mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:492/774)

Kotlety z kurczaka z pikantną czerwoną salsą 120

kotlety z kurczaka z  pikantną  czerwoną salsą (3 porcje): filety z kurczaka około 500 g Vegeta 2 pomidory 3 - 4 papryczki chili sól pieprz mała młoda cebula 1/2 ząbka czosnku Filety umyć, podzielić i rozbić, a następnie doprawić Vegetą. Smażyć krótko, aby mięso pozostało miękkie i soczyste. Na osobą patelnię wrzucić drobno posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez

Karola gotuje
Pasztet drobiowy z bazylią i karmelizowanym jabłkiem 200

natrzeć solą pieprzem dodać gałązki tymianku, oraz dodać rozgniecione ząbki czosnku wraz w łupinach. Kurczaka upiec w piekarniku w 160 C przez około godziny. W między czasie na patelni wrzucić masło następnie dodać jabłko pokrojone w kotkę, chwilę przesmażyć, następnie dodać cukier i skarmelizować jabłko. Mięso z rosołu i pieczone obrać z kości, wrzucić do miksera dodać karmelizowane jabłko, rosół

Delicious Titbits
Kąski w cieście graham i sezamie 100

jajka 3 łyżki mąki graham Sól Pieprz Sezam do obtoczenia Filet z piersi kurczaka kroimy w większe kawałki. Przyprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwona papryką i cząbrem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Jajka mieszamy z mąką graham, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w cieście a następnie w ziarnach sezamu.  Mięso układamy w skropionym oliwą

VioletoweKucharzenie
Risotto z kurczakiem i pieczarkami 155

dodatkiem kurczaka, pieczarek i papryki. 250 g ryżu 1 cebula marchewka pierś z kurczaka kawałek papryki 20-30 dkg pieczarek 2 kieliszki wina 2-3 szkl. gorącego bulionu  sól, pieprz  masło Na patelni rozgrzać masło,wrzucić posiekaną cebulę, pieczarki , chwilę razem podsmażyć, dodać pokrojone mięso ,paprykę, marchewkę. Po kilku minutach wsypać ryż, wymieszać, smażyć 2-3 minuty

Moje domowe kucharzenie
Ryż curry z kurczakiem i warzywami. 260

Składniki: -pół kilo piersi z kurczaka -marchewka -ogórek zielony -papryka czerwona -woreczek ryżu białego -przyprawy: curry, sół, pieprz -odrobina oleju Sposób przygotowania: Piersi myjemy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju z przyprawami. Sól dodajemy gdy mięso będzie miękkie. Ryż gotujemy, Warzywa kroimy w małą kosteczkę i dodajemy do smażonego mięsa. W pierwszej kolejności dodajemy marchewkę ponieważ potrzebuje więcej czasu

Magia jedzenia.
Kurczęta z pomidorami 116

kawałek selera, 2 cebule, oliwa do smażenia, włoszczyznę i cebule pokroić w nieduże kawałki. Kurczaka podzielić na ćwiartki, podsmażyć na oliwie, w garnku o grubym dnie, na rumiano ze wszystkich stron. Dodać włoszczyznę, cebulę, pomidory. Wlać wino i bulion. Dusić do miękkości pod przykryciem. Wyjąć mięso z garnka i trzymać je w cieple. Sos przecedzić i... według przepisu zagęścić mąką

królestwo garów
Zapiekanka z kurczakiem, kuskusem i warzywami 215

Brokuły gotujemy z pokrojoną w plastry marchewką ok 8 minut (solimy pod koniec gotowania). Kurczaka kroimy drobno i podsmażamy z przyprawą. Po około 2 minutach dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, paprykę oraz czosnek. Kuskus zalewamy 1:1 wrzątkiem i przykrywamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy mięso, kuskus, ugotowane warzywa, oraz kukurydzę, doprawiamy do smaku. Mieszamy wraz z serami i wkładamy

ChilliJemy
Glazurowane filety z udek kurczaka. 234

Koncentrat, keczup, mieloną paprykę i cukier muscovado wymieszać w miseczce na gładką masę. Kawałki kurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy razy, tak aby z każdej strony były równomiernie pokryte czerwoną masą. Ryż

zadanie-gotowanie
Perliczka z czosnkiem i sokiem pomarańczowym z wolnowaru 155

zależy na chrupiącej skórce, można, w czasie gdy doprawiamy i przecieramy sos, wstawić mięso do piekarnika z włączoną opcją grill.  składniki 1 perliczka 1-2 łyżki mąki 3 łyżki masła lub oliwa z oliwek 3 główki czosnku - ząbki bez obierania 1/2 szklanki bulionu z kurczaka 1 szklanka soku z pomarańczy 2 - 3 gałązki rozmarynu 2 listki szałwii sól, pieprz

Stare Gary
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 124

ziół przyprawowych. Wspomaga trawienie tłustych potraw i wzmaga apetyt, najczęściej używane jako dodatek do mięsa w połączeniu z oregano. Doskonały do potraw z białej fasoli z czosnkiem. Często łaczony jest z ciężkimi zupami, ostrymi sosami. Tymianek cytrynowy doskonale łączy się z rybami i daniami z kurczaka

Moja smaczna kuchnia
Roladki z kurczaka z serem pleśniowym 181

łyżeczki pieprzu ziołowego i granulowanego czosnku szczypta soli i pieprzu czarnego Przygotowanie: Filety z kurczaka oczyścić, pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawy łączymy z oliwą z oliwek, przygotowując marynatę. Zanurzamy w niej przygotowane ‘kotlety’ (oliwy wcale nie trzeba wiele, wystarczy ‘obtoczyć’ dobrze w marynacie mięso). Odstawiamy do lodówki na 45-60 minut. Ser kroimy na plasterki. Zamarynowane kotlety wyjmujemy

Gotuj z Rumcajsem
Marynata do drobiu 125

Składniki pierś z kurczaka, 2-4 szt olej rzepakowy, 100ml cynamon, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka sól, 1/2 łyżeczki pieprz, 1/2 łyżeczki coca-cola, 100ml Przygotowanie W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, całość mieszamy z zalewą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smażymy bez tłuszczu na teflonowej lub grillowej patelni

Gotowanie moimi oczami
KRÓLIK W ŚMIETANIE 181

potasu, cynku, miedzi, manganu)   Mając na uwadze walory odżywcze i dietetyczne, spożycie mięsa króliczego zaleca się przede wszystkim ludziom starszym, dzieciom i osobom cierpiącym na skazę białkową. Sos na bazie śmietany jest naprawdę przepyszny.  Polecam! Według mnie królik jest o wiele smaczniejszy niż kurczak czy indyk.   Składniki: 1 tusza z królika 200 ml 18% śmietany

potrawyregionalne
Zupa ogórkowa 105

ćwierć kurczaka (ze skrzydełkiem) 2-3 ziemniaki 3-4 ogórki kiszone 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy oregano majeranek bazylia ziele angielskie listek laurowy 300 ml śmietany 22% Mięso umyć włożyć do garnka zalać wodą , dodać listek laurowy i ziele angielskie, ugotować do miękkości. Wyjąć mięso i przestudzić. Warzywa wrzucić do rosołu , doprawić ziołami i gotować

Gotowanie jest łatwe
GYROS Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 138

pomidory koktajlowe podwójna pierś z kurczaka przyprawa do gyrosa sól,pieprz,czosnek Pierś z kurczaka lekko rozbić,przyprawić 2 ząbkami czosnku,solą,pieprzem i przyprawą do gyrosa.Najlepiej zrobić to rano,ale jeśli nie mamy czasu nie szkodzi.Rozgrzać patelnię,najlepiej grillową i smażyć na niej mięso ok 5 min z każdej strony. Fasolkę szparagową umyć,oczyścić i pokroić na szerokie

Niespełnione zdolności kulinarne