mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:93/774)

Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta 2965

efekt naprawdę wspaniały – szczególnie, jak mamy możliwość zaserwowania sałatki w przeźroczystej misce. Dzięki temu prostemu zabiegowi Twoi goście, oprócz smakowania - będą mogli podziwiać kolorowe warstwy w sałatce. Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Posypać przyprawą do gyrosa i polać olejem. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce minimum na 1 godzinę. Po tym czasie usmażyć(...)patelni na jasno złoty kolor. Nie należy smażyć zbyt długo, bo mięso zrobi się suche. Odsączyć na papierowym ręczniku i odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki a pomidory i ser feta w kostkę około 1 x 1 cm. Migdały zrumienić na suchej  patelni (bez dodatku tłuszczu). Przygotować sos czosnkowy. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać resztę składników

Świat Domowej Kuchni
Zupa pomidorowa na piersi kurczaka 137

przygotowania: Umytą (i oczyszczoną z błon) pierś z kurczaka kroimy na kilka mniejszych kawałków i wrzucamy do garnka z zimną wodą (wody w garnku około 3 litry). Gotujemy około pół godziny, następnie dorzucamy pietruszkę, seler, marchewki pokrojone, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek i szczyptę pieprzu. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa, doprawiamy pozostałymi przyprawami (bez natki) i koncentratem pomidorowym. Wlewamy(...)wyłączeniu gazu, wrzucamy makaron i natkę pietruszki, mieszamy i przykrywamy garnek, aby makaron "doszedł" - dzięki temu nie będzie rozgotowany, a natka pietruszki zachowa aromat i wartości odżywcze. Mięso z kurczaka można wyjąć, rozdrobnić i dodać ponownie do zupy lub wyławiać kawałki podczas nalewania na talerze. Można je też odłożyć, zamrozić, a jak się nazbiera przygotować pasztet lub bulionetkę mięsną

Kolorowy Przepisownik
Spring rolls 162

tylko od naszej fantazji i upodobań. Mogą to by nasze ulubione warzywa, grzyby, mięso, krewetki itd. Podajemy je z sosem lub dipem. Idealne jako przystawka lub przekąska.  Składniki:papier ryżowy makaron ryżowypierś kurczakasałatapapryka czerwonapapryka żółtaogóreksos sojowysól, pieprzolej sezamowy Przygotowanie:Zaczynamy od przygotowania kurczaka. Pierś kurczaka kroimy w cienkie plasterki, przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i smażymy kilka(...)możemy przystąpić do zwijania sajgonek.Papier ryżowy moczymy kilka sekund w ciepłej wodzie i wykładamy na blat lub deskę. Układamy na nim zwinięty liść sałaty, kawałek papryki, ogórka, plasterek mięsa z kurczaka, makaron ryżowy. Całość zwijamy lekko przyciskając. Nie wkładajmy zbyt dużo farszu, bo papier ryżowy może łatwo pękać. Gotowe Spring rolls podajemy z sosem np. gotowym słodko-pikantnym sosem chilli

Smakowity Blog Kulinarny
Rosół drobiowo-wołowy 159

ziarenka ziela angielskiego i pieprzu sól szczypta kurkumy dla koloru Wołowinę zalewam ok 3 litrami zimnej wody i gotuję ok 30 minut. Po tym czasie dodaję mięso z kurczaka i obrane warzywa. Cebulę przekrawam wcześniej na pół i przypalam na suchej patelni. (Jeśli gotuję rosół drobiowy, od razu zalewam mięso i warzywa zimną wodą i gotuję na małym ogniu

Smakołyki Asi
Kurczak,maślanka i mąka ziemniaczana czyli trzeszcząca panierka na kąskach. 135

był kurczak, ale nie mam czasu na gotowanie z pstrykaniem zdjęć i sięgam do mojego archiwum. Po pierwszym będę mieć więcej czasu, a więc będziemy na bieżąco. :) kg mięsa z kurczaka 0,5 l maślanki Panierka: łyżeczka pieprzu cayenne łyżka słodkiej papryki łyżeczka granulowanego czosnku szklanka mąki pszennej szklanka mąki ziemniaczanej łyżeczka soli łyżka suszonej cebuli łyżka oregano łyżeczka pieprzu

