Dziś poniedziałek, a więc dzień resztkowy. Jak wiecie, można zrobić przeróżne fajne i smaczne rzeczy wykorzystując resztki z poprzedniego obiadu. Ja dziś chcę pokazać jak mięsem
Dieta moja pasjamozzarellą pomidorami oraz szpinakiem. Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 1 większy mięsisty pomidor 2 kulki mozzarelli garść szpinaku śmietanka 30-36% odrobina oliwy z oliwek oraz przyprawy: granulowany czosnek, sól, świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Filet ponacinać i przyprawić. Pomidory pokroić w pół plastry, mozzarellę w plasterki. Mięso ułożyć w naczyniu, w którym będzie się zapiekać. W każde
W garach u GosiSkładniki: ćwiartka z kurczaka 3 marchewki 3 pietruszki 0,5 selera 4 ziemniaki cebula 10 ogórków kiszonych 2 łyżki masła sól, pieprz ziarnisty, ziele angielskie 3 listki laurowe sok z kiszonych ogórków do smaku 20 dag śmietany 18% natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy 2 litrami wody i podgrzewamy. marchewki, pietruszki i seler obieramy
Qchnia po prostuponiżej znajdziecie przepis... Strogonow - składniki: 1 kg piersi z kurczaka 4 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona papryka 1/2 pora 1/2 małego selera 3 cebule 1/2 kg pieczarek słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki sól olej pieprz Strogonow - przepis: Mięso myjemy i wkładamy do garnka - zalewamy 3 litrami wody, dodajemy marchew
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: -filet z piersi kurczaka -mieszanka warzywna -ziemniaki -0,75 ml. śmietany 18% -ser żółty -sól -pieprz -majeranek -zioła prowansalskie -mąka Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w plasterki. Piersi myjemy, kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na patelni z przyprawami. Kiedy mięso będzie już gotowe dolewamy do niego śmietanę. Do gotującej śmietany dodajemy starty ser żółty. Zagęszczamy odrobiną
Magia jedzenia.prowansalskich sól pieprz do smaku Przygotowanie Udka z kurczaka zamarynowałem w marynacie prowansalskiej. Wstawiłem do lodówki na kilka godzin. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C, zapiekałem udka w naczyniu żaroodpornym do czasu, aż skórka intensywnie się zrumieniła. Po wyjęciu i ostudzeniu zdjąłem z udek przypieczoną skórę, a mięso oddzieliłem od kości i poszarpałem na mniejsze kawałki. Przygotowałem
R'n'G Kitchenkilka godzin przed pieczeniem w naczyniu żaroodpornym do porcji kurczaka dodać kawałki cebuli, wlać sok pomidorowy (ja mam swój domowy, można dać kupny), wstawić do piekarnika bez przykrycia piekarnik nagrzany do 200 C, grzanie góra/dół, piec z 50 - 60 minut, można z 2 razy obrócić porcje mięsa - mięso jest aromartyczne, kruche i smakuje na ciepło i na zimno
W Mojej Kuchni Lubięzwykle to, co mamy pod ręką. Można zrobić bez mięsa, dodając np ulubione warzywa. Lubimy freestyle w kuchni, uwielbiamy wyciągać składniki i mieszać w karach...czasami nie udaje się, ale i tak się nie zrażamy ;) Składniki 300 g ulubionego makaronu (u nas kluski lane) 300 g filetu z kurczaka 150 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła
R'n'G Kitchenokoło 8 minut.. Od czasu do czasu mieszałem. Podudzia kurczaka odsmażyłem na oliwie, włożyłem pod kapustę. Dodałem wino, sól i sporo pieprzu. Przykryłem i dusiłem na średnim ogniu, od czasu do czasu obracałem podudzia i mieszałem kapustę. Pod koniec duszenia dodałem łyżkę gęstej śmietany. Po około 40 minutach mięso powinno być miękkie, a kapusta przypominać gęsty sos. Doprawiłem wszystko
R'n'G Kitchendzieciom odrobiny warzyw w mięsie. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka (około 500 g), ½ słodkiej papryki czerwonej, ½ słodkiej papryki żółtej, 1 nieduża czerwona cebula, 1 ząbek czosnku, szczypiorek, sól, pieprz, 1 jajko, 1 kajzerka, mleko do namoczenia kajzerki, olej do smażenia Sposób przygotowania: Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso opłukać, oczyścić z błonek i razem z kajzerką zemleć. Papryki
Nie tylko w kuchnigłówka młodej kapusty 1 udko z kurczaka 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka młodej cebulki ze szczypiorem pęczek koperku 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany łyżeczka kucharka sól, pieprz łyżeczka przyprawy do dań z kapusty 3 łyżki koncentratu pomidorowego Kapustę poszatkować. Wlać tyle wody aby sięgała poniżej poziomu kapusty. Mięso umyć i pokroić na mniejsze części, dodać do kapusty. Doprawić
Smakołyki Asiprzez około 5 minut. Do przypraw włożyłam pokrojone kawałki piersi kurczaka. Chwilkę je podsmażyłam, ale naprawdę krótko,żeby nie były suche. Wlałam pomidory, przykryłam i gotowałam przez około 10-15 minut. Dodałam soczewicę z bulionem i jeśli macie świeżą, posiekaną kolendrę. Trzymałam na ogniu przez jakieś 10 minut, aż mięso zmięknie. Można podawać z białym lub żółtym ryżem. Smacznego
potrawyregionalnepaczki żelatyny • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. • Kurczak podzielić na ćwiartki włożyć do dużego garnka • Zalać wodą dodać w całości marchew seler ,pietruszkę,czosnek,cebulę i zwinięte nitką listki selera i lubczyku • Dodać sól pieprz wg swojego smaku • Gotować wszystko jak rosół na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie 2. • Miękkie mięso obrać
W królestwie smaków BeatyOd czasu do czasu lubię więcej czasu poświęcić jakieś potrawie.Dzisiaj to był Filet z indyka faszerowany pastą z bobu i szpinaku i filetem z kurczaka .Trochę
Eli GotowanieSkładniki: 2 piersi kurczaka lub jedna podwójna, mąka, sól, pieprz, 2 czubate łyżeczki chrzanu, 2 łyżki śmietany 18%, olej, 0,8l bulionu. Przygotowanie: Piersi podzieliś na 6 części, posolić i popieprzyć, a następnie obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni olej i podsmażyć mięso, do zarumienienia. Przełożyć do głębszej patelni lub garnka, zalać bulionem. Dusić przez kikanaście minut pod przykryciem. Dodać
W kuchni u Moniki