mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:501/774)

Pierogi z piesi kurczaka i jarmużem 152

nową gotować od zagotowania 15 minut odsączyć na sicie 3. • Piersi z kurczaka pokroić w paski dodać kostkę rosołową, sól,pieprz i starty na drobnej tarce czosnek.Odłożyć do marynowania na ok 1 godzinę 4.  • Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła ,podsmażyć zamarynowane piersi wyjąć mięso i zmielić w maszynce. • Na tą samą patelnię nie myć jej dać cebulę

W królestwie smaków Beaty
Kurczak z orzeszkami ziemnymi 160

postanowiłam przygotować kurczaka właśnie w ten sposób. Składniki: 1 kg pałek z kurczaka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki mleko kokosowe (400 ml) garść orzeszków ziemnych niesolonych 2 łyżki czerwonej pasty curry sól, pieprz słodka papryka imbir mielony tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Mięso posypujemy       z każdej strony solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy

Pobite gary Barbary
Zupa pieczarkowa 152

dobierzecie proporcje przypraw. Nie ma takiej opcji. Potrzebujemy: 700 g części z kurczaka, najlepiej skrzydełka/ nóżki 3 l wody 0.5 kg pieczarek 4 łyżeczki "kostki rosołowej"  (bądź więcej, zależy od Waszych kubków smakowych, na początku lepiej dać mniej) 2 garście makaronu Do zimnej wody wkładamy mięso i gotujemy, od momentu zagotowania przez około pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy

MamaOskarka
Kurczak faszerowany śliwkami i orzechami. 170

nich ocet, miód i rozmaryn. Wymieszać i pozostawić na 1/2 godziny. Piersi kurczaka umyć, oczyścić i naciąć w nich z boku głębokie kieszonki (użyć bardzo ostrego noża). Orzechy połamać na mniejsze kawałki i wymieszać ze śliwkami. Napełnić równomiernie masą kieszonki w piersiach. Naciągnąć delikatnie brzegi mięsa, tak by dokładnie zamknąć szczelinę. Można delikatnie oprószyć solą jeśli nasza szynka nie jest

zadanie-gotowanie
Kurczak w cieście francuskim ze szpinakiem i brokułami 341

kosteczkę ser feta, sól i pieprz.  Przygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Roladki układamy na środku ciasta francuskiego. Obsypujemy je serem, a na wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy jak warkocz). Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Roladę układamy na papierze

VioletoweKucharzenie
Meksykańska FAJITA 105

czasie kroimy warzywa :cebule w krążki,paprykę w paski i dokładamy do naszego kurczaka. Przez chwilę razem podsmażamy i przekładamy do piekarnika na 20 min w 200C Ważne by pozostawić troszkę świerzyw warzyw pożniej do dekoracji smarujemy placek sosem czosnkowym Po zapieczeniu wykładamy na placek nasze mięso Posypujemy Pietruszką,świerzymi warzywami i pomidorami Smacznego

Viola cooks with passion
Rosół z makaronem 186

jest słodziutki oraz sporej ilości lubczyku i majeranku. Składniki: 6 podudzi z kurczaka 4 marchewki 3 pietruszki większy seler 1 cebula przyprawy do smaku wedle uznania: sól, pieprz, vegeta natur, lubczyk, majeranek, kilka ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, szczypta ostrej papryki Jak zrobić? Myjemy mięso, układamy w garnku razem z obraną i umytą włoszczyzną i zalewamy lekko

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym 99

udka/ćwiartki z kurczaka 500g. piersi kurczaka 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2 puszki pomidorów krojonych mąka żytnia pełnoziarnista sól, cukier, płatki czili, szczypta oregano, szczypta bazylii Z udek zdjąć skórę, a mięso oddzielić od kości.  Całe mięso zmielić przez maszynkę, razem z cebulą i czosnkiem. Dodać jajko, bułkę tartą i szczyptę

Lubię to gotuję
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z NATKĄ PIETRUSZKI-OBIAD DIETA 1500 KCAL. 203

Soczyste mięso wypełnione farszem z sera żółtego light i grubo posiekaną natką pietruszki , a do tego potężna Porcja surówki z kiszonej kapusty to będzie hit domowego ,dietetycznego obiadu!. Danie ma  580 kcal. 1 pierś kurczaka 100 g. 1 plaster szynki z kurczaka 15 g . 1 plaster sera żółtego light 15 g. 1 łyżka natki pietruszki 12 g. 1/3 jaja

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa zapalanka z boczkiem wg Aleex 109

domową zacierką) • sól, pieprz • 2 łyżki mąki krupczatki Sposób przygotowania: 1. Z udek kurczaka, pora, selera i przypraw ugotować wywar. 2. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać do wywaru. Gotować 15 minut. Dodać listek i ziele. 3. Miękkie udka wyjąć z wywaru, oddzielić mięso od kości. Mięso podzielone na małe kawałki z powrotem włożyć do wywaru

W mojej kuchni
Grill elektryczny! 110

grill elektryczny! Poszperałam w lodówce i na mój grill wrzuciłam kiełbaskę, piersi z kurczaka, boczek a nawet znalazłam kawałeczek schabu. Wszystko było bardzo smaczne.:) Schab i pierś przyprawiałam tak samo. Składniki: -pierś -schab -przyprawy (papryka słodka, majeranek, kucharek, ostra papryka) Sposób przygotowania: Piersi i schab myjemy. Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1cm. Przyprawiamy z obu stron i kładziemy

Magia jedzenia.
Pierś z indyka na parze z warzywami 260

Pierś z indyka na parze robię rzadziej od kurczaka, ale tak samo lubię :) Ostatnio zauważyłem, że coraz rzadziej dodaję ziemniaki do swoich obiadów czy nawet kasze czy ryż. Na początku bloga było dużo przepisów właśnie z ziemniakami, ostatnio najczęściej jest samo mięso z parowaru plus warzywa,  ewentualnie surówka :) Ale oczywiście każde z moich dań możecie modyfikować pod siebie

Parowar Faceta
Chrupiące udka z kurczaka 146

Gdy gotujemy rosół  zostają nam czasami udka, wtedy najlepiej zjeść je w panierce, smażone na oleju. Chrupiące udka z kurczaka Składniki: - 2 udka

Kulinarne życie
Krupnik 156

Składniki:   ćwiartka kurczaka 2 pietruszki 2 marchewki niewielki kawałek selera kawałek pora pół szklanki drobnej kaszy jęczmiennej listek laurowy ziarna ziela angielskiego ziarna pieprzu czarnego sól natka pietruszki około 3 litrów wody Sposób przygotowania: Umyte mięso wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy. Gdy wywar zacznie wrzeć, zdejmujemy z powierzchni szarą pianę i doprawiamy wywar przyprawami.  Włoszczyznę obieramy

Qchnia po prostu
Kokosowe roladki z figami 142

Kokosowe roladki z figami Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny figi suszone - 8 szt jajko - 1 szt mąka do obtaczania wiórki kokosowe do panierowania -  KRESTO tłuszcz do smażenia sól i pieprz Przygotowanie : Filet podwójny  przekroić na cztery kotlety, dobrze rozbić . Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym rozbitym filecie, ułożyć po 2 przekrojone suszony figi, zwinąć w roladki

Kuchnia Danusi