Dieta moja pasja
Polędwiczki z kurczaka – jak z KFC 2737

szczypta– chili – 1 szczypta– słodka papryka – 1 szczyptaDODATKOWO:– olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek. Kroimy w polędwiczki.Lekko rozbijamy. Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę. Wkładamy mięso. Obtaczamy. Zawijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. ( Musimy to zrobic , gdyż wtedy mięso „złapie smak

Ostra na Słodko
Kurczak pieczony 126

lubiącym drób. Łatwy sposób wykonania i mała ilość składników sprawia, że pysznego kurczaka chętnie przygotują nawet osoby mało obyte w kuchni. Dobry smak kurczaka nie tylko zależy od sposobu przygotowania, ale przede wszystkim od dobrej jakości mięsa. Do pieczenia staram się używać drobiu, który pochodzi z wolnego chowu i jego smak po przygotowaniu jest o wiele lepszy, niż tego pochodzącego(...)pieprz  30 g masła  100 ml wody  3 średnie marchewki  3 duże ziemniaki  Jak zrobić pieczonego kurczaka? Kurczaka umyć, dokładnie oczyścić z pozostałości piór i osuszyć ręcznikiem papierowym.  Mięso natrzeć solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Z wierzchu posmarować roztopionym masłem.  Do wnętrza kurczaka włożyć obrane i pokrojone w ćwiartki cebule oraz kawałeczki cytryny

Kuchcik gotuje
Jajka Wielkanocne z mięsnej galarety 1030

części rodziny.UWAGA! Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka!Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem (wyparzyć). Ostawić do całkowitego wysuszenia. Mięso z kurczaka umyć i przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować na małym ogniu z dodatkiem włoszczyzny i przypraw do miękkości. Mięso wyjąć z wywaru i pozostawić do wystygnięcia.Wywar przecedzić

Świat Domowej Kuchni
Pomidorowe chutney 151

czerwonej cebuli. Używam go głównie jako dodatku do serów żółtych. Drugi typ chutney jakie robię to to wykonane z pomidorów. Jego używam go do kanapek, mięs, głównie mięsa z kurczaka, również podaję je z serami. Tak naprawdę oba rodzaje chutney idealnie naddają się zarówno do mięs jak i do warzyw. Można je wykonać w mniej lub bardziej pikantnej formie. Wszystko

mecooks
Potrawka z kurczakiem, liśćmi szpinaku i makaronem 123

Szybki i bardzo prosty pomysł na danie z kurczaka. Miękkie mięso, soczysta marchewka i kremowy sos z posmakiem czosnku. Sytości nadaje makaron! 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 2 garści świeżych liści szpinaku 1 marchewka 300 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka przyprawy typu Kucharek 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej

VioletoweKucharzenie
5 smacznych pomysłów na kurczaka 296

Przepisy na kurczaka cieszą się u mnie niezwykłą popularnością, ale czemu się dziwić, kiedy większość populacji lubi to mięso za szybkość i łatwość w przygotowaniu. Mięso z kurczaka jest niskokaloryczne, a także zawiera bardzo dużą ilość białka. Kurczak jest bowiem niezastąpionym produktem dla osób będących na diecie, sportowców, jak i tych, którzy lubią szybkie dania. Specjalnie dla Was wybrałam najciekawsze

Kuchnia Bazylii
KĄSKI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 110

wsypać do miseczki, dodać odrobinę bułki tartej (ilość płatków i bułki tartej dodawałam "na oko"). Jajko roztłuc w drugiej miseczce. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku a następnie dokładnie w panierce w płatków i bułki tartej, dociskać aby mięso dobrze obkleiło się płatkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, lekko podsmażyć kawałki mięsa w panierce z obu stron. Następnie

