mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:103/774)

Sałatka warstwowa z kurczakiem i serkiem feta 3456

serem feta. Dzięki temu, że feta jest bardzo słona, do sałatki nie dodajemy żadnych przypraw - a mimo to smakuje wyśmienicie. W oryginalnym przepisie zmieniłam jedynie proporcje składników. Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na patelni z dodatkiem przyprawy do drobiu. Odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską pokroić w paseczki, pomidory w drobną kostkę, a ser feta w kostkę

Świat Domowej Kuchni
Kurczak po żydowsku. Kurczak z piekarnika w pikantnym sosie. 276

oleju do odparowania wody. Naczynie żąroodporne wysmarowałam delikatnie olejem, ułożyłam w nim kawałki kurczaka. Na kurczaku rozłożyłam równomiernie pieczarki i pokrojone w plastry ogórki po żydowsku. W małym garnuszku przygotowałam sos: wymieszałam trzy łyżki zalewy z ogórków z trzema łyżkami keczupu. Powstałym sosem zalałam mięso. Naczynie(...)wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika i piekłam około godzinę w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Przez pierwsze 40 minut piekłam pod przykryciem, resztę czasu bez. Kiedy skórka na kurczaku jest zrumieniona, mięso miękkie, a sos gęsty i w połowie odparowany, kurczak jest gotowy. Ja swojego kurczaka podłam z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
STRIPSY Z KURCZAKA Z SIEMIENIEM LNIANYM 176

smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej Olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję a następnie kroję w paski ok 2 cm grubości. Do jednej miski wsypuję mąkę razową oraz mielone siemię lniane. Mieszam ze sobą. Do drugiej miski wbijam jajka. Mięso doprawiam dokładnie. Nastepnie na rozgrzaną patelnię wylewam olej rzepakowy. Stripsy maczam w jajku a następnie

Gotowanie Patki
POMARAŃCZOWE UDKA 178

łodyg kolendy 1 łyżka pieprzu 1 woreczek do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Pałki z kurczaka myję, zdejmuję skórę i odcinam kość. Przekładam do miseczki. Dodaję sos solowy następnie świeżą kolendrę, pieprz. Dodaję dalej 2 łyżki miodu. Z całej pomarańczy wyciskam dok. Wlewam do mięsa. Całość ze sobą łączę. Wkładam do lodówki na min 2,godz. Następnie przekładam do woreczka

Gotowanie Patki
Domowa wędlina z kurczaka w słoiczkach 445

beztroskich dni... Domowa wędlina z kurczaka w słoiczkach SKŁADNIKI: 5 szt podudzia z kurczaka 1 łyżka majeranku 3/4 łyżeczki soli peklowej 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 3 ziarna ziela angielskiego 3 listki laurowe 1 łyżeczka suchej żelatyny 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego       PRZYGOTOWANIE: Z mięsa usuwamy kości i skórę, a mięso kroimy na kawałki. Dodajemy przyprawy i żelatynę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kąski kurczaka w płatkach 107

Przekładamy do miski, wlewamy jogurt naturalny, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 20 minut. Płatki kukurydziane drobno kruszymy (ja wsypywałam partiami do woreczka i rozbijałam tłuczkiem do mięsa). Kawałki kurczaka wyjmujemy pojedynczo z "sosu", obtaczamy w pokruszonych płatkach i układamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Można skropić odrobiną oliwy z oliwek, ale nie jest to konieczne. Zapiekamy około

Kolorowy Przepisownik
Pieczarkowa z kurczakiem i serem 135

Najlepsza pieczarkowa jaką jadłam! Aromatyczna, gęsta i z ciągnącym serem w środku. Polecam na jesienne rozgrzanie! 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 marchewka 1 korzeń pietruszki Kawałek korzenia selera 250 g pieczarek 1,5 litra bulionu wołowego 100 g kremowego serka topionego Gouda 100 g żółtego sera Sól Pieprz Świeży koperek(...)posypania Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa, odstawiamy na kilka minut. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki siekamy bardzo drobno. Kilka możemy pokroić w plastry. Marchew, seler i pietruszkę obieramy. Kroimy w cienkie paseczki. W garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Dodajemy kurczaka, chwilę podsmażamy. Wsypujemy pokrojone pieczarki i resztę warzyw. Mieszamy i przesmażamy kilka minut. Całość zalewamy

