł na urozmaicenie dań drobiowych. Piersi przygotowane w ten sposób będą miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Do przygotowania poniższego dania nie trzeba używać oleju, dzięki temu mięso nie będzie tłuste. Piersi kurczaka w krakersach możecie podać, np. z sosem jogurtowym lub czosnkowym i ulubioną sałatką.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g jogurtu naturalnego 100 g krakersów solonych(...)zalać jogurtem naturalnym i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień krakersy zmielić, np, za pomocą blendera. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Zamarynowane mięso obtoczyć w panierce krakersowej. Przygotowane kawałki kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około 25 minut (bez przykrycia). Mięso musi lekko się zarumienić

Ugotować
Kurczak z ciecierzycą duszony w pomidorach 220

rozgrzewające idealne na chłodne jesienne dni. Składniki: 1 słoik ciecierzycy 540 g 500 g filetu z kurczaka 1 puszka pomidorów 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia majeranek bazylię curry słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć

magiczna kuchnia Kasi
Soczysty kurczak w ulubionych przyprawach 138

Ponieważ ostatnio staram się unikać czerwonego mięsa, dzisiaj kurczak w całości oczywiście z garnka rzymskiego! Mam go od nie dawna i muszę sprawdzić jego możliwości! Ale nie martwcie się można go zastąpić naczyniem żaroodpornym! Tak, więc... SKŁADNIKI: 1,5 kg kurczak 1 łyżeczka chmeli-sumali 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 papryki słodkiej 1/2 papryki(...)moczymy w wodzie 20-30 min., smarujemy cienko olejem(lub używamy naczynia żaroodpornego- smarujemy olejem), wkładamy kurczaka w naczyniu do zimnego piekarnika, nagrzewamy do 100 stopni, potem do 220 i pieczemy z termoobiegiem 1,5 godz. po czym otwieramy naczynie, żeby zrumienić mięso przez 15min. i gotowe

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania