mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:84/774)

Zielona zupa warzywna z kurczakiem / Green vegetable soup with chicken 239

Chyba każdy lubi zjeść sobie pyszną i sycącą zupę w chłodny jesienny wieczór po ciężkim dniu pracy. Szczególnie taką, która jest nieszczególnie trudna w przygotowaniu:) Proponuję

karmelowy
Mini babeczki grzybowe 155

camembert z ziołami, co dodatkowo podkręca cały aromat. Myślę, że z każdym kęsem przeniesiecie się na skraj pachnącego jesiennego lasu, wypełnionego skarbami natury. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany 2 cebule 1 zupa borowikowa Winiary 2 szklanki wody Sól Pieprz 200 g pieczarek 20 g suszonych podgrzybków 100 g sera camembert z ziołami 1 arkusz(...)ciasta francuskiego (300 g) Suszone podgrzybki zalewamy wodą na całą noc. Filet z piersi kurczaka kroimy w cienkie plastry  i przyprawiamy przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Smażymy na rumiano z każdej strony, przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Przesmażamy ją na patelni po smażeniu kurczaka. Gdy delikatnie zmięknie dokładamy pokrojone w plastry pieczarki. Przesmażoną cebulę

VioletoweKucharzenie
Jesienne curry z dynią i kurczakiem / Pumpkin and chicken fall curry 190

Jesień w pełni, nadszedł więc czas na potrawy sycące i bardzo rozgrzewające. Z mojego doświadczenia wynika, że nic nie rozgrzewa bardziej niż porządne indyjskie curry. Tym

karmelowy
Kurczak nadziewany brokułami 1633

gdzie ta wiosna?! Szaro i ponuro, a do tego przyplątało mi się choróbsko ;/ Na poprawę humoru, proponuje delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem jednego z moich ulubionych warzyw- brokuła!:)) Zachęcam!:) Z przepisu powstały 4 porcje. Składniki: podwójna pierś z kurczaka brokuł 2 papryczki chili szklanka mleka łyżka mąki łyżka masła 2 serki topione śmietankowe pieprz, sól W każdej z połówek(...)wycinamy kieszonkę. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Brokuła w całości wkładamy do wrzącej wody na 5 minut. Studzimy. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Dolewamy mleko, ciągle mieszając. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodajemy serki, doprowadzamy do wrzenia,  mieszamy do połączenia składników. Zdejmujemy z gazu.  Papryczki siekamy drobniutko, brokuła kroimy na mniejsze różyczki, dodajemy

Czerwona Porzeczka
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 468

sporo świeżo mielonego kolorowego pieprzu- conajmniej 2-10 łyżek tłuszczu*** - W pierwszej wersji miałam mięsa pieczone: indyk (cała pierś), pałki od kurczaka, kawałek wołowiny i wieprzowiny; gotowane mięso od: perliczki i kurczaka ; Drób jeżeli miał skórkę to mieliłam razem z nią.   - W drugiej wersji miałam: pieczone: karkówkę, łopatkę, biodrówkę, szynkę, odkrojone chude kawałki od podgardla (polecam dają super

Smaczne Zdrowe
Pasztet drobiowo-warzywny 251

zdrowe warzywa oraz gotowane mięso zawsze zostaje i nikt nie ma na nie ochoty a przecież nawet na szyjce indyka znajduje się bardzo dużo smacznego mięsa, nie wspominając o udkach czy skrzydełkach kurczaka... No cóż, do najpiękniejszych to rozgotowane mięso nie należy, dlatego zawsze na sitku odcedzam rosół od reszty, dodaję pokrojoną marchewkę i podaję rosół z makaronem i natką(...)mięsa z rosołu, należy wszystkie składniki ugotować w wodzie do miękkości): 2 spore marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera por nać pietruszki mięso z szyjki indyka mięso z trzech udek kurczaka oraz dwóch skrzydełek cebula 5 suszonych podgrzybków kminek sól pieprz suszona żurawina do posypania opcjonalnie Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie

Mango Papaja
Pierś kurczaka z pesto bazyliowym i groszkiem 221

drobiową z sosem z bazyliowego pesto i śmietany. Danie jest wyraziste w smaku, dlatego najlepiej podawać je z delikatnymi dodatkami np. z kopytkami lub gnocchi. ok. 400 g mięsa z piersi kurczaka 1 mały słoik pesto bazyliowego (190 g) 150 ml śmietanki 30% 1 szklanka groszku konserwowego kilka plasterków cienko pokrojonej wędliny drobiowej (tyle ile kawałków kurczaka) szczypta soli szczypta

Bullio
Grillowana pierś z kurczaka z sosem gorgonzola 409

gorgonzola, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, 1 łyżeczki suszonego oregano, 1 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżek oliwy, oleju. Przygotowanie dania rozpocząłem od przygotowania jego najważniejszego elementu, to jest mięsa. Od piersi kurczaka oddzieliłem polędwiczki i oczyściłem mięso z wszelkich błon. Posypałem je z obu stron niewielką ilością soli, czarnym świeżo zmielonym pieprzem oraz łyżeczką suszonego oregano. Przez praskę przecisnąłem

Wyprawy kulinarne
PIEKIELNA KUCHNIA DLA LEOSIA / COOK&HELP – warto pomagać! 165

Jak już wiecie kilka dni temu, dokładnie w niedzielę 19.10 wzięłam udział w fantastycznym wydarzeniu, jakim był piknik charytatywny „Piekielna kuchnia dla Leosia” / Cook

Ostra na Słodko
Pomidorowy kurczak z winem 332

danie przypomina w smaku spaghetti choć z całą pewnością nim nie jest . ;-) Mięso  piersi kurczaka d ługo duszone w winie zyskuje wspaniałego aromat u. Jes t miękkie, rozpływa się w ustac h. Ważne by dobrać wino, które napra wdę nam smakuje (nie przy padkowe), bo całe danie zyskuje jego smak i aromat.   2 duże piersi z kurczaka(...)łyżki mąki olej, masło sól, pieprz, papryka ostra, papryka ostra, zioła prowansalskie    1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Wkładamy do miski, dolewamy trochę oleju i dosypujemy przypraw: soli, pieprzu, obie papryki. Odstawiamy miskę z mięsem na około 30 minut do lodówki. 2. Kroimy cebulę w kostkę, następnie smażymy ją. Dodajemy sól i pieprz do smaku

Szefowa kuchni
Risotto grzybowe z kurczakiem / Mushroom risotto with chicken 288

Wstyd się przyznać, że nigdy wcześniej nie robiłam w domu risotta… Wprawdzie zdarzało się, że gdzieś na warsztatach widziałam jak to robią, więc generalnie ogólne

karmelowy
Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą 241

Szybki w przygotowaniu pomysł na obiad z kurczakiem. Smaki idealnie się równoważą. Ostre papryki i słodycz fasolki i kukurydzy. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Słodka czerwona papryka Liść lubczyku Sól Pieprz 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 4 łyżki słodkiej kukurydzy 4 łyżki czerwonej fasoli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka wody Olej(...)smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka. Przesmażamy kilka minut. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę czerwoną oraz żółtą paprykę. Podlewamy wodą oraz dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą

VioletoweKucharzenie
POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIESNE SZASZLYKI 134

POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIĘSNE SZASZŁYKI Przedstawiam Wam przepis na szaszłyki mięsne ... bardzo kolorowe :)  Szaszłyki te składają się z różnych rodzajów mięsa oraz warzyw, dlatego pamiętajcie, że, aby wszystkie składniki były jednocześnie gotowe do spożycia, powinny być mniej więcej tej samej wielkości.  Moi Drodzy, szaszłyki te pochodzą z mojego zbioru wypróbowanych przepisów, więc gorąco polecam. Możecie wprowadzać nowe(...)jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 2 cebule 100g małych pieczarek 1 papryczka chili 1 pęczek tymianku 1 łyżka marynowanych ziaren zielonego pieprzu 3 ząbki czosnku 3/4 szklanki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mięso myjemy, osuszamy - kroimy w kostkę. Krok 2. Paprykę oraz pieczarki oczyszczamy

Moja Książka Kucharska
Ogórkowa po staropolsku (z mięsem) 218

znajdować się miejsce na mięso, dlatego w tej zupie zawarte jest coś treściwego. Nie jest ona dietetyczna. My studenci raczej nie mamy czasu na robienie dwóch dań obiadowych (o ile robimy jakiekolwiek ciepłe posiłki ^^). Natomiast to bardzo szybki przepis na zupkę taką jak u mamy, czyli pyszne ciepłe danie :)Składniki na duży garnek:2 ćwiartki kurczaka lub indykaWoreczek kiszonych ogórkówOk(...)koperku jarzynka na oko do smaku :D 6x pieprz w ziarnkach  3x liść laurowy (większy) 3x ziele angielskie 1,5 kostki rosołowej Przepis:Czyścimy mięso (najlepiej kurczaka, ze względu na mniejszą zawartość tłuszczu niż u indyka) i dzielimy na 4 części (2 pałki, 2 udka). Wkładamy mięso do dużego garnka zalanego zimną wodą. Ziemniaki obieramy

WeAreCrazy