mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:103/774)

AZJATYCKI BIGOS 110

pokroić w cienkie plasterki. Dodać jasny sos sojowy i szczyptę pieprzu. Wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny.  Rozgrzać wok. Wlać olej ryżowy i wrzucić kurczaka. Kiedy mięso się przysmaży dodać obraną i pokrojoną w cienkie plasterki marchew, ziele angielskie i liście laurowe ( marchew można zetrzeć na tarce ).  Kapustę poszatkować i dodać do gotującego się kurczaka. Zalać

Kuchnia Paulettes
saltimbocca z polędwicy 165

Danie bardzo mi się spodobało, zawiera bowiem wiele rzeczy, które bardzo lubię. Wygląda bardzo elegancko, przy tym jest łatwe i szybkie do zrobienia. Choć przepis był właściwie na mięso z kurczaka, ja zdecydowałam się na wersję z polędwicy wieprzowej. Całość podana z aromatyczną kaszą i esencjonalnym sosem jest naprawdę świetna! Polecam na lekki obiad albo ciepłą kolację! składniki: mięso: polędwica

6niebo
WIOSENNA ZUPA SZCZAWIOWA 102

kurczaka świeży lubczyk - gałązka 4 ziemniaki 1 duża marchew z pietruszką sól pieprz posiekaną natka pietruszki jogurt naturalny ugotowane jajka na twardo 2 ziela angielskiego 1 listek laurowy *************************************** Mięso z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka z wodą .Dodajemy obarna marchew i pietruszkę.Dorzucamy ziele angielskie i llaurowy.Gotujemy wywar ,dokładając świeży lubczyk.Ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy w kostkę ,dodajemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak w estragonie 236

przez 10 minut. Sprawdzamy, czy mięso jest dogotowane, odkrawamy kawałek z najgrubszej jego części. Jeśli wyciekający sok nie będzie przezroczysty, gotujemy jeszcze kilka minut, po czym znowu sprawdzamy mięso. Wyjmujemy kurczaka z patelni, a pozostały na patelni płyn doprowadzamy do wrzenia, wlewamy śmietanę i starannie mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Polewamy sosem kurczaka i posypujemy świeżym estragonem. Podajemy

Smakowity Blog Kulinarny
Roladki drobiowe z omletem i papryką 246

kawałki. 4 pojedyncze piersi kurczaka (ewentualnie 2 piersi indyka) 4 jajka + 4 łyżeczki mleka + 4 łyżeczki mąki + szczypta przyprawy uniwersalnej papryka konserwowa 2-3 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki 3/4 – 1 szkl. bulionu sól, pieprz masło/olej Każdy filet nacinamy po długości, tak by otrzymać większy kawałek. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem

Smaki Na Talerzu
Kukurydziane roladki z kurczaka 222

Obtaczać w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)     Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad Tagged: filet z kurczaka , kukurydza , mozzarella

https:KKuchniaMniam
Sałatka warstwowa z kurczakiem i serkiem feta 3431

serem feta. Dzięki temu, że feta jest bardzo słona, do sałatki nie dodajemy żadnych przypraw - a mimo to smakuje wyśmienicie. W oryginalnym przepisie zmieniłam jedynie proporcje składników. Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na patelni z dodatkiem przyprawy do drobiu. Odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską pokroić w paseczki, pomidory w drobną kostkę, a ser feta w kostkę

Świat Domowej Kuchni
Kurczak po żydowsku. Kurczak z piekarnika w pikantnym sosie. 254

oleju do odparowania wody. Naczynie żąroodporne wysmarowałam delikatnie olejem, ułożyłam w nim kawałki kurczaka. Na kurczaku rozłożyłam równomiernie pieczarki i pokrojone w plastry ogórki po żydowsku. W małym garnuszku przygotowałam sos: wymieszałam trzy łyżki zalewy z ogórków z trzema łyżkami keczupu. Powstałym sosem zalałam mięso. Naczynie(...)wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam około godzinę w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Przez pierwsze 40 minut piekłam pod przykryciem, resztę czasu bez. Kiedy skórka na kurczaku jest zrumieniona, mięso miękkie, a sos gęsty i w połowie odparowany, kurczak jest gotowy. Ja swojego kurczaka podłam z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
STRIPSY Z KURCZAKA Z SIEMIENIEM LNIANYM 158

smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej Olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję a następnie kroję w paski ok 2 cm grubości. Do jednej miski wsypuję mąkę razową oraz mielone siemię lniane. Mieszam ze sobą. Do drugiej miski wbijam jajka. Mięso doprawiam dokładnie. Nastepnie na rozgrzaną patelnię wylewam olej rzepakowy. Stripsy maczam w jajku a następnie

Gotowanie Patki
POMARAŃCZOWE UDKA 162

łodyg kolendy 1 łyżka pieprzu 1 woreczek do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Pałki z kurczaka myję, zdejmuję skórę i odcinam kość. Przekładam do miseczki. Dodaję sos solowy następnie świeżą kolendrę, pieprz. Dodaję dalej 2 łyżki miodu. Z całej pomarańczy wyciskam dok. Wlewam do mięsa. Całość ze sobą łączę. Wkładam do lodówki na min 2,godz. Następnie przekładam do woreczka

Gotowanie Patki
Domowa wędlina z kurczaka w słoiczkach 421

beztroskich dni... Domowa wędlina z kurczaka w słoiczkach SKŁADNIKI: 5 szt podudzia z kurczaka 1 łyżka majeranku 3/4 łyżeczki soli peklowej 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 3 ziarna ziela angielskiego 3 listki laurowe 1 łyżeczka suchej żelatyny 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego       PRZYGOTOWANIE: Z mięsa usuwamy kości i skórę, a mięso kroimy na kawałki. Dodajemy przyprawy i żelatynę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kąski kurczaka w płatkach 90

Przekładamy do miski, wlewamy jogurt naturalny, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20 minut. Płatki kukurydziane drobno kruszymy (ja wsypywałam partiami do woreczka i rozbijałam tłuczkiem do mięsa). Kawałki kurczaka wyjmujemy pojedynczo z "sosu", obtaczamy w pokruszonych płatkach i układamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Można skropić odrobiną oliwy z oliwek, ale nie jest to konieczne. Zapiekamy około

Kolorowy Przepisownik
Pieczarkowa z kurczakiem i serem 117

Najlepsza pieczarkowa jaką jadłam! Aromatyczna, gęsta i z ciągnącym serem w środku. Polecam na jesienne rozgrzanie! 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 marchewka 1 korzeń pietruszki Kawałek korzenia selera 250 g pieczarek 1,5 litra bulionu wołowego 100 g kremowego serka topionego Gouda 100 g żółtego sera Sól Pieprz Świeży koperek(...)posypania Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa, odstawiamy na kilka minut. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki siekamy bardzo drobno. Kilka możemy pokroić w plastry. Marchew, seler i pietruszkę obieramy. Kroimy w cienkie paseczki. W garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Dodajemy kurczaka, chwilę podsmażamy. Wsypujemy pokrojone pieczarki i resztę warzyw. Mieszamy i przesmażamy kilka minut. Całość zalewamy

VioletoweKucharzenie
Czosnkowy kurczak grillowany 178

c.d.n .  Składniki na 2 porcje: 2 podwójne piersi z kurczaka - duże 1-2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego sos czosnkowy FOLWARK - do zamarynowania mięsa sól, pieprz ziołowy - do smaku olej rzepakowy - do smażenia Piersi z kurczaka dokładnie umyć pod gorącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na połówki i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić z obydwu stron solą, pieprzem ziołowym(...)Odstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godzin do przesiąknięcia smakami - ja preferuję pozostawić je w lodówce na noc . Na godzinę przed smażeniem, wyjąć kurczaka z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej - złota zasada smażenia mięsa zakazuje przyrządzać je zimne, bo wtedy włókna mięsa w szoku termicznym zbytnio się obkurczają i potrawa może wyjść twardawa . Tuż przed smażeniem mięso polać lekko

Grunt to przepis!