mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:503/774)

Tortilla zapiekana podwójnie czyli poniedziałkowy recykling. 153

Dziś poniedziałek, a więc dzień resztkowy. Jak wiecie, można zrobić przeróżne fajne i smaczne rzeczy wykorzystując resztki z poprzedniego obiadu. Ja dziś chcę pokazać jak mięsem

Dieta moja pasja
Zapiekany filet z mozzarellą pomidorami oraz szpinakiem 166

mozzarellą pomidorami oraz szpinakiem. Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 1 większy mięsisty pomidor 2 kulki mozzarelli garść szpinaku śmietanka 30-36% odrobina oliwy z oliwek oraz przyprawy: granulowany czosnek, sól, świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Filet ponacinać i przyprawić. Pomidory pokroić w pół plastry, mozzarellę w plasterki. Mięso ułożyć w naczyniu, w którym będzie się zapiekać. W każde

W garach u Gosi
Zupa ogórkowa 429

Składniki: ćwiartka z kurczaka 3 marchewki 3 pietruszki 0,5 selera 4 ziemniaki cebula 10 ogórków kiszonych 2 łyżki masła sól, pieprz ziarnisty, ziele angielskie 3 listki laurowe sok z kiszonych ogórków do smaku 20 dag śmietany 18% natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy 2 litrami wody i podgrzewamy. marchewki, pietruszki i seler obieramy

Qchnia po prostu
Strogonow 233

poniżej znajdziecie przepis... Strogonow - składniki: 1 kg piersi z kurczaka 4 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona papryka 1/2 pora 1/2 małego selera 3 cebule 1/2 kg pieczarek słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki sól olej pieprz Strogonow - przepis: Mięso myjemy i wkładamy do garnka - zalewamy 3 litrami wody, dodajemy marchew

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami w sosie serowo-śmietanowym. 583

Składniki: -filet z piersi kurczaka -mieszanka warzywna -ziemniaki -0,75 ml. śmietany 18% -ser żółty -sól -pieprz -majeranek -zioła prowansalskie -mąka Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w plasterki. Piersi myjemy, kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na patelni z przyprawami. Kiedy mięso będzie już gotowe dolewamy do niego śmietanę. Do gotującej śmietany dodajemy starty ser żółty. Zagęszczamy odrobiną

Magia jedzenia.
Pita z pieczonym kurczakiem i sosem jogurtowym 164

prowansalskich sól pieprz do smaku   Przygotowanie   Udka z kurczaka zamarynowałem w marynacie prowansalskiej. Wstawiłem do lodówki na kilka godzin. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C, zapiekałem udka w naczyniu żaroodpornym do czasu, aż skórka intensywnie się zrumieniła. Po wyjęciu i ostudzeniu zdjąłem z udek przypieczoną skórę, a mięso oddzieliłem od kości i poszarpałem na mniejsze kawałki. Przygotowałem

R'n'G Kitchen
porcje kurczaka z piekarnika na ostro... 252

kilka godzin przed pieczeniem w naczyniu żaroodpornym do porcji kurczaka dodać kawałki cebuli, wlać sok pomidorowy (ja mam swój domowy, można dać kupny), wstawić do piekarnika bez przykrycia piekarnik nagrzany do 200 C, grzanie góra/dół, piec z 50 - 60 minut, można z 2 razy obrócić porcje mięsa - mięso jest aromartyczne, kruche i smakuje na ciepło i na zimno

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z kurczakiem w pikantnym sosie pomidorowym 137

zwykle to, co mamy pod ręką. Można zrobić bez mięsa, dodając np ulubione warzywa. Lubimy freestyle w kuchni, uwielbiamy wyciągać składniki i mieszać w karach...czasami nie udaje się, ale i tak się nie zrażamy ;)    Składniki 300 g ulubionego makaronu (u nas kluski lane) 300 g filetu z kurczaka 150 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła

R'n'G Kitchen
Podudzia kurczaka w młodej kapuście 170

około 8 minut.. Od czasu do czasu mieszałem. Podudzia kurczaka odsmażyłem na oliwie, włożyłem pod kapustę. Dodałem wino, sól i sporo pieprzu. Przykryłem i dusiłem na średnim ogniu, od czasu do czasu obracałem podudzia i mieszałem kapustę. Pod koniec duszenia dodałem łyżkę gęstej śmietany. Po około 40 minutach mięso powinno być miękkie, a kapusta przypominać gęsty sos. Doprawiłem wszystko

R'n'G Kitchen
Kolorowe, leciutkie mielone z piersi kurczaka i papryki 434

dzieciom odrobiny warzyw w mięsie. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka (około 500 g), ½ słodkiej papryki czerwonej, ½ słodkiej papryki żółtej, 1 nieduża czerwona cebula, 1 ząbek czosnku, szczypiorek, sól, pieprz, 1 jajko, 1 kajzerka, mleko do namoczenia kajzerki, olej do smażenia Sposób przygotowania: Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso opłukać, oczyścić z błonek i razem z kajzerką zemleć. Papryki

Nie tylko w kuchni
Bigosik z młodej kapusty na kurczaku 150

główka młodej kapusty 1 udko z kurczaka 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka młodej cebulki ze szczypiorem pęczek koperku 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany łyżeczka kucharka sól, pieprz łyżeczka przyprawy do dań z kapusty 3 łyżki koncentratu pomidorowego Kapustę poszatkować. Wlać tyle wody aby sięgała poniżej poziomu kapusty. Mięso umyć i pokroić na mniejsze części, dodać do kapusty. Doprawić

Smakołyki Asi
KURCZAK Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ 185

przez około 5 minut. Do przypraw włożyłam pokrojone kawałki piersi kurczaka. Chwilkę je podsmażyłam, ale naprawdę krótko,żeby nie były suche. Wlałam pomidory, przykryłam i gotowałam przez około 10-15 minut. Dodałam soczewicę z bulionem i jeśli macie świeżą, posiekaną kolendrę. Trzymałam na ogniu przez jakieś 10 minut, aż mięso zmięknie. Można podawać z białym lub żółtym ryżem. Smacznego

potrawyregionalne
Galareta z kurczaka do słoików 177

paczki żelatyny • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. • Kurczak podzielić na ćwiartki włożyć do  dużego garnka  • Zalać wodą dodać w całości marchew seler ,pietruszkę,czosnek,cebulę i zwinięte nitką listki  selera i lubczyku  • Dodać sól pieprz wg swojego smaku  • Gotować wszystko jak rosół na wolnym ogniu  aż mięso będzie miękkie 2. • Miękkie mięso obrać

W królestwie smaków Beaty
Filet indyka faserowany 168

Od czasu do czasu lubię więcej czasu poświęcić jakieś potrawie.Dzisiaj to był Filet z indyka faszerowany pastą z bobu i szpinaku i filetem z kurczaka .Trochę

Eli Gotowanie
Pierś kurczaka w sosie śmietanowo-chrzanowym. 234

Składniki: 2 piersi kurczaka lub jedna podwójna, mąka, sól, pieprz, 2 czubate łyżeczki chrzanu, 2 łyżki śmietany 18%, olej, 0,8l bulionu. Przygotowanie: Piersi podzieliś na 6 części, posolić i popieprzyć, a następnie obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni olej i podsmażyć mięso, do zarumienienia. Przełożyć do głębszej patelni lub garnka, zalać bulionem. Dusić przez kikanaście minut pod przykryciem. Dodać

W kuchni u Moniki