mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:89/774)

Kurczak z grzybami 205

minut. Dzięki takiej obróbce, pierś będzie soczysta w środku, wypieczona i się nie przypali. No i nie wymaga rozbijania. Pamiętaj, że kurczak to nie kaczka czy wołowina i musi być dobrze wysmażony. Jeśli po rozkrojeniu mięso jest różowe w środku, wrzuć je spowrotem do pieca. Zjedzenie niedosmażonego mięsa może grozić różnymi nieprzyjemnościami, od sraczki po zarażenie salmonellą. Ok, cycki się(...)palnik. Poszatkuj natkę pietruszki, dorzuć i wymieszaj. Nie chcemy jej smażyć – dzięki temu smak będzie bardziej skoncentrowany w cząstkach liści i nie rozleje się po potrawie. Czas wyjąć kurczaka. Przełóż piersi na talerz i daj im parę minut na odpoczynek. W tym czasie przykryj je sosem z pieczarek, nałóż ziemniaki – ja podałem puree z tymiankiem (patrz tutaj ), nakryj

manslogblog
Kurczak Tikka masala 363

specjalnym śmietanowym sosie masala z pomidorów i aromatycznych przypraw, serwowanych na gorąco.Obłędne!Niesamowicie aromatyczne!Sycące!gwarantuję , że totalnie zakochacie się w tym smaku!Polecam!   SKŁADNIKI:( 2 porcje )MIĘSO:* filet z kurczaka – 1 szt* czosnek – 1 ząbek* starty imbir – 1 łyżeczka* oliwa – 1 łyżeczka* papryka słodka – 1 szczypta* garam masala – 1 łyżeczka* chili(...)cynamon –  szczypt* kurkuma – 1 szczypta* garam masala – 1 szczypta* mielony imbir – 1 szczypta* czosnek – 1 ząbek* oliwa – 1 łyżka  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:MIĘSO:Do miski dodajemy posiekany czosnek, starty imbir, garam masalę, paprykę , chili.Zalewamy olejem , dokładnie mieszamy i obtaczamy pokrojonego na kawałki kurczaka.Zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki – im dłużej będzie w lodówce

Ostra na Słodko
Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką 554

pieczarek 2 szalotki bądź 1 mała cebulka sól, pieprz przyprawa do kurczaka starty żółty ser 1 roztrzepane jajko olej do smażenia Paseczki ciasta francuskiego zaplatać naprzemiennie Mięso umyć, osuszyć. Filet z kurczaka rozkroić na mniejsze części (każdą połówkę na dwie lub trzy części). Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno

Ugotować
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 123

need more or less half n hour, seriously! Enjoy cooking! SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g pappardelle 1 pęczek (500 g) zielonych szparagów 1 spory pomidor 450 g mięsa z udek kurczaka 100 g sera typu Lazur 100 g jogurtu greckiego 30 g przecieru pomidoru sól, pieprz, tymianek, czosnek, ocet balsamiczny, oliwa INGREDIENTS (3 portions): 150 g pappardelle 1 bunch(...)niej obtocz, odstaw do lodówki. Zagotuj wodę i ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Umyj i osusz mięso. Przypraw je z obu stron solą i pieprzem, smaż na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Kiedy kurczak się z jednej strony przyrumieni przekręć go na drugą stronę i dorzuć na patelnię jogurt z serem (wcześniej pokrój ser na mniejsze kawałki

Martyna Cooks
Ryż z białym sosem – Kaszubskie smaki 225

więc czasem trzeba, tradycji dać upust ) , a mięsa z rosołu ,normalnie u mnie nikt nie tyka , więc czemu nie .. był też ryż z białym sosem..mniam Składniki : Kurczak z rosołu ( gotowane kawałki mięsa , można bez skóry ) około 3-4 szklanki rosołu 1 mała paczka rodzynek ( 200 g ) 1/2 kostki masła 1 łyżka oleju sól do smaku 2 łyżki cukru(...)się oburzać ) Mięso podsmażamy w rondelku ,na łyżce masła i oleju , aż ładnie się przypiecze ( jak na zdjęciu – zrumienione ślady ) Zalewamy rosołem , zmniejszamy ogień . Na patelni, roztapiamy resztę masła , na którym podsmażamy rodzynki , tylko do czasu, aż zrobią się okrągłe , ciągle mieszając , dodajemy mąkę , jak połączy się w ładną kremową zasmażkę , przelewamy do kurczaka , delikatnie mieszając ,żeby nie powstały

Ogrodnik w podróży
Filet z kurczaka w bazyliowym pesto z suszonymi pomidorami i mozzarellą 184

kulki sera mozzarella w zalewie Granulowany czosnek do smaku Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Filety z kurczaka opłukać z wierzchu ponacinać delikatnie  nożem tworząc kieszonki  tak aby nie przeciąć mięsa do końca, wysmarować mięso bazyliowym pesto, por i suszone pomidory pokroić na paseczki, powciskać  równomiernie w powstałe kieszonki , oprószyć solą

