porcje: 250 g mielonej cielęciny, 2 piersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka, 120 ml mleka, 2 jajka, sól, 1 łyżka masła, 1,5 łyżki siekanego kopru, 1 łyżka roztopionego masła, tłuszcz do smażenia, Panierka: 1 jajo 1/2 szklanki bułki tartej Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso i bułkę zmielić. Wymieszać dokładnie mięso, bułkę, posiekany koperek, 2 żółtka i roztopione
królestwo garówkaszy jęczmiennej (2 x 100 g) 1 kostka rosołowa z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 cukinia 3 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) sól, pieprz, curry WYKONANIE Pierś z indyka umyć, odkroić tłuszcz, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do głębokiego talerza lub miski. Mięso polać oliwą i dobrze przyprawić curry, pieprzem i solą. Wymieszać
Passions hobbies lifeplasterki imbiru świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek Nogi kurczaka nacieramy słodką papryką, układamy je w naczyniu żaroodpornym. Czerwoną cebulę kroimy w pióra, dodajemy ją do naczynia, układamy plasterki imbiru. Całość polewamy sosem sojowym i pieprzem, przykrywamy, odstawiamy do lodówki na 4-5godzin. Przed upieczeniem polewamy mięso oliwą z oliwek. Pieczemy w zamkniętym naczyniu przez 70 minut
Gotowanie i blogowaniełyżki ziaren słonecznika, puszka kukurydzy, majonez. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, oprószyć czerwoną papryką, dodać olej i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, pozostawić do ostygnięcia. Kapustę piekińską, ananasa i ser feta pokroić, dodać do nich odsączoną kukurydzę, ostygnięte mięso i słonecznik. Posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Smacznego
W kuchni u Monikiporcja rosołowa z kurczaka 5 marchwi 1 korzeń pietruszki 1/2 natka pietruszki 1/2 korzenia średniej wielkości selera 1 średni por 2 cebule 5 listków laurowych 6 kulek ziela angielskiego 3 litry wody sól i pieprz 1 gałązka lubczyku pulpety: 500 g mięsa mielonego z szynki 1/2 pęczka pietruszki
KuchcikoweLovebrzoskwiń 2 cebule czerwone ogórek wężowy 40 dkg fileta z kurczaka łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku 2 łyżeczki przyprawy Gyros 2 łyżki oleju lub oliwy (można dodać puszkę kukurydzy) Sos: 2 łyżki majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżka dobrego ketchupu zmiażdżony ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie i usmażyć ( nie długo- kilka
Maślane ciasteczkoprzede wszystkim duża porcja witamin. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 zielona papryka 300 g miąższu dyni szklanka pęczaku 1 mała cebula szczypiorek 2 łyżki kwaśnej śmietany ostra i słodka papryka sól pieprz olej rzepakowy 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy Mięso opłukać, każdą pierś podzielić na dwa płaty. Natrzeć połową czosnku, solą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadusimy. Następnie dodajemy kolejno pokrojoną marchewkę, cebulę, pieczarki, pierś z kurczaka, kiełbasę, pomidory. Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką, czosnkiem. Na koniec dodajemy poszatkowaną pietruszkę. Dusimy około 30 minut. SMACZNEGO Leczo możemy poddać pewnym modyfikacjom, a mianowicie zrobić z samej cukinii i dodać pokrojoną paprykę a jeżeli nie dodamy mięsa i kiełbasy, całość możemy umieścić w słoikach, pasteryzować ok 20 minut
Smaki EwySkładniki (obiad dla 4 osób): - 0,5 kg piersi z kurczaka (zamiennie: udziec z indyka lub pierś z indyka) - 150 g suszonych śliwek (ja kupuje paczkowane) - 3 woreczki ryżu białego - 1 cebula - 2 ziarenka ziela angielskiego - 2 listki laurowe - przyprawy: pieprz, sól, Vegeta, curry, kurkuma - 2 łyżki śmietany Mięso kroimy na kawałki i wraz z cebulą podsmażamy w garnku
upichconaniż z poprzedniego przepisu. Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 1-2 łyżki miodu 1/3 szklanki sosu sojowego co najmniej 50 g masła pieprz Skrzydełka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, tzn. każde skrzydełko przeciąć na 3 części, z których powstaną 2 pałeczki i lotka. Przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do pieczenia. Do miski wlać sos sojowy, miód
UgotowaćSkładniki : około 10 dużych pieczarek pojedynczy filet z kurczaka około 2-3 łyżki kaszy manny 1 cebula sól, pieprz 2 małe lub 1 duże jajko Przygotowanie ; Pieczarki i cebule pokroić drobno, przesmażyć razem, aż do odparowania soku,wystudzić Do przestudzonej masy dodać zmielone lub drobno pokrojone mięso, jajka, kasze mannę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość
Proste PotrawyPrzygotowałam dzisiaj przepis w stylu surf and turf czyli połączenie mięsa i owoców morza, postawiłam na tradycyjne połączenie steku z antrykotu i krewetek, ponieważ są zazwyczaj ogólnodostępne, podałam je z salsą z mango i ogórka (osoby, które czytają naszego bloga dłużej, mogą już ją pamiętać z innego dania - kurczak po hawajsku ). Połączenie jest bardzo smaczne, sycące, aczkolwiek bardzo lekkie
Pora coś zjeśćkawałki ok 3x3cm mieszam z niedużą ilością przyprawy do kurczaka i oliwy, mieszam i zostawiam na chwilę. Pieczarki oczyszczam i kroję na pół bądź większe na 4, cebula kończy w piórkach. Wszystkie te składniki wkładam do głębszej patelni z rozgrzaną oliwą i smażę co chwilę mieszając. Kiedy mięso jest już podsmażone dodaję 300 ml bulionu i duszę
Mechanik w kuchniwyjęciu lekko studzimy.Na farsz: 2 małe filety z kurczaka przyprawa Gyros mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka natka pietruszki lub szczypiorek olej 200ml śmietany 12% lub 18% 2 jajka sól pieprz Fileta kroimy w drobną kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Cebule kroimy w kostkę. Mięso wraz z cebulą podsmażamy na oleju. Przekładamy do miski (staramy się odcedzić
Walijskie Pichceniesmaczniejszego? Nie sądzę! Składniki : * włoszczyzna * porcja rosołowa z kurczaka * 2 surowe białe kiełbasy * fasolka szparagowa zielona * 2 pomidory * kilka pieczarek * łyżka oliwy z oliwek * świeża natka pietruszki * szklanka makronu conchiglie rigate Malma * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Przygotować wywar na porcji, włoszczyźnie i białej kiełbasie. Przyprawić, mięso odłożyć a ugotowaną kiełbasę pokroić w plastry. Na łyżce
Magiczne Życie Marty