VioletoweKucharzenie
Czosnkowy kurczak grillowany 194

c.d.n .  Składniki na 2 porcje: 2 podwójne piersi z kurczaka - duże 1-2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego sos czosnkowy FOLWARK - do zamarynowania mięsa sól, pieprz ziołowy - do smaku olej rzepakowy - do smażenia Piersi z kurczaka dokładnie umyć pod gorącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na połówki i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić z obydwu stron solą, pieprzem ziołowym(...)Odstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godzin do przesiąknięcia smakami - ja preferuję pozostawić je w lodówce na noc . Na godzinę przed smażeniem, wyjąć kurczaka z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej - złota zasada smażenia mięsa zakazuje przyrządzać je zimne, bo wtedy włókna mięsa w szoku termicznym zbytnio się obkurczają i potrawa może wyjść twardawa . Tuż przed smażeniem mięso polać lekko

Grunt to przepis!
Rillettess de porc – wieprzowina po francusku, do chleba 317

Rillettes to francuski sposób przygotowania mięsa – wieprzowego, króliczego, dziczyzny, drobiu (kurczak, gęś, kaczka), mięsa ryb (łosoś, tuńczyk, pstrąg) lub owoców morza (kraby, raki) polegający na gotowaniu jego kawałków w niedużej ilości tłuszczu. Miękkie mięso rozpada się na niteczki, a w czasie schładzania wytopiony i dodany do potrawy tłuszcz twardnieją – powstaje pyszne, gęste smarowidło – perfekcyjny pocieszyciel i towarzysz na jesienne

Karo in the Kitchen
Galaretka z kurczaka 390

ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu) vegeta, sól, pieprz 1. Ćwiartki i nóżki z kurczaka gotujemy wraz z przyprawami (vegeta, sól, pieprz) i pokrojoną w grube słupki marchewką przez około 40 minut. Studzimy, pozbywamy się skórek i kości, por i pietruszka nie będą potrzebne. Mięso rozdrabniamy na nieduże kawałki. Marchewkę(...)kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 2. Bulion przecedzamy przez sitko, rozpuszczamy w nim żelatynę. 3. Na dno naczyń wykładamy warstwami w preferowanej kolejności: marchewkę, mięso z kurczaka, szczypiorek i kukurydzę. 4. Do naczyń wlewamy gorący bulion. Pozostawiamy do przestudzenia, po czym wkładamy do lodówki, najlepiej na całą

Szefowa kuchni
DROBIOWA WĘDLINA NA KANAPKI 162

SKŁADNIKI: 1 kg fileta z kurczaka lub indyka Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki czosnku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki mielona 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka lubczyku PRZYGOTOWANIE:  Mięso dokładnie myję. Rozkrajam w poprzech. Lekko rozbijam tłuczkiem. W miseczce łącze ze sobą wszystkie składniki marynaty. Nacieram mięso dokładnie a następnie zawijam

Gotowanie Patki
Tymbaliki z kurczaka 232

rosołu (piersi,udka) marchewka z rosołu groszek konserwowy ugotowane jajko 1 litr rosołu 6 łyżeczek żelatyny W małych kubeczkach,filiżankach lub miseczkach ułożyć plasterki marchewki,groszek,plasterki jajka. Mięso z kurczaka obrać ze skórek i kości,drobno pokroić i włożyć do kubeczków. Żelatynę rozpuścić w gorącym rosole i odstawić do wystygnięcia. Zimnym rosołem zalać przygotowane kubeczki, po czym wstawić

Kolorowa kuchnia Elki
Filet w paluszkach 251

Słone paluszki idealnie sprawdzają się jako panierka do kotletów, są wyjątkowo chrupiące i nadają wyrazistości delikatnemu mięsu z kurczaka. Składniki: 1 opakowanie paluszków słonych Fanex 2 filety z kurczaka jajko … Czytaj dalej Filet w paluszkach

czarrna od kuchni
SZYBKIE TOSTY Z MIĘSEM Z KURCZAKA 144

SKŁADNIKI: 1 upieczony filet z kurczaka lub inne mięso KLIK 4 kromkni chleba tostowego 10 dag tartego sera żółtego Warzywa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Na chleb tostowy kładę rozdrobnione mięso pieczone najlepiej z fileta kurczaka. Następnie posypuję serem żółtym. Następnie wkładam do piekarnika i piekę aż ser się roztopi. Międzyczasie przygotowuję ulubione warzywa. Ja dziś przygotowałam ogórki. Na każdy tost

Gotowanie Patki