Wanilia i Kardamon
KURCZAK TIKKA MASALA 170

masala Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki chilli PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję i kroję w paski. Do miski przekładam składniki marynaty. Łącze dokładnie.  Mięso marynuje.  Wkładam do lodówki na min 30 min. Przekładam do woreczka do pieczenia. Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki
PASZTET Z ŻURAWINĄ 189

dodajemy do mięsa z kurczaka.Słoninę kroimy w grubą kostkę,wrzucamy na gorącą patelnię  i na małym ogniu topimy,dodajemy do niej cebulę w plastrach,dusimy.Dokładamy mięso z kurczaka,Smażymy podlewając odrobiną wody.Przyprawiamy przyprawą uniwersalna.Mieszamy.Po 20-30 min.studzimy.Na maszynkę do mielenia mięsa nakładamy sitko o średniej  średnicy i mielimy mięso z patelni  wraz z  wątróbkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pyzy z mięsem. 139

proponuję zrobienie z nich pyszny kluch z mięsem. Są łatwe w przygotowaniu i naprawdę pyszne, polane cebulką z masłem, myy co za smak :) do pyzów możecie użyć np: mięsa z kurczaka który został Wam z rosołu lub podsmażone tak jak ja zrobiłam. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 500g ugotowanych ziemniaków 200 g mąki ziemniaczanej 2 jajka sól do smaku(...)piersi z kurczaka 3 pieczarki sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy 1 cebula Wykonanie : Mięso umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na maśle razem z drobno pokrojonymi pieczarkami. Następnie dodać piersi , przyprawić solą i pieprzem lub vegetą. Dusić aż mięso zmięknie. Następnie przełożyć do blendera i zmiksować.Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, następnie

Sama słodycz i szczypta chili
Cordon bleu 3265

owinięty wokół plastra szlachetnej szynki i aromatycznego sera, choć są też znane odmiany z np. grzybami. Bodaj najpopularniejsze są wersje z cielęciny i kurczaka. To trochę kwestia gustu, ale z racji całkowicie bezproblemowej dostępności tego drugiego mięsa okazuje się, że danie przewidziane skądinąd na szczególne okazje i dla wyjątkowych gości może być również wprawdzie niebanalnym, ale jednak „szybkim obiadem(...)ilości tłuszczu. Mam też zwyczaj delikatnego przyprawienia sznycla nie tylko solą i pieprzem, ale również odrobiną tymianku i cząbru. Fakt, jestem przywiązany do połączenia tych dwóch przypraw z mięsem z kurczaka w ogólności, ale też wyjątkowo dobrze komponują się z konkretnie tym daniem. Jako dodatek proponuję natomiast gotowane warzywa – w szczególności ziemniaki, brokuł, kalafior czy brukselkę. Dobrym pomysłem jest dodatkowe

Kulinarna Pokusa
Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów 132

kilka liści z natki pietruszki – niewielki seler – cebula (obrana i opieczona nad palnikiem/ gazem, etc.) – kilka liści laurowych, ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz Wykonanie: Bulion: mięso opłukać (kurczaka można obrać ze skóry, jeśli jest dość tłusty); warzywa obrać, można pokroić. Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą, lekko podgotować, zebrać szumowiny. Dodać warzywa i przyprawy. Gotować

Pociąg Do Kuchni
Kurczak aksamitny 200

kurczaka z rondla , zalewę pozostawiłem. Kurczaka pokroiłem na nieduże porcje . Skropiłem częścią zalewy , w której kurczak się gotował. Pozostałą zalewę przecedziłem przez gęste sito , podałem jako sos do mięsa. Tego kurczak można podawać również na zimno

R'n'G Kitchen
Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym 386

minut Ilość porcji: 3 Składniki: 2 pojedyńcze piersi z kurczaka 1 brokuł 330ml śmietany 12% 100g żółtego sera 2 łyżki oleju Świeżo mielony pieprz, sól, przyprawa do kurczaka Makaron  Mięso myjemy i kroimy w kostkę. W miseczce umieszczamy olej oraz przyprawę do kurczaka. Do miseczki dorzucamy pokroonego  kurczaka i mieszamy składniki. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Nastawiamy wodę

Kolizje Smaków
Paszteciki z mięsem 159

był suchy, ma tworzyć zwarta masę ( jak na pasztet ). Farsz skosztować i ewentualnie jeszcze doprawić. * Mięso, jakiego użyłam do farszu, to jedna duża ćwiartka z kurczaka i kawałek łopatki wieprzowej. Oba rodzaje mięs ugotowałam(...)zwykły rosół,  z dodatkiem warzyw - marchewki, kawałka selera i pora oraz przypraw - soli, kilku ziarenek pieprzu, 2 ziaren ziela angielskiego, 2 liści laurowych. Po ugotowaniu i przestudzeniu, mięso ( z ćwiartki kurczaka zdjęłam skórę ) zmieliłam razem z warzywami z rosołu ( oprócz pora ). Po zmieleniu otrzymałam około 520 g farszu.    Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej

Opowieści z piekarnika
Placuszki z kurczaka z kiełkami fasoli mun 197

Lubię potrawy w których mięso jest połączone z warzywami tak by podawać je już bez dodatków typu kasze , ryż  czy ziemniaki. Placuszków z piersi kurczaka robię kilka wersji. Dziś postanowiłam zrobić wersję doprawioną przyprawami orientalnymi. A do tego pasowały mi kiełki fasoli mun. Są delikatne , chrupkie i doskonale łączą się z ostrymi smakami. Czas: 15 minut Składniki: 1 pojedyncza(...)ziemniaczanej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich 5 smaków szczypta pieprzu mielonego szczypta mielonego chili szczypta soli olej słonecznikowy do smażenia Pokroić bardzo drobno mięso z piersi kurczaka. Utrzeć ser żółty na tarce jarzynowej ( duże oczka).Kiełki pokroić na mniejsze kawałki ( jeśli były to kiełki konserwowe to odcedzić je przedtem). Wymieszać mięso z serem, jajkiem, kiełkami

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania