łyżki masła sól, pieprz szczypta szafranu 1 łyżeczka majonezu Przygotowanie: Umytą pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę najdrobniej jak się dało. Posoliłam, popieprzyłam i posypałam szafranem dla koloru. Wymieszałam z łyżeczką majonezu i odstawiłam na kilka godzin w chłodne miejsce. Gdy nastała pora obiadowa ;) mięso delikatnie obsmażyłam na odrobinie oleju - na tyle tylko by jego zamknąć pory - tak by pozostało
Kuchnia po mojemuŚwiadome Odżywianie Roladki drobiowe ze śliwkami Składniki: ( 4 porcje ) filet z kurczaka - 1 szt podwójna jajko - 1 szt śliwki suszone - 8 szt sól i pieprz siemię lniane złote do panierki tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Filety umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połowę Oprószyć mięso solą i pieprzem. Na każdym filecie ułożyć po 2 śliwki suszone, zwinąć mięso
Kuchnia Danusirukola, głowiasta) -ogórek zielony -jabłko winne -kukurydza -śmietana 12% -majonez -ziemniaki -mleko Filety z kurczaka porcjujemy, doprawiamy solą, pieprzem i papryką; smażymy po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju z łyżeczką masła. Wyciągamy z tłuszczu i odstawiamy na bok. Na tłuszcz ze smażonego mięsa wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, podlewamy winem. Po chwili dodajemy posiekane, odsączone borowiki
BaRepasdania. Jajka ubijamy i dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną. Całość mieszamy z resztą kurczaka, przykrywamy i pozostawiamy w lodówce, na co najmniej godzinę. Im dłużej postoi, tym lepszy smak będą miały kotleciki, więc można danie przygotować wieczorem i piec następnego dnia na obiad. Wystudzone mięso nakładamy łyżką na rozgrzany olej, tworząc średniej wielkości kotleciki. Lepiej by nie były zbyt wielkie
Smakowy RajGalantyna: 4 piersi z kurczaka 1 czerstwa bułka 1 jajko sól, pieprz, przyprawa do kurczaka 1 szklanka mleka Sos tatarski: 3 jajka ugotowane na twardo 3-4 ogórki korniszony 1 słoik grzybków z octu 1 szalotka 3-4 łyżki majonezu 1 opakowanie żelatyny z przyprawami Mięso zmielić, bułkę namoczyć w mleku, odsączyć i dokładnie wymieszać z mięsem, jajkiem i przyprawami
Jadło i czytadłotymiankiem i lubczykiem. Dodać cebulę i po zagotowaniu włożyć do garnka karczek i udka kurczaka. Gotować do miękkości (udka i warzywa,ugotują się wcześniej). Mąkę przesiać do miski, dodać zimną margarynę i śmietanę, przyprawić szczyptą soli. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na godzinę. Ugotowane mięso zmielić razem z pozostałymi trzema cebulami. Przecisnąć do farszu 3 ząbki czosnku, doprawić
Gaździnka warzypuszki kukurydzy, 1/2 cebuli, ser żółty {ok 30dkg}, zioła prowansalskie Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy:) 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę. 3. Ciasto wykładamy na blasze, wykładamy warzywa i mięso. Trzemy ser żółty na tarce. Posypujemy serem resztę składników oraz ziołami prowansalskimi lub oregano
Kuchnia Pełna Pasjisię podsmażą wyjąć.Na tą samą patelnię nalać troszkę oliwy, rozgrzać ją i dodać kurczaka wraz z marynatą. Smażyć do uzyskania złotego koloru, często mieszając. Dodać usmażone warzywa, pokrojoną świeżą kolendrę i wszystko wymieszać. W razie potrzeby posolić i popieprzyć.Podgrzać tortille, nałożyć na nie mięso i wybrane dodatki. Smacznego
Oryginalny smakziemniakami i makaronem. Zupa wiosenna Składniki: 1,5 litra wody 3 udka z kurczaka lub inne części nadające się na zupę 6 sporych ziemniaków 9-składnikowa mrożona mieszanka "zupa wiosenna" 6 łyżek makaronu orzo (w kształcie ryżu) 4 łyżki śmietany 18% sól pieprz Wykonanie: Mięso myjemy i zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy ogień i gotujemy
Kulinarne przygody GatityCebule kroimy na pół i przypalamy delikatnie nad gazem. Układamy w garnku kawałki pokrojonego kurczaka lub kury, dodajemy 1 łyżeczkę soli . Zalewamy wodą i zagotowujemy. Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową. Zmniejszamy gaz, dodajemy warzywa, przyprawy, gotujemy pod przykryciem godzinę, aż mięso i warzywa będą miękkie, doprawiamy rosół białym pieprzem i ewentualnie solą jeśli jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmarchewką -dzieci ( z dziecięcej karty ) dostały ,, carewicza,, - czyli po prostu frytki i kawałki kurczaka z grilla -córka zamówiła wareniki ( z serem i ziemniakami) - czyli po prostu ruskie pierogi i tu kucharz poległ - pierogi były na 100 % kupne - moje zamówienie to solianka i pielmieni z mięsem i śmietaną.Solianka pychota. Porcja tak duża ( podgrzewany kociołek) , że starczyła
Buniabaje w kuchnisię oprzeć. Mogę go jeść w każdej wersji- ale najbardziej pasuje mi taki z kurczakiem i dużą ilością bakalii. Z reguły mam zapas bakalii w domu - nie zawsze jest ich tyle rodzajów. a , że okres przedświąteczny to i bakalii wybór jest . Wiem , że niektórych połączenie mięsa i owoców odstrasza, szczególnie jeśli jest ich tyle i są różnorakie , ale zapewniam -potrawa
Buniabaje w kuchnistole. Przygotowanie banalnie proste. Polecam spróbować. Składniki : * 2 duże podudzia z kurczaka * kość wieprzowa bądź kawałek żeberka * marchew , por , seler , pietruszka * liść laurowy , ziele angielskie , pieprz czarny ziarnisty * 4 ugotowane buraki * 6 dużych ziemniaków * fasola biała * gęsta śmietana Przygotowanie : Ugotować bulion. Wyciągnąć mięso. Wrzucić fasolkę i ziemniaki . Gdy będą miękkie dodać starte buraczki. Pogotować. Wlać rozrobioną
Magiczne Życie Martysmaków przypadnie do gustu:) Winny kurczak i uduszone warzywa Składniki: 1 filet z kurczaka 1 średnia cukinia 1 średni por 1 średni słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 1 szklanka białego, półwytrawnego wina Celebro sól, pieprz, curry do smaku oliwa z oliwek (ok. 4 łyżek) Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i curry, wrzucić na rozgrzaną patelnię
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała