mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:485/774)

Sałatka Gyros - II wersja 309

kolejna wersja sałatki Gyros... Składniki:   1/2 kg filetu z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa,  3 łyżki ketchupu,  2 łyżki majonezu,  1/2 puszki kukurydzy,  3 pomidory,  3 kiszone ogórki,  2 tosty, szczypta ostrej papryki,  1/2 kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec

Z miłości do słodkości
Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem 434

pierś z kurczaka 250 g pieczarek trochę startego żółtego sera sól, pieprz ew. przyprawa do kurczaka Z podanej porcji wychodzi 6 roladek + ew. dwie polędwiczki. Pierś myjemy, oczyszczamy. Dzielimy na połowę. Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, najlepiej z płaską końcówką przez folię spożywczą, aby nie porozrywać mięsa. Powstały płat mięsa, posypujemy przyprawami, posypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo

Pelusiowa Kuchnia
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z tymiankiem 144

litrów. Mój mąż wszelkie zupy naprawdę pochłania ;) Składniki: Bulion - przygotowuję rosół na wywarze z kurczaka: 2 skrzydełka 2 udka porcja rosołowa - korpus   Zazwyczaj używam jedynie korpusu i skrzydełek, a udka mrożę i wykorzystuję do innego dania. Jednak tym razem ugotowałam je, gdyż ich mięso świetnie nada się do przygotowania planowanych wkrótce pierogów ;) 3 marchewki 2 pietruszki 2 cebule seler

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
CHIŃSZCZYZNA 173

odstawiłam na 2 godziny do lodówki. W woku podsmażyłam pokrojoną cebulkę z kurczakiem. Przełożyłam je do miski i  następnie   smażyłam  mrożone całe marchewki,zieloną fasolkę i grzybki mun. Podlałam warzywa bulionem i smażyłam aż zmiękną. Dodałam brokuły, kalafiora i usmażone wcześniej mięso,  podlewałam wszytko bulionem, dodałam parę łyżek sosu sojowego,sól i pieprz

potrawyregionalne
roladki drobiowe z kaszanką 121

kaszankę, więc takie roladki z niespodzianką bardzo mu smakowały.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża kaszanka lub dwie mniejsze sól pieprz kolorowy 2 ząbki czosnku słodka papryka 3 łyżki oleju Fileta pokroić na płaty. Delikatnie je robić tak, żeby nie przerwać mięsa. Mięso oprószyć przyprawami i natrzeć czosnkiem. Ułożyć na desce w kształt prostokąta. Na mięsie ułożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
luzowanie drobiu 3784

teraz należy wziąć w dłoń ostry nóż  i zabrać się do dzieła. Tuszkę kaczki (kurczaka, gęsi lub innego ptactwa) układamy na desce grzbietem do góry. Nożem wykonujemy cięcie oddzielające kuper od kręgosłupa, a następnie delikatnymi ruchami (cały czas odciągając jedną ręką skórę) odcinamy mięso od kości pamiętając aby ruchy noża były zawsze skierowane w stronę kości szkieletu. Kiedy dojdziemy

Miód i pieprz
Pieczone żeberka z ananasem 136

Wiem, że nie wszyscy przepadają za takim połączeniem, ale ja bardzo lubię pieczone mięsa w towarzystwie owoców. Jednym z takich ulubionych owoców jest ananas. Przepisy z jego udziałem pojawiały się już wcześniej na blogu. Była wieprzowina z fasolką szparagową i ananasem oraz kurczak z mango i ananasem . I tym razem połączenie okazało się bardzo trafne. Żeberka są soczyste, aromatyczne

Wiem co jem
Smażony kurczak z pak choi 122

kawałki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem

Kulinarne przygody Gatity
Smażony kurczak z pak choi 141

kawałki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, smażymy na nim kurczaka. Gdy będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem

Kulinarne przygody Gatity
Udka z grilla. 202

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 5 udek z kurczaka, 1/3 szklanki oliwy, 3 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, sos sojowy ostra papryka zmielona, przyprawa do grilla WYKONANIE: udka dzielimy na udziec i pałki, ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, mięso dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na noc, przy smażeniu

Kuchnia Beaty
Grillowanie - czas grillowania 412

Mięsa nie przekładamy co chwilę, ale grillujemy połowę żadanego czasu z  jednej strony i                          pozniej reszte czasu z drugiej strony. Dajmy wołowinie po ugrillowaniu- chwilkę "odpocząć" :) przepisy:    Wołowina i kurczak

Smaki Edyty
Dietetyczny Garnek 316

Wszystkie składniki myjemy, następnie kroimy. Do garnka wrzucamy Ziemniaki. Na koniec wrzucamy pierś z kurczaka. Następnie wlewamy 500 ml wody, doprawiamy garnek Vegetą, pieprzem i solą według uznania.  Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30-40 min . Do momentu aż warzywa i mięso będzie miękkie. Smacznego

Sylwetka Od Kuchni
Sałatka gyros 169

ogórki konserwowe przyprawa do gyrosa 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku sól, pieprz majonez ketchup oliwa Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem i wymieszać z 3 łyżkami oliwy - następnie przygotowane mięso przesmażyć na rozgrzanej patelni. Ostudzić. W międzyczasie umyć warzywa. Kapustę pekińską posiekać, ogórki i pomidory pokroić

Ugotować
Gotowana rolada 150

obaw. Składniki: 1 kg łopatki 0,5 boczek chudy 0,25 kg fileta z kurczak 0,5 udziec z dzika (można zastąpić wołowiną) 4 ząbki czosnku pół łyżeczki mielonej kolendry szczypta gałki muszkatołowej majeranek 2 łyżki 0,5 łyżki tymianku sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy osuszamy i mieliny w maszynce do mięska na sitku o  grubych oczka. Zmielone mięso

kgwjanczewo
Calzone 28671

czerwonej ½ sera mozzarella w kulce oliwki zielone 150 g sera żółtego ulubione przyprawy Pierś z kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą np. kebab-gyros. Usmażyć i wystudzić. Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Na połowę każdej pizzy ułożyć składniki: pieczarki, mięso, paprykę, kawałki sera mozzarella, oliwki. Całość posypać startym serem. Brzegi ciasta posmarować wodą, ciasto złożyć

kulinarnyswiatdomi