mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:98/774)

Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem 325

Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – to propozycja na obiad dla tych, co kochają sos miodowo-musztardowy i mięso z kurczaka :) Specjalnie dla mojego Męża użyłam udek filetowanych, bo gdy tylko widzi jakieś kości, czy chrząstki, to zawsze kręci nosem ;) Jeśli lubicie takie połączenia smaków, to może zaciekawią Was również te przepisy: Karkówka w marynacie miodowo

Kulinarne Przeboje
Zupa selerowo-jabłkowa (krem z selera korzeniowego) 155

małym ogniu, do chwili, aż warzywa i kurczak będą miękkie. Między czasie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z garnka wyławiamy liście laurowe i ziele angielskie. Wyjmujemy również mięso z kurczaka od tej chwili nie będzie nam potrzebne do zupy (możemy sobie je zjeść po zupce:-)).  Zupę z warzywami miksujemy. Uwaga to ma być krem, postarajmy się

IMPRESJA SMAKU
Pasztet drobiowo-pomidorowy 137

alternatywę. Nie trzeba przecież jeść sklepowego pasztetu, bardzo łatwo można go zrobić samemu w domu. Nie dość, że będzie zdrowo to o wiele smaczniej. Potrzebujemy: 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka (może być z rosołu) 0,5 kg wątróbki gęsiej 100 g kaszy manny 600 ml bulionu drobiowego (np. z gotowania mięsa) 2 jajka 2 łyżki oleju sól, pieprz

Marder&Marder Manufacture
Galaretka z kurczaka 643

posiekanej natki pietruszki 1 litr bulionu warzywnego żelatyna (ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu) 1. Ćwiartki i nóżki z kurczaka gotujemy wraz z przyprawami i pokrojoną w grube słupki marchewką przez około 40 minut. Studzimy, pozbywamy się skórek i kości. Mięso rozdrabniamy na nieduże kawałki. Marchewkę kroimy(...)kostkę. 2. W bulionie rozpuszczamy żelatynę (ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu). 3. Na dno naczyń (np. szklanek) wykładamy warstwami w preferowanej kolejności: posiekaną pietruszkę, groszek, marchewkę, mięso z kurczaka. 4. Do naczyń wlewamy gorący bulion. Pozostawiamy do przestudzenia, po czym wkładamy do lodówki, najlepiej na całą

Szefowa kuchni
Smażony ryż z kurczakiem 725

groszek. Zmniejszamy ogień, patelnię przykrywamy i gotujemy, aż groszek będzie miękki. Równocześnie na drugiej patelni smażymy pokrojone w kostkę i oprószone solą i pieprzem piersi  kurczaka. Gdy mięso będzie złociste dodajemy je do przesmażonych warzyw, dodajemy ryż i kurkumę. Wszystko razem smażymy przez kilka minut. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku. W kubeczku lub w misce(...)rozkłócamy jajko i delikatnie je solimy. Na rozgrzaną patelnię na której smażyliśmy mięso wlewamy jajko i smażymy omlet. Gdy omlet będzie gotowy zwijamy go w rulon i kroimy w cienkie paseczki. Ryż z kurczakiem wykładamy na talerz i dodajemy pokrojony omlet

Kulinarne przygody Gatity
proste curry z kurczaka 152

średnim ogniu 10-15 minut, aż kurczak nie będzie surowy. Dosypujemy curry i inne przyprawy i smażymy jeszcze chwile, uważamy by nie smażyć zbyt długo bo przesmażone mięso z kurczaka robi się twarde, suche i nieapetyczne. Zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy jogurt cały czas mieszając. Stawiamy z powrotem na ogniu i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Jeśli potrawa jest

Tanie przepisy studenckie
MOCNO PIKANTNE LECZO Z KASZĄ GRYCZANĄ 166

proste danie, ale nie oszczędzałam na pikantności :D Składniki (2 porcje) -200 g mięsa -300 g passaty/puszka pomidorów z puszki -300 g warzyw na patelnię* -90 g ugotowanej kaszy gryczanej -tłuszcz do smażenia -dodatkowo przyprawy:2 papryczki chili/ łyżeczka papryki ostrej  Przygotowanie: 1. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę przyprawiamy według uznania i smażymy. Zdejmujemy z patelni. 2. Wrzucamy warzywa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Grillowany filet z kurczaka 301

marynaty, którą go doprawimy. Marynata (składniki dla podwójnej piersi z kurczaka): 5 łyżek oliwy z oliwek 2 - 3 ząbki czosnku koperek 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz, vegeta opcjonalnie: skórka otarta z połowy cytryny Wykonanie: Pierś okrajamy z tłuszczu i błonek, zakrywamy folią spożywczą i rozbijamy przy pomocy młotka do mięsa. Przygotowujemy marynatę: ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy

Taste Of My Day
Pieczony kurczak z soczewicą 142

lodówki najlepiej na kilka godzin. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, kurczaka wraz z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i piec pod przykryciem przez 30 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, zmienić program na grill lub termoobieg i piec kolejne 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości mięsa i mocy piekarnika. Soczewicę namoczyć w wodzie przez 20 minut. Potem jeszcze

Moja Galeria Smaku
Pomidorowe udka z sałatką z sałaty masłowej i pomidora w sosie jogurtowym (kurczak) 351

udka zapiekane w piekarniku. Danie dla osób, które chcą przygotować dosyć szybki obiad. Przepis dodaje do akcji  Pudliszki -Pomidorowe inspiracje. Składniki na 4 porcje: do przygotowania mięsa 4 udka z kurczaka 3 łyżki ketchupu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowe 2 łyżki oliwy sól, pieprz mieszanka suszonych warzyw  suszony koperek 1 ząbek czosnku do przygotowania sałatki pół główki sałaty masłowej(...)osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem, a na sam koniec dodać plasterki czosnku. Na dno naczynia żaroodpornego wsypać suszone warzywa, dodać przyprawione mięso. W miseczce wymieszać: ketchup, koncentrat pomidorowy i oliwę. Przygotowaną marynatą posmarować udka z kurczaka. Na samym końcu posypać suszonym koperkiem. Piec pod przykryciem około 40-45 minut w 180°C. W międzyczasie przygotować sałatę: warzywa umyć

Ugotować
Flaczki cielęce w rosole 268

zimnej wodzie. Marchew, seler i pietruszkę obrać i opłukać. Pora dokładnie oczyścić i wypłukać. Do dużego garnka włożyć kurczaka, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Zalać wodą w takiej ilości, aby było jej mniej więcej kilka centymetrów wyżej nad poziom mięsa. Na wolnym ogniu zagotować wszystko. Po kilku minutach od zagotowania dodać marchew, seler, pietruszkę i pora. Gotować na minimalnym(...)mniejsze kawałki. Marchew, pietruszkę i seler pokroić w kostkę średniej wielkości. Do rosołu włożyć flaczki i przyprawić. Gotować przez około 10 minut na niewielkim ogniu. Na końcu dodać mięso z kurczaka i warzywa. Gdyby zupa była zbyt gęsta, wtedy można dolać wody. Wszystko razem ponownie zagotować i spróbować czy nie trzeba jeszcze doprawić. Podawać ze świeżym pieczywem. * Flaczki kupuję już

Codzienna kuchnia niecodzienna
KURCZAK W ZIELONYM SOSIE 188

Lekkie danie z kurczaka w aksamitnym sosie,pełnego szpinaku i natki i koperku.Szpinak nadaje sosu lekko kwaskowatego smaku co tak bardzo lubię w potrawach.   ugotowane mięso z kurczaka np.udka,piersi Sos: ~~~~~~~~~~~~~ 4 dag. masła 2 łyżki płaskie mąki 1.5 szkl. rosołu 0.5 szkl. śmietanki kremówki kilka liści szpinaku pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku sól sok z cytryny

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Biała zupa z quinoą 150

była gęsta) po tym czasie wyjmujemy kurczaka i liść laurowy, do zupy dolewamy mleko i całość blendujemy, w razie potrzeby doprawiamy, nalewamy do miseczek i przyozdabiamy kawałkami rwanego mięsa z kurczaka i posypujemy tymiankiem. Smacznego

Quinoa Raz!
Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym 148

proszku sól, pieprz   Ugotować wywar drobiowy z dodatkiem kostki bulionowej i listków laurowych. Mięso wyjąć i do garnka wrzucić pokrojone warzywa. (Papryka powinna być pokrojona w kostkę.) Mięso z kurczaka oddzielić od kości. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie - w zupie rozpuścić serek topiony. Całość doprawić do smaku (papryką, solą, pieprzem), dodać mięso i posypać koperkiem

Di gotuje
Skrzydełka w słodko- pikantnej marynacie 428

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na najlepsze skrzydełka! W marynacie z miodu, ostrej papryki, ketchupu i sosu sojowego. W smaku są

Marta Gotuje