Pół piersi z kurczaka Sól Pieprz 2 łyżki oleju Przygotowanie: Kurczaka, cukinię i cebulę pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki. Chwilę podsmażyć na oleju, dodać paprykę i dalej smażyć do miękkości. Między czasie posolić i popieprzyć oraz doprawić przyprawą. Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszać z mięsem i warzywami. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówprzygotowania każdy kawałek mięsa rozbijałam tłuczkiem, smarowałam musztardą, nakładałam doprawiony szpinak, ser oraz paprykę i zawijałam w roladkę. Pamiętajcie, aby przed przygotowaniem zaopatrzyć się w wykałaczki. Z podanego przepisu wyjdzie Wam 4 roladki schabowe – przed podaniem najlepiej je pokroić tak jak na zdjęciu, wyglądają dużo efektowniej, niżeli w całości. Zobaczcie też: Kotlety mielone Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych(...)Kotlety z kurczaka Przepis na roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 400 g schabu łyżka masła 200 g świeżego szpinaku ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej łyżka soku z cytryny sól i pieprz 4 łyżeczki musztardy 4 plastry żółtego sera 4 podłużne kawałki papryki olej rzepakowy do smażenia pół szklanki wody
Kuchnia Bazyliiproblemami. Zawsze z tych spotkań wychodzę zadowolona, spokojna i zwykle o 2 kg cięższa... Wraps z kurczakiem w papryce.Składniki:Pierś z kurczaka, podwójna;Pomysł na soczystą pierś kurczaka z papryką Winiary;4 wraps'y multigrain;1/2 dużej czerwonej cebuli lub 1 mała pokrojone w piórka;1 zielona papryka;1/2 puszki kukurydzy;2 garści kiełków rzodkiewki;1/4 główki sałaty;mały(...)oliwy z oliwek; opcjonalnie: ser żółty pokrojony w kostkę w ilości jaką lubimy :)150 g jogurtu naturalnego;1/2 łyżeczki papryki słodkiej;1/2 łyżeczki papryki ostrej; sól, pieprz. Oczyszczone mięso dzielimy na dwie części i rozbijamy delikatnie na grubość około 1.5 cm. Zawijamy mięso w pergamin (każdy kawałek w osobny pergamin) i układamy na rozgrzanej patelni bez dodatku
MiksturownikMonika Piotrowska z bloga Malowane smakiem Tagliatelle z kurczakiem i mascarpone w sosie pomidorowym - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Tagliatelle verdi ai tre formaggi - zielone tagliatelle z trzema serami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiemTagliatelle z bazyliowo-lubczykowym pesto - Klaudia Cebula z bloga Zaklęcie na szczęścieTagliatelle z mięsem mielonym i warzywami - Magdalena Lebuda z bloga Sól(...)Baranina po rzymsku - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Delikatny królik duszony w cytrusach - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Królik po myśliwsku - Ola z bloga Poznaj smaki świata Kurczak cacciatore - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Pollo rustico con patate - włoski kurczak rustykalny z ziemniakami - Karola z bloga Kuchnia z wyrakiem Pulpety drobiowe z serem - Janiołka z bloga Eksperyment sobotni
Chilli Czosnek i OliwaDzisiaj ryż w innym wydaniu.Zrobimy placki ryżowe a do nich dodamy troszkę mięska i dużo warzyw.Polejemy sosikiem i obiad jak marzenie.Potrzebne składniki:-torebka ryżu 100 g-filet z kurczaka-2 jajka-2 łyżki mąki-2 łyżki jogurtu naturalnego-odrobina sody oczyszczonej-przyprawy (delikat do mięs, kebab-gyros, warzywko, pieprz)-warzywa (pomidor, ogórek, papryka, cebula, kapusta pekińska) Ryż gotujemy(...)papierem do pieczenia formując spore placki.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiemna ok. 10 minut. W tym czasie podsmażamy na patelni przyprawione mięso. Placki są rumiane - czyli gotowe. Zaczynamy układankę.Placek smarujemy sosem tzatziki i posypujemy kapustą pekińską. Na kapustę kładziemy mięso,następnie ogórek, paprykę,pomidory,cebulkę
Maminek kulinarnymojego ptaka. Moja kaczka przymierzała się do pierwszego w swoim życiu lotu. Rybitwa wystraszyła się jak tylko otworzyłam drzwi i zaplątała się między szczeblami balkonu. Szybko sprzątnęłam jeszcze nienaruszone mięso. Uspokojona złodziejka w końca odleciała. Zła, że ją pozbyłam zdobyczy “ochrzciła balkon na biało”. Tu i ówdzie zawirowały pióra. Wręcz pieszczotliwie masowałam kaczkę przyprawami, moja malutka… Kilka(...)kurczaka lub wrzątku 1 pomarańcza, sok 250 ml sosu z pieczenia Dodatkowo ½ kg ziemniaków 1 duży batat 400 g brukselki pestki granatu Nasiona przypraw upraż na suchej patelni i zgnieć w moździerzu lub zmiel w młynku. Wszystkie przyprawy wymieszaj i przełóż do słoiczka. Do kaczki potrzebujesz dwie czubate łyżki. Resztę można wykorzystać później. Natnij pierś kaczki,natrzyj mięso przyprawą
codojedzeniapojedyncze filety z piersi kurczaka (ok.550-600g) 1/2 żółtej małej papryki 1/3 opakowania sera typu feta przyprawy: sól, pieprz, słodka mielona papryka panierka: 1 jajko + bułka tarta Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i przekroić wzdłuż na dwie części. Każdą z nich rozklepać jak na kotlety. Od strony, która będzie na zewnątrz roladki posypać solą, pieprzem i papryką, a od strony(...)wewnętrznej tylko pieprzem i papryką (feta jest wystarczająco słona). Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na cienkie plasterki. Ser pokroić na mniejsze kawałki, plasterki lub półplasterki. Na przyprawiony kawałek mięsa położyć kilka plasterków papryki, trochę sera i zawinąć w rulonik, starając się zawijać boki do środka. Każdą roladkę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju
Simply Foodoleju około 1szklanki wody 1 kopiasta łyżka przyprawy do kurczaka 1 kopiasta łyżka ziół prowansalskih 2 łyżki domowej vegety lub sól do smaku 1 łyżka mielonego pieprzu 2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka granulowanego czosnku lub 3 ząbki przeciśnięte przez praskę flak foliowy około 2,3 m Wykonanie : Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy, olej i wodę, dobrze
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: 1 mały kalafior 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3 średniej wielkości ziemniaki 1 pęczek koperku 2 kulki ziela angielskiego 1 listek laurowe Sól, pieprz czarny, mielony do smaku śmietanka 30% Przygotowanie: Przygotować mięso, zalać zimną wodą około 1,2litra, dodać przyprawy, gotować około
W garach u Gosiktórej obtoczymy nasze kawałki kurczaka. Pokrojone dowolnie piersi z kurczaka (ja najpierw kroję w paski, a następnie każde pasek na połowę). Maczamy dokładnie w gęstej masie, następnie obtaczamy w mieszance mąk znajdującej się drugim talerzu. Kurczaczki smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu (olej powinien sięgać do połowy mięsa) z oby stron na złoto (ja smażę w różnym czasie, jedne
Słodkie okruszkiPODSTAWOWE SKŁADNIKI 1 mała kapusta pekińska 1 podwójny filet z kurczaka 2 pomidory 2 ogórki kiszone pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku DODATKI pieprz majonez ketchup przyprawa kebab- gyros przyprawa kucharek 10 dag margaryny Margarynę roztopić na patelni, dodać filet pokrojony w kostkę, przyprawić przyprawą gyros i kucharkiem. Smażyć chwilę, aż mięso będzie miękkie. Fileta usmażonego przełożyć do miski, a pokrojoną kapustę
Gotuję TestujęSkładniki: - ćwiartka z kurczaka - 2-3 marchewki - pietruszka - kawałek pora - 2-3 różyczki kalafiora - kilka fasolek szparagowych - 6 średnich ziemniaków - 200g śmietany 18% - 2 łyżki mąki - przyprawy: sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, ocet Sposób przyrządzenia: 1. Warzywa kroimy w kostkę. 2. Z mięsa, marchewki, pietruszki i pora gotujemy wywar. 3. Dodajemy kalafiora, fasolki szparagowe i ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków
Od łyżki do widelcałyżki oleju 1 cebula Wykonanie Pierś z kurczaka kroję w bardzo drobną kostkę , następnie dodaję wszystkie wymienione przyprawy oraz pokrojoną cebulę w plastry,wszystko zalewam olejem , mieszam wszystko razem bardzo dokładnie i pod przykryciem wstawiam do lodówki na kilka godzin aby się smaki przegryzły . Kiedy nasze mięso mamy zamarynowane , na rozgrzaną patelnie przekładam nasze mięso , lecz cebulę
Mój Smakłyżki natki pietruszki Sól Pieprz Gałka muszkatołowa Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Szpinak dusimy w garnku na maśle do momentu rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce na średnich oczkach. Na każdym płacie mięsa układamy szpinak i starty ser. Zwijamy w ciasny rulon. Wierzch
VioletoweKucharzenieorzechami lub migdałami. Fasola w sosie serowym idealnie pasuje do mięsa i drobiu. Ja mogę jeść ją samą! Fasola w sosie Składniki: ½ kg zielonej fasoli, u mnie mrożona 1 łyżeczka soli 30 g masła 1 cebula 400 g pieczarek sól i czarny pieprz do smaku 200 ml wywaru z kurczaka 250 g mascarpone 30 g żołtego sera, np. cheddar Posypka
codojedzenia