Zrób to smacznie
Kurczak w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami 185

wino i smażyć aż cały płyn wyparyje, mieszać cały czas. Dodać umyte, osuszone i przekrojone na pół pieczarki, wymieszać. Dodać kawałki kurczaka, wlać pomidory z puszki, pokrojone suszone pomidory, przecier pomidorowy, trochę wody. Tylko tyle żeby kawałki mięsa były przykryte w 3-4 wysokości. Zagotować, sprawdzić smak. Jeśli lubicie bardziej(...)ostre dodać trochę chilli. Gotować około 15-20 minut na bardzo małym ogniu. Można wlać śmietanę i wymieszać. Obsypać posiekaną natką pietruszki. Ja podałam z makaronem, obłożonym kawałkami mięsa z kurczaka, polany sosem i udekorowany z chrupiącym bekonem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
SZYBKIE MIĘSKO DO KANAPEK 111

kurczaka 5 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki przypraw :chilli, pieprz, vegeta, czerwona papryka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z kurczaka myję a następnie kroję w nierówne kawałki. Doprawiam przyprawami . Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Smażę mięso na dużym ogniu. Kiedy mięso po obu stronach będzie rumiane zmniejszam ogień. Dolewam sos sojowy. Całość duszę aż będzie brązowe. Za pomocą

Gotowanie Patki
Cukinia faszerowana kuskusem, marchewką i kurczakiem 172

Cukinia to warzywo idealne do faszerowania. Jeżeli znudziła się Wam wersja nadzienia z mięsem mielonym , to zachęcam do przygotowania cukinii zapiekanej z kaszą kuskus, marchewką oraz kawałkami udek z kurczaka.  Składniki na 2-3 porcje: 2 duże cukinie 4 wyluzowane udka z kurczaka (bez kości i skóry) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 pomidor malinowy 1 marchewka 1-2 ząbki(...)wydrążony miąższ nie będzie potrzebny do tego dania! Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i przesmażyć udka z kurczaka. Gdy mięso będzie usmażone to przełożyć je na talerz. Na tą samą patelnię wlać odrobinę oleju. Wsypać czosnek. Gdy lekko się przesmaży to dodać marchewkę. Całość zalać odrobiną wodą. Smażyć

Ugotować
Zapiekanka z bułki paryskiej z kurczakiem 297

Szybka i łatwa propozycja obiadowa dla zabieganych, do wykorzystania lekko czerstwa bułka paryska, dodatek mięsa z kurczaka sprawia że staje się pożywna, delikatna w smaku, z chęcią zjedzą ją również najmłodsi, polecam jako danie obiadowe czy sposób na ciepłą kolację. Składniki:           1 długa bułka paryska lekko czerstwa 1 podwójny filet z kurczaka 1 łyżeczka suszonej(...)mleka 2% 15 dag sera mozzarella w bloku sól do smaku pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie dania: Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, tak samo umytego pora. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy mięso, oprószamy suszoną natką pietruszki, przesmażamy 3 minuty, po czym dodajemy pora i całość dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem

Wanilia i Kardamon
Zupa ziemniaczana- kartoflanka 92

Pyszna, pożywna i łatwa w przygotowaniu.  Składniki: ½ kg ziemniaków 2 pory 1 pęczek natki pietruszki 5 szklanek wywaru warzywnego z kostki sól, pieprz gałka muszkatołowa 30 dag mięsa z kurczaka Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pory w plasterki, natomiast natkę posiekać. Wywar podgrzać, dodać mięso, warzywa oraz zieleninę. Gotować do miękkości około 40 minut. Pod koniec gotowania doprawić

Tradycyjna Kuchnia
Piersi z kurczaka zapiekane z młodą kapustą 261

pokroić na 2 części (łącznie muszą być 4 kawałki). Mięso przyprawić z obu stron solą, pieprzem i ostrą papryką. Na kapustę wyłożyć podsmażoną cebulę, następnie połowę boczku, przyprawione mięso z kurczaka. Piersi posmarować majonezem. Na sam koniec całość zalać ketczupem i śmietaną (najlepiej te 2 składniki połączyć w miseczce). Wierzch zapiekanki posypać żółtym serem i resztą boczku. Zapiekać około

Ugotować
Zapiekanka z Ugotowanych Warzyw 177

rosołu, bulionu czy barszczu. Ja wykorzystuję warzywa i mięso na których gotowałam barszcz czerwony. Zapiekanka jest prosta, szybko się ją robi i jest pyszna. Składniki: ugotowane ważywa ugotowane mięso np. kurczak 3 łyżki śmietany starty ser oregano pieprz czerwona słodka papryka Wykonanie: Warzywa pokroić w plastry, mięso pokroić na mniejsze kawałki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim warzywa, mięso

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania