Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą. Smażymy je na rozgrzanej patelni. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy go na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju lub oliwy. Dodajemy mrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do miękkości mięsa. Jeszcze ciepły farsz mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem feta. Farsz nakładamy na każdy placek
VioletoweKucharzenieumyć ( jeśli mamy świeży z ogródka ), drobno pokroić Kukurydzę osączyć, granat obrać Umyty filet z kurczaka pokroić, posypać carry, solą, ewentualnie pieprzem - usmażyć na głębokim tłuszczu (olej ze smażenia przyda się na sos ) Składniki połączyć, polać sosem. Jako sosu użyłam pozostałą oliwę ze smażenia mięsa, dodałam jedynie kilka kropel soku z cytryny - wymieszałam i tym polałam składniki sałatki
Proste Potrawysól, pieprz- do smaku * sól, pieprz, słodka papryka- do kurczaka * makaron spaghetti- dodatkowo Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką, a następnie zmielić w maszynce do mielenia. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, kiedy będzie miękka, dodać posiekany czosnek oraz mięso i całość podsmażyć. Kiedy mięso będzie lekko zarumienione, wlać pomidory, wsypać oregano, suszoną włoszczyznę
Kraina Miodem PłynącaDomowa jarzynka Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Sposób przygotowania: Do garnka przekładamy udko z kurczaka, dodajemy obraną cebulę, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Całość zalewamy 3 litrami zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz jarzynką, gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę, selera naciowego
Bajeczna Kuchniakolejna wersja sałatki Gyros... Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, 1/2 puszki kukurydzy, 3 pomidory, 3 kiszone ogórki, 2 tosty, szczypta ostrej papryki, 1/2 kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec
Z miłości do słodkościpierś z kurczaka 250 g pieczarek trochę startego żółtego sera sól, pieprz ew. przyprawa do kurczaka Z podanej porcji wychodzi 6 roladek + ew. dwie polędwiczki. Pierś myjemy, oczyszczamy. Dzielimy na połowę. Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, najlepiej z płaską końcówką przez folię spożywczą, aby nie porozrywać mięsa. Powstały płat mięsa, posypujemy przyprawami, posypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo
Pelusiowa Kuchnialitrów. Mój mąż wszelkie zupy naprawdę pochłania ;) Składniki: Bulion - przygotowuję rosół na wywarze z kurczaka: 2 skrzydełka 2 udka porcja rosołowa - korpus Zazwyczaj używam jedynie korpusu i skrzydełek, a udka mrożę i wykorzystuję do innego dania. Jednak tym razem ugotowałam je, gdyż ich mięso świetnie nada się do przygotowania planowanych wkrótce pierogów ;) 3 marchewki 2 pietruszki 2 cebule seler
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!odstawiłam na 2 godziny do lodówki. W woku podsmażyłam pokrojoną cebulkę z kurczakiem. Przełożyłam je do miski i następnie smażyłam mrożone całe marchewki,zieloną fasolkę i grzybki mun. Podlałam warzywa bulionem i smażyłam aż zmiękną. Dodałam brokuły, kalafiora i usmażone wcześniej mięso, podlewałam wszytko bulionem, dodałam parę łyżek sosu sojowego,sól i pieprz
potrawyregionalnekaszankę, więc takie roladki z niespodzianką bardzo mu smakowały. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża kaszanka lub dwie mniejsze sól pieprz kolorowy 2 ząbki czosnku słodka papryka 3 łyżki oleju Fileta pokroić na płaty. Delikatnie je robić tak, żeby nie przerwać mięsa. Mięso oprószyć przyprawami i natrzeć czosnkiem. Ułożyć na desce w kształt prostokąta. Na mięsie ułożyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniateraz należy wziąć w dłoń ostry nóż i zabrać się do dzieła. Tuszkę kaczki (kurczaka, gęsi lub innego ptactwa) układamy na desce grzbietem do góry. Nożem wykonujemy cięcie oddzielające kuper od kręgosłupa, a następnie delikatnymi ruchami (cały czas odciągając jedną ręką skórę) odcinamy mięso od kości pamiętając aby ruchy noża były zawsze skierowane w stronę kości szkieletu. Kiedy dojdziemy
Miód i pieprzWiem, że nie wszyscy przepadają za takim połączeniem, ale ja bardzo lubię pieczone mięsa w towarzystwie owoców. Jednym z takich ulubionych owoców jest ananas. Przepisy z jego udziałem pojawiały się już wcześniej na blogu. Była wieprzowina z fasolką szparagową i ananasem oraz kurczak z mango i ananasem . I tym razem połączenie okazało się bardzo trafne. Żeberka są soczyste, aromatyczne
Wiem co jemkawałki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy z makaronem
Kulinarne przygody Gatitykawałki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy z makaronem
Kulinarne przygody GatityCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 5 udek z kurczaka, 1/3 szklanki oliwy, 3 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, sos sojowy ostra papryka zmielona, przyprawa do grilla WYKONANIE: udka dzielimy na udziec i pałki, ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, mięso dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na noc, przy smażeniu
Kuchnia BeatyMięsa nie przekładamy co chwilę, ale grillujemy połowę żadanego czasu z jednej strony i pozniej reszte czasu z drugiej strony. Dajmy wołowinie po ugrillowaniu- chwilkę "odpocząć" :) przepisy: Wołowina i kurczak
Smaki Edyty